Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
von Špilberk
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od von Špilberk » 18.4.2016 9:26

Karosák píše:protože to je každopádně krůček vpřed. Malý krok pro Prahu, ale velký pro Evropskou :D 8-[
6 krůčků za námi, zbývá 9 kroků před námi. :wink:

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 17.4.2016 23:30

Dnes (17.4.) ve 21:39 a ve 22:10 zásek u Polikliniky Modřany, cca k půl minutě...
Vždy se blížila SORka od Lhotky a jak zastavila v zastávce, pustilo to tramvaje. Nebo to mají autobusy nějak ošetřeno, aby se hlásily do křížovatky až odstanicujou?

EDIT: 00:25 ZC, čekáme na volno rovných 35 sec...

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 17.4.2016 22:32

Na Modřanské - Údolní jsem koukal jak z jara. Z centra tam není odhlašovák. Oba přihlašováky fungují, ale řízení opravdu nic moc. Zjistím v týdnu. Záhada. Díky za upozornění.

Celá Karmelitská by preferenci potřebovala, protože ta náhlá zastavení nic moc. Nevím, zkuste napsat na TSK... :)

Červený Vrch: trvalé volno pro chodce se tam kdysi dohodlo s tím, že chodci zároveň nemusí přejít najednou z chodníku na chodník (skoro nikdo takhle nechodí), takže rušení hlavního směru bude velmi krátké, i s ohledem na minimální intenzity z Alžírské. Navíc to pomůže kapacitně, kdyby jezdilo něco ze a do smyčky. Jenže pak se postoj správního orgánu změnil a požadoval, aby chodci z jedné strany na druhou přešli najednou. A to trvalé volno přes TT tam už jaksi zůstalo. :) Je to nesmírná komplikace v řízení. Opravdu není snadné takovou logiku navrhnout, pak naprogramovat a ještě bez chyby odladit. Ale myslím, že (sice na 2. pokus) se to povedlo. Díky tomu, že volno pro TRAM, která má o dost delší vyklizovací časy, trvale nesvítí, je i pružnější řízení. Volna mohou nastávat dříve a to i pro tramvaje. Z centra se přihlásí TRAM zablokováním EOV a typicky do 2 sekund už mají chodci červenou, takže volno padá obvykle v podstatě na nulové odbavení. Je tam prodlužování vlastní fáze a předvýběr kolizní fáze. Do detailu jsem to ale netýral, ještě se tam podívám.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 17.4.2016 19:49

A to mě dennímu, kterej tam stojí furt, to přijde fajne, bo mi to dycky mlasklo po zavření dveří. Takže ZC určitě @3644 Ovšem při té džungli, která na Lenince panuje to DC moc nepomůže, bo to akorát přesune prostoje spojů-místo aby si zastavil na ČV a Arabské to odstojíš na Bořině. Ale nadávat nebudu, protože to je každopádně krůček vpřed. Malý krok pro Prahu, ale velký pro Evropskou :D 8-[

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.4.2016 14:21

K tý preferenci na Červeným Vrchu (jak se píše v na znamení) - no, já vím, že mě Grossák přetrhne :D , ale - ale ten "model vinohradský hřbitovy", tedy trvalej zelenej pajdulák přes koleje, to nám byl čert dlužnej. Což o to, DC, než se přechroustaj vexle do smyčky to stačí padnout, ovšem ZC, zvlášť když nikdo nevystupuje, to zdržuje. A navíc dřív bylo to SSZ čitelný už z dálky. Teď nevím, zda mám na stůj, bo zelenej pajdulák, nebo zda mám na stůj, bo už nestihnu cyklus (takže se to řeší tak, že se tam člověk přižene a čeká, co bude, oproti dřívějšku, kdy se alespoň nějak dal přizpůsobit styl jízdy).
Jistě, zdržení je "pár vteřin", ale na nesystémové Evropské (zlatý časy zelený vlny), je i pár vteřin dobrých.
Jinak se omlouvám, preferenci zatím ocenit nedokážu, bo z kabiny do cyklu nevidím a nevím, jestli jsem projel normálně, nebo jestli jsem projel, bo preference podržela. 8-[
No nic, budu ještě zkoumat. Sice oceňuju postupné přibývání preferencí, ale v celkové "nesystémovosti" (vzájemné nekoordinaci SSZ) je to ve výsledku bohužel vesměs nanic.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.4.2016 21:27

U Vorlíků podivné, dnes 2x zcela OK a potřetí mě to odhlásilo, blízký ptk mě znova přihlásil a stejně to zamázlo před vlak :-( Ale že předtím dobrý, tak budu ještě pozorovat.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 16.4.2016 20:42

Modřanská X Údolní:
Léta téměř absolutní preference, dnes 3 kola a 3x zásek...
• volno po Modřanské
• padne na stůj pro auta
• padne volno z U kempinku, možná i šipka vpravo z Údolní, tam nevidím
• nakonec tramvaj :(
PS: Ve směru že smyčky vždy absolutně, i když u stopčáry U kempinku něco stojí...

Díky

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 16.4.2016 7:19

Grossák: Je, prosím, nějaká naděje na preferenci kolem zastávek Hellichova :?:

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 15.4.2016 21:51

Kartouzská je s preferencí do neděle. Nabírají se data. Pak 2 týdny preference nebude. Pak se domnívám, že bude možné preferenci opět vrátit, protože dojmy jsou dobré. Ale musím to projednat a musí se to schválit.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 15.4.2016 21:49

SSZ Otakarova: má někdo další poznatky z posledních 2 dnů, zda funguje přihlášení na vzdáleném rádiu od NBS přímo?
SSZ Švandovo divadlo: dnes odpoledne ZC preference také nešla. Předáno už dříve, ale dám opět.
SSZ Kotlářka: lépe volat. Ale zítra mám 16, tak snad budu mít chvíli času.
Malý Břevnov: byl předán. Pokud nefunguje kontakt, který využívá více SSZ, jsou pochopitelně dotčena všechna. Ať už se jedná o přihlašovák, nebo odhlašovák.
SSZ Vorlíci: OK, zavolej, pokud to bude špatně.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 15.4.2016 21:46

Už asi třetí den za sebou je vypnutý celý den Těšnov odsýpá to výborně :-).

Trvalý stav a nebo jenom delší porucha?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 15.4.2016 21:09

A U Vorlíků od Sparty totální tma. Vzdálený kontakt nepřihlašuje a ten blízký má ulomenou pacičku a taky nepřihlašuje, takže si musíte počkat na hlavní volno. Včera 4 kola a bylo to 50:50, ještě občas navolilo, dneska fakt tma, ikdyž nás jelo více. Zítra tam jedu zase,takže kdyžtak zavolám.

Malý Břevnov-to si vcelku rozumíme Grossáku, ale nejenže o vás neví Bolívarka (ta alespoň zblízka), ale právě ani ta Falcká. Ale to snad hoši na místě zjistí. Díky

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 15.4.2016 20:28

Dnes ve 20:02 mě nepřihlásil vzdálené rádio na NbS...
Průjezd Italskou dnes celé odpo naprosto OK ;)
No a včera jsem celkem koukal, že preferuje??? Kartouzská :)

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 15.4.2016 20:24

Grossák píše:Dílčí info: Na Švandově divadle ZC jsem byl včera a fungovalo, na rozdíl od úterý.
Dnes dopledne také OK, ale v odpoledních hodinách (čas 14:11) se na mne opět do jízdy usmály kuličky vedle sebe. V dalším kole již při příjezdu svítilo na stůj a čekačka.

Mohu prosím ještě info o Kotlářce DC od Poštovky? Po provedené úpravě šlapala SSZ v pořádku, ale tento týden už zase zlobí. Z 12 jízd 8x na stůj (z toho 2x padlo stůj do jízdy při příjezdu cca na délku jedné soupravy).

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 15.4.2016 0:09

Dílčí info: Dlabačov už by měl být v dynamice. Vzdálené rádio na SSZ Otakarova od NBS přímo by mělo chodit. Na Švandově divadle ZC jsem byl včera a fungovalo, na rozdíl od úterý. Prosím tedy další info. Malý Břevnov vypadá dle popisu na odhlašovák, tedy zároveň asi přihlašovák k Bolívarově. Bylo předáno, tak snad se řeší. Záseky na Vozovně Žižkov fakt někdy jsou. Udělal jsem i nějaké video, když se mi to stalo. Ale asi se na nic nepřišlo.

Odpovědět