TT Václavské náměstí - studie
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Pajda
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkný to bude. Mezi stromy se dají lavičky a pak se tam přesunou bezdomovci z Národní a od Anděla.kocour píše:http://www.ciglermarani.cz/flib/461_42_big.jpg
..................
Jakmile se někde udělá místo, kudy se nechodí, okamžitě se z toho stává jejich útočiště.
Ale obrázky jsou fakt pěkný. Jen ještě dotaz kam že se přesunou auta z VN? Pro optimisty - nezapomeňte že za rok jsou komunální volby a tohle už je předvolební kampaň vládnoucí radniční koalice.
-
Yvona.
Auta mají odzvoníno
.
Fajn zpráva, konečně se začíná něco dít s parkujícími auty v centru města.Auta pryč
Na Náměstí republiky, až se postaví ten skleník též nebudou jezdit auta, protože tam má být zřízená pěší zóna. Tram tam jezdit budou.
-
Frantisek
Přesně tak. Když už zdražili MHD tak, že je finančně výhodnější cestovat skrytě také dotovaným autem, předpokládal bych, že za to bude MHD atraktivní - tj. ne(jen), že budou stavěny nové úseky metra a tramvají a kupovány nové vozy (čímž se zdražení obhajovalo), ale (především) že bude atraktivní, pokud jde o plynulost, komfort a jízdní dobu. Čili ať už si to zdražující Magistrát zařídí jak chce, a on ty nástroje má, a ať jednotlivé spoje navazují (a ne si ujíždějí, jak tomu často je), ať se nestojí v kolonách aut (do nebe volající je zřizování odbočných jízdních pruhů na kolejích, či právě přímo protizákonné zřízení parkoviště podél tratě v úzké ulici), ať je zajištěn plynulý průjezd křižovatkami, ať jsou skutečně vykazovány z přepravy osoby obtěžující nadměrným hlukem, zápachem a podobně. A ne jako dnes, že cestování MHD je pomalu dražší než jídza autem (zpoplatnit draze vybudované silnice se jaksi zapomnělo) a zájemcům o ně je ještě takto různě znepříjemňováno. Pokud se odstraní prostoje způsobené dlouhým čekáním na přípoj, na projetí křižovatky nebo stáním v zácpě aut, možná najednou nebude vadit ani o něco delší interval - nástup cesty mohu přizpůsobit spoji, ale přestup nikoli.
Nemyslím si, že celoplošné snižování intervalu je nutné. Mě by pro začátek stačila 4 ve 4 min. int a 6 ve dvojicích. Problém je, že ze známých důvodů tento krok nelze učinit.
KM: Na metrofóru jsem v http://metroweb.cz/diskuze/viewtopic.php?p=19162#19162 zveřejnil příspěvek, který se vám bude líbit.
Pozn:Spokojil bych se pro začátek s uzavřením Jindřišské pro auta. to skoro každodenní čekání mě přivádí k zuřivosti.
KM: Na metrofóru jsem v http://metroweb.cz/diskuze/viewtopic.php?p=19162#19162 zveřejnil příspěvek, který se vám bude líbit.
Pozn:Spokojil bych se pro začátek s uzavřením Jindřišské pro auta. to skoro každodenní čekání mě přivádí k zuřivosti.
Naposledy upravil(a) Marek B. dne 31.3.2005 16:21, celkem upraveno 1 x.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tedy, když by se omezila magistrála, tak získají ještě více času na tyto bohulibé činnosti - lepší argument na mou podporu jsi mi vymyslet nemohl. :mrgreen:KM píše:Bohužel, Proxy, to je oblíbený omyl příznivců VHD. Vždy zůstane určitý počet lidí, kteří jízdu IAD berou jako odznak sociálního postavení a nevadí jim, že jedou do práce hodinu místo půlhodiny, prostě s tím ve svém časovém rozvrhu počítají a navíc: oni neztrácejí čas!- v autě snídají, líčí se (ženy) poslouchají zprávy, telefonují, řídí svou firmu. Nic z toho by v tramvaji nemohli, takže vlastně časově získávají, i když nám sockám se zdá, že ve svých IGK trpí. Netrpí.
Snížení intervalů na polovinu by asi bylo příliš. V současné době bych směřoval ke špičkovému intervalu 6 minut. Tento interval by určitě odstranil stupně 4 a 5, které se ještě občas na některých tramvajových úsecích vyskytují. Podívej se jaký je standard v tebou tolik zmiňované západní Evropě...KM píše:Neboli - snížíš-li intervaly na polovinu, budou tramvaje jezdit prázdné. Viz nedávný diskutovaný příklad, který mě na toto fórum přitáhl- nedělní ranní provoz 4 a 16 a poloviční intervaly 7 a 9 nezpůsobily, že by lidi začali v neděli ráno cestovat tramvajema. Kolik lidí jede tramvají nezávisí tolik na tom, jak často jede ale více na tom, kam a jak potřebují cestovat.
-
Martin.KT8D5
No ono je t kolikrát stejně rychlé, jako jet někam autobusem po okraji Prahy... Já v centru bydlim a jsem rád, že magistála tady je protože proplejtat se malejma uličkama k D1...Pepa píše:Přesně, pokud nejsi blbej a víš, že s pryžákem v centru nemáš šanci tak tam s nim nejezdi a radši využiješ MHD.
Já už se teď vzdal snu jak budu jezdit do školy autem, možná bych dojel dříve než tramvaj, ale parkovat bych musel u nás v šatně...
-
KM
Bohužel, Proxy, to je oblíbený omyl příznivců VHD. Vždy zůstane určitý počet lidí, kteří jízdu IAD berou jako odznak sociálního postavení a nevadí jim, že jedou do práce hodinu místo půlhodiny, prostě s tím ve svém časovém rozvrhu počítají a navíc: oni neztrácejí čas!- v autě snídají, líčí se (ženy) poslouchají zprávy, telefonují, řídí svou firmu. Nic z toho by v tramvaji nemohli, takže vlastně časově získávají, i když nám sockám se zdá, že ve svých IGK trpí. Netrpí.Proxy píše:Dále je potřeba zastavit odliv cestující z MHD k IAD. Jak? Už jsem psal stokrát - zkrátit intervaly tramvají (příp. redukce linek), 4. linka metra do centra, zavedení metrovlaků .... apod.
Neboli - snížíš-li intervaly na polovinu, budou tramvaje jezdit prázdné. Viz nedávný diskutovaný příklad, který mě na toto fórum přitáhl
-
Martin.KT8D5
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel trasa metra D ,která by měla pomoc trase C a tím i teoreticky převrat kaštany z magistrály se stavět nebude. Nejsou peníze. Takže gumokola zatím vítězíProxy píše:Já jsem nenapsal pohodlnější než IAD, já napsal pohodlnější než dnes.Martin.KT8D5 píše:Už jen pro jednu věc nemůže bejt mhd nikdy pohodlnější. To je místo k sezení a žádný vágusové.
Zdroj: MF Dnes.