Moderátor: TRAM-FÓRUM
mart337 napsal:Nevíte jak to je s preferencí z Libeňského mostu na Maniny? V týdnu jsem tam jel několikrát a statečně mi to tam padalo na stůj, sotva jsem se příkodrcal těch 30 přes most!![]()
![]()
kruťák napsal:Ocitl jsem se v páteční odpolední špičce na Palačáku, kde se dělá jakási rekonstrukce SSZ a počas rekonstrukce je SSZ "na blikačku". Kolony aut jsou pořád stejné, ovšem kolony tramvají (zejména na mostě od Anděla) zcela zmizely. Nešlo by to, snažně prosím, po dokončení rekonstrukce nechat v tomto režimu?
Gregory napsal:Máte někdo návod, jak najíždět od Trojské na čočky před Trojským mostem? ...první čočky na volno, předzvěst svítí, 3 m před čumákem najednou bez upozornění Stúj....podruhé jedu, čočky na volno, předzvěst zhasne, očekávám Stůj, tak zpomalím, ale volno stále drží a buď vydrží nebo se těsně před čumákem překlopí na Stůj......proč to nemůže fungovat jako na Karláku?, jak se předzvěst rozbliká, tak vím, že bude změna signálu, ale tady je to loterie a zatím tam jezdím tak, že do čoček jedině krokem, abych mohl včas zastavit.....
vencavasek napsal:Gregory napsal:Máte někdo návod, jak najíždět od Trojské na čočky před Trojským mostem? ...první čočky na volno, předzvěst svítí, 3 m před čumákem najednou bez upozornění Stúj....podruhé jedu, čočky na volno, předzvěst zhasne, očekávám Stůj, tak zpomalím, ale volno stále drží a buď vydrží nebo se těsně před čumákem překlopí na Stůj......proč to nemůže fungovat jako na Karláku?, jak se předzvěst rozbliká, tak vím, že bude změna signálu, ale tady je to loterie a zatím tam jezdím tak, že do čoček jedině krokem, abych mohl včas zastavit.....
Kterou křižovatku myslíš? Když jedeš k mostu, tak tu první nebo až tu těsně před mostem?
No a s tím mám právě problém. S tím definováním. Zhusta je to čirý eufemismus, nikoli to, co si většina pod pojmem preference představuje. A zhusta to sice onu preferenční definici splňuje, tedy zdržení je menší, než kdyby nebyla, nicméně onen rozdíl je hluboko pod rozlišovací schopností většiny. Vezmi si třeba takový bumlíky - řadí se do preferenčních opatření, ale co je to vlastně za "preferenci", když ve skutečnosti je to akorát fyzická zábrana, aby se auta nemotala tam, kde stejně nemají co dělat? Jistě, ve výsledku se to do oné preferenční definice vejde, neboť zdržení s bumlíkama je menší, než bez nich, nicméně v tom případě se ale nepřímo přiznává, že porušování předpisů (tedy jízda po kolejích) je normální stav - ale to přece není. Takže jaká preference? Stejnětak ona Súdánská, nebo ČV v noci - jistě, nečeká se tam nijak dlouho, ale hlava prostě nebere, proč se tam vůbec musí čekat, zvlášť když široko daleko chcípnul pes.Grossák napsal:Preference MHD je definována technickými podmínkami pro navrhování SSZ (TP81). Existenci preference neposuzují politici (nerozumí tomu), nýbrž odborníci.
Jo a díky za něj. Ovšem celé je to typicky "politické řešení" (politik vymyslí problém tam, kde nikdy žádný nebyl a následně ho řeší). Jinak zkrácená JD pomohla, nemusí se tolik plížit, nebo čekat.Grossák napsal:Na té zbytečné Dejvické se aspoň udělal kontakt na výjezdu ze zastávky, takže se nemusí na kličku pro třetí (a čtvrtý) výběr.
tzv. chodecká SSZ přes TRAM pás zvýšený/snížený/jinak oddělený od vozovky BY NEJEN BÝT NEMUSELA, ALE VŮBEC BÝT NĚMĚLA, PROTOŽE PŘES UVEDENÉ TT NEMÁ PLATNOST, (jak díky právě Vaší/Tvé reakci kdysi pod diskuzí na I-DNES vím, že dle zákona 361/2000 Sb) ZAKAZUJE/POVOLUJE VSTUP CHODCŮ POUZE NA VOZOVKU A TOU TT V UVEDENÝCH SITUACÍCH NENÍ!!!Grossák napsal:Bavíme se tu hlavně o místech, kde by signalizace nejen podle mého názoru být nemusely, tedy aspoň přes koleje ne. Ale s ohledem na legislativu a nevidomé, se prostě zatím bohužel volí řešení se SSZ, které podle mého názoru většině účastníků vyhovuje méně a pro řidiče TRAM je přítěží, protože jim ukládá další povinnosti (sledovat čočky), bez jakéhokoli pozitivního přínosu. Tím by měl být volný a bezpečný průjezd, což hatí nekázeň chodců.
........
Nojo, protože tam jezdíš přes den, to tam problém obvykle nebývá, bo vždy někdo vystupuje a než vyleze, stačí se přetočit. Ovšem v noci je to to samé, jako ten Zahraďák, taky bys kolikrát rád dohnal nějakou vteřinku, ale smolík. Mimoto ta Súdánská by klidně mohla být bez čoček, stejně jako (už naštěstí) je Sídliště ČV hned vedle.Karosák napsal:ČV smyčka mě nezdržuje a nikdy jsem tam neměl problém....Súdánská je u metra, vždycky tam někdo leze a tak to stíhá padat dobře, nemám problém.
Jo, souhlas. Taky běžně vozím roletku staženou do 1/3 okna a koukám na ně přes ní.von Špilberk napsal:Já bych přímo řekl, že bílé čočky (pokud u nich stojím blízko a jsou nízko) v noci normálně oslňují. A je to pěkně hnusné.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků