Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Tak a teď by ho měli i velcí kluci. Štajner a Bém.Paulie píše:To už by rovnou mohla jezdit sama bez řidičeZdeněk píše: Třeba místo světla. Jsou tam přeci tři díry, na každě straně...![]()
Nebo to vyřešit sonarem. To by byl teprve světový trhák. Tramvaj od porše a se sonarem....HmmmmNebo na dálkový ovládání z dispečinku.Poršátko na dálku má každej malej kluk
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pár čísel z vozáků, které mám zrovna po ruce: 24, poř. 7 6.00-1.16 = 259 kmJenki píše:Ten článek na dp-areně je opravdu zajímavý... překvapila mě tam následující věc : Tramvaj denně najede cca 100 - 150 km - to ji jako budou tahat koně, nebo je v Praze takto zoufalá oběžná rychlost? Pokud vezmu vypravení na ranní+odpolední v Ostravě tak tam to je kolem 150km za směnu, takže 300 denně (rekord linka 5 kurs 101 a 201 - to je 2x200km). Pokud by to chtěli honit ve zkušebním provozu bez cestujících tak při ježdění se zastávkami sem-tam jsme s Triem běžně dosahovali 550km/24h, s důsledným zastavováním na zastávkách kolem 450km/den...
3, poř. 8 5.58-21.02 = 268 km (střídané přestávky + dost segregovaných úseků)
Rychlost obecně není slavná, důvody jsou jasné: spousta světelných křižovatek, preference jen sem tam, málo segregovaných tratí a auta, auta, auta.
-
Návštěvník
Re: Potkávání Anitry 14T
14T má podle poloměru oblouku stejné nebo lepší průjezdní vlastnosti než T6A5. Čím užší oblouk, tím je profil lepší než T6A5. Proti dvojici T6A5 může 14T bez problému na navazující protisměrné oblouky bez vložené přímé koleje. Jen mimochodem - 14T není Anitra a ani Anitra Plus. Její název nebyl ještě stanoven.8750 píše:Cituji článek z dp-areny:
Vůz vykazuje lepší průjezdní profil v obloucích než KT8, pochopitelně i na TT v Praze budou místa se zákazy potkávání.
To by ale znamenalo, že by se musely určovat potkávačky speciálně pro Anitru 14T a že by se musela potkávací místa pro tento typ zohlednit i na návěsti.
-
Návštěvník
Zásuvka 240V 50Hz 2kW je na klíč, dá se použít i za jízdy. Je napájená ze střídače pomocných pohonů přes zvláštní jištění.jara píše:Já mám pocit že je na klíč aspon u toho alstomu. pokud se to neodemkne tak tam neteče štáva. Ale co se tíče 14+ slyšel jsem že by se tam měla začít montovat snad i menší lednička. A proč ne dříve měli T3ky také kamínka na ohřev jídla.MOp píše: zasuvka v kabine ridice je kvuli strojni udrzbe samozrejme pritomna, avsak zadeklovana. po odstraneni krytu je tram neschopna pohybu.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám pocit že je na klíč aspon u toho alstomu. pokud se to neodemkne tak tam neteče štáva. Ale co se tíče 14+ slyšel jsem že by se tam měla začít montovat snad i menší lednička. A proč ne dříve měli T3ky také kamínka na ohřev jídla.MOp píše:zasuvka v kabine ridice je kvuli strojni udrzbe samozrejme pritomna, avsak zadeklovana. po odstraneni krytu je tram neschopna pohybu.Anonymous píše:Zdravim všechny,hlavně Petra.Zajímalo by mne,zda 14T má též zásuvku na 220V jako jí mají Altomci.
-
MOp
-
Návštěvník
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jó, ale v Praze je síť velmi hustá. Některé tramvaje (4,16,13...) mají kratší trasy a to se také určitě projeví.Jenki píše:Ten článek na dp-areně je opravdu zajímavý... překvapila mě tam následující věc : Tramvaj denně najede cca 100 - 150 km - to ji jako budou tahat koně, nebo je v Praze takto zoufalá oběžná rychlost? Pokud vezmu vypravení na ranní+odpolední v Ostravě tak tam to je kolem 150km za směnu, takže 300 denně (rekord linka 5 kurs 101 a 201 - to je 2x200km). Pokud by to chtěli honit ve zkušebním provozu bez cestujících tak při ježdění se zastávkami sem-tam jsme s Triem běžně dosahovali 550km/24h, s důsledným zastavováním na zastávkách kolem 450km/den...
Co se týče Ostravy, může to tam vypadat úplně jinak.
To už by rovnou mohla jezdit sama bez řidičeZdeněk píše: Třeba místo světla. Jsou tam přeci tři díry, na každě straně...![]()
Nebo to vyřešit sonarem. To by byl teprve světový trhák. Tramvaj od porše a se sonarem....Hmmmm
Naposledy upravil(a) Paulie dne 04.1.2006 20:12, celkem upraveno 1 x.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já na to také koukal. Ale oni jezdí jen některé hodiny. A dost obratiš důležitých byvá obsazených plně. Hlavně useky, ve kterých je to potřeba odzkoušetJenki píše:Ten článek na dp-areně je opravdu zajímavý... překvapila mě tam následující věc : Tramvaj denně najede cca 100 - 150 km - to ji jako budou tahat koně, nebo je v Praze takto zoufalá oběžná rychlost? Pokud vezmu vypravení na ranní+odpolední v Ostravě tak tam to je kolem 150km za směnu, takže 300 denně (rekord linka 5 kurs 101 a 201 - to je 2x200km). Pokud by to chtěli honit ve zkušebním provozu bez cestujících tak při ježdění se zastávkami sem-tam jsme s Triem běžně dosahovali 550km/24h, s důsledným zastavováním na zastávkách kolem 450km/den...
-
Jenki
Ten článek na dp-areně je opravdu zajímavý... překvapila mě tam následující věc : Tramvaj denně najede cca 100 - 150 km - to ji jako budou tahat koně, nebo je v Praze takto zoufalá oběžná rychlost? Pokud vezmu vypravení na ranní+odpolední v Ostravě tak tam to je kolem 150km za směnu, takže 300 denně (rekord linka 5 kurs 101 a 201 - to je 2x200km). Pokud by to chtěli honit ve zkušebním provozu bez cestujících tak při ježdění se zastávkami sem-tam jsme s Triem běžně dosahovali 550km/24h, s důsledným zastavováním na zastávkách kolem 450km/den...