Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
vencavasek
- Uživatel
Re: Orientační a informační systémy
Podle mě to úplně správně není, přebývá tam číslo 7...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:

Ale jo, hlavně, že to je správně. (Byť ta 13 je tam asi zbytečná)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Beru to celkové pojetí.P_V píše:Nesouhlas, navigační systém v metru je lepší. Když jsem byl poprvé na letišti, které se ještě po prezidentovi nejmenovalo, tak mi byl navigační systém celkem naprd. Navigační cedule malým písmem a umístěné nikoli před očima, ale stranou nebo až za změnou směru.9001 píše:Souhlas s XSC... Navigační systém v metru je letištní úrovni....
Nesouhlas, navigační systém v metru je lepší. Když jsem byl poprvé na letišti, které se ještě po prezidentovi nejmenovalo, tak mi byl navigační systém celkem naprd. Navigační cedule malým písmem a umístěné nikoli před očima, ale stranou nebo až za změnou směru.9001 píše:Souhlas s XSC... Navigační systém v metru je letištní úrovni....
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s XSC... Navigační systém v metru je letištní úrovni. Navíc když je turista blb tak se ztratí i když ho povedeš za ruku...
Právě že ano, proto mi přijde jako smysluplná ta změna, kdy v zastávce/stanici uvnitř svítí jméno stanice a ne konečné. V metru se dopředu příští stanice nehlásí, to jde až po zavření dveří, takže kromě pojmu "přestup na linku" cizince nic nemate. Proto nevidím důvod k anglickým hláškám.MM-Mikulovsky píše:ASI SI NEZAŽIL, ŽE CIZINCI (NEROZUMĚJÍCÍ ČJ) TAKŘKA NEUSTÁLE ZMATENI HLÁŠENÍM V TRAM NAPŘ. "DVORCE, PŘÍŠTÍ ZASTÁVKA KUBLOV" VYSTUPUJÍ NECHTĚNĚ O ZASTÁVKU DŘÍVE (A PAK SE SNAŽÍ NASTOUPIT ZPĚT DO ZAVÍRAJÍCÍCH SE DVEŘÍ)
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ASI SI NEZAŽIL, ŽE CIZINCI (NEROZUMĚJÍCÍ ČJ) TAKŘKA NEUSTÁLE ZMATENI HLÁŠENÍM V TRAM NAPŘ. "DVORCE, PŘÍŠTÍ ZASTÁVKA KUBLOV" VYSTUPUJÍ NECHTĚNĚ O ZASTÁVKU DŘÍVE (A PAK SE SNAŽÍ NASTOUPIT ZPĚT DO ZAVÍRAJÍCÍCH SE DVEŘÍ)XSC píše:Pokud to ve stanici ukazuje jméno stanice a ne konečné, tak je to pokrok. Ale k anglickým hláškám kromě konečné nevidím důvod.
Pokud to ve stanici ukazuje jméno stanice a ne konečné, tak je to pokrok. Ale k anglickým hláškám kromě konečné nevidím důvod.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nemá, též jsem si o víkendu všiml, že na panelech rotuje střídavě anglická a česká verze (áčko).
Má zde někdo podrobnější info k tomuto? http://praha.idnes.cz/me-hlidac.aspx?idc=16020950671
Jak by podle mě informační materiály vypadat neměly... (na skok u železnice)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Pro zajímavost--teď o víkendu byla výluka na Krejcárku, 10 a 16 celou sobotu končily z centra na Žižkově. Na Korunní nebyla informace o této výluce na jediném sloupku v daném směru (o platných jř ani nemluvě). Psal jsem na DP, jestli je to tak v pořádku, a prý ano, neb
Je nějaký obecnější předpis, jak velká část trati s linkou ve výluce by měla info obsahovat? Chápu, že věšet to na Blatinách nedává moc smysl, ale na té Korunní + Floře by mi to přišlo docela vhodné.informační materiály v podobě grafických vývěsek byly umístěny ve směru k výluce na pravidelném označníku zastávky „Želivského“ u budovy Strojimportu a dalších ve směru k vyloučenému úseku a v celé oblasti dotčené výlukou.
Chybná část hlášení na 24 již odstraněna (dnes se hlásilo už jen že linka je odkloněna, o 5 a 26 směr Nám. Republiky nepadlo nic)
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V tomhle šílenství bych opravdu odpustil i větší chyby. Hluboce se skláním před všemi, co mají v DP informace nyní na starost, musí to být aktuálně strašlivě náročná práce. Díky.
- Bába Foutéř
- Šťoura
Tak ono nemusíme zas tak daleko... Linka 20+5 hlásící na Malostranské, aby cestující využili do zastávky Hradčanská pravidelnou tramvajovou linku 18. Bohužel, pecháček, ta 18 jezdila přes Hrad kvůli natáčení. Sice chápu, že je toho prostě hodně, a uhlídat to je průšvih, ale cestující byli nadšení, když je DP hlášením poslal na linku, která tam kvůli výluce nejela.