Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No to jsem taky zvědavý, co z toho bude...Honza Šlehofer píše:Já jsem ale zvědav na ty případné další 15T či jak se to bude jmenovat. Pokud to bude mít opravdu otočné podvozky, tak je možné, že by se pak plzeňský DP mohl rozhoupat a chtít (po městu) nějaké další nové tramvaje. Ale to než bude ...
To označení 15T už někde zaznělo, nebo to tak jenom někdo usuzuje? Zajímavé by to bylo vzhledem k chystané 16T pro Wroclaw.
BTW mám takovou hloupou otázku... Existuje aspoň v náznaku nějaký systém v označování typů Škodováckých tramvají, nebo to někdo čísluje podle toho, jaké číslo se mu zrovna líbí?
03T - tříčlánková jednosměrná - klasická Anitra
05T - pětičlánková jednosměrná - Vektra
06T - pětičánková obousměrná - upravená Vektra pro Cagliari
10T - tříčlánková obousměrná - upravená Anitra pro Portland a Tacomu
14T - pětičlánková jednosměrná - pražská Poršetra
16T - pětičlánková jednosměrná - wroclawská Poršetra
...tak je v tom nějaký systém?
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V Plzni se vlaječky na státní svátky také vyvěšují a je to hezký zvyk a tramvaje jsou veselejší. I na modernizované vozy se držáčky na vlajky opět dávají. Co se ale Aster týká, tak bohužel. Řidiči sice ráno vlaječky taky nafasujou, ale leží jim uvnitř za oknem. Tak aby jste nedopadli podobně. Jo vlastně jednou jsem viděl nějakého "aktivistu" jak je měl nějak přivázané na zrcátkách
Já jsem ale zvědav na ty případné další 15T či jak se to bude jmenovat. Pokud to bude mít opravdu otočné podvozky, tak je možné, že by se pak plzeňský DP mohl rozhoupat a chtít (po městu) nějaké další nové tramvaje. Ale to než bude ...
Já jsem ale zvědav na ty případné další 15T či jak se to bude jmenovat. Pokud to bude mít opravdu otočné podvozky, tak je možné, že by se pak plzeňský DP mohl rozhoupat a chtít (po městu) nějaké další nové tramvaje. Ale to než bude ...
Nebo se to prostě přilepí průhlednou lepenkoujara píše:Já si myslím že se tam na to určitě někde myslí. A když ne tak se to vymyslí. Ale podme mě po otevření toho předního deklu. Bude dírka kam se bude dávat speciálně udělanej "hajzlík" na vlaječky. Jinak je to prkotina. Možná to má už na vlaječky výsuvné LCD panelySirka píše:Možná, ale DP je snad dává obyčejně i na tramvaje, ne?
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím že se tam na to určitě někde myslí. A když ne tak se to vymyslí. Ale podme mě po otevření toho předního deklu. Bude dírka kam se bude dávat speciálně udělanej "hajzlík" na vlaječky. Jinak je to prkotina. Možná to má už na vlaječky výsuvné LCD panelySirka píše:Možná, ale DP je snad dává obyčejně i na tramvaje, ne?
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Patrně další budoucí tramvaj a patrně to bude mít souvislost s příspěvkem od Jenkiho z 5.1:
Když DP Praha vypsal výběrové řízení na 250ks vozidla se specifikací "30m - 100%np - vše otočné - vše hnané - - kopce 12% -nápravové tlaky pražské" s dobou odevzdání nabídek 3 měsíce, tak se od Siemensu, Bombardieru a Alstomu ozval strašlivý řev, že něco takového ještě nikdo nikdy nevyrobil, že i zhruba něco takového vyvinout za 3 měsíce je nesmysl a že je to zase nějaká finta na předem určeného zájemce z Appian Group. Výše uvedené firmy (+ Inekon) požadovaly zrušení řízení, aktuální stav nevím.
Když DP Praha vypsal výběrové řízení na 250ks vozidla se specifikací "30m - 100%np - vše otočné - vše hnané - - kopce 12% -nápravové tlaky pražské" s dobou odevzdání nabídek 3 měsíce, tak se od Siemensu, Bombardieru a Alstomu ozval strašlivý řev, že něco takového ještě nikdo nikdy nevyrobil, že i zhruba něco takového vyvinout za 3 měsíce je nesmysl a že je to zase nějaká finta na předem určeného zájemce z Appian Group. Výše uvedené firmy (+ Inekon) požadovaly zrušení řízení, aktuální stav nevím.