mám toto stále na paměti a již jsem to nejen tu v minulosti řešilmart337 píše:........
Ono těch blbostí v dopravním značení v Praze je víc. Třeba jenom přilehlá Spálená před soudem. Tam je od Novoměstské radnice zákaz zastavení bez jakékoli vyjímky. No a před soudem je další, ale s dvěma dodatkovými cedulemi, jedna řeší na koho se vztahuje vyjímka a druhá odkud kam. A jak tedy může být za striktním zákazem značka povolující parkování před zmíněnou druhou (šipka nahoru i dolů)!?!?!?!?!?!? ......
- dle mne se jedná doslova o zneužití svislé dopravní značky "zákaz zastavení/stání" jejím doplněním dodatkem "mimo vozidel ...." a to nejen při použití těsně podél tramvajového pásu v úrovni vozovky
místo vyznačení (včetně vodorovným dopravním značením přesně určené plochy na vozovce) rezervovaných parkovacích stání, protože prokazatelně (již jen nutností pomalé jízdy TRAM kvůli jejich "protahování se" těsně podél parkující IAD - natož opakovaným zablokováním TT) porušuje ustanovení:
PS: Dále tebou vzpomenutou totožnou situaci na Vinohradské si nevybavuji (viditelně jsem tam dosud nesledoval DZ omezující stání/zastavení) - můžeš přesně sdělit kde?361/2000 Sb. - zákon o silničním provozu, §77- Stanovení místní a přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích, odst. 6) píše:.... Nelze však zejména povolit výjimku z maximální dovolené rychlosti, zákazu stání a zastavení, jestliže by byla ohrožena bezpečnost nebo plynulost silničního provozu.
Velmi děkuji.