No na to jsem teda zvědavej. To si teda vzpomněli brzo, když už je tramvajová trať skoro hotová. Kudy tam chtěj natahat kabely pro napájení tratě a veřejné osvětlení, když je to všechno na druhý straně. Navíc na druhý straně je chodník jen v části trasy a v části je poměrně strmý svah.Deus píše:Podle tohoto by měly sloupy na jižní straně ulice úplně zmizet.
Revitalizace chodníkové cyklostezky v ul. U Plynárny se hnula z místa díky aktivitě členky komise Ing. arch. Mádlové. Ta spolu se svými kolegy z IPRu prosadila, že z jižního chodníku této ulice budou odstraněny stožáry osvětlení a trolejového vedení, což zásadně zvýší bezpečnost cyklistů i chodců. Snad se i povede prodloužit chodníkovou stezku západním směrem.
Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Podle tohoto by měly sloupy na jižní straně ulice úplně zmizet.
http://prahounakole.cz/2016/11/zpravy-z ... okomise-3/Revitalizace chodníkové cyklostezky v ul. U Plynárny se hnula z místa díky aktivitě členky komise Ing. arch. Mádlové. Ta spolu se svými kolegy z IPRu prosadila, že z jižního chodníku této ulice budou odstraněny stožáry osvětlení a trolejového vedení, což zásadně zvýší bezpečnost cyklistů i chodců. Snad se i povede prodloužit chodníkovou stezku západním směrem.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já tam ještgě nebyl - byť to mám teď hned "vedle",Luky20091 píše:U Plynárny dnes ráno.
Aneb kolik sloupů je potřeba na uchycení troleje... jakoby vše nemohli dát na druhou stranu (i s VO). chodník mohl být zcela volný.
http://www.rajce.net/a13449169
ale z fotek vidím, že sloupy TV jsou:
- v přímé s výložníky na straně svahu = OK
- v místech, kde je nový sloup vedle starého se snad starý bude ještě "pálit"
- v obloucích je potřeba trolej špónovat ven = sloupy jsou praktické z jejich vnější strany, čili je-li vně chodník, tak žel klidně v něm
PS: ovšem velmi mne
U Plynárny dnes ráno.
Aneb kolik sloupů je potřeba na uchycení troleje... jakoby vše nemohli dát na druhou stranu (i s VO). chodník mohl být zcela volný.
-
von Špilberk
- Uživatel
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/k ... 61104.html

„Tramvaje budou od 26. listopadu jezdit k plynárně po definitivně opravené trati. Od 10. prosince by pak provizorně mohly vyjet až na Spořilov. Po zimní přestávce budeme pokračovat v pracích v úseku mezi Kauflandem a Spořilovem," uvedl Šurovský.
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jó
To fotil kámoš, já bych se určitě zastavil...
To fotil kámoš, já bych se určitě zastavil...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
nektere osoby na snimku poznavam 
-
von Špilberk
- Uživatel
V Nuslích na mostě přes Botič již leží koleje, ke kolejovému dokončení chybí opravdu jen pár metrů.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Za cenu zkrácení levýho odbočení z U Plynárny do Bohdalecké by se dal dát 30m ostrůvek kousek za současnou polohu zastávky.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo, v těch místech jsou vyhrabány 2 "vlčí jámy" jak pro patky nejméně stožáru lanovky. A také v místech těch jam probíhalo cca před 2 lety nějaké sondování. Geodeti tam vrtali a tahali ven vzorky. Pak tiše zmizeli a zbyla jen malá díra, jak 2x kopli krumpáčem, aby odkryli drny. To by mohly být základy opěrné zdi. A jinak souhlasím, že kolem Monte Karla stačí posunout trať jen ke kraji stávající vozovky a uvolní se tak místo na plnohodnotný pruh k Chodovské oddělený bumlem. Zast. Chodovská DC se však bude muset zúžit, nebo posunout trochu "do straně". Ale nevím, jak je tam pozemek. Každopádně je to teď trochu mys, což by při posunu k severu být nemusel. Kolem "Starý svině" je taky místo na posun koleje DC k severu. Ale jak bylo zmíněno, oříšek bude kolej ZC. Bude odbíhat? Vídeň? Mys by byl kaštanfriendly, ale to jsme tam, kde jsme byli bo popojíždění ve štrůdlu.
-
von Špilberk
- Uživatel
Musím se pochválit, byla to fuška, ale našel jsem to: http://www.ekospol.cz/byty/prodej-bytu- ... a-lokalitymart337 píše:[No já si myslím, že bumlíci asi nebudou, alespoň si to nedovedu představit z toho důvodu, že tam občas jezdí do areálu PP i kamiony a ty by se podle mne do běžného pruhu nevešly. Tím, že se jenom trať šoupne severněji a vůbec se nerozšíří ulice na úkor širokého chodníku (ono je tam podle malůvek sítí v chodníku spousta kabelů), tak tam nevidím na bumlíky dost prostoru, aby tam byly tři široké pásy ( 2x MHD a široký pro auta - náklaďáky).
Jisté rozšíření ulice je "v plánu" , ale ne na úkor chodníku, ale na úkor zelené stráně v esíčku. Je naděje, že ulice bude širší od železničních mostů skoro až ke vstupům do krytů. Rozšíření ke Kauflandu by asi musel ustoupit autoservis (nebo co to je), protože zúžení chodníku si nikdo nedovolí ani navrhnout.
- Bobik
- Uživatel
Nojó, koordinace. To se v Praze nenosí, to bys toho chtěl nějak moc.....