6 krůčků za námi, zbývá 9 kroků před námi.Karosák píše:protože to je každopádně krůček vpřed. Malý krok pro Prahu, ale velký pro Evropskou![]()
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Preference / antipreference MHD
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes (17.4.) ve 21:39 a ve 22:10 zásek u Polikliniky Modřany, cca k půl minutě...
Vždy se blížila SORka od Lhotky a jak zastavila v zastávce, pustilo to tramvaje. Nebo to mají autobusy nějak ošetřeno, aby se hlásily do křížovatky až odstanicujou?
EDIT: 00:25 ZC, čekáme na volno rovných 35 sec...
Vždy se blížila SORka od Lhotky a jak zastavila v zastávce, pustilo to tramvaje. Nebo to mají autobusy nějak ošetřeno, aby se hlásily do křížovatky až odstanicujou?
EDIT: 00:25 ZC, čekáme na volno rovných 35 sec...
Na Modřanské - Údolní jsem koukal jak z jara. Z centra tam není odhlašovák. Oba přihlašováky fungují, ale řízení opravdu nic moc. Zjistím v týdnu. Záhada. Díky za upozornění.
Celá Karmelitská by preferenci potřebovala, protože ta náhlá zastavení nic moc. Nevím, zkuste napsat na TSK...
Červený Vrch: trvalé volno pro chodce se tam kdysi dohodlo s tím, že chodci zároveň nemusí přejít najednou z chodníku na chodník (skoro nikdo takhle nechodí), takže rušení hlavního směru bude velmi krátké, i s ohledem na minimální intenzity z Alžírské. Navíc to pomůže kapacitně, kdyby jezdilo něco ze a do smyčky. Jenže pak se postoj správního orgánu změnil a požadoval, aby chodci z jedné strany na druhou přešli najednou. A to trvalé volno přes TT tam už jaksi zůstalo.
Je to nesmírná komplikace v řízení. Opravdu není snadné takovou logiku navrhnout, pak naprogramovat a ještě bez chyby odladit. Ale myslím, že (sice na 2. pokus) se to povedlo. Díky tomu, že volno pro TRAM, která má o dost delší vyklizovací časy, trvale nesvítí, je i pružnější řízení. Volna mohou nastávat dříve a to i pro tramvaje. Z centra se přihlásí TRAM zablokováním EOV a typicky do 2 sekund už mají chodci červenou, takže volno padá obvykle v podstatě na nulové odbavení. Je tam prodlužování vlastní fáze a předvýběr kolizní fáze. Do detailu jsem to ale netýral, ještě se tam podívám.
Celá Karmelitská by preferenci potřebovala, protože ta náhlá zastavení nic moc. Nevím, zkuste napsat na TSK...
Červený Vrch: trvalé volno pro chodce se tam kdysi dohodlo s tím, že chodci zároveň nemusí přejít najednou z chodníku na chodník (skoro nikdo takhle nechodí), takže rušení hlavního směru bude velmi krátké, i s ohledem na minimální intenzity z Alžírské. Navíc to pomůže kapacitně, kdyby jezdilo něco ze a do smyčky. Jenže pak se postoj správního orgánu změnil a požadoval, aby chodci z jedné strany na druhou přešli najednou. A to trvalé volno přes TT tam už jaksi zůstalo.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A to mě dennímu, kterej tam stojí furt, to přijde fajne, bo mi to dycky mlasklo po zavření dveří. Takže ZC určitě
Ovšem při té džungli, která na Lenince panuje to DC moc nepomůže, bo to akorát přesune prostoje spojů-místo aby si zastavil na ČV a Arabské to odstojíš na Bořině. Ale nadávat nebudu, protože to je každopádně krůček vpřed. Malý krok pro Prahu, ale velký pro Evropskou

- Bobik
- Uživatel
K tý preferenci na Červeným Vrchu (jak se píše v na znamení) - no, já vím, že mě Grossák přetrhne
, ale - ale ten "model vinohradský hřbitovy", tedy trvalej zelenej pajdulák přes koleje, to nám byl čert dlužnej. Což o to, DC, než se přechroustaj vexle do smyčky to stačí padnout, ovšem ZC, zvlášť když nikdo nevystupuje, to zdržuje. A navíc dřív bylo to SSZ čitelný už z dálky. Teď nevím, zda mám na stůj, bo zelenej pajdulák, nebo zda mám na stůj, bo už nestihnu cyklus (takže se to řeší tak, že se tam člověk přižene a čeká, co bude, oproti dřívějšku, kdy se alespoň nějak dal přizpůsobit styl jízdy).
Jistě, zdržení je "pár vteřin", ale na nesystémové Evropské (zlatý časy zelený vlny), je i pár vteřin dobrých.
Jinak se omlouvám, preferenci zatím ocenit nedokážu, bo z kabiny do cyklu nevidím a nevím, jestli jsem projel normálně, nebo jestli jsem projel, bo preference podržela.
No nic, budu ještě zkoumat. Sice oceňuju postupné přibývání preferencí, ale v celkové "nesystémovosti" (vzájemné nekoordinaci SSZ) je to ve výsledku bohužel vesměs nanic.
Jistě, zdržení je "pár vteřin", ale na nesystémové Evropské (zlatý časy zelený vlny), je i pár vteřin dobrých.
Jinak se omlouvám, preferenci zatím ocenit nedokážu, bo z kabiny do cyklu nevidím a nevím, jestli jsem projel normálně, nebo jestli jsem projel, bo preference podržela.
No nic, budu ještě zkoumat. Sice oceňuju postupné přibývání preferencí, ale v celkové "nesystémovosti" (vzájemné nekoordinaci SSZ) je to ve výsledku bohužel vesměs nanic.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U Vorlíků podivné, dnes 2x zcela OK a potřetí mě to odhlásilo, blízký ptk mě znova přihlásil a stejně to zamázlo před vlak
Ale že předtím dobrý, tak budu ještě pozorovat.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Modřanská X Údolní:
Léta téměř absolutní preference, dnes 3 kola a 3x zásek...
• volno po Modřanské
• padne na stůj pro auta
• padne volno z U kempinku, možná i šipka vpravo z Údolní, tam nevidím
• nakonec tramvaj
PS: Ve směru že smyčky vždy absolutně, i když u stopčáry U kempinku něco stojí...
Díky
Léta téměř absolutní preference, dnes 3 kola a 3x zásek...
• volno po Modřanské
• padne na stůj pro auta
• padne volno z U kempinku, možná i šipka vpravo z Údolní, tam nevidím
• nakonec tramvaj
PS: Ve směru že smyčky vždy absolutně, i když u stopčáry U kempinku něco stojí...
Díky
-
von Špilberk
- Uživatel
Grossák: Je, prosím, nějaká naděje na preferenci kolem zastávek Hellichova 
Kartouzská je s preferencí do neděle. Nabírají se data. Pak 2 týdny preference nebude. Pak se domnívám, že bude možné preferenci opět vrátit, protože dojmy jsou dobré. Ale musím to projednat a musí se to schválit.
SSZ Otakarova: má někdo další poznatky z posledních 2 dnů, zda funguje přihlášení na vzdáleném rádiu od NBS přímo?
SSZ Švandovo divadlo: dnes odpoledne ZC preference také nešla. Předáno už dříve, ale dám opět.
SSZ Kotlářka: lépe volat. Ale zítra mám 16, tak snad budu mít chvíli času.
Malý Břevnov: byl předán. Pokud nefunguje kontakt, který využívá více SSZ, jsou pochopitelně dotčena všechna. Ať už se jedná o přihlašovák, nebo odhlašovák.
SSZ Vorlíci: OK, zavolej, pokud to bude špatně.
SSZ Švandovo divadlo: dnes odpoledne ZC preference také nešla. Předáno už dříve, ale dám opět.
SSZ Kotlářka: lépe volat. Ale zítra mám 16, tak snad budu mít chvíli času.
Malý Břevnov: byl předán. Pokud nefunguje kontakt, který využívá více SSZ, jsou pochopitelně dotčena všechna. Ať už se jedná o přihlašovák, nebo odhlašovák.
SSZ Vorlíci: OK, zavolej, pokud to bude špatně.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už asi třetí den za sebou je vypnutý celý den Těšnov odsýpá to výborně
.
Trvalý stav a nebo jenom delší porucha?
Trvalý stav a nebo jenom delší porucha?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A U Vorlíků od Sparty totální tma. Vzdálený kontakt nepřihlašuje a ten blízký má ulomenou pacičku a taky nepřihlašuje, takže si musíte počkat na hlavní volno. Včera 4 kola a bylo to 50:50, ještě občas navolilo, dneska fakt tma, ikdyž nás jelo více. Zítra tam jedu zase,takže kdyžtak zavolám.
Malý Břevnov-to si vcelku rozumíme Grossáku, ale nejenže o vás neví Bolívarka (ta alespoň zblízka), ale právě ani ta Falcká. Ale to snad hoši na místě zjistí. Díky
Malý Břevnov-to si vcelku rozumíme Grossáku, ale nejenže o vás neví Bolívarka (ta alespoň zblízka), ale právě ani ta Falcká. Ale to snad hoši na místě zjistí. Díky
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes ve 20:02 mě nepřihlásil vzdálené rádio na NbS...
Průjezd Italskou dnes celé odpo naprosto OK
No a včera jsem celkem koukal, že preferuje??? Kartouzská
Průjezd Italskou dnes celé odpo naprosto OK
No a včera jsem celkem koukal, že preferuje??? Kartouzská
Dnes dopledne také OK, ale v odpoledních hodinách (čas 14:11) se na mne opět do jízdy usmály kuličky vedle sebe. V dalším kole již při příjezdu svítilo na stůj a čekačka.Grossák píše:Dílčí info: Na Švandově divadle ZC jsem byl včera a fungovalo, na rozdíl od úterý.
Mohu prosím ještě info o Kotlářce DC od Poštovky? Po provedené úpravě šlapala SSZ v pořádku, ale tento týden už zase zlobí. Z 12 jízd 8x na stůj (z toho 2x padlo stůj do jízdy při příjezdu cca na délku jedné soupravy).
Dílčí info: Dlabačov už by měl být v dynamice. Vzdálené rádio na SSZ Otakarova od NBS přímo by mělo chodit. Na Švandově divadle ZC jsem byl včera a fungovalo, na rozdíl od úterý. Prosím tedy další info. Malý Břevnov vypadá dle popisu na odhlašovák, tedy zároveň asi přihlašovák k Bolívarově. Bylo předáno, tak snad se řeší. Záseky na Vozovně Žižkov fakt někdy jsou. Udělal jsem i nějaké video, když se mi to stalo. Ale asi se na nic nepřišlo.