Nové tramvajové tratě

Právě zde je prostor pro Vaše přání a fantazie. Spekulace na téma nových tratí, dodávek vozů, nových linek a spousta dalších věcí vítána právě zde...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
von Špilberk
Uživatel

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od von Špilberk » 15.10.2016 17:36

P_V píše:Kampak ke kauflandu, vždyť je v plánu pokračování trati přes kopec do Vršovic a na Želvu :)
Jo, ale tohle ještě neexistuje ani jako vizualizace, a to je co říct, protože vizualizace jsou na kdeco. :lol: :lol:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 15.10.2016 17:32

Kampak ke kauflandu, vždyť je v plánu pokračování trati přes kopec do Vršovic a na Želvu :)

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 15.10.2016 17:09

A tam nikomu nevadí ta hlučná tramvajová trať? :twisted:

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 15.10.2016 17:07

Karosák píše:a také se to hodí do krámu reprezentaci, protože se jinak zoufale nedaří nic postavit.
Však tohle se taky nepostaví. Příprava je na samém počátku, takže nejdřív za 10 let. Mezitím X krát volby, každá nová reprezentace bude mít "zlepšovací" nápady, a když bude všechno dojednané a stavba před zahájením, tak si někdo vzpomene, že v parku chybí vodotrysk... :?
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 15.10.2016 17:10, celkem upraveno 1 x.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 15.10.2016 16:53

Hmm... No spláchlo by to dost věcí najednou. Je to zelený a eko, tomu doba přeje. "Bude to drahý" a žádný jiný tunel zrovna nejede, takže kšeftík a čím větší koláč, tim větší drobky :-D tomu taky doba přeje a navíc v zájmu spořilovských ultras, takže by se tím mohli zasytit. Zcelení osídlení parkem si myslím je reálný přínos. A je to průchozí lépe, než D, nebo to pole u Běchovic. Tramvaj by mohla být předkládaná jako alternativa k C a také se to hodí do krámu reprezentaci, protože se jinak zoufale nedaří nic postavit. Dolní Spořilov by tím jezdil... alespoň ke Kauflandu :-D Busy můžou jezdit tunelem a přestup u teplárny...

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 15.10.2016 15:09

Dovolil jsem si ty krásné visualisace trochu přiblížit realitě :twisted:
Obrázek

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 15.10.2016 13:32

Za mě super. Jenom moc nevěřím, že ta psychoorganizace nechá žít tramvaj v podobě v jaké tam je nakreslená...
Další otázka jaký pak tramvaj bude mít smysl... Stejně bude řev zachovat busy na Želvu a nechat místní linku SPořilov - Jížní měto s tím, že protne metro C je asi těžká utopie...

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 15.10.2016 12:52

Nějaké vizualizace Spořilova, tuším že to tu ještě nebylo.
http://www.satra.cz/sporilovska-spojka-zakryti/

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 17.8.2016 15:03

Středočeský kraj "chce", protože je před volbama. Pak "zjistí", co by ho to stálo peněz a bude po_trati.

slonik
Uživatel

Příspěvek od slonik » 17.8.2016 12:35

Možná se to bude trochu měnit kvůli té trati do Jesenice, jestli Středočeský kraj moc řve...

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 16.8.2016 15:28

Jaképak rozhodnutí za tím asi stojí, že ani to EIA do zásoby mít nechtějí, i když už je (bylo) zahájeno podle nového zákona. Hledal jsem v zápisech jednání výboru dopravy a nenašel nic relevantního. (ale je to vostré počtení...)

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 16.8.2016 14:58

Bylo nebylo, za devatero horami...
Dne 12. 8. 2016 obdržel příslušný úřad žádost oprávněného zástupce oznamovatele o ukončení procesu posuzování vlivů na životní prostředí.
Sdělujeme Vám tímto, že odbor ochrany prostředí Magistrátu hlavního města Prahy ve smyslu § 23 odst. 2 zákona proces posuzování vlivů na životní prostředí pro záměr „Tramvajová trať Modřany - Libuš“ ukončuje.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.7.2016 13:54

MM: Já se neposouvám do role LV mága, ale pokud by se postavila takto velká stavba, tak je rozhodně tupost jenom přehodit linky a je potřeba to vyřešit jako celek...

Zkoušel si někdy jít z Můstku na Staromák? Jestli ne, tak si to zkus. Opravdu userfriendly pěší chůze zvlášt pro méně pohyblivé. Navíc rozdíl 600 m mezi protisměrnými zastávkami mi přijde jako moc.

Souhlasím s T. Jediná rozumná TT v oblasti je Republika - VN - Národní třída + propojení s Vodičkovou. Ostatní je spíš šotosen, který je reálně nepostavitelný... Minimálně už jenom kvůli hlukovým limitům a následně rušení parkovacích míst...

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 20.7.2016 13:18

MM-Mikulovsky píše:thriller:
umíš číst :?:
- již jsem to několikrát napsal:
... bla bla
A ty číst umíš? :?: :?: Tak si to sakra po sobě přečti a zamysli se, jestli to dává smysl.nebo si najmi překladatele.
MM-Mikulovsky píše: 1.) z linek 15 a 17 vedených přes Čechův most bych volil pro odklon z něj asi jen "krátkou" (z/do obratiště Stromovka - které stále prosazuji jmenovitě odlišit od nácestných zastávek Výstaviště Holešovice) 1/2 spojů l.17, které by jsem pak přeznačil na l.27
Mimochodem, poslat půlku linky 17 (neboli 27 v tvé notaci) tou obří blokovou smyčkou v centru města nedává smysl. (-X Z:arrow: Krátká sedmnáctka (vložené spoje linky 17 v trase Levského/Sídl. Modřany - Výstaviště (podle mě je název Výstaviště Holešovice špatně a navrhuji, aby byl vrácen název zastávek - a to jak před výstavištěm tak i ve Stromovce - původní)) samozřejmě musí od Modřan přímo na Staroměstskou, protože velká poptávka od Podolí na Staroměstskou byla přece důvodem jejího zmetrolinkování. V případě tvé jednosměrné blokové smyčky by se ve směru na Staroměstskou nejprve objížděla půlka města. A pak co? Pokračování do Buben postrádá zcela smysl, neboť tam už se jezdí z Republiky přímo (linky 8, 24 a 26) a z jihu by to trvalo neúměrně dlouho.
MM-Mikulovsky píše: Od nového - zářijového LV:
1.) z linek 15 a 17 vedených přes Čechův most bych volil pro odklon z něj asi jen "krátkou" (z/do obratiště Stromovka - které stále prosazuji jmenovitě odlišit od nácestných zastávek Výstaviště Holešovice) 1/2 spojů l.17, které by jsem pak přeznačil na l.27
2.) "koketoval" bych navíc s překřížením přes velkou centrální jednokolejnou blokovou smyčku TT (které obnáší ubrání jedné linky TRAM mezi "Májem" a Staroměstskou ZC, ale vedení DC stejným úsekem jiné linky navíc):
l.8
TAM:
Starý Hloubětín ...... Dlouhá třída - Haštalské nám. (za propojující ul. Rybnou), Masná, Staroměstské nám. (mezi kostelem sv. Mikuláše a prolukou po Staroměstské radnici - do níž by mohl vyjít 2. vestibul stanice =M=A Staroměstská), Městská knihovna (za ul. Žateckou)- Malostranská ....(po trase l.18)......... Nádr. Podbaba
ZPĚT: Nádr. Podbaba ....(po trase l.18)......... Národní divadlo - Jungmanovo nám. (=M=B), Můstek (=M=A,B), Na Příkopě (mezi ul. Panská a Nekázanka), Obecní dům (=M=B) - Nam.Rep. ............... Starý Hloubětín
l.18
TAM:
Voz. Pa ..... Nár. Třída - Jungmanovo nám. (=M=B), Můstek (=M=A,B), Na Příkopě (mezi ul. Panská a Nekázanka), Obecní dům (=M=B) - Dlouhá třída .... (po trase l.8).... Nádr. Podbaba
ZPĚT: Nádr. Podbaba .......(po trase l.8) ..... Dlouhá třída - Haštalské nám. (za propojující ul. Rybnou), Masná, Staroměstské nám. (mezi kostelem sv. Mikuláše a prolukou po Staroměstské radnici - do níž by mohl vyjít 2. vestibul stanice =M=A Staroměstská), Městská knihovna (za ul. Žateckou) - Staroměstská =M=A .......... Voz. Pa
[-o< Já jako jediné správné řešení navrhuju obousměrnou trať v ulici na Příkopech a vyjdu-li z nového LV
1.) linku 2 bych na Praze 6 vyměnil s linkou 18 a vedl ji v trase Podbaba (protože nesouhlasím s názvem zastávky Nádraží Podbaba) ... Národní Divadlo - Jungmannovo nám. - Můstek - Nekázanka - Obecní dům - Náměstí Republiky a dále jako linka 15 na Žižkov. U linky 15 totiž taky nesouhlasím s tím, jak je ob Bulhara trasována!
2.)linku 6 bych vedl v trase Kubánské náměstí - Karlovo náměstí -Národní třída - Jungmannovo nám. - Můstek - Nekázanka - Obecní dům - Dlouhá třída ... Palmovka.

Za bé, do Staroměstského náměstí patří již jen druhý vestibul metra linky A stanice Staroměstská, který by byl spojen se stanicí druhým eskalátorovým tunelem zaústěným do stanice na druhé straně proti stávajícímu eskalátorovému tunelu vedoucímu pod křižovatku ulic Kaprova a Valentínská. :idea: Tam bych mimo jiné navrhoval prodloužení stávajícího vestibulu směrem k současným tramvajovým zastávkám Staroměstská v ul. křížovnická. Hlavně tam totiž chybí východ před Umprum, kvůli jehož absenci se hrozně velké davy lidí (turistů i místních) valí přes semafory a občas i to činí problémy projíždějícím travajím.

Toto jediné totiž dává logický smysl. Z:idea: Více viz moje RE uživateli Šutr zde na TF v roce 2014 v tomto diskuzním vlákně a dále ve vlákně optimalizace linkového vedení diskuzního fóra žluto-zelení .

Doufámk, že jsem to uvedl jasně a že to pochopíš Ty i všichni ostatní pravidelní čtenáři tohoto diskuzního fóra Tramforum a také i nepravidelní nebo náhodní návštěvníci. :D 8-)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 20.7.2016 11:23

9001:
1.) [-o< a ta druhá/protisměrná jednokolejka mezi Májem a Nam. Rep. bude podle tebe PRO OKRASU :?: Z:arrow: viz dále RE na thriller
2.) kromě vedení l.22 od Vypichu Kukulovou na Řepy jsem také "loboval" o přesměrování Kukulovou l. 10 od Anděla na Bílou horu, aby i ona dostala přímé povrchové kolejové spojení od fyzicky nejbližší stanice =M= (+ pro prodloužení l.25 z Vypichu na BH, aby bylo zachováno přímé spojení BH - Malovanka, a odklonění dosavadních BUS mezi =M=A Motol a Řepy od =M=A k =M=B Nové Butovice, aby bylo posíleno západní tangenciální spojení jihu a severu Prahy) :!:
3.) "tupě" se linky přehodily jinam, když ta TT byla rušena a teď nejsi schopen vybrat (narozdíl od thriller) k "navrácení" jedinou z nejbližších spojnic TT cca v podobném směru #-o

thriller:
umíš číst :?:
- již jsem to několikrát napsal:

1.) v 19.7.2016 23:20
MM-Mikulovsky píše:........ A proč potřebuje Čechův most hned 2 - resp. dokonce 3 (l.17 je za 2) kapacitní linky :?: (z něhož by jsem odklonil přes, mnou uvedenou, centrální blokovou smyčku dosavadní l. 5, čímž by tato na Malostranské stanicovala u =M= a nikoliv vlády, kde jsou zast. bariérové z vozovky)
............
2.) 20.7.2016 1:37
MM-Mikulovsky píše:.......TRAM ........., zatímco mezi Malostranskou (Staroměstskou/ND) a Nam.Rep./Dlouhou třídou (Nábř. Kpt. Jaroše/Strossmayerovým nám.) mohou místo Čechova mostu s minimálním obratem cestujících být vedeny alespoň některé spoje ze 3 současných linek jiným VÝRAZNĚ lidmi navštěvovanějším územím :!:
.......
Z:arrow: mezi ÚDDP .......... Dlouhá třída a Chotkovy sady ...... Divoká Šárka bych l.5 místo Čechův most a Malostranská u vlády vedl přes zast.: Haštalské nám. (za propojující ul. Rybnou), Masná, Staroměstské nám. (mezi kostelem sv. Mikuláše a prolukou po Staroměstské radnici - do níž by mohl vyjít 2. vestibul stanice =M=A Staroměstská), Městská knihovna (za ul. Žateckou), Malostranská =M=
mezi Divoká Šárka ..........Chotkovy sady a Nam.Rep =M=B ...... ÚDDP bych l.5 místo Malostranská u vlády, Čechův most a Dlouhá třída vedl přes zast.:
Malostranská =M=, Staroměstská =M=, Karlovy lázně, ND, Jungmanovo nám. (=M=B), Můstek (=M=A,B), Na Příkopě (mezi ul. Panská a Nekázanka), Obecní dům (=M=B)

Od nového - zářijového LV:
1.) z linek 15 a 17 vedených přes Čechův most bych volil pro odklon z něj asi jen "krátkou" (z/do obratiště Stromovka - které stále prosazuji jmenovitě odlišit od nácestných zastávek Výstaviště Holešovice) 1/2 spojů l.17, které by jsem pak přeznačil na l.27
2.) "koketoval" bych navíc s překřížením přes velkou centrální jednokolejnou blokovou smyčku TT (které obnáší ubrání jedné linky TRAM mezi "Májem" a Staroměstskou ZC, ale vedení DC stejným úsekem jiné linky navíc):
l.8
TAM:
Starý Hloubětín ...... Dlouhá třída - Haštalské nám. (za propojující ul. Rybnou), Masná, Staroměstské nám. (mezi kostelem sv. Mikuláše a prolukou po Staroměstské radnici - do níž by mohl vyjít 2. vestibul stanice =M=A Staroměstská), Městská knihovna (za ul. Žateckou)- Malostranská ....(po trase l.18)......... Nádr. Podbaba
ZPĚT: Nádr. Podbaba ....(po trase l.18)......... Národní divadlo - Jungmanovo nám. (=M=B), Můstek (=M=A,B), Na Příkopě (mezi ul. Panská a Nekázanka), Obecní dům (=M=B) - Nam.Rep. ............... Starý Hloubětín
l.18
TAM:
Voz. Pa ..... Nár. Třída - Jungmanovo nám. (=M=B), Můstek (=M=A,B), Na Příkopě (mezi ul. Panská a Nekázanka), Obecní dům (=M=B) - Dlouhá třída .... (po trase l.8).... Nádr. Podbaba
ZPĚT: Nádr. Podbaba .......(po trase l.8) ..... Dlouhá třída - Haštalské nám. (za propojující ul. Rybnou), Masná, Staroměstské nám. (mezi kostelem sv. Mikuláše a prolukou po Staroměstské radnici - do níž by mohl vyjít 2. vestibul stanice =M=A Staroměstská), Městská knihovna (za ul. Žateckou) - Staroměstská =M=A .......... Voz. Pa

Odpovědět