No, jak je na to jednou letáček, tak už je to jasné...9001 píše:Na Dědině by měli přidat, když chtějí 2020 jezdit
Nové tramvajové tratě
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Nové tramvajové tratě
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zahradní město je stejně v koordinaci se SŽDC jak se pustí do tratě za Hostivaří...
Na Dědině by měli přidat, když chtějí 2020 jezdit
Na Dědině by měli přidat, když chtějí 2020 jezdit
-
von Špilberk
- Uživatel
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/p ... 70106.html
V letošním roce se budeme snažit posunout dál rozpracované projekty tratí z Barrandova přes Holyni do Slivence, z Divoké Šárky na sídliště Na Dědině, z Modřan do Libuše, novou smyčku na Zahradním Městě a smyčku Depo Hostivař. Doufáme, že už bychom mohli dostat územní rozhodnutí například na trať z Modřan do Libuše. Zatím ještě nezačne masivní výstavba nových tratí, ale budeme dále pokračovat v opravách stávajících a mělo by dojít k výraznému posunu v přípravě nových projektů.
Trať do Libuše úspěšně prošla řízením EIA a nebude dále posuzována.
Předchozí záměr, který byl v srpnu z neuvedených důvodů zrušen, byl v říjnu znovu založen, můžete hledat rozdíly.
Předchozí záměr, který byl v srpnu z neuvedených důvodů zrušen, byl v říjnu znovu založen, můžete hledat rozdíly.
I když po nynějších veletočích s hygienou bychom měli být rádi, že nějaké tramvaje vůbec jezdí. Jistě by se přišlo na to, že v ulici Komunardů nebo Sokolovská díky mostu přibyly spoje a to je neakceptovatelné.
-
von Špilberk
- Uživatel
Tohle se právě vyřešilo tím, že by se stoupalo už dřív. Na Maninách by byl i problém v tom, že je okolo zástavba, těžko by tam lidi snesli ten provoz. V Karlíně už jsou sice taky úplně u vody byty, ale na křižovatce už jen kancly. Fakt tu změnu nechápu, navíc Praha 8, která by možná mohla trochu protestovat, je pro tu Thámovu...
Podle mě je problém výška zaplavení. Z ulice Komunardů na rohu nábřeží by most nenastoupal nad hladinu a voda by se do něj opírala plošně. Z ulice Na Maninách se nastoupat dá.
Leda že by se roh nábřeží u tržnice celý navýšil, což by mohlo jít, protože ÚP předpokládá přeložení TT za tržnici.
Leda že by se roh nábřeží u tržnice celý navýšil, což by mohlo jít, protože ÚP předpokládá přeložení TT za tržnici.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nicméně jak se vypořádat s kolonií přísně chráněného Sysla Povltavského?slonik píše:Právě v ose Thámovy je podle platného územního plánu nechaná široká ulice, aby se tam všechno vešlo. A limity by mohly dělat problém možná v Thámově, ale vždycky se dá udělit výjimka. Nikdo tam nebydlí, jsou tam kanceláře a hotel.
Přestěhovat jej na Sázavu asi ekologové nepovolí...
Právě v ose Thámovy je podle platného územního plánu nechaná široká ulice, aby se tam všechno vešlo. A limity by mohly dělat problém možná v Thámově, ale vždycky se dá udělit výjimka. Nikdo tam nebydlí, jsou tam kanceláře a hotel.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Že by zástavba na Rohanske nábřeží? Nebylo by stejne kde tramvaj natáhnout,aby splnila všechny limity.
Taková nekonkrétní věc, ale řekl bych, že dost zásadní, jde o most z Karlína do Holešovic. Vždycky se plánoval v ose ulic Komunardů a Thámova, měl jsem za to, že logicky i s tramvajovou tratí. Naposledy jsem viděl zmínku v Koncepci pražských břehů, kde se o TT na mostě jasně píše. Nedávno jsem se ale dozvěděl, že Metropolitní plán uvažuje o mostě v ose Na Maninách - Urxova, čímž by TT byla samozřejmě ztracena. Nemáte někdo informaci, proč tomu tak je? To propojení dost citelně chybí, z Holešovic se musí na B protisměrně na Palmovku, takhle by to šlo na Křižíkovu a ještě rychlejc a v Karlíně je problém s nerovnoměrnou poptávkou, kdy po Křižíkovu tramvaje tečou a za Urxovou vezou totální vzduch, tohle je jediná možnost, jak s tim něco udělat...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Lanovku do trojské zoo posoudí studie, šéf zahrady by uvítal tramvaj
http://praha.idnes.cz/lanova-draha-zool ... zpravy_nub
http://praha.idnes.cz/lanova-draha-zool ... zpravy_nub
-
von Špilberk
- Uživatel
Já ne, já se vždycky rozčílím. Tolik zbytečně počmáranýho papíru.Bobik píše:Zatím jsem v klidu.
Ale někde se zas bude juchat, že si můžeme do plánů přikreslit další TT. Termín bych odhadoval tak rok 2678.
- Bobik
- Uživatel
Teda nic ve zlým, ale takovejhle vizualizací jsem už viděl - a nic. Viz třeba nádraží Bubny, nádraží Smíchov.... Otázka je, kdy se kopne, zdali se (v dohledný době) vůbec kopne a jak to nakonec bude ve skutečnosti vypadat.
Zatím jsem v klidu.
Zatím jsem v klidu.