Aby tady nedocházelo k nějakým nedorozuměním, co máte přesně na mysli pod označením "socka" reko? Podle mě je to blábol, protože Liberec si chce úmyslně udržet některé atributy charakteristické pro T3, což já plně vítám a hodí se to esteticky i do koloritu libereckého, jak někteří zbytečně a velkohubě říkáte, maloprovozu.Ondrys píše:Otázka sice nebyla ne mně, ale přesto odpovím : podle zpravodaje DPO č.3 má ostrava dostat 4x VarCB3LF pro vlastní potřebu, a hned potom 6x VarCB3LF "socka" pro Liberec. Bude se jednat o náhradu za 54, 46 (213), 37+47 které jsou již v Ostravě na likvidaci. Koncem roku nebo snad začátkem příštího roku lze očekávat náhradu za T2R 22+23. Příští rok má dorazit posledních 6 nízkopodlažních krnováků. Takže v Liberci bude celkem 10x VarCB3 a 12x VarCB3LF. Dá se však předpokládat že tento stav nebude konečný, ale bude aspoň naplněna dodávka 18 ks modernizovaných tramvají objednaných v roce 2003. Dodávky nových skříní pro T3 41+ T3M 78 (nehoda) a T2R 24+25 (špatný technický stav) proběhli mimo této objednávky.izzy píše:... jak to vypada s wanama? Co vim z Ostravy tak by jim nejdrive meli dodat jejich skrine na "bulwy" T3RN.EV (mimochodem opet v plne palbe-jedinym rozdilem bude poloptg Stemman Fb-800 misto Fb-500.69 a misto el. plosiny pouze vyklapeci) po dvou hotovych vozech by melo dojit na liberecke "socky" T3RN.PV...nevis neco konkretnejsiho?
Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Tramvajáček
-
Tramvajacek
Trať Liberec - Jablonec je super, ale je třeba to do Vratislavic zdvojkolejnit a přerozchodovat a provázat s Regiotramem. Ten systém jednokolejky s výhybnami je přeci jen už překonananý, i když se nám ho podařilo dotáhnout téměř k dokonalosti, protože křižování probíhá naprosto bez problémů a ta jízda je opravdu v rámci možností rychlá, tzn. že ta trať se z tohoto hlediska určitě vytěžuje na maximum.kotelník1 píše:S Ostravou plne souhlasim, s Plzni nikoli.
Liberec ma hlavne jednu vec, kterou nema nikdo jiny-mezimestkou lesni tramvaj o rozchodu 1000 mm. Dneska jsem tam 2x jel a je to fakt super. Kde jinde se projedete T3 v lese????Hlavne ten uzky rozchod tomu obrovsky pridava, v tramvaji to je jak na horske draze, clovek je presvedceny, ze to kazdou chvili musi vykolejit......
Jinak dneska jsem si taky prosel Hanychov a je to moc hezka stavba. Akorat by me zajimalo, jak tam jsou vyreseny kontakty pro semafory, protoze na troleji jsem je vubec nevidel a to jsem se koukal dukladne... Nevi to nekdo?(pres tohle jsem laik)
Jinak jako na horské dráze já si připadám i na městský trati v Horním Hanychově, hlavně v úseku zastávek Dolní Hanychov - Spáleniště
Otázka sice nebyla ne mně, ale přesto odpovím : podle zpravodaje DPO č.3 má ostrava dostat 4x VarCB3LF pro vlastní potřebu, a hned potom 6x VarCB3LF "socka" pro Liberec. Bude se jednat o náhradu za 54, 46 (213), 37+47 které jsou již v Ostravě na likvidaci. Koncem roku nebo snad začátkem příštího roku lze očekávat náhradu za T2R 22+23. Příští rok má dorazit posledních 6 nízkopodlažních krnováků. Takže v Liberci bude celkem 10x VarCB3 a 12x VarCB3LF. Dá se však předpokládat že tento stav nebude konečný, ale bude aspoň naplněna dodávka 18 ks modernizovaných tramvají objednaných v roce 2003. Dodávky nových skříní pro T3 41+ T3M 78 (nehoda) a T2R 24+25 (špatný technický stav) proběhli mimo této objednávky.izzy píše:... jak to vypada s wanama? Co vim z Ostravy tak by jim nejdrive meli dodat jejich skrine na "bulwy" T3RN.EV (mimochodem opet v plne palbe-jedinym rozdilem bude poloptg Stemman Fb-800 misto Fb-500.69 a misto el. plosiny pouze vyklapeci) po dvou hotovych vozech by melo dojit na liberecke "socky" T3RN.PV...nevis neco konkretnejsiho?
-
Mája
No vyřešený je to stejně, jako je to vyřešený na Šalďáku, V Kubelce, u Lékárny, Na Bídě, na Nový Rudě a jako je řešeno ovládání výhybek. Jedná o radiový signál, kterým jsou přestavovány výhybky. Projdi se někdy po městě, třeba ve Fügnerce a na zemi vpravo vedle pravý koleje (přestavovací kontakt) nebo uprostřed kolejí (blokovací kontakt) najdeš malý šedý plastový krabičky.A to je ono!!Jinak dneska jsem si taky prosel Hanychov a je to moc hezka stavba. Akorat by me zajimalo, jak tam jsou vyreseny kontakty pro semafory, protoze na troleji jsem je vubec nevidel a to jsem se koukal dukladne... Nevi to nekdo?(pres tohle jsem laik)
-
MOp
-
kotelník1
S Ostravou plne souhlasim, s Plzni nikoli.
Liberec ma hlavne jednu vec, kterou nema nikdo jiny-mezimestkou lesni tramvaj o rozchodu 1000 mm. Dneska jsem tam 2x jel a je to fakt super. Kde jinde se projedete T3 v lese????Hlavne ten uzky rozchod tomu obrovsky pridava, v tramvaji to je jak na horske draze, clovek je presvedceny, ze to kazdou chvili musi vykolejit......
Jinak dneska jsem si taky prosel Hanychov a je to moc hezka stavba. Akorat by me zajimalo, jak tam jsou vyreseny kontakty pro semafory, protoze na troleji jsem je vubec nevidel a to jsem se koukal dukladne... Nevi to nekdo?(pres tohle jsem laik)
U me zase vede Ostrava s Plzni...kazdeho nazor ze...ukoncime debatu a spis bych se tramavajacka zeptal jak to vypada s wanama? Co vim z Ostravy tak by jim nejdrive meli dodat jejich skrine na "bulwy" T3RN.EV (mimochodem opet v plne palbe-jedinym rozdilem bude poloptg Stemman Fb-800 misto Fb-500.69 a misto el. plosiny pouze vyklapeci) po dvou hotovych vozech by melo dojit na liberecke "socky" T3RN.PV...nevis neco konkretnejsiho?
-
KM
Chcichichi, to se to dělá, bejt dobrým v tom rozsahu provozu. Co já pamatuji, tak int 7 minut na té jediné lince (je jedno kolik má čísel) městaské tramvaje byl už před 40 lety...
Vážněji - z ČTK:
Liberec chce od Nového roku zavést v městské dopravě čipové karty
LIBEREC 16. srpna (ČTK) - Město Liberec chce od příštího roku
v městské hromadné dopravě zavést čipové karty. V budoucnu by pak
karta občanům měla sloužit i jako takzvaná elektronická
peněženka, se kterou budou moci platit i na sportovních či
kulturních akcích nebo za parkování. Podobnou kartu využívají od
loňského roku v Plzni, v Liberci se její zavedení připravuje více
než rok, uvádí dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).
Liberecký dopravní podnik přijde jen nákup potřebných
zařízení na více než deset milionů korun. "Na podzim začneme s
postupnou výměnou předplatných kuponů právě za čipové karty,"
řekl deníku mluvčí dopravního podniku Tomáš Krebs. Nové vybavení
dostanou i revizoři - speciální čtečkou zjistí, zda má cestující
skutečně na kartě zakoupen správný tarif.
Městskou kartu budou používat například i pracovníci
magistrátu, největší skupinou uživatelů ale zřejmě budou studenti
a pracovníci Technické univerzity v Liberci. Té už město loni
přispělo na to, aby mohla sjednotit vlastní kartový systém s
městským. Studenti tak na jednu kartu dostanou jídlo v menze,
cestu autobusem nebo se přihlásí na předměty.
Čipové karty nejsou v kraji novinkou, v České Lípě slouží
elektronické peněženky zhruba 4000 cestujících v městské dopravě.
Čipové karty využívají i pasažéři na meziměstských autobusových
linkách ČSAD. O jejich kompatibilitě s libereckou městskou kartou
se zatím podle MfD jedná.
ivc fcz
Vážněji - z ČTK:
Liberec chce od Nového roku zavést v městské dopravě čipové karty
LIBEREC 16. srpna (ČTK) - Město Liberec chce od příštího roku
v městské hromadné dopravě zavést čipové karty. V budoucnu by pak
karta občanům měla sloužit i jako takzvaná elektronická
peněženka, se kterou budou moci platit i na sportovních či
kulturních akcích nebo za parkování. Podobnou kartu využívají od
loňského roku v Plzni, v Liberci se její zavedení připravuje více
než rok, uvádí dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).
Liberecký dopravní podnik přijde jen nákup potřebných
zařízení na více než deset milionů korun. "Na podzim začneme s
postupnou výměnou předplatných kuponů právě za čipové karty,"
řekl deníku mluvčí dopravního podniku Tomáš Krebs. Nové vybavení
dostanou i revizoři - speciální čtečkou zjistí, zda má cestující
skutečně na kartě zakoupen správný tarif.
Městskou kartu budou používat například i pracovníci
magistrátu, největší skupinou uživatelů ale zřejmě budou studenti
a pracovníci Technické univerzity v Liberci. Té už město loni
přispělo na to, aby mohla sjednotit vlastní kartový systém s
městským. Studenti tak na jednu kartu dostanou jídlo v menze,
cestu autobusem nebo se přihlásí na předměty.
Čipové karty nejsou v kraji novinkou, v České Lípě slouží
elektronické peněženky zhruba 4000 cestujících v městské dopravě.
Čipové karty využívají i pasažéři na meziměstských autobusových
linkách ČSAD. O jejich kompatibilitě s libereckou městskou kartou
se zatím podle MfD jedná.
ivc fcz
-
Tramvajáček
Nechci se vyvyšovat, ale já prostě trvám na tom, že v Plzni a už vůbec ne v Brně lepší MHD není.. Já sem píšu jenom své názory a snažím se je často podložit i konkrétními čísly, když jsem tu psal kolik Liberec dal a dával na reka tratí a vozů atd.slimman píše:Tady je vidět, jak může bý t hodnocení systémů subjektivní.izzy píše:jinak nejlepsi mhd je v ostrave, pak v plzni, pote svorne brno, liberec a az nakonec radim prahu ktera podobne jako my nedava do povrchove mhd tolik co by mohla ale na jeji cest uznavam vzrustajici kvalitu metra...S tou Plzní je to trochu silné kafe.
Jinak já bych na první místo zařadil Prahu (tramvaje jsou v Praze skvělé a přestože je páteř metro tak tramaj je zde nesrovnatelně lepší než v Brně), hned za ní Liberec, potom Ostravu, Brno a Plzeň s Olomoucí úplně nakonec.
Přiznám se, že u tý Ostravy jsem trochu na rozpacích, protože mají opravdu výtečný tramvajový vozový park, ale zase ty tratě, ta nuda trasování a jejich kvalita
Jinak nevidím žádnou velkou přednost v tom, že v Brně jede tramvaj na páteřních linkách cca jednou za 3-4 min. To je přece jasný, když zde není metro nebo nějakej diametr. Kvalita cestování je ale přece mnohem širší pojem
Tady je vidět, jak může bý t hodnocení systémů subjektivní.izzy píše:jinak nejlepsi mhd je v ostrave, pak v plzni, pote svorne brno, liberec a az nakonec radim prahu ktera podobne jako my nedava do povrchove mhd tolik co by mohla ale na jeji cest uznavam vzrustajici kvalitu metra...
Můj otec působí v politice a vím moc dobře že peníze ktere jdou do brnenske mhd nejsou vubec v takovem pomeru jako penize ktere jdou do mhd v liberci...taky sem nerekl ze brno dava do mhd min penez nez v lbc ale vzhledem k tomu o kolik je brno vetsi to neni v takovem pomeru...z toho plyne ze do lbc jde vzhledem k poctu vozu, nutnych reko trati apod. vic penez...tak to proste je...a abych nevypadal nejak zaslepene pripada mi brno kvalitou stejne jako liberec jen me jako brnaka stve neustale vyvysovani tramvajacka-a to to nemyslim ve zlem...ja tu o lbc nic zleho nepisu jen se snazim zastat sveho mesta...jinak nejlepsi mhd je v ostrave, pak v plzni, pote svorne brno, liberec a az nakonec radim prahu ktera podobne jako my nedava do povrchove mhd tolik co by mohla ale na jeji cest uznavam vzrustajici kvalitu metra...
-
Honzík
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Já rozhodnu
Není nic jednoduššího, než se zeptat nestranného člověka, který nebydlí ani v jednom městě. Brno má izzy větší rozpočet tudíž i více peněz, ale ty to nevidíš. Jinak musím říci, že Liberec je lepší než Brno. Přeji pěkný den.
Chtel bych rict ze nemam nic proti LBc-samotnymu se me tam moc libilo ale vzdyt se tady porad srovnavaj jabka s hruskama...liberec ma daleko mensi sit i pocet vozidel a vzhledem k tomu i vic penez...v Brne je tomu presne naopak-bohuzel...a proto sem rad za to co tu mame....nevite jek je prijemny kdyz mate vykloubenou kycel a prijede NP vuz a usetri vam to lezeni do schodu
vsechno je to o tom jaky ma clovek priority-nase duchodce neberou novy sedacky a altro-vseobecne je tu strasnej spech a lidi sou radi ze jim jede salina co 3-4min...a co se tyce reko zalezi na DP jestli je pro ne lepsi vymena vyzbroje, rucni radic apod. nez reko interieru...ja osobne to schvaluju...takze tady skonceme kdo je lepsi pac to stejne nevyresime-kazdej bude branit svuj domov no ne
jo a k tem uzlum-v Brne neni bohuzel jen jeden ale dulezite minimalne tri...a holt to neco stoji...
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A kolik by tak stala ta kotasovina pro cely nadrazi ? Az z magorstratu zmizej nektery lidi , ktery budoucnost MHD vidi v autech a autobusech (proc si asi magorstat nechaval spocitat kdy se vyplati nahradit trbusy abusama ? ), pak bude i na takovyhle zastavky. Prozatim se musi udrzovt 3 trakce s 763 vozidly na 429 kilometrech trati. Takze holt to taky neco stoji.