Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
To je žrádlo :-S Takže opět nefachčí vzdálené rádio od NBS přímo na NS. Nahlášeno.
-
Filip
Ten malý Břevnov takhle blbne už 14 dní. Ale vzhledem k tomu, že nejsem "místní vokovický" nevím, jestli je to normální stav či nikoliv.
Nádraží Vršovice v noci taky pěkně blbne. Jednou výzva svítí, jednou nesvítí ale volno padne a jednou se musím navolit ručně.
Nádraží Vršovice v noci taky pěkně blbne. Jednou výzva svítí, jednou nesvítí ale volno padne a jednou se musím navolit ručně.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já si dal s 57 čtyři průjezdy, dvakrát klasický noční cyklus, dvakrát DENNÍFilip píše:Nevím, ale včera v noci se SSZ přes magistrálu chovalo divně.
První průjezd směr Štěpánská. Po odstanicování linky 57 jsem odstanicoval i já a SSZ normálně podrželo pro mě volno ! Takže cca 10 sekund po průjezdu 57 přes magistrálu jsem projel i já.
Druhý průjezd směr IPP od Štěpánské : Stůj v délce 90 sekund.
Další průjezdy již klasické noční.
Taky celkem zazlobil Malý Břevnov před zastávkou DC. Z dálky se blížím, svítí volno a zelená. Někde v úrovni tý 30 najednou křižovatka kompletně padá na červenou a stůj, zhasíná i stromeček a už jsem si šel zatočit. Udělalo to dvakrát ze tří průjezdů. Nehlášeno, bude mít v nějbližší době někdo 57, aby to prověřil?
Děkuji
Naposledy upravil(a) ZXS91 dne 09.4.2016 17:50, celkem upraveno 1 x.
-
Filip
Nevím, ale včera v noci se SSZ přes magistrálu chovalo divně.
První průjezd směr Štěpánská. Po odstanicování linky 57 jsem odstanicoval i já a SSZ normálně podrželo pro mě volno ! Takže cca 10 sekund po průjezdu 57 přes magistrálu jsem projel i já.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha-já se s tím setkal o víkendu asi měsíc zpět. Když už jsem 3 kolo pěnil, že to zavolám, přestalo to. Děkuji, zítra mám 11 B-)
Grossákovi rovněž děkuji za reakce. Užocká snad klapne, tam nějaké držení bylo i předtím a když to bude šlapat jako Fidlovačka, nebo Svatoplukova, tak to přežijeme. Eden chápu (v tom pražském zoufalství) a jsme tam na pevno zvyklí, časem se tam může zkusit dynamo i pro bus a uvidí se, jak se to bude vzdouvat. Spíš bude nadále nekoo s Tescem
Rádio doufám pomůže a snad by se mohlo zlepšit i vkládání odbočovací < fáze pro 22 z Moskevské. Ta dolní Vršárna je ale na nakopání někoho do koulí, protože dřív i pevné cykly šly rozumně proplout a teď jsou totálně proti sobě, Nádr. Vršovice už je rozkoš jak Nad Džbánem!
Ale co to?! Sním, či bdím? Na Červivém vrchu/smč preferující dynamika!
Taktéž Sparta v pořádku.
Grossákovi rovněž děkuji za reakce. Užocká snad klapne, tam nějaké držení bylo i předtím a když to bude šlapat jako Fidlovačka, nebo Svatoplukova, tak to přežijeme. Eden chápu (v tom pražském zoufalství) a jsme tam na pevno zvyklí, časem se tam může zkusit dynamo i pro bus a uvidí se, jak se to bude vzdouvat. Spíš bude nadále nekoo s Tescem
Ale co to?! Sním, či bdím? Na Červivém vrchu/smč preferující dynamika!
Taktéž Sparta v pořádku.
-
von Špilberk
- Uživatel
Mimochodem skvělá věc je SSZ Italská: tento týden se už několikrát přepnulo do nějakého podivného cyklu, kdy je pro Vinohradskou volno a zelená asi tak pro 5 aut. Stalo se mi to už v minulosti, ale zapomněl jsem to napsat: je třeba volat PDT (který tuhle závadu zná) a ten volá ELTODO. Náprava je rychlá. V opačném případě kolony IAD a zpoždění nejméně 5 minut.
Moc děkuji za reakce:)Grossák píše:Na Arbesáku je samozřejmě snaha mít preferenci trvale, pokud to půjde, tedy i v PD, kdy jsou doby hlavně ZC dosti nafouknuté a už se mi nejednou stalo, že jsem na Andělu čekal v KB hodně přes minutu.
Ano v tomto směru mám stejnou zkušenost, ale bych byl v ubírání minut opatrnější. Po trvalém zavedení preference v PD max. -1 minutu, určitě ne -2 minuty, protože na Andělu bývá velký obrat cestujících a časová rezerva je k dobru, i s ohledem na odbavení vozíčkářů, kterých zde z garantovaných spojů vystupuje hodně.
K Újezdu. Standardní pořadí na Újezdě je: 22 - 12 - 9. Dle popsané situace bylo vloženo volno pro 9, takže sled byl: 22 - 9 - 12 - 9. Výzvy svítí všemi směry proto, že volno padá všemi směry cyklicky. Chápu, že to může mást, na řadě jiných SSZ se výzva rozsvěcí až s přihlášením, i když je volno cyklické. Tramvaj se zde hlásí až blízkým kontaktem (nebo zablokováním EOV), navíc zdejší řadič reaguje až 2 sekundy a je třeba se opravdu přihlásit hodně "dopředu". Závislosti na dalších nárocích TRAM nemám vypozorované.
Dlabačov předám. Díky. Doporučuji hlásit.
Na Arbesáku je samozřejmě snaha mít preferenci trvale, pokud to půjde, tedy i v PD, kdy jsou doby hlavně ZC dosti nafouknuté a už se mi nejednou stalo, že jsem na Andělu čekal v KB hodně přes minutu.
Dlabačov předám. Díky. Doporučuji hlásit.
Na Arbesáku je samozřejmě snaha mít preferenci trvale, pokud to půjde, tedy i v PD, kdy jsou doby hlavně ZC dosti nafouknuté a už se mi nejednou stalo, že jsem na Andělu čekal v KB hodně přes minutu.
Také přidám k Újezdu svůj poznatek (nekritický, jen pouze to co mám vypozorované). S linkou 9 od ND - volno padá když jsem v zastávce. Po odbavení lidí se rozjíždím - volno utíká - padá pro 22 a teď: někdy padne znova vlevo a někdy ne a padá zelený panďulák na přechodu (současně volno zelená pro auta od Újezda na Švanďák). Je to tak 50/50. V opačném směru od Anděla: Stojím v zastávce - volno padá - stíhám. Pak v dalším kole to samé, ale volno utíká. Za chvíli ale padá znova. A do třetice volno nestihnu, padá zprava pro 22, pak volno rovně a pak teprve vpravo. Asi je to tam víc závislé na tom jak rychle se daná tram přihlásí a jestli je něco jiného přihlášeného z boku.von Špilberk píše:Přiznám se, že vloženého volna pro l.12 jsem si nikdy nevšiml. Oblouk 6+9 má vložené volno v obou směrech, jenže mám pocit, že padá i když nic nejede.Grossák píše:Újezd a pevný program? Zkuste tam vystoupit a koukat 10 minut. Minimálně dochází k tomu, že padá vložené volno pro linku 12 (oba směry) a pro linku 9 ZC. Aspoň ještě březnu jsem to tam viděl. Je tam podmíněná preference.
Běžná věc: mám 22 stojím ve Vítězné v zastávce, přede mnou u čoček 9 nebo 6, padne volno doprava, nic, pak padne volno doleva, tramvaj odjíždí, posunu se s 22 k čočkám, zase padne volno doleva (ze za rohu nic nevyjede), a až pak volno vpravo. Navíc stromeček trvale svítí do obou směrů, bez ohledu na to, kam je zablokovaná vexle.
Ano, jednou jsem zažil s 22, že mi při stanicování uteklo volno vpravo, a když jsem se posunul k čočkám, tak mi okamžitě padlo znovu volno vpravo. Ale to bylo někdy v 11 večer.
Věřím Vám, že jde o podmíněnou preferenci (měl byste to vědět líp), ale asi je ta preference opravdu hodně podmíněná.
K Arbesáku. Preferenci si to místo určitě zaslouží. Večer svítí dlouhá zelená pro auta po okruhu, po kterém je minimální provoz. Je tam opravdu zbytečná čekačka pro kolizní tramvajový směr a jízdní doba večer a po celý víkend ve směru od Anděla na Újezd s preferencí počítá. Z Anděla mám odjezd s 9 do 10sek. a díky zdržení na světlech na Arbesáku mám často při odjezdu ze zastávky na čidle na Újezdě zpoždění minutu až minutu a půl. Pak se k tomu občas přidá půlminutová čekačka na světlech na Újezdě a při rozjezdu na odbočení na most k ND mi na Národní zbývají 2 minuty. No a dál znáte to, v Lazarské Vás předjede nadjetá pankrácká, nebo kobyliská trojka...
- Bobik
- Uživatel
Na Dlabačově (Myslbekova x Bělohorská) mám podezření na pevnej cyklus. Trvale svítící oba stromky a padalo to mizerně celou noc.
-
von Špilberk
- Uživatel
Přiznám se, že vloženého volna pro l.12 jsem si nikdy nevšiml. Oblouk 6+9 má vložené volno v obou směrech, jenže mám pocit, že padá i když nic nejede.Grossák píše:Újezd a pevný program? Zkuste tam vystoupit a koukat 10 minut. Minimálně dochází k tomu, že padá vložené volno pro linku 12 (oba směry) a pro linku 9 ZC. Aspoň ještě březnu jsem to tam viděl. Je tam podmíněná preference.
Běžná věc: mám 22 stojím ve Vítězné v zastávce, přede mnou u čoček 9 nebo 6, padne volno doprava, nic, pak padne volno doleva, tramvaj odjíždí, posunu se s 22 k čočkám, zase padne volno doleva (ze za rohu nic nevyjede), a až pak volno vpravo. Navíc stromeček trvale svítí do obou směrů, bez ohledu na to, kam je zablokovaná vexle.
Ano, jednou jsem zažil s 22, že mi při stanicování uteklo volno vpravo, a když jsem se posunul k čočkám, tak mi okamžitě padlo znovu volno vpravo. Ale to bylo někdy v 11 večer.
Věřím Vám, že jde o podmíněnou preferenci (měl byste to vědět líp), ale asi je ta preference opravdu hodně podmíněná.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 08.4.2016 10:13, celkem upraveno 1 x.
K loňské Vršovické nemám informace. Zkusím se zeptat. K letošní: Eden do pevného řízení bez preference. Užocká by snad mohla být v dynamice s preferencí. Na Koh-i-nooru by mělo začít chodit vzdálené rádio.
SSZ Erbenova, které se někde probíralo, by mělo nyní běhat opět v dynamice s preferencí. Někdy v úterý jsem tam viděl pevný program.
SSZ Erbenova, které se někde probíralo, by mělo nyní běhat opět v dynamice s preferencí. Někdy v úterý jsem tam viděl pevný program.
Ano, SSZ Štefánikova - Kartouzská je od pondělí na 2 týdny s preferencí. Pak bude 2 týdny opět bez kvůli vyhodnocení. Pak snad bude opět s preferencí trvale. Preference se připravuje a projednává rok a půl a v navazuje na RTT 2014. S nehodou nemá nic společného. Ale co se zvýšení bezpečnosti týče, je odloženo volno pro auta od Anděla, pokud se k SSZ blíží od Anděla tramvaj, to asi registrujete.
Jedná se o citlivé místo z hlediska koordinace pro auta na MSO. V okamžiku, kdy se vyhodnotí kolona, preference se automaticky vypne a dochází jen k mírné dynamice dle tramvají a trochu i aut. Kolony přitom nemusí být způsobeny preferencí, ale třeba omezením vjezdu do tunelu. Pak stojí celá oblast včetně Štefánikovy. Výraznou většinou dne a většinou i za silného provozu, preference funguje. Zkusím se zamyslet, jak vyloučit to zbytečné vypínání preference.
Jedná se o citlivé místo z hlediska koordinace pro auta na MSO. V okamžiku, kdy se vyhodnotí kolona, preference se automaticky vypne a dochází jen k mírné dynamice dle tramvají a trochu i aut. Kolony přitom nemusí být způsobeny preferencí, ale třeba omezením vjezdu do tunelu. Pak stojí celá oblast včetně Štefánikovy. Výraznou většinou dne a většinou i za silného provozu, preference funguje. Zkusím se zamyslet, jak vyloučit to zbytečné vypínání preference.
Naposledy upravil(a) Grossák dne 08.4.2016 0:22, celkem upraveno 1 x.
Zdravím, vezmu to od starších věcí, co si pamatuji. Na SSZ Hostivařská a Pražská byly zjištěny závady detekce TRAM. Odstraněno. Co se týče Nádraží Strašnice DC, předáno.
Na horní Brusnici běhal možná týden pevný program. Důvodem byla zřejmě závada na EOV, ale ještě se to bude muset asi dořešit. Teď by měla být zpět dynamika. Vzdálené přihlášení na horní Brusnici občas způsobí, že volno padne do jízdy. Ale moc se to nepovedlo.
Na Hradě je určitá stopa, kromě toho, že tam občas vstupuje do řízení Hrad. Jen jednou by volno jít nemělo, to je špatně.
Horní Mírák prostě občas vynechá volno pro TRAM, nebo dokonce i celou boční fázi a tramvaje, které v původním pevném řízení projely, v dynamice v daném cyklu neprojedou, i když jsou detekovány. Úprava DŘ byla loni zpracována. Zatím zřejmě neschváleno.
Újezd a pevný program? Zkuste tam vystoupit a koukat 10 minut. Minimálně dochází k tomu, že padá vložené volno pro linku 12 (oba směry) a pro linku 9 ZC. Aspoň ještě březnu jsem to tam viděl. Je tam podmíněná preference.
Na Švandově divadle je preference autobusů už mnoho let, realizovaná pomocí smyčky v zastávce. To ostatní (VN) z loňska je podle mne jen HW, který není ani přivedený do řadiče, jako na dalších cca 100 SSZ. Mám podezření na závadu detekce TRAM ve směru z centra. Ale když jsem se tam zastavil, vše fungovalo dobře. Předám.
Na horní Brusnici běhal možná týden pevný program. Důvodem byla zřejmě závada na EOV, ale ještě se to bude muset asi dořešit. Teď by měla být zpět dynamika. Vzdálené přihlášení na horní Brusnici občas způsobí, že volno padne do jízdy. Ale moc se to nepovedlo.
Na Hradě je určitá stopa, kromě toho, že tam občas vstupuje do řízení Hrad. Jen jednou by volno jít nemělo, to je špatně.
Horní Mírák prostě občas vynechá volno pro TRAM, nebo dokonce i celou boční fázi a tramvaje, které v původním pevném řízení projely, v dynamice v daném cyklu neprojedou, i když jsou detekovány. Úprava DŘ byla loni zpracována. Zatím zřejmě neschváleno.
Újezd a pevný program? Zkuste tam vystoupit a koukat 10 minut. Minimálně dochází k tomu, že padá vložené volno pro linku 12 (oba směry) a pro linku 9 ZC. Aspoň ještě březnu jsem to tam viděl. Je tam podmíněná preference.
Na Švandově divadle je preference autobusů už mnoho let, realizovaná pomocí smyčky v zastávce. To ostatní (VN) z loňska je podle mne jen HW, který není ani přivedený do řadiče, jako na dalších cca 100 SSZ. Mám podezření na závadu detekce TRAM ve směru z centra. Ale když jsem se tam zastavil, vše fungovalo dobře. Předám.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mírné zhoršení na Švandově d. bych připisoval zavedení preference pro 176...
A na Kubáni což, že to jen nevypli, ale nebere mi, že nepadají čočky do uzavřeného úseku, tudíž se v tom někdo hrabal a přesto nechal na odjezdu ze smyčky ten kujevskej interval...když pominu ten sen o vypnutém SSZ.
A zcela mimo soutěž je pak očekávání, že v rámci RTT dojde k obnově SSZ a nasazení preferenční dynamiky. No asi v další vlně Průběžná+Pod Rapidem+Kubáň.
A soutěž za 3 bludišťáky - jak dlouho bude pevný cyklus na přechodu Užocká a velkém Edenu?
Jak to vypadá s dolní Vršovickou v zákulisí? Grossák říkal "třeba únor" a máme třeba duben... Ta prodleva volna pro tram 5 vteřin za IAD na Petrohradské je hodně vyvoněná.
A na Kubáni což, že to jen nevypli, ale nebere mi, že nepadají čočky do uzavřeného úseku, tudíž se v tom někdo hrabal a přesto nechal na odjezdu ze smyčky ten kujevskej interval...když pominu ten sen o vypnutém SSZ.
A zcela mimo soutěž je pak očekávání, že v rámci RTT dojde k obnově SSZ a nasazení preferenční dynamiky. No asi v další vlně Průběžná+Pod Rapidem+Kubáň.
A soutěž za 3 bludišťáky - jak dlouho bude pevný cyklus na přechodu Užocká a velkém Edenu?
Jak to vypadá s dolní Vršovickou v zákulisí? Grossák říkal "třeba únor" a máme třeba duben... Ta prodleva volna pro tram 5 vteřin za IAD na Petrohradské je hodně vyvoněná.