A to, co popisuje Pepa, umí i Badenka-s 5 od Hráči, volno vpravo nepočká. Totálně mně nechá vyhnit, načež se na obzoru odjevi 12 od Letné, lehce přibrzdi a frčí do Chotkáčů.
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Ano
Podobně jsem chtěl podotknout, že s úpravou SSZ dole u tunelu v rámci R03, bych byl pro mírné omezení absolutní preference čehokoliv od Čechova mostu ve prospěch lepšího přidělování volna pro ostatní směry.
A to, co popisuje Pepa, umí i Badenka-s 5 od Hráči, volno vpravo nepočká. Totálně mně nechá vyhnit, načež se na obzoru odjevi 12 od Letné, lehce přibrzdi a frčí do Chotkáčů.
Nechápu preferenci na Dělnický pro linku 12 ve směru z centra. Když už stojí nějaká linka na světlech od tržnice a je i navolenáv SSZ, tak koukám jak 12 odbavuje cestující a pak stihne projet křižovatkou...na Libeňském mostě samozřejmě čeká do času, no a pak se to (např. pro linku 1) nabaluje, že je na Palmovce předjetá 10 a na Ohradě 9, výsledek přijezd na Spojovací o 3 pozdě (+/-). Mě to je osobně jedno v kolik tam přijedu, ale spíš mě štve proč to nepustí ty ostatní linky dřív, když je 12 pár stanic před konečnou...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A na Kublově jen v noci? Tam to ale standardně nebývá, tudíž se bude jednat o nahlášeníhodnou závadu
No to není jen tam. Dole na podolském nábřeží (např. Kublov) je to taky tak.Bobik píše:Na Sídlišti ČV jsem si všimnul v nočním cyklu, že tam padá pajdulák okamžitě poté, co si lidi zmáčnou čudla...
-
von Špilberk
- Uživatel
Zpráva z Preference:

20.08.2016 Třetí rychlostní výhybka je pod Letenským tunelem
Na nábřeží Kapitána Jaroše byla uvedena do provozu rychlostní výhybka. Jedná se o rozjezdovou výměnu před rozřazovacími kolejemi ve směru od Strossmayerova náměstí. Rychlosti na výhybce jsou zatím stanoveny na 30 km/h přímo i do odbočky vpravo. Cílová rychlost v přímém směru se předpokládá 50 km/h, do odbočky zůstane 30 km/h. Zatím není dořešena návazná úprava světelné signalizace pod tunelem
- Bobik
- Uživatel
Na Sídlišti ČV jsem si všimnul v nočním cyklu, že tam padá pajdulák okamžitě poté, co si lidi zmáčnou čudla... 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Heleď, Topolová není absolutní a preferuje i busy, takže Tebou popisované se stává a není to závada. Jinak je pořád dost nespolehlivý Groš DC
Evropská určitě zlepšení, ta SSZ co jsi vyjmenoval jsou zrovna ještě bez preference. Thákurova je blbá, ale tam se holt musí nejdříve obnovit. SČV je hodně prudérní, protože často padá přesně po zavření dveří. Šárka je naprosto zbytečný teror a čočkový les na ČV je sice vtipnej, ale šlape.
Za současné největší zvěrstvo považuji tu Vršovickou. Grrr...
Evropská určitě zlepšení, ta SSZ co jsi vyjmenoval jsou zrovna ještě bez preference. Thákurova je blbá, ale tam se holt musí nejdříve obnovit. SČV je hodně prudérní, protože často padá přesně po zavření dveří. Šárka je naprosto zbytečný teror a čočkový les na ČV je sice vtipnej, ale šlape.
Za současné největší zvěrstvo považuji tu Vršovickou. Grrr...
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak jsem zase vyzkoušel Hostivař. Měl jsem 2 pokusy, při prvním jsem byl na Radošovické DC úplně načas: nic mi neuteklo, nic mě nezazdilo, všechno buď počkalo nebo padlo do jízdy, stál jsem jen na zastávkách. Při druhém pokusu to bylo dobré až k Zahradnímu Městu, kde mi to zkazil BUS z Topolové na koleje.
Takže co - náhoda nebo zlepšení
A taky Újezd ZC pro l.22 se mi zdál trochu jiný (lepší) než dřív.
V týdnu jsem po strašné době (snad víc než rok) vyzkoušel taky Evropskou. Nebyl jsem tam opravdu dlouho, takže bohužel nemůžu srovnávat a ocenit zlepšení. Ale pořád se mi to zdá ZC i DC velká honička. Musí se to jet, co to dá, a výsledek nejistý. Divoká Šárka je pořád na přesdržku, Sídl. Červený Vrch taky a Thákurova taky.
A to trojčočkoví u smyčky Červený Vrch DC... Ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého, amen.

Takže co - náhoda nebo zlepšení
A taky Újezd ZC pro l.22 se mi zdál trochu jiný (lepší) než dřív.
V týdnu jsem po strašné době (snad víc než rok) vyzkoušel taky Evropskou. Nebyl jsem tam opravdu dlouho, takže bohužel nemůžu srovnávat a ocenit zlepšení. Ale pořád se mi to zdá ZC i DC velká honička. Musí se to jet, co to dá, a výsledek nejistý. Divoká Šárka je pořád na přesdržku, Sídl. Červený Vrch taky a Thákurova taky.
A to trojčočkoví u smyčky Červený Vrch DC... Ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého, amen.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Celkem příjemné zprávy B-)
Ta Etiopská, hmmm, 7 let, to je na velkej potlesk. To máme tím pádem u Edenu a v Ďolíčku ještě háááfec času.
Ta Etiopská, hmmm, 7 let, to je na velkej potlesk. To máme tím pádem u Edenu a v Ďolíčku ještě háááfec času.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
08.08.2016 Signalizace Na Pískách už také upřednostňuje tramvajeKarosák píše:Neběží náhodou na Horoměřické dynamika?
Devátá signalizace s preferencí tramvají přibyla na Evropské třídě. SSZ 6.131 Evropská - Na Pískách dostalo upravený software, který alespoň částečně preferuje tramvajovou dopravu. Signalizace umí více prodlužovat tramvajové volno a také předvybírat kolizní fázi. Upravené řízení dokáže v běžných situacích především eliminovat situace, kdy volno tramvaji končilo během stanicování v zastávkách před SSZ, či dokonce těsně před odjezdem. Současně byla provedena navazující úprava sousedního SSZ 6.132 Evropská - Starodejvická pro zajištění dynamické koordinace obou semaforů ve směru do centra. Starodejvická fungovala s preferencí již v minulosti. Z patnácti tramvajových světel na Evropské jich zbývá bez preference šest. Tři z nich jsou vybavena detekcí tramvají.
29.07.2016 SSZ Evropská – Horoměřická je v dynamice s preferencí
Pevné řízení u zastávky Bořislavka skončilo. Po třech letech přechodných stavů bylo na SSZ 6.118 Evropská – Horoměřická zavedeno dynamické řízení s preferencí tramvajové dopravy. Na průsečné křižovatce jsou tramvaje preferovány prodlužováním a předvýběrem vlastní fáze, předvýběrem a prodlužováním kolizní fáze a také vkládáním speciálních fází, a to na dvě možná místa v cyklu. Signalizace byla obnovena v rámci výstavby metra V.A. Z patnácti semaforů na Evropské třídě preferuje v současné době tramvaje celkem osm signalizací.
26.07.2016 Zavedena preference na SSZ Evropská – Etiopská
Na Evropské třídě byla zřízena preference tramvajové dopravy na další světelné signalizaci. Ke změně došlo na SSZ 6.138 Evropská – Etiopská. Byla zapojena tramvajová detekce ve směru do centra a byl upraven software signalizace. Ta nyní zajišťuje tramvajím účinné prodlužování vlastní fáze, předvýběr kolizní a vlastní fáze. SSZ Evropská – Etiopská bylo obnoveno v roce 2009 bez preference tramvají, tedy nároky tramvají nebyly zohledňovány zřetelně více než nároky ostatních účastníků.
- Bobik
- Uživatel
PŠŠŠŠŠT
Nezakřiknout.
(měla by tam být preference jakási, zatím běhá, tak opatrně, preference bývají obecně plaché, snadno se vylekají a pak utečou pryč)

(měla by tam být preference jakási, zatím běhá, tak opatrně, preference bývají obecně plaché, snadno se vylekají a pak utečou pryč)
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neběží náhodou na Horoměřické dynamika? 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MF píše:... Ne každý motorista chce skákat přes betonové tvarovky zpět do jízdního pruhu. ....
2.) Jaké "magnety" si vymýšlíš.
3.) možná "má" linka 17 ani v jednom případě nenabrala kolem Jiráskáče zpoždění nad 180sec., ale l.14, jenž se musela jistě posouvat v koloně IAD od zastávky Myslíkova ZC, jej možná v některých případech po Anděl nenabrala jen díky běžné "časové vatě" mezi Lazarskou a Andělem!
PS: A asi mi ani neuvěříš, že jsem v ten den před tím porouchaným autem na Jiráskáči, viděl jet podél kolony IAD v jediném zprovozněném pruhu proti sobě taxikíře s Octávkou (asi tmavězelemou) minimálně 50 metrů levými koly po pražcích mezi kolejnicemi koleje DC před přejezdem u podolského plavečáku - hodně jsem se divil, že na pravé kolejnici a obrubníku neuvázl "na břiše"
Jediná podstata problému bylo to, že si tam jel Ty. Nikdo jiný nechytil žádné závratné zpoždění, které by stálo za zmínku a ani neměl žádný další problém a určitě nepotřeboval radit policistům... Ne každý motorista chce skákat přes betonové tvarovky zpět do jízdního pruhu. Místo nějakého směrování vozidel bylo podstatně efektnější se snažit odstranit příčinu, což se podařilo (propojení baterií kabely, poté co se povedlo otevřít elektrický zámek kufru ve které je ta baterie a odjištění elektrické parkovací brzy + následné natažení na odtah).
PS: možná by bylo lepší starat se o sebe, aby si pak nemusel cenit zuby při brzdění na magnety, když popojíždíš v té strašlivé koloně a koukáš kde co lítá....
PS: možná by bylo lepší starat se o sebe, aby si pak nemusel cenit zuby při brzdění na magnety, když popojíždíš v té strašlivé koloně a koukáš kde co lítá....
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) dochází k vzájemné blokaci IAD na kolejích čekající na svou zelenou (zejména vlevo, a tedy běžně z řadících pruhů přes TT = kolizně s TRAM) a již SSZ detekované TRAMvaje, pro kterou je SSZ prodlužováno a opětovně vkládáno volno, ale ona jej i opakovaně nemůže využít, protože stojí za tou IAD na TT před ní, a tak tato nabírá i několika minutové zpoždění proti svému JŘ!
2.) k blokování dalších TRAM a IAD i ve větší vzdálenosti před tou SSZ (resp. překážkou před ní) = nabírání i několika minutového zpoždění proti svému JŘ dalšími TRAMvajemi ještě než se přiblíží k místu překážky vedle TT, kterou IAD objíždí po TT - legálně dokonce na příkaz PČR nebo i "pouze" v souladu
3.) ke snížení propustnosti i z ostatních směrů křižovatky řízené příslušnou SSZ, protože čas jí opakovaně vkládaný a prodlužovaný pro TRAMvaje blokované IAD před nimi na TT nemůže být využit ani vozidly z ostatních směrůzákonem 361/2000 Sb o silničním provozu, §13, odst.1 píše:Podél nástupního nebo ochranného ostrůvku se jezdí vpravo; vlevo se smí jet jen tehdy, brání-li jízdě vpravo překážka nebo jestliže je to bezpečnější s ohledem na rozměry vozidla nebo nákladu. .......
Dnes kolem poledne se výše uvedené, za přítomnosti dvojice (muže a ženy) policistů ČR, opět dělo na Jiráskově náměstí, kde se vpravo od ostrůvku zastávky ZC cca 10m před jejím označníkem porouchalo OA asi nějakého Angličana, a IAD odkláněli po TT vlevo od ostrůvku, ale po jen při mé první cestě místem za této situace se IAD "samovolně" ihned za ostrůvkem vracela přes tzv. bumlíky zpět do vlastních řadících pruhů před SSZ, ale již při další (v protisměru) mi ona IAD jela po hranici mého průjezdního profilu až k SSZ a od přítomného policisty jsem se dověděl přímo děsivou věc, že onen Angličan odmítá "pustit chlup" za odtah zdejšími službami a bude se čekat na odtahovku z Polska!
Dodávám, že budiž ctí dispečerů JPT, že po mém předání jim této informace již během mé další jízdy spolupracovali na odstranění porouchaného OA a naráz následně při další jízdě již jsem nepozoroval žádné (natož jako předtím spíše stojící) kolony IAD Myslíkovou ZC a od ND! Ale žel ani oni (tak jako při mé předešlé jízdě PČR) nepochopili výše uvedenou podstatu problému, kterou by vyřešilo, že cca 8m za ostrůvkem by na TT v koleji ZC stála jedna "oprávněná osoba" směřující IAD zpět vedle TT a jen při příjezdu TRAM by pro umožnění jejího průjezdu uhnula do protisměrné koleje DC.