Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
501
TT svršky
Když sem se tedka kouknul na nový fotečky stavu tratí,tak sem docela rad,ze už nejezdim(i gdyž sem jezdil nedlouho r.2005),ale už za me takovej motol-řepákov=nevim.Želva-voz.Sa či olšsnská,otakarka-schody-ípák,oblouky před J.Masaryka dc.a hromada dalších míst, taky docela zajimavý.Za dob ježdeni sem se jistejma úsekama bál jet i polovicní rychlostí,než je povolená,ba kaštani by to asi nepobrali a o vylítnutí(a to převším....) ani nemluvim.To možná byl taky jeden z důvodů,proč sem skončil,protože se mi nechtělo riskovat dál.....Ale to pani mluvčí DP ani nepřipustí....rsp.připustí zhoršený stav některých úseku,ale rozhodně ne havarijní stav...................Možná víc kešů na opravy tratí by se hodilo.
Rozhodně nepřeju,Vám současným tramvajákům krizovej plán DP,gdy bude nedostatek vlaků na trase metra B a suplovat to budou tramvajky a busy.
Stále rád jezdim tramvajkama,ale naštěstí mimo ony dotčené úseky(snad krom vyjímek),ale dofám,že se to změní k lepšímu.Když sem procházel kurzem,tak me tyhle myšlenky ani nenapadli a asi ani Frantu aby nam to neznechutil(mj.zlatej instruktor,kerýho si budu stále vážit).
Ale ať se dp zamyslí,jestli nekoupit o pár nízkopodlažních busů míň a opravit pár metrů kolejí...
Thomas
Rozhodně nepřeju,Vám současným tramvajákům krizovej plán DP,gdy bude nedostatek vlaků na trase metra B a suplovat to budou tramvajky a busy.
Stále rád jezdim tramvajkama,ale naštěstí mimo ony dotčené úseky(snad krom vyjímek),ale dofám,že se to změní k lepšímu.Když sem procházel kurzem,tak me tyhle myšlenky ani nenapadli a asi ani Frantu aby nam to neznechutil(mj.zlatej instruktor,kerýho si budu stále vážit).
Ale ať se dp zamyslí,jestli nekoupit o pár nízkopodlažních busů míň a opravit pár metrů kolejí...
Thomas
-
DPmPET
Koleje na živici
Tady jsem jěště něco vyštrachal ze svého archívu. 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
DPmPET
Koleje na živici
Nevím jak se tato technologie chová v provozu ale má ji několik podniků.Halle,Erfurt a jiné podniky. 
-
DPmPET
Tramvajové tratě
Já nevím ale Německu se koleje dávají na živici jako u nás velkoplošné panely .Samozřejmně se prostor mezi patou koleje a živicí vyplnˇen gumou.Nevím proč taková technologie se nevyzkouší i v Praze?Koleje jsou stáhnuty rozporama kvůli rozschodu. 
-
DPmPET
Bloková kolejnice
Tak ta bloková kolejnice mě dostala.To je materiál!!!!!!!No a ty montovaný kolejový styky jsou občas taky v Praze.Fořtík píše:Obávám se, že toto již rekonstruovali, alespoň si nevybavuju, že bychom po takové hrůze jeli. Nicméně mají tam spoustu dalších věcí, které stojí za povšimnutí.Proxy píše:Abychom si furt jen nestěžovali po jaké hrůze se jezdí v Praze - podívejte se do Bratislavy:
http://www.mestskadoprava.sk/galeria/pi ... ge_id=7081
:|
Jedna fotka za všechny: http://www.mestskadoprava.sk/galeria/ga ... cac-37.jpg
[/i]
-
DPmPET
Re: Smyčka Barandov
Mě příjde že asi ne,když ty tramvaje tam vržou v obloukách?To přimazávání musí být alesponˇ na 3.místech v jednom olouku a ne aby to bylo na rovině.Viděl jsem to tam na vlastní oči.Na jednu stranu ono je taky potřeba doplnˇovat mazací směs ,což se taky asi moc neprovádí.Marek píše:IMHO se zrovna na Sídlišti Barrandov přimazává důkladně.DPmPET píše:Já bych doporučoval přimazávání přírub a okolků grafitem.
Re: Smyčka Barandov
IMHO se zrovna na Sídlišti Barrandov přimazává důkladně.DPmPET píše:Já bych doporučoval přimazávání přírub a okolků grafitem. 8-)
-
DPmPET
Kolej bez příruby
Já nevím,jestli je to v rovině a jestli jo tak to zas tolika nevadí.To vypadá na široký rozschod!!!!!!Petr píše:Když tu již načínáme i okolní města... Nějak si nedovedu představit, že bychom v Praze jezdili po žlábkové kolejnici, jíž chybí (je prostě ojetím utržená) přídržnice. Podotýkám že v úseku není žádná omezená rychlost a řidiči přes to jezdí jak prasata