Proti je ale otázka financí, jde o to, aby to nebylo "za HODNĚ peněz MÁLO muziky
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A není to jedno? Na vývěsce by bylo stejně napsané, že jede v intervalu 3-4 minuty a devítku mají Žižkováci rádi, protože prostě "jezdí furt" už teď.MOp píše:ano, jiz jsem o necem podobnem uvazoval, problem nastava u pulenych linek. takto bys jezdil dejme tomu 0,7 nebo 8,15,22 nebo 23, 30. a pulene 0,4,7 nebo 8, 11 nebo 12, 15 atd. tudiz ti pak treba nemusi hrat minutove proklady..Radek píše:Jen tak pro zajímavost: co byste řekli přechodu na interval 7,5 minuty ve špičceKaždou hodinu by se odjíždělo stejně a bylo by to sice mírné ale přece jen posílení=zkulturnění dopravy. Vím, bohužel teď je to sci-fi, teď se asi umí jen škrtat:-(.
-
MOp
ano, jiz jsem o necem podobnem uvazoval, problem nastava u pulenych linek. takto bys jezdil dejme tomu 0,7 nebo 8,15,22 nebo 23, 30. a pulene 0,4,7 nebo 8, 11 nebo 12, 15 atd. tudiz ti pak treba nemusi hrat minutove proklady..Radek píše:Jen tak pro zajímavost: co byste řekli přechodu na interval 7,5 minuty ve špičceKaždou hodinu by se odjíždělo stejně a bylo by to sice mírné ale přece jen posílení=zkulturnění dopravy. Vím, bohužel teď je to sci-fi, teď se asi umí jen škrtat:-(.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro informaci, já jsem přesně stejnej kaštan a šotouš jako ty. Jen prostě zkouším něco navrhnout, protože je to věc, která mě zajímá. A když už se něco chystá, nechci na to koukat jak puk, až to vyjedeKM píše: Ježíš, to musí ale směřovat odpovědní. Ti co to platí, ti co to těm co to platí navrhují (MŠ) a podobně. Já jsem kaštan, nebo v horším případě poučenej kaštan=šotouš. Přes den mluvit o nějaké návaznosti na metro je nesmysl, jedině ty večery, ale i tak C jezdí do 22,30 po 7-8 minutách, takže jakých pak 10/20 na povrchu. A áčko a béčko to čeká dřív nebo pozdějc taky. Znova - u busů to jde. Dokonce 131 navazující na A o int. 10 má do 22,30 int 15 a nikdo si nestěžuje. Ostatně, Petře, nemysli si, že to tu odpovědní nečtou.I když... tím by to přestalo být koníčkem a stal bych se stěžovatelem...
K intervalům. Je to přání Ropidu a já ho chápu. Je to přehledné pro turisty i lidi v Praze a v roce 1998 to byl velmi dobrý krok. Celý provoz je teď přehlednější, jde i o proklady, které jdou líp udělat atd, pauzy na konečných atd. Jen bys dal jednu linku do různého intervalu, spustil by se zas dominový efekt a začalo by se bláznit s různými linkami, aby se ušetřilo apod. To že to občas nevychází, když něco měníš a potřebuješ posilovat, je tvoje smůla
-
KM
-
MOp
Miloši, uvedom si, ze ty plany na linkove vedeni MS nevytvari. Jak zde jiz naznacil, pripravuje pouze plan, ktery by mel byt neco mezi tim, co navrhuje Ropid a soucasnym stavem. Ver mi, ze to so se zde resi je jen slaby odvar..KM píše: Ježíš, to musí ale směřovat odpovědní. Ti co to platí, ti co to těm co to platí navrhují (MŠ) a podobně. Já jsem kaštan, nebo v horším případě poučenej kaštan=šotouš. Přes den mluvit o nějaké návaznosti na metro je nesmysl, jedině ty večery, ale i tak C jezdí do 22,30 po 7-8 minutách, takže jakých pak 10/20 na povrchu. A áčko a béčko to čeká dřív nebo pozdějc taky. Znova - u busů to jde. Dokonce 131 navazující na A o int. 10 má do 22,30 int 15 a nikdo si nestěžuje. Ostatně, Petře, nemysli si, že to tu odpovědní nečtou.I když... tím by to přestalo být koníčkem a stal bych se stěžovatelem...
A ze to zde ctou kompetentni lide? O tom neni pochyb. Kolikrat, kdyz fotim, u mne zastavi dispeceri ci minule jiz dokonce auto ospey a bez okolku se se mnou daji do reci nebo mne zdravi tramvajaci "cau" apod a pritom je vubec neznam!
-
KM
Ježíš, to musí ale směřovat odpovědní. Ti co to platí, ti co to těm co to platí navrhují (MŠ) a podobně. Já jsem kaštan, nebo v horším případě poučenej kaštan=šotouš. Přes den mluvit o nějaké návaznosti na metro je nesmysl, jedině ty večery, ale i tak C jezdí do 22,30 po 7-8 minutách, takže jakých pak 10/20 na povrchu. A áčko a béčko to čeká dřív nebo pozdějc taky. Znova - u busů to jde. Dokonce 131 navazující na A o int. 10 má do 22,30 int 15 a nikdo si nestěžuje. Ostatně, Petře, nemysli si, že to tu odpovědní nečtou.Petr píše:Myslím si, že tuhle informaci bys měl raději směřovat na ROPID. Proč před rokem 1998 tohle u tramvají šlo a nyní ne? (viz linka 22 s intervalem 6 minut). Protože ROPID trvá na stejném intervalu u všech linek tramvají, maximálně odklepne půlení - pro změnu jde o návaznost na základ pražské MHD - metro. Opravdu jsem si to nevymyslel...KM píše:(...)Argument že nejde jinej než poloviční interval a že v neděli nejde něco prodloužit, protože se to v Praze nedělá je přesně NÁDRAŽNICKEJ argument a lenost těch, kteří to mohou zdůvodnit. Kdo neslyší na to, že místo int. 20 minut stačí 15 a ne 10 by to měl zaplatit.(...)
-
KM
Jonáš: ta mozaika se vytvářela léty a mění se postupně podle potřeb - nelze říct tak a odteď bude úplně nová mozaika, jak se o to snaží MŠ. V tom si právě nerozumíme. Čili můj postup je ten, který nakonec stejně i trochu samovolně probíhá.
218: Přes Libeňskej most toho jezdí moc. 5 dodává sebevědomí Orteňáku, že mají linku do centra. Takže s těmi Holešovicemi je problém. Překvapivě, ač bych jinde redukoval, si nemyslím, že na té Trojské něco přebývá, protože to je jen trasa, cíl je v Kobylisích.
Mop: kdyby ta 5 tedy pokračovala po 11 na Zvonařku, potažmo na Spořilov, mohla by 11 být ve standardních int. Ale ta frekvence se bude lámat na Želiv. Osobně té 5 přisuzuji takovouhle "výpletovou" úlohu na obou koncích. Tady nevím. Na Malešice ale nelze čekat...
218: Přes Libeňskej most toho jezdí moc. 5 dodává sebevědomí Orteňáku, že mají linku do centra. Takže s těmi Holešovicemi je problém. Překvapivě, ač bych jinde redukoval, si nemyslím, že na té Trojské něco přebývá, protože to je jen trasa, cíl je v Kobylisích.
Mop: kdyby ta 5 tedy pokračovala po 11 na Zvonařku, potažmo na Spořilov, mohla by 11 být ve standardních int. Ale ta frekvence se bude lámat na Želiv. Osobně té 5 přisuzuji takovouhle "výpletovou" úlohu na obou koncích. Tady nevím. Na Malešice ale nelze čekat...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si, že tuhle informaci bys měl raději směřovat na ROPID. Proč před rokem 1998 tohle u tramvají šlo a nyní ne? (viz linka 22 s intervalem 6 minut). Protože ROPID trvá na stejném intervalu u všech linek tramvají, maximálně odklepne půlení - pro změnu jde o návaznost na základ pražské MHD - metro. Opravdu jsem si to nevymyslel...KM píše:(...)Argument že nejde jinej než poloviční interval a že v neděli nejde něco prodloužit, protože se to v Praze nedělá je přesně NÁDRAŽNICKEJ argument a lenost těch, kteří to mohou zdůvodnit. Kdo neslyší na to, že místo int. 20 minut stačí 15 a ne 10 by to měl zaplatit.(...)
-
KM
Budete muset trochu rolovat, kopírování by asi bylo nepřehledné.
připomínky MŠ - odspoda:
prohození 11 a 19 - 11 potřebuje trochu posílit, ne ale na poloviční intervaly jako je to teď. 7 bude jezdit ve standardních int, protože poloviční jsou taky nesmysl. Jedině snad v té vazbě Kubáň-strašnická by se hodily a aby se dalo prokládat na Černokostelecké, tak proto. Kdo jede z Černokostelecké do centra, nechť si přestoupí na A.
Vazba Masaryčka -Podolí je B a přestup. Sorry, od toho to metro je. 21 samozřejmě do dvojic a 16 do Modřan tedy jen ve špičky. Pokud by nestačila 21, tak posilovat na 6/8/10/20.
Argument že nejde jinej než poloviční interval a že v neděli nejde něco prodloužit, protože se to v Praze nedělá je přesně NÁDRAŽNICKEJ argument a lenost těch, kteří to mohou zdůvodnit. Kdo neslyší na to, že místo int. 20 minut stačí 15 a ne 10 by to měl zaplatit. Zajímavý že u autobusů to jde.
U Tržnice v neděli bohatě stačí 2 linky.
Prohození 26 a 8 si lidé velmi pochvalují, úkolem linek není být páteřní, ale vozit lidi. Pouhým prohozením linek jsou u Labutě linky 4, zatímco předtím tam byly 2.
Prohození 20 a 12 právě proto, že leckdo argumentoval tím, že polookružní objezd v druhé části trasy způsobí nepravidelnosti. taky aby na Barr. byla pravidelnost a 12 byla opravdu pro spojení P5-P7. Sólo proti dvojici není argument.
připomínky MŠ - odspoda:
prohození 11 a 19 - 11 potřebuje trochu posílit, ne ale na poloviční intervaly jako je to teď. 7 bude jezdit ve standardních int, protože poloviční jsou taky nesmysl. Jedině snad v té vazbě Kubáň-strašnická by se hodily a aby se dalo prokládat na Černokostelecké, tak proto. Kdo jede z Černokostelecké do centra, nechť si přestoupí na A.
Vazba Masaryčka -Podolí je B a přestup. Sorry, od toho to metro je. 21 samozřejmě do dvojic a 16 do Modřan tedy jen ve špičky. Pokud by nestačila 21, tak posilovat na 6/8/10/20.
Argument že nejde jinej než poloviční interval a že v neděli nejde něco prodloužit, protože se to v Praze nedělá je přesně NÁDRAŽNICKEJ argument a lenost těch, kteří to mohou zdůvodnit. Kdo neslyší na to, že místo int. 20 minut stačí 15 a ne 10 by to měl zaplatit. Zajímavý že u autobusů to jde.
U Tržnice v neděli bohatě stačí 2 linky.
Prohození 26 a 8 si lidé velmi pochvalují, úkolem linek není být páteřní, ale vozit lidi. Pouhým prohozením linek jsou u Labutě linky 4, zatímco předtím tam byly 2.
Prohození 20 a 12 právě proto, že leckdo argumentoval tím, že polookružní objezd v druhé části trasy způsobí nepravidelnosti. taky aby na Barr. byla pravidelnost a 12 byla opravdu pro spojení P5-P7. Sólo proti dvojici není argument.
-
Jonáš
Připomínky
Je to všechno velmi zajímavé, ale neodpustím si jednu myšlenku. Sám jsem zjistil, že nelze v LV tramvají dělat náhodnou mozaiku. Jediné co by šlo, je prohazování linek v ukončení. Pokud chcete vytvářet nové lepší LV v Praze, musíte to udělat komplexně, neboť je to tak citlivá mozaika, která se vám rozsype pod prsty, jen když do ní jemně ťuknete. Takže aby to mělo smysl, pohrajte si s LC jako s celkem. 
to se mi moc nelíbí, co místo toho 12 na Výstaviště (přes Vlt. a NH), 5 Trojskou (přes Výstaviště) a 14 nebo 17 na Palmovku (příp. 12 a 14/17 obráceně, což už jsem tady jednou psal). ten objezd by podle mě nadělal hlavně zmatkyKM píše: -5 a 12 ukončit objezdem Holešovic, proti sobě,
jsem pro, možná ještě jednu z nich vyměnit za 4 na KotlářkuKM píše: -prohodit rozsah provozu 20 a 12 na Barr.
ano, + tu 5 z želivského po 11 na Zvonařku;KM píše: -5 nejede v neděli dopoledne, jede přes nákl. nádr.Ž., 26 Jičínskou
-11 od Vinice na Kubáň,int 6/8/10/15, 19 od Vinice. na UDDP
11 a 19 nechat jak jsou
všemi 10 proKM píše: -25 jen v prac.dny a v so, nejede v neděli a večer, 15 celodenně, so,ne,več. (Kdyby na BH řvali, tak v NE-odp. 15 prodloužit na BH)
Něco do sebe to má, ale co takhle místo té 29 dát tam tu 21 (Modřany-Nár.divadlo-Nár.třída-Hl.nádraží-Vápenka), samozřejmě celodenně; 7 ano, na Kotlářce nám potřebnou kapacitu nahradí prodloužená 13 (i odp. špička); 3 s 24 zatím nechat žítKM píše: -3 zrušit, 21 celodenně, so, ne, več., 16 do Modřan, 24 přes Tržnici a int 6/8/10/15, l.č.7 standardní int. (tohle je velmi kontroverzní:-)),
-9 ve standardních int., 29: Vápenka-Kotlářka,
-
MOp
ja bych byl pro prohodit, ale problem je, co s 5 dale... ukoncit ji objezdem olsanska - nnz - zelivskeho - olsanske hrbitovy je totalni nesmysl.. (ukazalo se to pri vyluce flory, kdy od olsanske vozila 1-2 cestujici)Martin Šubrt píše: -5 nejede v neděli dopoledne, jede přes nákl. nádr.Ž., 26 Jičínskou 26 JIČÍNSKOU MĚ TRÁPÍ DLOUHO, ODKLON PŘES NNŽ A PŘES VLTAVSKOU TUHLE LINKU HROZNĚ POŠKODIL, UŽ NENÍ PÁTEŘNÍ, CENTRA NÁSTUPU A VÝSTUPU OBJÍŽDÍ. TAKŽE TADY MOŽNÁ JO, ALE S TOU 5 NĚKAM DÁL, NÁSTUPNÍ BY BYLA ŽELIVSKÉHO ZC??
navic je nutne zajistit spojeni telecom x zelivskeho, ktery je dle meho soudu politicka zadavka..
toto se rozresi podle mne az po tram trati v malesicich, kdy bych 11(ci neco podobneho co bude tou dobou koncit v tech koncinach) poslal na malesickou a 5 pak do UDDP/Cernokosteleckou.