Palmovka, Těšnov, Malovanka
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Co se tak najednou stalo?
Že by nastal obrat v myšlení?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už to běhá na monitorech - SSZ v oblasti Malovanky trvale vypnuty.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Malovanka blikala uz ve stredu.
A ted je mimo i Novomestska radnice. Jeste aby nekdo pokacel oba Edeny a Vypich/sm s ja budu spokojen
A ted je mimo i Novomestska radnice. Jeste aby nekdo pokacel oba Edeny a Vypich/sm s ja budu spokojen
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Houly džízs, tak nejen Průběžná, ale komplet Malovanka na blikačku. Tak snad jim to vydrží alespoň na víkendy B-)
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobře hoši, díky za spolupráci a info 
Dnes nahlášeno na PD se žádostí o předání. Běhá tam pevný cyklus a volno pro tramvaj je krátkou chvíli a pak neskutečně dlouhá čekačka...parrot píše:kluci nezdá se vám, že na křižovatce Argentinská x Plynární běží už několik dnů pevnej cyklus? Nepadá tam to volno navíc ani jedním směrem...
Dneska ráno před půl sedmou přede mnou stála na Kublově na čočky 17 a když odjela a já dorazil s 3, tak mi vastoupivší paní zmáčkla přihlášení chodců a hned to padlo na stůj.Tak jsem si hezky počkal.Karosák píše:A na Kublově jen v noci? Tam to ale standardně nebývá, tudíž se bude jednat o nahlášeníhodnou závadu
Jinak dnes problém přejezd Přístaviště ZC. První kolo jsem se přihlásil, druhé ne - krabička, třetí ano, čtvrté ne (počkal jsem si na v protisměru 17). A nebyl jsem sám, kdo lezl na krabičku. Hlásil jsem to nahoru. První přihlašovák nefunguje vůbec - nemá už ani jednu nožičku a ten před světly jak se mu zachce. Tak to snad opraví.
K Dělnické už tu padlo dost, takže je celkem vysvětleno. Jen dodám, že od tržnice se se vzdáleným rádiem nepočítá, protože pravá odbočení nejsou tak náročná na vyklizování kolizních směrů. Ale za zvážení stojí, že když je TRAM na EOV, tak by měla přednost před vlakem v zastávce (či obecně na vzdáleném kontaktu, či rádiu). Zase, když už se ta fáze pro 12 vybrala (pro plynulý průjezd se o ní musí rozhodnout ještě v zastávce), je škoda jí rušit a pak jí dávat znovu. Navíc by se už nemusela vejít. Ale dalo by se odstranit prodlužování kolizní fáze, které ta 12 taky umí.
SSZ Táboritská - Ondříčkova asi běhá normálně. Ale v sobotu večer je tam cyklus 60 s a ten prostě pro TRAM nechodí moc dobře...
SSZ Táboritská - Ondříčkova asi běhá normálně. Ale v sobotu večer je tam cyklus 60 s a ten prostě pro TRAM nechodí moc dobře...
Ne ne v pátek jsem měl 8, aspoň je vidět že je nás víc co nad tím aspoň maličko přemýšlí, hurá, jen houšť a větší kapkyparrot píše:Je to přesně jak popisuješ:) velký dík patří kolegovi s RPéčkama s 12 v pátek odpoledne od Letné na Strossu, který ochotně počkal, když viděl od Republiky zpožděnou 24. Nebyl jsi to Ty?:)
kluci nezdá se vám, že na křižovatce Argentinská x Plynární běží už několik dnů pevnej cyklus? Nepadá tam to volno navíc ani jedním směrem...
Olšanské nám DC v sobotu při 4 kolové devítce pokaždé padalo při odjezdu ze zastávky na stůj a pouštělo to buď Ondříčkovu (v 1. případě), a nebo souběžnou odbočovací šipku (v ostatních situacích). Podezírám tam nefunkční přihlašovák ještě při příjezdu do zastávky... Ale výzva pokaždé svítí, tak nevím...
Olšanské nám DC v sobotu při 4 kolové devítce pokaždé padalo při odjezdu ze zastávky na stůj a pouštělo to buď Ondříčkovu (v 1. případě), a nebo souběžnou odbočovací šipku (v ostatních situacích). Podezírám tam nefunkční přihlašovák ještě při příjezdu do zastávky... Ale výzva pokaždé svítí, tak nevím...
A aby toho nebylo málo, tak někoho napadlo ubrat večer a o víkendech 1 minutu mezi Krejcárkem a Ohradou (bez toho aby došlo k úpravě na SSZ na Ohradě...). To má za následek předjetí 9, která má být na Strážní o minutu za jedničkou (předtím ty odjezdové časy byly stejné, a ze Strážní se na Spojovací odjíždělo ve stejný čas). Navíc ubraná minuta při čekání na světlech na Ohradě má za následek i pozdní zatahování do voz. Žižkov, pokud zatahuješ od Palmovky...Pepa píše:Nechápu preferenci na Dělnický pro linku 12 ve směru z centra. Když už stojí nějaká linka na světlech od tržnice a je i navolenáv SSZ, tak koukám jak 12 odbavuje cestující a pak stihne projet křižovatkou...na Libeňském mostě samozřejmě čeká do času, no a pak se to (např. pro linku 1) nabaluje, že je na Palmovce předjetá 10 a na Ohradě 9, výsledek přijezd na Spojovací o 3 pozdě (+/-). Mě to je osobně jedno v kolik tam přijedu, ale spíš mě štve proč to nepustí ty ostatní linky dřív, když je 12 pár stanic před konečnou...
PS: doufám, že nenapadne někoho ubrat i tu minutu u 9, protože ta už je večer tímto směrem taky hodně oškubaná a o víkendu ještě k tomu letecká.
Je to přesně jak popisuješ:) velký dík patří kolegovi s RPéčkama s 12 v pátek odpoledne od Letné na Strossu, který ochotně počkal, když viděl od Republiky zpožděnou 24. Nebyl jsi to Ty?:)modroko píše:to samé třeba l.12 pokud je na Letenským náměstí ZC včas tak na Strossu musí počkat na 24 která má být před ní, jinak pak v Holešovicích 2 minuty kysne za 12...
12 mám vcelku dost často a snad se mi nikdy nepovedlo být na Nádraží Holešovice o 1,5 minuty dřív(směrem DC)
Jinak je to tak jak popisujete, proto když jsem na Orteňáku na čas, tak tam chvilku postojím a pak to courám k Dělnické neboť vím že ta 1 nebo 25 má být předemnou, nebo co ještě pomůže tak je stanicovat tak cca 2 metry před sloupkem, ta krabička na přihlášení je vlastně na konci nástupního ostrůvku. Ovšem todle všechno je o lidech a vypozorování jak to má být, jasně občas se nepodaří a někdy něco někde podjedu ale nejde pohlídat všechno ale tam kde to vím tak čekám...to samé třeba l.12 pokud je na Letenským náměstí ZC včas tak na Strossu musí počkat na 24 která má být před ní, jinak pak v Holešovicích 2 minuty kysne za 12...
Aha, ono je od Holešovic vzdálené rádio, tak to pak chápu, že se stihl navolit o chvilku dřív než já.
K těm JŘ - linka 25 při výluce Prašňáku a 10min z Letohrádku na Malovanku...
K těm JŘ - linka 25 při výluce Prašňáku a 10min z Letohrádku na Malovanku...
Co jsem si všiml, tak se tram jedoucí od nádraží přihlašují už při příjezdu do zastávky přes krabičku v zemi, odstanicují a pak si popojedou (druhou krabičkou si případně přehazují výhybku) a pokud mají volno, tak se jede. Nemlich to samé je vlastně bez té stanice od Manin. Od tržnice je zatím osazena v zemi krabička pro radio, ale je tam stále před reko ještě staré tlačítkové ovládání a přihlašování přes trolejový kontakt u křižovatky. Takže zatím smůla. Taky mě to štve na 14, když čekám navolený na světlech a pak se přihrne 12 od Manin a najede k tržnici a já pak na nádraží čekám třeba 1,5 min. než odjede a já můžu s 24 pokračovat. Ale stejný to je třeba na Národní třídě od Lazarské s 9, ta pak brzdí 18 a 22, a opačným směrem 22 pro 18.Pepa píše:Nechápu preferenci na Dělnický pro linku 12 ve směru z centra. Když už stojí nějaká linka na světlech od tržnice a je i navolenáv SSZ, tak koukám jak 12 odbavuje cestující a pak stihne projet křižovatkou...na Libeňském mostě samozřejmě čeká do času, no a pak se to (např. pro linku 1) nabaluje, že je na Palmovce předjetá 10 a na Ohradě 9, výsledek přijezd na Spojovací o 3 pozdě (+/-). Mě to je osobně jedno v kolik tam přijedu, ale spíš mě štve proč to nepustí ty ostatní linky dřív, když je 12 pár stanic před konečnou...
Ale je to i o tvorbě JŘ. Jak teď byla výluka R03, tak na 17 bylo mezi Vltavskou a Republikou 7 min. ve špičce na 3 stanice. První kolo jsem tam zazdil skoro 2 min. 5-ku. Tak druhé kolo jsem pak na Těšnově postál dobrou půlminutu v křižovatce a pouštěl před sebe 3 od Florence, pak počkal ve stanici Bíla Labuť a následně pak jel tak na čas. Třetí kolo už navečer byl úsek zkrácen na 5 mi. a to už bylo akorát.