Jenže problém je v tom, že nějakým podobným "dočasným" to obvykle skončí. Všichni vědí, že je to vlastně ghounu, ale na ideální řešení už se hodí bobek - bylobytosložitý, tonejde, normy... Ba co hůř, nikdo se o prosazení ideálního řešení ani nesnaží. Dokázal bych ocenit i neúspěšnou snahu s něčím pohnout, ale to by sakra taky nějaká musela být. Ovšem ze všech stran obvykle slyším akorát výmluvy.Ústečák píše: ↑21.5.2020 12:21Takže jsem vděčný, že někdo nakonec opravdu zareagoval a snaží se v rámci velmi těsných mantinelů vymyslet něco, co třeba alespoň trochu pomůže jak řidičům tramvají, tak cestujícím v zastávce, byť tak nějak všichni (a určitě i on sám) víme, že ideální řešení vypadá úplně jinak.
Protože ve skutečnosti se nikdo o žádný řešení nesnaží, každej si jede jenom svojí "politiku" (momentálně jsou v kurzu cyklisti a chodci, zatímco autům je třeba "škodit" za každou cenu) a každá MČ se chová, jak kdyby byla samostatným městem uprostřed pustiny a ne provázanou součástí většího celku. A samozřejmě každej politik se snaží v co nejkratší době s co nejmenším úsilím (a za co nejmíň peněz) prezentovat "úspěchy", ovšem nějakej hlubší vhled už od něj bohužel čekat nelze.
Náš sedmičkovej pan radní pro dopravu, mimochodem za zelené, což je vypovídající už samo o sobě, je toho typickým příkladem - když jsem ho prudil ohledně kolon na kolejích a autům v zákazu při uzavírce Štefánikova mostu, tak mi odpověděl, že ho PČR poslala do háje. Na otázku, proč tam teda neposlali MP, mi bylo odpovězeno, že měšťáci nemaj lidi (zajímavý, že hned o víkendu jich na to, aby u každýho vchodu do ZOO stála jedna hlídka a další minimálně dvě procházely areálem najednou bylo dost). A když jsem se ho optal, zdali se nedodtatku lidí diví, když samo město s vlastní MP zachází jak s hadrem na boty, připomněl mu kauzu s účelově sestříhaným videem "policajt mlátí chudinku" a následným "propuštěním" (on přece odešel sám na dohodu, že?) zmíněnýho policajta, taktéž se optal, zdali u nás náhodou neplatí nějaká presumpce nevinny a kolik že se komunálních politiků ozvalo, že tohle už vedení MP přestřelilo a že takhle teda ne, tak mi už neodpověděl.
Naprosto jednoduše - vjet tam sice smíš, ovšem na základě zákonem vyjmenovaných případů. A to "především" říká, že to právě není jen tak obyčejnej pruh, ve kterým akorát vedou koleje, přestože se to tak tváří.
Veškerej "problém" s přerušovanou/plnou čárou je pouze v tom, že ti sděluje, zdali v daném místě smíš, nebo nesmíš předjíždět. To, že si jí lidi vysvětlujou jinak, je už bohužel věc druhá.