Když ten dispečer umí rozlišit podle čísla vozů komu volat.
Maximálně to stahované pořadí bych překódoval na 90něco, ale výjezdy rovnou kam patří
Moderátor: TRAM-FÓRUM
1.) palubnímu počítači APEX nevadí ("sežere"/přijme) zadání totožného čísla linky a pořadí, pod nímž už jezdí jiný vlak - dokonce PDT se pořád dokáže dovolat tomu správnému vlaku, aby jej na chybné nakódování upozornilPetr píše:........... Tohle opravdu není jednoduchý postup. Protože já nemůžu tušit, že se kolega již překódoval. Tudíž jednoduchý postup by byl ten, že po nastavení linky a pořadí by automaticky naběhla přednastavená orientace, ale řidič by ji měl možnost upravit. To je jednoduchý postup.
Tohle opravdu není jednoduchý postup. Protože já nemůžu tušit, že se kolega již překódoval. Tudíž jednoduchý postup by byl ten, že po nastavení linky a pořadí by automaticky naběhla přednastavená orientace, ale řidič by ji měl možnost upravit. To je jednoduchý postup.MM-Mikulovsky píše: na to je jednoduchý postup/pokyn:
- na novém/náhradním vlaku před vjetím do zastávky naplánované výměny "nakódovat" nahrazované pořadí včetně správných cílů a trasových kódů (žel není zvykem je dávat napsané či alespoň ústně říct "manipulujícím" řidičům)
- na původním vlaku po výjezdu ze zastávky (kde je vhodné mikrofonem oznámit cestujícím potřebu přípravy na mimořádný přestup v následující zastávce) před tou naplánované výměny zadat manipulační pořadí (nebo alespoň zrušit z orientací číslo a cíl - zadáním panipulační/služební jízdy), PROTOŽE V ZASTÁVCE VÝMĚNY NOVÝ/NÁHRADNÍ VLAK NENÍ "TAKY", ALE "POUZE ON" LINKA .... JEDOUCÍ DO ..."
na to je jednoduchý postup/pokyn:Petr píše:Bohužel opět nedotažené do konce. Když jedeš na výměnu (z logiky věci) a existuje i ta původní tramvaj, nejsi schopný ze sebe udělat cokoliv jiného, protože pořadí 81. neumožňuje změnu transparentu. Tudíž nemůžeš cestujícím dát dopředu informaci, já jsem taky sedmička jedoucí do Radlic, nastupujte rovnou ke mně....Karosák píše:Na DT06 jsem při včerejší výměně souprav pozoroval praktickou vlastnost, že po zadání pořadí 81. automaticky dal do orientace ? a nastavil cíl "služební jízda". Pomalu, ale jistě
Bohužel opět nedotažené do konce. Když jedeš na výměnu (z logiky věci) a existuje i ta původní tramvaj, nejsi schopný ze sebe udělat cokoliv jiného, protože pořadí 81. neumožňuje změnu transparentu. Tudíž nemůžeš cestujícím dát dopředu informaci, já jsem taky sedmička jedoucí do Radlic, nastupujte rovnou ke mně....Karosák píše:Na DT06 jsem při včerejší výměně souprav pozoroval praktickou vlastnost, že po zadání pořadí 81. automaticky dal do orientace ? a nastavil cíl "služební jízda". Pomalu, ale jistě
To zní, když se překóduješ na trati na pořadí 91./95. (vůz po nehodě/s technickou závadou) + automaticky "služební jízda" a 9001 v orientaci.MM-Mikulovsky píše:nezní ještě navíc do salónu informace cca "tento vůz (z technických důvodů/z důvodu závady) není určen pro přepravu cestujících, prosíme vystupte"
nezní ještě navíc do salónu informace cca "tento vůz (z technických důvodů/z důvodu závady) není určen pro přepravu cestujících, prosíme vystupte"Karosák píše:Na DT06 jsem při včerejší výměně souprav pozoroval praktickou vlastnost, že po zadání pořadí 81. automaticky dal do orientace ? a nastavil cíl "služební jízda". Pomalu, ale jistě
....
100% souhlas (resp. si dovoluji podotknout, že závěr je můj již dlouhodobí požadavek)!Petrpes píše:.........
Ovšem u vozoven DC se ta inverze hodí, zkrátka chtělo by to přijatelně zpracovat, včetně případných změn cílů cestou a inverzi vyznačit ve VJŘ
Kdepak, přes Otakarovu jedeMM-Mikulovsky píše:jenomže ta asi celou AKTUÁLNÍ trasu MEJEDE - VYNECHÁVÁ ZASTÁVKU OTAKAROVA (jako pořadí linek 11 a 14 zatahující na PA)Bobik píše:Buďte v klidu, pravidelně potkávám inverzní 56 zatahující na Pa.
jenomže ta asi celou AKTUÁLNÍ trasu MEJEDE - VYNECHÁVÁ ZASTÁVKU OTAKAROVA (jako pořadí linek 11 a 14 zatahující na PA)Bobik píše:Buďte v klidu, pravidelně potkávám inverzní 56 zatahující na Pa.
To si někteří dávají zátahový kód až někde na trase, což lze i schválit.DG7021 píše:Zátah žižkovské 24 dnes ráno to samé.9001 píše:Dnes na 6 nová verze orientaceInverzně 6 + Kubánské náměstí.