Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
U rámusáku byl myslím problém i v nevhodném JŘ, který měl po značnou část dne potkání obou 17 načasované právě na jednokolejce.
PV: no rozdíl je v tom že na železnici jsou zábrzdné dráhy někde jinde než u tramvají. Kdysi platilo pravidlo(říkal se tomu pud sebezáchovy) že tam kam nevidím buď nejdu nebo jdu opatrně, abych mohl reagovat kdyby tam bylo nebezpečí. To se pak nedivím že je tolik nehod a úrazů. Ostatně i kamioňáci(ti chytřejší) jedou tak, aby kdyby něco stačili včas zastavit. Zkrátka platí tam kde nevím co mě čeká jsem opatrný. Nejsem Chuck Noris abych dokázal ze všeho vyváznout bez škrábance.
Tak ono nepustilo, ale ševci se pustili sami. Co já vím, tak tam bylo pár sjetí - tak 3-5 si myslím. Vždy ale šlo o selhání řidiče, kteří se k protažení na stůj přiznali...Bobik píše:Blbě. Taky brnkačkama. A taky to zlobilo. Nejen, že se to zasekávalo, ale i to v několika případech pustilo tramvaje proti sobě. Jenže, jak už tu zaznělo, jezdilo se tam pomalu a bylo tam všude vidět.XSC píše:Jak byl řešený jednokolejný Rámusák?
Jo, sralo se to tam. Dokonce jsem tam s parťákem strávil i noc. On měl auto, já z počátku ne a zima od vody. Bohužel noční se míjeli u NádrHolu... Tak jsem si tenkrát sjel pro své auto
Filip píše:Podle mě by stačilo v tom Braníku vysekat křoví, které skutečně nebezpečně zasahuje do dráhy. Tohle podle mého názoru není nijak nebezpečné místo, naopak bych byl rád za větší zrcadla na Moráni, protože přijíždět tam s čímkoliv od Vltavy je docela peklo (tam skutečně je prd vidět).
Ano
Zrcadla už se dnes prostě větší nedělají!
-
Filip
Podle mě by stačilo v tom Braníku vysekat křoví, které skutečně nebezpečně zasahuje do dráhy. Tohle podle mého názoru není nijak nebezpečné místo, naopak bych byl rád za větší zrcadla na Moráni, protože přijíždět tam s čímkoliv od Vltavy je docela peklo (tam skutečně je prd vidět).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tohle není až tak o DP, ale celkovém přístupu společnosti prakticky od počátků dopravy. resp. života...P_V píše:George: Kupodivu na velké dráze se strojvůdci nenazývají "de6il", "pako", i když nejedou na rozhled, a dokonce se jim ustupuje v podobě autobloku a podobných udělátek. Tak proč něco takového nezavést i na tramvajové trati aspoň v místech, kde je jízda na rozhled v rozporu s plynulostí provozu. Tady je to mimo pozemní komunikaci, čili nepřekážejí ani zákonná ustanovení omezující tramvaj na PK.
Proč je letecká doprava tak bezpečná? Protože popadalo x stovek možná tisíců letadel a podle vyšetřování se to následně vychytalo...
George: Kupodivu na velké dráze se strojvůdci nenazývají "de6il", "pako", i když nejedou na rozhled, a dokonce se jim ustupuje v podobě autobloku a podobných udělátek. Tak proč něco takového nezavést i na tramvajové trati aspoň v místech, kde je jízda na rozhled v rozporu s plynulostí provozu. Tady je to mimo pozemní komunikaci, čili nepřekážejí ani zákonná ustanovení omezující tramvaj na PK.
-
gabuliatko
- Uživatel
až na jistou 25 co spěchalaP_V píše:Na Rámusáku hlavně nehrozilo, ... v obloucích se jezdilo pomalu.
Na kolejové obvody potřebujete mraky papíru a vyjádření. Argumentace 22M je hezká, ale jsou to peníze z jiného měšce a DP to nebolí. Jediné co by se dalo vyčíslit je prostoj vozu a tím to nezaplatíš. Investiční peníze jsou z úplně jiného účtu.
Jen takový dotaz. Ono už neplatí že když tam nevidim, tak jedu opatrně???? To takovýhle lidi před sebe nekoukaj ??? To je ale vrchol debility. Vždycky platilo, že jedu tak abych v případě překážky stihl bezpečně zastavit. Nevidím tam, jedu prostě pomalu a opatrně, co kdyby tam někdo stál. Navíc kvůli jednomu paku se bude vymýšlet jak to vyřešit aby dalším pakům se to nestalo. Rychlost stáda se opět zpomalí kvůli pomalému kusu.
- Bobik
- Uživatel
Blbě. Taky brnkačkama. A taky to zlobilo. Nejen, že se to zasekávalo, ale i to v několika případech pustilo tramvaje proti sobě. Jenže, jak už tu zaznělo, jezdilo se tam pomalu a bylo tam všude vidět.XSC píše:Jak byl řešený jednokolejný Rámusák?
Na Rámusáku hlavně nehrozilo, že by tramvaj letěla plnou parou do neznáma. Všude bylo vidět a v obloucích se jezdilo pomalu.
Jak byl řešený jednokolejný Rámusák?
Ano, je to o penězích. Myslím že do 23 MKč by se to vešlo i v pozlaceném provedení 
Počítače náprav jsou prima a počítají i při velkých rychlostech, ale velký problém jim dělají magnety. Pokud ho někdo použije nad snímačem, tak se započte jako náprava, ale tam, kde by se měl odečíst, tak tam už nebývá "přicucnut" ke koleji a tak se neodečte. Pokud by jste chtěli ještě spolehlivější, tak už tam rovnou mohou být kolejové obvody. Je to jen o penězích.P_V píše:Jsou přeci i spolehlivější metody detekce vozidla, jako třeba indukční snímač mezi kolejemi nebo počitadlo náprav.
U tramvaje to bude fungovat taky. Jen prostě brnkátko je levnější, takže se šetří, a pak nadává a vyvozují mylné závěry o nepoužitelnosti principu celého zařízení. Navíc, indukční detektory se přeci už používají k blokování výhybek.