Tak ona ta "základní" chyba v těch vozech trochu je. Holt po přesednutí z traktoru do Jaguáru je to trochu nezvyk. A pro někoho, kdo má tvrdou nohu/ruku je to holt velkej problém. Ta tramvaj má prostě akceleraci dost slušnou, navíc od vysokopodlažních díky výzbroji na střeše i úplně jinde těžiště, takže se i úplně jinak chová. Jízdní vlastnosti jsou taky jiný, díky tomu. A bohužel, ze sedačky řidiče, nebo obecně z pohledu sedícího se to někdy blbě pozná. Nechci nikoho omlouvat, to vůbec, jen popisuju věci, na který jsem přišel sám. To, co vypadá z pohledu řidiče jako docela pohodová jízda, může znamenat, že cestující lítá jak nudle v bandě. Zvlášt na tý kluzký dřevěný mučírně, co se eufemisticky nazývá židle.
Je to tramvaj na klidnou, pomalou, pohodovou vyhlídkovou jízdu, žádnej spěch (pomalý rozjezdy/brždění, pomalý vjíždění/vyjíždění z oblouků). Jakmile je potřeba za to trošku vzít, je problém, lidi lítaj. Ještě tak na rovný, kvalitní trati se dá.
Zatím jsem přišel jenom na dva způsoby, jak s tím jezdit - buď si "s tím hrát", ale pak být zpravidla věčně pozdě, nebo se snažit vyjet JŘ, ale pak se občas podaří zahrát si hru na přesypávání kaštanů.
Mno a pokud někdo jako

jezdil už s T3/T6, tak s 15T je to katastrofa.
Za mě můžu říct, že to je jediný drážní vozidlo, ve kterým se mi kdy coby cestujícímu dělalo špatně. Hlavně to zhoupnutí při brždění/dobrždování mi nedělá dobře.
Ale na druhou stranu, co jsem tak odpozoroval, většina se s tím už naučila jezdit.