Ostrava!!!
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Stačí a úplně
Nejvíc mě nadchla ta fotka interiéru 9004...vždyť vypadá téměř stejně jako před dvaceti lety co opustila ČKD...mříž na konci krajních článků, původní držadla před klouby, staré potahy sedaček, nízká madla pod stropem s koženými držadly a motory řízené výzbrojí UA22...na jednu stranu to asi DP moc nepřidá že vůz vypadá stejně jako po vyjetí ze závodu ale jestli takhle nějaký čas ještě zůstane vypadá jako adept na muzejní vozidlo...
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.mhdcr.biz/tram/praha/9004-interier.htmOstravan píše:A je někde na netu k dostání interiér nereko kačen, protože těch znízkopodlažněných je všude hodně, ale starých dobrých nikoliv.
http://www.mhdcr.biz/tram/praha/9027-inteirer.htm (pouze nové sedačky)
Stačí?
1511 už v zeleno-bílém laku neuvidíme, straví teď pár měsíců v Martinově.Ostravan píše:Jak to vypadá s prodloužením tratě z Dubiny až k Intersparu, prý už by se letos měla prodlužovat a na Dubině by se měly instalovat výhybky. Jak bude vypadat ta nová smyčka, nahradí v plné míře Dubinu, nebo to bude tak 50 na 50, jaký název ponese a jaké linky by měly na nové smyčce končit?
Vůz 1511 jsem neviděl hezkou řádku dní, je dalším adeptem na znízkopodlažnění, nebo prochází právě prohlídkami?
ad 1) Na netu toho moc není, ale vezmu svůj Olympus a interiér nějaké zbylé KT8D5 nafotím. MOžná ještě tento týden, možná až ten následující, vše dle času a nálady.Ostravan píše:A je někde na netu k dostání interiér nereko kačen, protože těch znízkopodlažněných je všude hodně, ale starých dobrých nikoliv.
Kolik stojí taková sranda na znízkopodlažnění a celkovou modernizaci?
A proč se instalovaly ty kožené držadla, od kterých se při modernizaci upustilo, stejně tak je nově mají i autobusy, tuším Irisbusy a nyní i nové Solarisy, to se tato móda opět vrací do autobusů?
ad 2) KT8D5R.N2 s novou výzbrojí pro Prahu stojí mezi 18-19 milióny. V KT8D5R.N1 je výzbroj ponechána, nikam se netáhne 300 km daleko, modernizace provádějí zaměstnanci DPO v Martinově, tak bude o pár miliónů levnější. Někde jsem četl dokonce částku kolem 11 miliónů, ale možná jsem si to spletl s nečím jiným. Ber to s velkou rezervou.
-
Ostravan
A je někde na netu k dostání interiér nereko kačen, protože těch znízkopodlažněných je všude hodně, ale starých dobrých nikoliv.
A proč se instalovaly ty kožené držadla, od kterých se při modernizaci upustilo, stejně tak je nově mají i autobusy, tuším Irisbusy a nyní i nové Solarisy, to se tato móda opět vrací do autobusů?
Re: KT8D5 1500
Na fóru stránek, které jsi uváděl, jsem našel ještě jednu fotku o trochu lepší kvality http://forum.svetmhd.net/download.php?id=332 , ale sám žádné nemám, neb fotím jen rok a půl.MayG píše:A když jsme u toho nemá někdo fotku 1500 jeste ze starých dob? Někde jsem viděl jak vypadaly prototypy a docela se lisili, na techto strankach http://www.svetmhd.net/ckd_tatra/kt8d5.php jsem nasel 1500 ale jeste jako pražský vůz, nemá někdo fotku z ostravy?
- MayG
- Uživatel
- Bydliště: V noci slyším vláčky, a anténu na televizi taky nepotřebuju
KT8D5 1500
A když jsme u toho nemá někdo fotku 1500 jeste ze starých dob? Někde jsem viděl jak vypadaly prototypy a docela se lisili, na techto strankach http://www.svetmhd.net/ckd_tatra/kt8d5.php jsem nasel 1500 ale jeste jako pražský vůz, nemá někdo fotku z ostravy?
Všechno se to řídí stavem vozových kilometrů a podle počtu najetých kilometrů se dělá pořadí v jakém se KT8 modernizují.Ostravan píše:On je vypracován pořadník na to, která tramvaj půjde na znízkopodlažnění dřív, či později? Co bylo příčinou, že šla 1500 dřív na rekonstrukci než měla ve skutečnosti proběhnout a která měla jít původně místo ní, měla to být 1502?
Mám takové tušení, že jsem někde četl (asi Zpravodaj DPO), že 1500 byla před modernizací několik měsíců neprovozní (důvody ale neznám), tak bylo pro DPO zbytečné, dávat do Martinova funkční KTčko (myšleno 1502), když ve vozovně stojí bez užitku jeden jeho kolega.
-
Ostravan
On je vypracován pořadník na to, která tramvaj půjde na znízkopodlažnění dřív, či později? Co bylo příčinou, že šla 1500 dřív na rekonstrukci než měla ve skutečnosti proběhnout a která měla jít původně místo ní, měla to být 1502?Martins píše:Nedivil bych se kdyby platila první možnost, protože 1505 už je asi hotová a čeká na papíry. Nějaké prohlídky budoucích nízkopodlažních KT8 byly prováděny na jaře a v případě poslední možnosti, pokud by se jednalo o nějakou dlouhodobější poruchu, tak by šla 1511 na znízkopodlažnění přednostně, jak to bylo uděláno třeba v případě tuším 1500, která šla mimo pořadí jako druhá.Ostravan píše:Vůz 1511 jsem neviděl hezkou řádku dní, je dalším adeptem na znízkopodlažnění, nebo prochází právě prohlídkami?
Nedivil bych se kdyby platila první možnost, protože 1505 už je asi hotová a čeká na papíry. Nějaké prohlídky budoucích nízkopodlažních KT8 byly prováděny na jaře a v případě poslední možnosti, pokud by se jednalo o nějakou dlouhodobější poruchu, tak by šla 1511 na znízkopodlažnění přednostně, jak to bylo uděláno třeba v případě tuším 1500, která šla mimo pořadí jako druhá.Ostravan píše:Vůz 1511 jsem neviděl hezkou řádku dní, je dalším adeptem na znízkopodlažnění, nebo prochází právě prohlídkami?
- Ostravák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hodně se o tom diskutuje na k-reportu.Ostravan píše:Jak to vypadá s prodloužením tratě z Dubiny až k Intersparu, prý už by se letos měla prodlužovat a na Dubině by se měly instalovat výhybky. Jak bude vypadat ta nová smyčka, nahradí v plné míře Dubinu, nebo to bude tak 50 na 50, jaký název ponese a jaké linky by měly na nové smyčce končit?
Vůz 1511 jsem neviděl hezkou řádku dní, je dalším adeptem na znízkopodlažnění, nebo prochází právě prohlídkami?
Prý se má jednat jen o smyčku, která plně nenahradí Dubinu. O názvu se taky diskutuje. Jsou nápady jako Dubinka, Interspar, Dubina, ... O linkách se taky vlastně nic neví takže
-
Ostravan
Jak to vypadá s prodloužením tratě z Dubiny až k Intersparu, prý už by se letos měla prodlužovat a na Dubině by se měly instalovat výhybky. Jak bude vypadat ta nová smyčka, nahradí v plné míře Dubinu, nebo to bude tak 50 na 50, jaký název ponese a jaké linky by měly na nové smyčce končit?
No, vlastně máš pravdusyverin píše:No, od té modernizace uběhlo už taky šest let...Martins píše:710 a 718 se ještě najezdí spousty kilometrů, padesáti let se obě holky snad ještě dožijí, i když v případě 718 je to možné padesáté výročí trochu diskutabilní, protože z původního vozu nezbylo (snad možná kromě podvozků) prakticky nic, kastle je ex Praha 6381.
Jinak vůz 6381 by měl být o rok starší než 710
710 a 718 byly poslední modernizace s výzbrojí TV8 a zároveň patří z hlediska kultůry cestování k tomu nejlepšímu, co v Ostravě jezdí (pravda, na to se vozové kilometry neptají), takže nejprve odejdou do důchodu opotřebovanější 7** a na oba vozy se dostane, až se začnou vyřazovat T3SU(CS) z 80. let. Nerad tipuji, ale 12, možná i 15 roků mají čas.