Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
von Špilberk
- Uživatel
Re: Preference / antipreference MHD
Na Karláku jsem nepochopil ty druhé čočky uvnitř trojúhelníku. Dřív byly druhé čočky při jízdě z Karláku (od Lazarské) do Štěpánské. Teď jsou druhé čočky na Karláku od Štěpánské k Moráni. K čemu to je

- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A výsledky? Nebo možná právě proto pan radní zachoval prázdninový provoz i od září? 
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nová SSZ na Karláku svítí 
-
von Špilberk
- Uživatel
Už zase nefunguje přihlášení do Vladimírky od Horek při zátazích. Výhybka se přehodí vlevo, ale stromeček se buď rozsvítí a hned zhasne nebo se nerozsvítí vůbec, a volno vlevo prostě nepadne. Takže cesta k kličkou.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ve středu byl rychlejší i průjezd Radlickou, zvláště X s Ostrovského. A odbočení za Ženskými domovy na blikače taky paráda, občas se i čekalo do času 

S Vlatavskou blikající stromeček, pohoda...
S Vlatavskou blikající stromeček, pohoda...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Karosák: na knize ksichtů PrTky píšou:
https://www.facebook.com/prazsketramvaj ... 1301286918Preference tramvají byla doplněna na další pražskou signalizaci. SSZ 5.505 Nádražní – Vltavská, která prošla v roce 2019 obnovou, dostala zcela nový software, který upřednostňuje tramvajovou dopravu. Preference je zajištěna předvýběrem a prodlužováním vlastní fáze a prodlužováním kolizní fáze. Současně dochází k odložení zelené pro auta do centra při jízdě tramvaje do centra. Křižovatka Nádražní – Vltavská převádí tramvaje přes Malý smíchovský okruh, který byl zřízen v roce 2001. Přinesl novou organizaci silniční dopravy v centrálním Smíchově, včetně plošné koordinace, a odstranil preferenci tramvají, která už v té době na některých křižovatkách fungovala. Systém MOTION, který měl generovat signální plány pro celou oblast dle aktuální dopravy, se nakonec velmi přiblížil pevným programům, které se jen velmi obtížně upravovaly. V roce 2017 došlo k jeho vypnutí. Preference tramvají se začala na Smíchov vracet v roce 2018, kdy byla trvale zprovozněna na SSZ 5.503 Štefánikova - Kartouzská. V současné době se připravuje preference také na SSZ 5.068 Lidická - Zborovská. Nadále zůstává pro tramvaje velmi problematický průjezd Radlickou ulicí.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na křižovatce Nádražní x Vltavská mám podezření na preferenční úpravy. Zaprvé jsem tam při všech 4 průjezdech s l. 12 vyfasoval volno, zadruhé stromeček fungoval jako při preferenci, tzn. navolení, blikání před volném a svícení při držení volna a třetí a asi největší pecka byla, že od Knížecí vždy padlo volno tram, ale IAD ještě držela červená, tudíž krásně volný průjezd úzkou částí Nádražní směrem k Andělu. Snad to nebyl jen výlukový přelud

Karosák:Karosák píše: ↑18.8.2020 12:17OKN81:
PDT je dávno informován, jenže nic nezmůžeČočky utíkají kvůli POMALU, kvůli poškozené výhybce. Musel by se upravit signální plán a k tomu musí dát někdo podnět a někdo to zaplatit. A na to žádost dispečinku nestačí, bo to není závada SSZ. Navíc když je důvodem dočasný problém, který se může (ale také nemusí) rychle vyřešit při nějaké krátkodobé výluce.
Stejné je to U Bulhara DC - přihlašování do SSZ od Husinecké přes SSZ na náměstí W. Churchilla bylo jeho rozebráním deaktivováno. Chybí vazba a všem je to jedno. Prostě si počkejte na cyklické volno nebo vlak ZC.
To je politická podpora MHD v praxi - barvičky a jednorožci. Skutečná doprava prostě nikoho nezajímá. Vítej v klubu![]()
Tak bezva.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
OKN81:
PDT je dávno informován, jenže nic nezmůže
Čočky utíkají kvůli POMALU, kvůli poškozené výhybce. Musel by se upravit signální plán a k tomu musí dát někdo podnět a někdo to zaplatit. A na to žádost dispečinku nestačí, bo to není závada SSZ. Navíc když je důvodem dočasný problém, který se může (ale také nemusí) rychle vyřešit při nějaké krátkodobé výluce.
Stejné je to U Bulhara DC - přihlašování do SSZ od Husinecké přes SSZ na náměstí W. Churchilla bylo jeho rozebráním deaktivováno. Chybí vazba a všem je to jedno. Prostě si počkejte na cyklické volno nebo vlak ZC.
To je politická podpora MHD v praxi - barvičky a jednorožci. Skutečná doprava prostě nikoho nezajímá. Vítej v klubu
PDT je dávno informován, jenže nic nezmůže
To je politická podpora MHD v praxi - barvičky a jednorožci. Skutečná doprava prostě nikoho nezajímá. Vítej v klubu
Nemám ve zvyku tu nic vypisovat, ale vážně už mě se*e
čočky na stírce ve směru DC. Volal jsem to na dispečink už třikrát, že na tramvaj nepočkají, když se tam plazí 10, tak prostě utečou a musíš na kličku. To se nestalo jen mě, ale spoustě dalším kolegům. Stejně s tím nikdo nic neudělá. Nechápu jako proč to nejde. 
-
von Špilberk
- Uživatel
Viditelnost od Pavláku se zlepšila, větve byly ořezány. Semafor svítí, stromečky nesvítí. Vždycky jsem projel, ale nikdy jsem (ani z dálky) neviděl červenou, ani jsem neviděl nikoho přechod použít, takže netuším, co by to udělalo, kdyby někdo přišel a zmáčkl čudl.
Na FB se pan radní chlubí, že bude koordinace všech semaforů mezi Karlákem a Pavlákem, tak se těším.
Švehlova: nefunguje přihlášení u přechodu u zastávky Sídl. Zahradní město DC (od OC Hostivař). Výzva nesvítí, čočky na stůj.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už to prý běží... nějaké postřehy, úrazy, magnety?? 
-
von Špilberk
- Uživatel
https://www.facebook.com/adam.praha.sob ... =3&theater

Měl jsem za to, že většina tragédií mezi chodci a tramvajemi se v okolí stala právě na přechodu se SSZ, ale někdo to asi ví lépe.Okolí křižovatky ulic Ječná a Melounová už nebude místem tragických nehod chodců s auty a tramvajemi.