Provoz fóra
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
kocour
NE, Mope, slušnost je relativní, každý si pod tím pojmem představje něco jiného, a právě proto to třeba řešit je. Já třeba si myslím, že slušnost rozhodně není změnit obsah cizího příspěvku a neupozornit na to, jak jsi to udělal ty mně. Sám jsem s tebou měl před časem problémy.
Mimochodem - kauzu Petra Partyka znáš? Někdo jeho jménem psal sprosté příspěvky na radnici Prahy 7 a ten člověk za to nyní sedí, ačkoli to nepsal. To jen abys věděl, kam až to může vést.
Chápu, že mne nemáš rád, já Tebe taky ne, ale pravidla to tady potřebuje jako sůl.
Ostatně, každý stát má zákony. Když je nemá, je to diktatura.
Mimochodem - kauzu Petra Partyka znáš? Někdo jeho jménem psal sprosté příspěvky na radnici Prahy 7 a ten člověk za to nyní sedí, ačkoli to nepsal. To jen abys věděl, kam až to může vést.
Chápu, že mne nemáš rád, já Tebe taky ne, ale pravidla to tady potřebuje jako sůl.
Ostatně, každý stát má zákony. Když je nemá, je to diktatura.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem páté kolo u vozu ale stejně. Pokud napíšeš toto už je to blbé. Pokud někdo pravidla porušuje má mu být veřejně dáno na jevo že porušuje pravidla. Pokud se toto bude opakovat nějak ho potrestat. Vždy to nějak jde. A když to jde jinde mohlo by to jít i zde. Si aspon myslím. A jsou moderátoři kteří to tímto směrem vedou. Či někdo nesouhlasí. Nechám se přemluvit.MOp píše:
p.s. pravidla jsou od toho, aby se porusovala. zakladni pravidlo je slusnost a to az na vyjimky zde kazdy praktikuje, takze neni co resit..
-
MOp
dal jsem ti pouze navod, jak postupovat, kdyz se ti spoluprace se mnou nezamlouva (nevim proc).. stezovat si. mel si duvod, neucinil si tak.Tonda Ježek píše: Zaráží mě jdna věc, když teda Michal moderátorem být nechtěl, proč se nenašel nějaký kompromis, protože zatím to vypadá tak, že zde dělá samé naschvály a provokace. Když člověk dělá něco z donucení, není to prostě ono.
nikdy bych si nedovolil rict, ze to delam z donuceni.. naopak, povazuji to za cest. jen jsem prohlasil, ze si nemyslim, ze by bylo vhodne, abych to znova delal. ale jelikoz jsem byl presto vyzvan, kyvnul jsem.
p.s. pravidla jsou od toho, aby se porusovala. zakladni pravidlo je slusnost a to az na vyjimky zde kazdy praktikuje, takze neni co resit..
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem tak přemýšlel co by to chtělo a také jsem si vzpoměl na to že opravdu zde nejsou žadné pravidla. A ty by to chtělo. Jde jen o to jestli se dokaže skupina moderatorů sejít a neroztrhat si občankykocour píše:A že Vám do toho ještě vstupuju, co takhle sestavit nějaká pravidla, co se tady smí a co se nesmí, a ta tady předem vyvěsit?
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nedá mi to a ještě k tomu musim něco napsat.Petr píše: Osobně prohlašuji veřejně, že Mop je mi vydatným pomocníkem při tvorbě páteřních stránek a neměnil bych. Moderátorem být opravdu nechtěl (po jistých problémech z minula), jeho spolupráci si vyžádal Dušan. Hodlám Mopa spojovat se svými stránkami i nadále.
Pokud Mop odvádí takovou spoustu práce, pak jeho spoluúčast pro Tebe jistě důležitá. Soudil jsem čistě subjektivně podle jeho vyystupování zde na foru nebo v NK. Samozřejmně neznám objem práce, kterým pomáhá při tvorbě stránek. Ale jinak 100% souhlasim s panem Kuberou.
Zaráží mě jdna věc, když teda Michal moderátorem být nechtěl, proč se nenašel nějaký kompromis, protože zatím to vypadá tak, že zde dělá samé naschvály a provokace. Když člověk dělá něco z donucení, není to prostě ono.
-
radek31
- Moderátor
to se tady zkoušelo poslední rok a jak to dopadlo? někdo si prostě nedá říctLadislav Kubera píše:Neukázněné účastníky diskuzí lze mírnit podstatně elegantněji, než činí MOp a než jak slibuje třeba Radek31.
když někdo například napíše příspěvek: text-urážka-text, co se stane, když mu tu urážku nahradím třeba ******* a na konec příspěvku malým písmem dopíšu - smazána urážka a podpis?
co na tom je neelegantní a jak byste to řešil vy?
mimochodem dotyčného jsem na to mnohokrát upozornil, byla o tom i dlouhá debata přes SZ a žádný příspěvek jsem mu takto nepromazal - jen jsem ho opět upozornil, že urážky tu trpět nebudeme - co je na tom postupu špatného? opravdu si nedokážu představit jemnější postup
-
Ladislav Kubera
MOp je člověk, kterého si pro jeho aktivitu vážím. Vkládá do PrTr spoustu energie, jeho práce je vidět. U jeho přístupu k moderování a vůbec k diskuzi jsem trochu na rozpacích. Jakoby ještě nedospěl k určité rozvážnosti a moudrosti, jež je k řídící funkci třeba. Slovo "moderovat" znamená mírnit, klidnit. Problém je možná i v tom, že rázné zásahy byste chtěl i Vy, Petře. Neukázněné účastníky diskuzí lze mírnit podstatně elegantněji, než činí MOp a než jak slibuje třeba Radek31. Vychýlí-li účastník diskuzi ke hrubosti, nelze to napravovat stejnou drsností, byť míněnou dobře. MOp kdysi prohlásil, že se rád hádá. Myslím si, že by se měl nad sebou zamyslet a přístup změnit. Je inteligentní a má na to, aby se stal dobrým moderátorem.
-
kocour
A že Vám do toho ještě vstupuju, co takhle sestavit nějaká pravidla, co se tady smí a co se nesmí, a ta tady předem vyvěsit?
Třeba:
"1. Moderátor může smazat příspěvek, když:
a) ...
b) ...
c) ...
2. Moderátor nesmí zasahovat přímo do textu příspěvku. Může jej však komentovat samostatným příspěvkem."
Nebo:
"2. Zasahuje-li moderátor do textu příspěvku, učiní to tak, aby bylo patrné, co je původní příspěvek a co je zásah moderátora. Smaže-li nějaký text, nahradí jej sdělením "text byl smazán z důvodu ...".
Atd., atp.
Prostě sepsat nějaká aspoň trochu konkrétní pravidla, aby to mazání nebylo čistě na libovůli moderátora.
Hoďte sem nějaké náměty, já vám to pak klidně naformuluju. (A zdarma
)
Třeba:
"1. Moderátor může smazat příspěvek, když:
a) ...
b) ...
c) ...
2. Moderátor nesmí zasahovat přímo do textu příspěvku. Může jej však komentovat samostatným příspěvkem."
Nebo:
"2. Zasahuje-li moderátor do textu příspěvku, učiní to tak, aby bylo patrné, co je původní příspěvek a co je zásah moderátora. Smaže-li nějaký text, nahradí jej sdělením "text byl smazán z důvodu ...".
Atd., atp.
Prostě sepsat nějaká aspoň trochu konkrétní pravidla, aby to mazání nebylo čistě na libovůli moderátora.
Hoďte sem nějaké náměty, já vám to pak klidně naformuluju. (A zdarma
Naposledy upravil(a) kocour dne 12.1.2006 19:24, celkem upraveno 1 x.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Problém je v tom, že tu pověst okolo něj vytvořili lidé, jimž řekl "do očí" či do textu to, co si myslí. Osobně prohlašuji veřejně, že Mop je mi vydatným pomocníkem při tvorbě páteřních stránek a neměnil bych. Moderátorem být opravdu nechtěl (po jistých problémech z minula), jeho spolupráci si vyžádal Dušan. Hodlám Mopa spojovat se svými stránkami i nadále.Tonda Ježek píše:(...)Být na místě Petra (jemuž ale vůbec nezávidim), uvažoval bych asi o tom, zda takového člověka, který má na internetu pověst, jakou má (přitom při osobnim setkání jsem s ním neměl nejmenších problémů, spíše naopak) spojovat se svými stránkami prt.cz.
Tím končím z mého pohledu tuto diskusi.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já myslim, že tentokrát Mop ukázal vrchol své trapnosti a arogance. Petr by si měl asi hodně dobře rozmyslet, jestli takovýto uživatel má být představitelem "nového" tram-fora.Ladislav Kubera píše:Zdá se, že MOp nechce moderátora dělat. Proč jím tedy je?
Být na místě Petra (jemuž ale vůbec nezávidim), uvažoval bych asi o tom, zda takového člověka, který má na internetu pověst, jakou má (přitom při osobnim setkání jsem s ním neměl nejmenších problémů, spíše naopak) spojovat se svými stránkami prt.cz.
Tím končím z mého pohledu tuto diskusi.
-
212.47.15.24
Je zajímavé, že se už tady veřejně operuje a dokonce považuje za "dobré" provádět na svém příspěvku autocenzuru... Mohu prosím dostat vysvětlení, jak byla autocenzura myšlena? S aplikováním různých druhů cenzury jsme (národ) za ty roky docela machři...
Takže jako cenzura zde bylo míněno: a) krotit se ve výrazivu nevhodném pro veřejné používání a kultivovat takto svůj příspěvek nebo
b) něco se smí říci a něco ne (aby se to nedejbože někoho nedotklo) - za předpokladu, že se tím nemyslí zároveň bod "a".
Děkuji autorovi, že na to odpoví.
Takže jako cenzura zde bylo míněno: a) krotit se ve výrazivu nevhodném pro veřejné používání a kultivovat takto svůj příspěvek nebo
b) něco se smí říci a něco ne (aby se to nedejbože někoho nedotklo) - za předpokladu, že se tím nemyslí zároveň bod "a".
Děkuji autorovi, že na to odpoví.
-
MOp
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
Martin-KT8D5.RN2P