Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Orientační a informační systémy
Dneska jsem kluci narazil na novinku. Možná je to už stará věc, tak mne když tak nekamenujte
Linka 24 výjezd ze Žižkova s konečnou Kobylisy, ale jede po trase: Voz. Žižkov - Biskupcova - Želivského - Strašnická - Kubáň...Kobylisy. Při výjezdu na transparentu zobrazuje jako cíl Kubánské náměstí, které se na Kobylisy změní až po vyhlášení zastávky za Průběžnou. Ideální stav
Na Ohradě tak vědí že se na Palmovku hned tak nejede, a ti co chtějí na metro na Želvu, tak se rádi svezou 
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Lidi to stejně nečtouvencavasek píše:K té Vltavské: Což o to, chyba se stane. Ale nepochopím, že když jsem na to DP upozorňoval v pondělí v 8 ráno (přes infolinku), tak odpoledne stále není opraveno.
-
vencavasek
- Uživatel
K té Vltavské: Což o to, chyba se stane. Ale nepochopím, že když jsem na to DP upozorňoval v pondělí v 8 ráno (přes infolinku), tak odpoledne stále není opraveno.
-
von Špilberk
- Uživatel
Na Braníku jsou zase prohozené JŘ pro oba směry, takže na sloupku ZC je JŘ směr DC a obráceně. 
- Bobik
- Uživatel
Prázdniny už skončily? Aha, já jsem zvyklý, že končí až někdy v půlce září (aby v říjnu mohly začít předprázdniny a od listopadu poloprázdniny).... 
nevyměněné JŘ (pořád jsou prázdninové, tedy dle staré linkového vedení)Polaanek píše:Foceno dnes odpoledne na Vltavské. Co je špatně? (Na DPP posláno formulářem).
- Bobik
- Uživatel
Chybí tam neřád. Akorát v těch blechách nejde rozluštit čeho. 
Foceno dnes odpoledne na Vltavské. Co je špatně? (Na DPP posláno formulářem).
Normální cestující netuší o inverzích nic, ale když vůz jede po celé trase a nemá inverzi, tak z boku a zezadu nevyvolává žádnou paniku, která by byla beztak zbytečná.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem měl 6, kromě mojí jediné zatahující na PA měly všechny zatahovat pozitivně + vozovna...
Ale třeba minimálně 2ks na ŽI pěkně negativně už z Palmy
Kolega z HL to měl dobře...
Ale třeba minimálně 2ks na ŽI pěkně negativně už z Palmy
Kolega z HL to měl dobře...
idealni by bylo, kdyby ta "moje" 6 dostala konecnou vozovna zizkov az nekde na otakarove.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to souhlasím, ale dává smysl, až když bude systém fungovat alespoň na 99% procent správně a ne v současné situaci, kdy dle mne s bídou funguje na 10% = ani ne u spojů zatahujících z linek, které mají u příslušné vozovny jednu z běžných konečných, natož u spojů, které běžnou konečnou linky projedou a pokračují za ní do vzdálenější vozovny! a k uvedenému procentu správnosti vidím jedinou cestu:Bobik píše:........ Nicméně kampaň mezi lidem by na škodu určitě nebyla.
proč by to nešlo, když tam jde psát "změna orientace", která je při zátahu vlastně správně "změna hlásiče" a "orientaci" měním jen při zadávání "1xxx" právě kvůli inverzi číslaMM-Mikulovsky píše:.......... její (inverze čísla) použití má být v každém příslušném VJŘ "výslovně" v poznámkách poznačeno![]()
.......
- Bobik
- Uživatel
Tak po zkušenostech mohu říct, že vozovny si málokdo všimne, většina beztak čumí (jenom) na číslo. No a pokud je jinak, pak teprve pátraj proč. Nicméně kampaň mezi lidem by na škodu určitě nebyla.
Já jsem stále toho názoru, že 99 % cestujících inverzi vůbec neřeší a ani neví, co má označovat (občas si ani neuvědomí, že tam je). Nebo snad byla alespoň jednou jedinkrát za ty roky nějaká osvětová kampaň mezi běžným cestujícím lidem? Na mě to pořád působí, že jde jen o to plnit nějakou nesmyslnou vnitropodnikovou normu. Rád se samozřejmě nechám vyvést z omylu.
Hovořím samozřejmě o inverzi čísla linky, ne o inverzním "Vozovna".
Hovořím samozřejmě o inverzi čísla linky, ne o inverzním "Vozovna".
- Bobik
- Uživatel
Jo, bohužel taky celkem běžně potkávám třeba inverzní 8 jedoucí do HL.