Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Dnes jsem byl svědkem toho jak na zastávku přijely dvě soupravy tramvají a na zastávce stál invalida s dvěma fr. holemi. Chtěl jet druhou soupravou a bylo vidět, že by mu dělalo potíž jít přes celé nástupiště do druhé soupravy a tak čekal vepředu. První souprava odjela a on po tom kdy vyjela i druhá souprava na tramvajáka mával holemi a čekal, že mu zastaví. Jaké bylo ale překvapení když tramvaják na něj jen zazvonil a projel. Teď by mě zajímalo, protože dotyčný tvrdil, že tramvaják je prase protože měl podle nějakého nařízení zastavit, kdo měl pravdu. Měl tedy ten tramvaják zastavit nebo nemusel?
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak dnes jsem konečně jel přes Národní divadlo, pondělní a úterní kolaps se mne naštěstí osobně nedotkl, protože mám teď ranní a hlavně jsem jezdil mimo. S hrůzou jsem ale zjistil, že je uzavřena ulice Karolíny Světlé. Schválně o tom zkuste někde najít nějaké info.
Jediné info z Magistátu je na předchozí etapu, kde je ulice Karolíny Světlé dokonce vedena jako objízdná trasa. Že se 4.10. uzavře taky, není skoro nikde k nalezení. Navíc kolega, který měl tu pochybnou čest jezdit v úterý přes Divadlo, říkal, že v oblasti bylo naprosto tragické DZ a navíc i některé směry křižovatky Národní divadlo byly pro auta uzavřeny.
Takže: kolaps nezpůsobilo ani moc tramvají, ani jedna díra, jak se psalo na zelených (teď spíš na šedivých), ale
1. nekoordinace akcí, protože rozkopat křižovatku u ND a zároveň ulici Karolíny Světlé může jen magor
2. špatným DZ v oblasti
a hlavně 3. totální neinformovaností lidí, co všechno bude kde rozkopáno, uzavřeno a od kdy do kdy.
Např. zde se kolem Divadla neděje vůbec nic.
Jediné info z Magistátu je na předchozí etapu, kde je ulice Karolíny Světlé dokonce vedena jako objízdná trasa. Že se 4.10. uzavře taky, není skoro nikde k nalezení. Navíc kolega, který měl tu pochybnou čest jezdit v úterý přes Divadlo, říkal, že v oblasti bylo naprosto tragické DZ a navíc i některé směry křižovatky Národní divadlo byly pro auta uzavřeny.
Takže: kolaps nezpůsobilo ani moc tramvají, ani jedna díra, jak se psalo na zelených (teď spíš na šedivých), ale
1. nekoordinace akcí, protože rozkopat křižovatku u ND a zároveň ulici Karolíny Světlé může jen magor
2. špatným DZ v oblasti
a hlavně 3. totální neinformovaností lidí, co všechno bude kde rozkopáno, uzavřeno a od kdy do kdy.
Např. zde se kolem Divadla neděje vůbec nic.
- Bobik
- Uživatel
Protože ty informace nemá ani organizátor. Holt "dědictví z minulosti", kdy ta data jsou majetkem firmy, co "provozuje" řídící systém, která za ta data chce příslušnej (a ne malej) bakšiš. Proto třeba taky dosud nefunguje zobrazování podle aktuální polohy. Proto třeba u busů se Ropid rozhodl jít cestou instalace vlastního systému na sledování polohy (je to ve výsledku řádově levnější). A podobně.ElWapp píše: A tady by mě zejména zajímalo, proč Praha nechává takovou aplikaci vyvíjet jednoho z dopravců a ne svého vlastního organizátora? Vždyť už z principu ten dopravce nemůže mít k dispozici aktuální info z celého integrovaného systému.
Problémem není to, že má DPP svou aplikaci. Problémem je, že
a) se to prezentuje jako aplikace PID, a přitom to rozsahem PID prostě nezabírá. Fajn, umí to vyhledat spojení z horní dolní pomocí ČSAD Franta Vomáčka, ale to umí dnes snad každá aplikace. Ta přidaná hodnota - výluky, mimořádnosti, tarif - to všechno se potichu omezuje jen na DPP a jen na Prahu.
b) tahle aplikace, jak DPP sám píše na svém webu, vznikla za podpory hl. m. Prahy. A tady by mě zejména zajímalo, proč Praha nechává takovou aplikaci vyvíjet jednoho z dopravců a ne svého vlastního organizátora? Vždyť už z principu ten dopravce nemůže mít k dispozici aktuální info z celého integrovaného systému.
Takže jsme zpět u situace, kde je na jedné straně DPP a na straně druhé "ti ostatní". Prostě integrovaný systém po česku...
a) se to prezentuje jako aplikace PID, a přitom to rozsahem PID prostě nezabírá. Fajn, umí to vyhledat spojení z horní dolní pomocí ČSAD Franta Vomáčka, ale to umí dnes snad každá aplikace. Ta přidaná hodnota - výluky, mimořádnosti, tarif - to všechno se potichu omezuje jen na DPP a jen na Prahu.
b) tahle aplikace, jak DPP sám píše na svém webu, vznikla za podpory hl. m. Prahy. A tady by mě zejména zajímalo, proč Praha nechává takovou aplikaci vyvíjet jednoho z dopravců a ne svého vlastního organizátora? Vždyť už z principu ten dopravce nemůže mít k dispozici aktuální info z celého integrovaného systému.
Takže jsme zpět u situace, kde je na jedné straně DPP a na straně druhé "ti ostatní". Prostě integrovaný systém po česku...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A proč by taky měla dělat práci za ROPID, který DPP jen buzeruje a držkuje. Takováhle aplikace měla dávno vzniknout na ROPIDu a pak by si jí nemusel DPP dělat pro sebe, že ?!ElWapp píše:..
Prostě si DP hraje na svém písečku a ostatní ignoruje....
Aplikace dokáže zobrazit polohu spoje na trase, ale pozor, toto je poloha pouze teoretická - vypočtená z jídního řádu. S realitou to nemá nic společného.
Pro klienty docela matoucí.
Pro klienty docela matoucí.
V aplikaci chybí informace o zpoždění, které alespoň u ostatních dopravců je jinak veřejně k dispozici. V končinách jako např. Kbely, Satalice, kde to bývá i dvojnásobek intervalu, už je to celkem znát.
Chybí popisy výluk ostatních dopravců v Praze (194, 165, 115, 205, ...). V době integrovaného dopravního systému je to na zamyšlení.
Chybí popisy čehokoliv mimo Prahu, a to i u tarifu.
Chybí popisy výluk ostatních dopravců v Praze (194, 165, 115, 205, ...). V době integrovaného dopravního systému je to na zamyšlení.
Chybí popisy čehokoliv mimo Prahu, a to i u tarifu.
- Bobik
- Uživatel
Jo, žena taky říkala, že to nějak běhá přes GPS a podle polohy kde jsi ti to najde nejbližší zastávku/zastávky (včetně odjezdů, samozřejmě).
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
+ záložka "na zastávce", kde se po výběru zastávky zobrazí aktuální odjezdy
+ i zobrazení nalezených informací mi přijde lepší než v idosu
- nejde zadávat jen počáteční písmena jak v idosu, kde stačí zadat "n b s" a jsem na synkáči
- hlavní menu je černé, na slunku není vidět, nastavení jsme nenašel
teď mě nic dalšího nepapadá...
ale za mě celkově celkem dobrý
v těhle vyhledávačích mi chybí zobrazování informace, jestli je spoj zajišťován sólem nebo dvojicí a to hlavně večer
také možnost zobrazit odjezdy ze dvou "souběžných" zastávek (např. Vínohradská vodárna - Jiřího u Poděbrad)
+ i zobrazení nalezených informací mi přijde lepší než v idosu
- nejde zadávat jen počáteční písmena jak v idosu, kde stačí zadat "n b s" a jsem na synkáči
- hlavní menu je černé, na slunku není vidět, nastavení jsme nenašel
teď mě nic dalšího nepapadá...
ale za mě celkově celkem dobrý
v těhle vyhledávačích mi chybí zobrazování informace, jestli je spoj zajišťován sólem nebo dvojicí a to hlavně večer
také možnost zobrazit odjezdy ze dvou "souběžných" zastávek (např. Vínohradská vodárna - Jiřího u Poděbrad)
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Minusy: trochu pomalejší start
Plusy: bez reklam, ve vyhledavači je výrazné upozornění na aktuální mimořádnosti (ty mi ale nejdou rozkliknout na detail jako na webu, chyba nebo záměr?), jsou tam aktuální schémata.
ČIli celkově docela dobrá věc.
Plusy: bez reklam, ve vyhledavači je výrazné upozornění na aktuální mimořádnosti (ty mi ale nejdou rozkliknout na detail jako na webu, chyba nebo záměr?), jsou tam aktuální schémata.
ČIli celkově docela dobrá věc.
- Bobik
- Uživatel
Má to žena a prej dobrý. Ale ještě jí zkusím vyzpovídat, sám to nemám (mám telefon na telefonování, ne na blbosti, holt stará škola, no
).
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hoši, stáhl si někdo, nebi používá appku DPP info? Jaké z toho máte pocity?
KarlosK píše:co tohle bylo za trotla?
http://praha.idnes.cz/me-hlidac.aspx?idc=56355
Bych se ani neobtěžoval vylézt z vozu, s takovýmhle individuem se nemá cenu bavit, paní řidička je spíše k smíchu ve snaze mu domluvit a ta otevřená kabina je také dobré lákadlo pro místní nepřizpůsobivé. Maximálně přijet metr před něj a spustit zvonek.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Má jí? Má jí! Tak je hezká...von Špilberk píše:Tak, vážení zájemci a milé zájemkyně (pokud možno mladé a hezké) hlaste se:
PS: To je starej Ftip samozřejmě, mám rád prdelatý, ale ne hnusný