Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 14T (Porschetra)

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.6.2016 10:55

Petrpes píše:-.......
- Umístil bych to na jeden ze sloupů TV mezi kolejí do vozovny a chodníkem u magistrály ;)

Frcolinek: Do té doby než bude hotová ta stěna :D
.......
von Š tě předběhl ve vedlejším vlákně + osobně mi dodal, že spíše na ten v googlu vlevo a těsně pod příčňák, aby nebylo překrývané protijedoucí/stojící tram v koloně na zatažení

#-o ta stěna v KO má být stěnou a ne "umělým tunelem" :?:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.6.2016 10:36

MM-Mikulovsky píše: řešení 1. sotva průchozí bez úmrtí myšlené osoby
Petrpes píše: Andula tu bude dobře do 100, čili ještě 25 let...
Jo, taky se obávám, že ano, byť jsem se snažil alespoň o infark. Nějak nevyšlo. 8-[
Špona ve stykači , relé či kde, takže po vypnutí vozu spadly kolejovky a začalo to zvonit. Nešlo s tím udělat vůbec nic, kroutíkem řízení kroutě na jakoukoli stranu, všechno marný. No tak jsem za hlasitého vyzvánění chvíli kroutil, načež zmáčl žlutý čudlík a jal se konverzovat s dispečerem. Poté, co jsme si příjemně popovídali o závadě a on přislíbil vyslání místních depáků, to vše za neustávajícího rachotu zvonku, jsem ke konci hovoru navrhl, že mi už ten zvonek leze na nervy a že dojdu dozadu shodit baterku, ať je klid. Dispečer odsouhlasil, tak jsem se volným krokem vydal k zadní židli, chvíli zápasil se zámečkem a posléze zjednal ticho. No, upřímně, snaha o vyřešení problému byla, ale bohužel..... Přežila..... :lol:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.6.2016 10:24

Petrpes píše:VO byly vždycky divný, bez objízdné koleje i teď.
VO, VO, VO, VOpatrně, jóóó?
:lol:

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 06.6.2016 10:17

- Tak, Andula je Andula Hulínová, jak píše MMM.
- Andula tu bude dobře do 100, čili ještě 25 let...
- 18/53 není osmnáctka padesátátřetí, ale 18a53 v obratišti
- Umístil bych to na jeden ze sloupů TV mezi kolejí do vozovny a chodníkem u magistrály ;)

Frcolinek: Do té doby než bude hotová ta stěna :D
Řešilo se to mnohokrát na mnoha místech nejen internetu...

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 06.6.2016 4:42

A do kdy to má vlastně trvat, ta výluka těch KO?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.6.2016 2:19

Filip píše:Pes: co je andula? Jak vadí tramvaj v obratišti? To s tou 18/53 jsem nepochopil. Ale dnes díky vyluce nemáme noční přejezdy z linky 18
"Andula" = myslím, že má namysli bývalou ŘT již notný čas v důchodu, která bydlí u výstupních zastávek obratiště PA - v bývalým podnikovým bytě DP, a které vadí hučící RP pod okny
"18/53" = určitě jsou myšlena čísla linek využívající obratiště PA
Petrpes píše:.........
A co mě na dnešním PA sere nejvíce, že kvůli 18/53 (kvůli Andule) stojící až v oblouku není vidět na návěstidlo s číslem koleje.
Řešení jsou 2:
- obnovit stání v obratišti
- nebo přemístit zmíněné návěstidlo
Copak na to MMM a jeho OO?
Moje OSŽ toto neřeší ;)
řešení 1. sotva průchozí bez úmrtí myšlené osoby
řešení 2. - až smysluplně vymyslíš a dáš mi vědět, kam s ním (na což já dosud nepřišel), tak s radostí budu prosazovat
von Špilberk píše:......
A co ten vadný vlak šoupnout do vozovny k opravě rovnou po čumáku :?: #-o :roll:
Krom toho: vadný vlak můžou být i jen roztržené dveře a ne hned mrtvola, s kterou se bude blbě couvat proti kopci.
100% souhlas, ale někdo tu ZCELA NESMYSLNĚ možností zajetí vadného vlaku odůvodňoval současný plán zátahu do KO JEDNOSMĚRNÝCH VLAKŮ ZPĚTNÝM POHYBEM Z PROSTORU NÁCESTNÉ ZAST. DC NA ZNAMENÍ - PO JEJICH PRŮJEZDU OBRATIŠTĚM,
BĚHEM NĚHOŽ JE NAŘÍZENO ZKUSIT FUNKČNOST ZPĚTNÉHO POHYBU Z 2. VOZU SOUPRAVY = VYPNOUT ŘÍZENÍ Z 1. VOZU, PAK ZAPNOUT ŘÍZENÍ NA 2. VOZE, TO PO VYZKOUŠENÍ VYPNOUT, ZAPNOUT OPĚT ŘÍZENÍ NA 1. VOZE, ABY SE VYJELO DO KLAPKOVY UL., ZASE VYPNOUT ŘÍZENÍ NA 1. VOZE A NÁSLEDNĚ ZAPNOUT NA TOM DRUHÉM Z:arrow: NO, ŽIVĚ VIDÍM, JAK SE VADNÉMU VLAKU "LÍBÍ" OPAKOVANÉ PŘEPÍNÁNÍ ŘÍZENÍ MEZI VOZY :!:

Filip

Příspěvek od Filip » 05.6.2016 23:26

Pes: co je andula? Jak vadí tramvaj v obratišti? To s tou 18/53 jsem nepochopil. Ale dnes díky vyluce nemáme noční přejezdy z linky 18

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 05.6.2016 19:52

No, to vlastně taky... :D A zbytek pak couváním z Evropské ;)
VO byly vždycky divný, bez objízdné koleje i teď.
Nejlepší je když se nemusí znovu na ulici, i když na PA to v zásadě ulice není, i když zlaté couvání od soudu, místo věčně nefunkčních výhybek na dvoře.
A co mě na dnešním PA sere nejvíce, že kvůli 18/53 (kvůli Andule) stojící až v oblouku není vidět na návěstidlo s číslem koleje.
Řešení jsou 2:
- obnovit stání v obratišti
- nebo přemístit zmíněné návěstidlo
Copak na to MMM a jeho OO?
Moje OSŽ toto neřeší ;)

ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZXS91 » 05.6.2016 19:40

Na 29. taky :D

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 05.6.2016 18:08

Zlatej PA, SA, ŽI, ale i HL a KO, kde kde dá zatáhnout po čumáku, ve VO toto zkrátka nejde ;) Tedy kromě 17 koleje :D

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 05.6.2016 17:45

To je zas diskuze jak stehno. :roll: :roll:
A co ten vadný vlak šoupnout do vozovny k opravě rovnou po čumáku :?: #-o :roll:
Krom toho: vadný vlak můžou být i jen roztržené dveře a ne hned mrtvola, s kterou se bude blbě couvat proti kopci.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 05.6.2016 17:35

MM-Mikulovsky píše:
Jakub píše:...... Jen se prostě může stát, že se objeví vadný vlak nebo něco na ten způsob a bude potřeba jej do KO uklidit.
#-o s vadným JEDNOSMĚRNÝM vlakem chceš riskovat zátah pomocí zpětného pohybu do vozovny s omezenými manipulačními možnostmi - TY JSI SNAD SPADL MINIMÁLNĚ ZE STROMU, ALE SPÍŠE Z MARZU :!:
Přesně, a ty jsi spadl odkud, že ti přijde lepší sunout něco dalších x kilometrů, jen proto abych s tím nemusel někde kousek couvnout ? To bude lepší to vadné R.Péčko sunout dolů Trójskou, nebo kolem Bulovky, než ho dotlačit do kobylis, kde ho opraví ?!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.6.2016 17:27

MM-Mikulovsky píše:
Jakub píše:...... Jen se prostě může stát, že se objeví vadný vlak nebo něco na ten způsob a bude potřeba jej do KO uklidit.
#-o s vadným JEDNOSMĚRNÝM vlakem chceš riskovat zátah pomocí zpětného pohybu do vozovny s omezenými manipulačními možnostmi - TY JSI SNAD SPADL MINIMÁLNĚ ZE STROMU, ALE SPÍŠE Z MARZU :!:
Asi blba otázka. Dostane do Vokovic vadný vlak jinak než zpětným pohybem?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 05.6.2016 17:05

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 05.6.2016 15:50

MM-Mikulovsky píše:když by se nepočítalo, tak proč by oběžník řešil, že při jejich zátahu
Třeba proto, že se ty oběžníky obvykle vytváří tak, aby je bylo možné použít obecně (tj. pro všechny běžně provozované soupravy, je-li to jen trochu možné)? To, že je oběžník i pro postup zatažení s klasickou soupravou, nutně neznamená, že se tam s provozem klasických souprav počítá. Jen se prostě může stát, že se objeví vadný vlak nebo něco na ten způsob a bude potřeba jej do KO uklidit.

Odpovědět