Mám z roku 2000. Zkusim naskenovat a dát to sem. Je tam vůz 45, nyní na 1435 rozchodu.Phabbey píše: Couvání ve smyčce je přece taky docela atraktivní, alespoň mě se takové zdá... Takže nemá někdo náhodou fotky?
Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Tramvajáček
-
Tramvajáček
Prezentuju pouze svůj subjektivní názor, který žádnou objektivní platnost samozřejmě nemá.pawel píše:tramvajáček: fajn, nikdo ti tu tvůj názor nebere, ale ty zřejmě nedokážeš pochopit, že soudy typu "to je dobré/špatné" a "to je hezké/ošklivé" nic nepopisují a tudíž nemají nárok na nějakou "objektivní platnost". proto když napíšu, že by se mi tramvaj ABC v ulicích města XYZ (ne)líbila, nic s tím neuděláš, stejně jako já neudělám nic s tím, když píšeš, že by se ti tramvaj T3 v modifikaci "bulwa" v ulicích města Liberce nelíbila. nech tedy i ostatním právo na jejich názor!
Když zůstaneme v Liberci tak bych tu diskusi připodobnil k následujícímu: jsou architekti, kteří v současnosti prosazují zbourání Tesca a tvrdí, že se tato stavba do centra města NEHODÍ, že centrum určitým způsobem periferizuje. Potom jsou architekti, kteří tvrdí, že se tato stavba do centra Libercí HODÍ a že představuje jeden z unikátních objektů strukturalismu v architektuře.
Nevidím důvod, proč takhle nediskutovat i tramvajích, které pro mě osobně mají nepochybně i funkci městotvornou a v případě Liberce i krajinotvornou.
Argument ze se bulwa do lbc nehodi a taky tam nebude je naprosto zcestna...proc tam nebude europulse, vyklapecky apod.? Protoze na to nejsou prachy...proto nejsou bulwi cela ani na ctyrech T3R.EV a sesti T3R.PV v Brne...ne protoze by si to nekdo na DP nepral ale proto ze to je investice navic...kdyz na to maji prachy v Ostrave tak jim to neberu...navic wana v lbc bude hodne ocesana oproti te v Ostrave a v liberecke podobe asi doklopyta do Brna a mozna i nekam jinam...Ostrava chce proste "nove" tramvaje tak sou jejich wany v plne palbe...a myslim ze nikde jinde uz nebudou...lbc je toho zdarnym prikladem...a brno jiste bude nasledovat...
tramvajáček: fajn, nikdo ti tu tvůj názor nebere, ale ty zřejmě nedokážeš pochopit, že soudy typu "to je dobré/špatné" a "to je hezké/ošklivé" nic nepopisují a tudíž nemají nárok na nějakou "objektivní platnost". proto když napíšu, že by se mi tramvaj ABC v ulicích města XYZ (ne)líbila, nic s tím neuděláš, stejně jako já neudělám nic s tím, když píšeš, že by se ti tramvaj T3 v modifikaci "bulwa" v ulicích města Liberce nelíbila. nech tedy i ostatním právo na jejich názor!
Ale můj problém je právě v tom, že já považuji T3R.PV i Vario LF za nové tramvaje, což ve skutečnosti jsou, a jen papírově se jedná o reko. Zamozřejmě že to vychází z T3, ale když už v roce 2005 dělám nové tramvaje, tak ať už mají design Bulwa, a ne 40 starý design Kardaus. Mě se osobně design wany pro Ostravu velmi líbí, a T3 to připomíná snad jen tím že to má na boku 3 dveře, je to jednosměrný, má to otočné podvozky, cinká to a vozí to substrát.Tramvajáček píše:Bulwa žádná nová tramvaj není, je zprzněná T3, která je prostě spjatá s určitým nezaměnitelným designem, který Bulwa "překopává" a podle mě nešťastně a nezdařile. Takže podle mě pro Liberec buď T3 jako Kardaus, anebo skutečné nové tramvaje![]()
Takže mě vadí jen to, že fungl nová tramvaj v roce 2005 vypadá jak fungl nová tramvaj v roce 1965.
-
Tramvajáček
Klídek pánové, kdybyste raději místo toho, že něco nechápete, napsali svoji preferenci.Tom píše:Mně také připadá směšný.Ondrys píše: Je to věc názoru, respektuji to, ale mě osobně připadá tento argument směšný. Dovol tedy abych se zasmál : cha, cha, cha... To snad nemyslíš vážně? Nejdřív tu píšeš že bys tu rád viděl Anitru, a pak tvrdíš že se sem Bulwa nehodí. To opravdu nechápu, můžeš mi to nějak vysvětlit?
Jak jsem to myslel? Úplně jednoduše: Anitra je skutečná nová tramvaj. Sice má svoje zřetelný chyby, ale je to originální produkt.
Bulwa žádná nová tramvaj není, je zprzněná T3, která je prostě spjatá s určitým nezaměnitelným designem, který Bulwa "překopává" a podle mě nešťastně a nezdařile. Takže podle mě pro Liberec buď T3 jako Kardaus, anebo skutečné nové tramvaje