Provoz fóra
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Yvona
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: Provoz fóra 2 část
Takhle to vypadá, když někdo ustřihne půlku věty, která zní: Proto nešlo respektovat anketní názory na nové moderátory, protože opravdu nebudu chtít spolupracovat s některými lidmi, kteří nedokáží zachovat základní zásady lidské slušnosti v debatě s druhými. ta reakce se vztahuje na některé moderátory, kteří měli vzejít z ankety...
Provoz fóra 2 část
(po dvacáté přesuňte)... ale ještě musím reagovat, to se nedá nechat bez povšimnutí.
Další věc -
Opravdu opět nevím co si o tom mám myslet? Diskuze je o sdělování názorů, informací. Pokud je i toto předmětem mého vyhození, docela rád bych prosil objesnění, kde se právě tady stala chyba?
Já bych obecnou debatu poněkud rozšířil. Zkrátka pokud bych měl srovnat činnost svou a např. 9001, tak nevím nevím ale to už je jedno. Tak nějak se mi zdá, že přecijen tady člověk dva roky vyvíjel nějakou činnost... a pak jen někdo přijde a napíše že jsem nejméně schopný... to mi přijde jako hodně velká ignorace ze strany administrátora, pokud to tak vidí. Pokud jde o neschody, dokázali sme se tady domluvit.MOP píše:Tome, když chceš slyšet důvod svého odvolání, bude ti stačit když ti například povím, že stejně jako dušan si podminoval svou učast moderování mnou, že ja si treba mohl podminoval svou ucast tvym odvolanim? Nebo chces slyset byl si dobrym moderatorem, ale je cas na zmenu? Nebo jak si predstavujes ten duvod, kdyz ti nestaci veta Chteli jsme s novym rokem zmenu. Uz tato samotna veta je duvod..
Další věc -
.PETR píše:protože opravdu nebudu chtít spolupracovat s některými lidmi, kteří nedokáží zachovat základní zásady lidské slušnosti v debatě s druhými
Opravdu opět nevím co si o tom mám myslet? Diskuze je o sdělování názorů, informací. Pokud je i toto předmětem mého vyhození, docela rád bych prosil objesnění, kde se právě tady stala chyba?
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jak je vidět, žádná z mých předcházejících reakcí nebyla dostatečně viditelná. Rychle zapadla a vynořují se stále ty samé otázky.
Takže nejprve takový souhrn....
Když Tram-fórum vzniklo, stalo se výborným prostorem, kam si lidé chodili "pokecat" o tramvajích a dopravě obecně. I v počátku debaty ulétávaly od výhybek k pantografům, ale konaly se ve vší slušnosti, bez urážek druhých lidí. Registrovaných i neregistrovaných uživatelů Tram-fóra začalo přibývat a z místa, kam se člověk chodíval odreagovat a sdělovat si dojmy a poznatky s otatními se stalo to, co se stalo. Zřejmě bezvýchodnou situaci navrhl Fořtík řešit "restartem" fóra, kdy nicneříkající a dost často urážlivé debaty měly zmizet v archivu a do nového fóra měly být instalovány pouze debaty o něčem. Stalo se a fórum chvíli klapalo se stále stejnými moderátory. Bohužel osobních výpadů od některých účastníků začalo přibývat a ve chvílích, kdy byla situace nejkrizovější se někteří moderátoři nezachovali tak, jak by měli a naopak kandidáti na moderátory se zachovali tak, jak by neměli. Proto nešlo respektovat anketní názory na nové moderátory, protože opravdu nebudu chtít spolupracovat s některými lidmi, kteří nedokáží zachovat základní zásady lidské slušnosti v debatě s druhými.
Tram-fórum po téhle krizovce upadalo jak bájný fénix, občas se z popela vzkřísilo, ale řekněme si to na rovinu - nic moc. Kvalita přípěvků nic moc, debaty o ničem a když tak o nenávisti mezi sebou. Skalní uživatelé jej začali opouštět a ani já nemám "tohle" fórum plné nenávisti moc v srdci a proto jej navštěvuji čím dál tím méně. Tento stav se mi začal krutě nelíbit, a protože si myslím, že TF má stále šanci, rozhodl jsem se, že bude nutné provést změny na moderátorských postech, když stávající sestava nebyla schopna debatující usměrnit do patřičných mezí.
Na konci roku 2005 jsme se s Fořtíkem dohodli na jejich částečné obměně, která původně měla vypadat tak, že přibudou noví moderátoři a následně nás ti nejméně schopní opustí. Po debatě s Fořtíkem jsme společně nabyli přesvědčení, že není vhodné stávající počet moderátorů zvyšovat a že za nově příchozí tedy někdo půjde z kola ven. Rozhodnutí o tom, kdo to bude bylo nesmírně obtížné, a nakonec to byli ti, za nimiž bylo v posledním období vidět co nejméně práce. A do této kolonky se dostali - ať už z jakéhokoliv důvodu - Tom a Proxy. Proto byli odvoláni a následně proběhlo jmenováni Dušana, MOpa, Tondy Ježka a Radka31 novými moderátory Tram-fóra. Omylem je to, že odvolaní moderátoři se tuto informaci dozvěděli až z veřejných zdrojů, nikoliv soukromě. Za to se omlouvám.
Opravdu mne však v tuto chvíli nezajímá, kdo se cítí být ukřivděn, že se nestal moderárorem, případně, že rozhodnutí o odvolání padlo na něj, a kdo ne. Stalo se. Možná bylo rozhodnutí unáhlené a mylné, možná nikoliv. To poznáme časem. V tuhlé chvíli by nám všem mělo jít o budoucnost Tram-fóra. Mezi lidmi z oboru se mu začíná přezdívat žumpa, což znamená, že je opravdu něco špatného a bylo by s tím třeba rázně pohnout lepším směrem.
Osobně tímto vyjádřením považuji veškerou debatu na téma moderátorů za uzavřenou. Pakliže budou projevy nenávisti pokračovat v nastoleném tempu, bude činnost Tram-fora ukončena. Se svými stránkami o pražských tramvajích opravdu nehodlám žumpu spojovat!
Takže nejprve takový souhrn....
Když Tram-fórum vzniklo, stalo se výborným prostorem, kam si lidé chodili "pokecat" o tramvajích a dopravě obecně. I v počátku debaty ulétávaly od výhybek k pantografům, ale konaly se ve vší slušnosti, bez urážek druhých lidí. Registrovaných i neregistrovaných uživatelů Tram-fóra začalo přibývat a z místa, kam se člověk chodíval odreagovat a sdělovat si dojmy a poznatky s otatními se stalo to, co se stalo. Zřejmě bezvýchodnou situaci navrhl Fořtík řešit "restartem" fóra, kdy nicneříkající a dost často urážlivé debaty měly zmizet v archivu a do nového fóra měly být instalovány pouze debaty o něčem. Stalo se a fórum chvíli klapalo se stále stejnými moderátory. Bohužel osobních výpadů od některých účastníků začalo přibývat a ve chvílích, kdy byla situace nejkrizovější se někteří moderátoři nezachovali tak, jak by měli a naopak kandidáti na moderátory se zachovali tak, jak by neměli. Proto nešlo respektovat anketní názory na nové moderátory, protože opravdu nebudu chtít spolupracovat s některými lidmi, kteří nedokáží zachovat základní zásady lidské slušnosti v debatě s druhými.
Tram-fórum po téhle krizovce upadalo jak bájný fénix, občas se z popela vzkřísilo, ale řekněme si to na rovinu - nic moc. Kvalita přípěvků nic moc, debaty o ničem a když tak o nenávisti mezi sebou. Skalní uživatelé jej začali opouštět a ani já nemám "tohle" fórum plné nenávisti moc v srdci a proto jej navštěvuji čím dál tím méně. Tento stav se mi začal krutě nelíbit, a protože si myslím, že TF má stále šanci, rozhodl jsem se, že bude nutné provést změny na moderátorských postech, když stávající sestava nebyla schopna debatující usměrnit do patřičných mezí.
Na konci roku 2005 jsme se s Fořtíkem dohodli na jejich částečné obměně, která původně měla vypadat tak, že přibudou noví moderátoři a následně nás ti nejméně schopní opustí. Po debatě s Fořtíkem jsme společně nabyli přesvědčení, že není vhodné stávající počet moderátorů zvyšovat a že za nově příchozí tedy někdo půjde z kola ven. Rozhodnutí o tom, kdo to bude bylo nesmírně obtížné, a nakonec to byli ti, za nimiž bylo v posledním období vidět co nejméně práce. A do této kolonky se dostali - ať už z jakéhokoliv důvodu - Tom a Proxy. Proto byli odvoláni a následně proběhlo jmenováni Dušana, MOpa, Tondy Ježka a Radka31 novými moderátory Tram-fóra. Omylem je to, že odvolaní moderátoři se tuto informaci dozvěděli až z veřejných zdrojů, nikoliv soukromě. Za to se omlouvám.
Opravdu mne však v tuto chvíli nezajímá, kdo se cítí být ukřivděn, že se nestal moderárorem, případně, že rozhodnutí o odvolání padlo na něj, a kdo ne. Stalo se. Možná bylo rozhodnutí unáhlené a mylné, možná nikoliv. To poznáme časem. V tuhlé chvíli by nám všem mělo jít o budoucnost Tram-fóra. Mezi lidmi z oboru se mu začíná přezdívat žumpa, což znamená, že je opravdu něco špatného a bylo by s tím třeba rázně pohnout lepším směrem.
Osobně tímto vyjádřením považuji veškerou debatu na téma moderátorů za uzavřenou. Pakliže budou projevy nenávisti pokračovat v nastoleném tempu, bude činnost Tram-fora ukončena. Se svými stránkami o pražských tramvajích opravdu nehodlám žumpu spojovat!
:smt024 píše:docasne zamknuto (cca do 20:00), aby odpoved opet nezapadla
-
MOp
Tome, když chceš slyšet důvod svého odvolání, bude ti stačit když ti například povím, že stejně jako dušan si podminoval svou učast moderování mnou, že ja si treba mohl podminoval svou ucast tvym odvolanim? Nebo chces slyset byl si dobrym moderatorem, ale je cas na zmenu? Nebo jak si predstavujes ten duvod, kdyz ti nestaci veta Chteli jsme s novym rokem zmenu. Uz tato samotna veta je duvod..
Tyhle fáze už ale proběhly. Každý přetlumočil svou verzi, která je značně nejednoznačná. No a já se ptám proč. SZ nemá smysl, neb stejně bych se nic nedozvěděl. Na druhou stranu, teď když už nejsem moderátorem (bez udání důvodu), tak proč to sem nenapsat. Aspoň ostatní uvidí jak to tu chodí. A může to být do budoucna odstrašující příklad a pro současné vedení spíše poučné. Právě že jsem byl moderátorem a to nejen tady to chápu moc dobře. Ale je tu minimální snaha to řešit. K rozkladu fóra nenapomáhám já, pro tento případ koukejme víc nahoru.
Pokud považuješ sekci Provoz fóra za místo kam psát plánované výluky, tak tedy nechci nic říkat ale to je

Pokud považuješ sekci Provoz fóra za místo kam psát plánované výluky, tak tedy nechci nic říkat ale to je
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
Ani ty, ani Tom jste mne nepochopili a stále děláte to samé - já vím, že tu vznikl problém, respektuju to, ale nemáte pocit, že by si to nejdříve měli vyřešit admini? z jejich diskuse pak může vzejít výsledek. Proto si myslím, že v tuto chvíli by měli přestat veřejné otázky a mělo by se přejít do sz. Ty Tome, by jsi to měl pochopit ze všech nejvíc, byl jsi moderátor TRAM-FÓRA, sám nyní vytváříš diskusi vedoucí k rozkladu a zániku fóra. Já považuji sekci provoz fóra za místo, kde se bude psát např. ten a ten den plánovaná výluka,stalo se to a to, nikoliv za prostor, kde se někdo bude snažit hádat.
-
kocour
Dušan:
a) Mne to taky zajímá.
b) Tahle rubrika se jmenuje "provoz fóra" a přesně ten typ příspěvků, co se ti nelíbí, sem patří.
c) To, co navrhuješ, je zametení průšvihu pod koberec.
Já nechci, aby se zdejší průšvihy zbaběle ututlávaly a aby se provoz fóra řešil někde v zákulisí, aby nebylo vidět pod pokličku. To je totiž přesně ten přístup, který tady už asi týden kritizujeme a kvůli kterému to vše vzniklo.
a) Mne to taky zajímá.
b) Tahle rubrika se jmenuje "provoz fóra" a přesně ten typ příspěvků, co se ti nelíbí, sem patří.
c) To, co navrhuješ, je zametení průšvihu pod koberec.
Já nechci, aby se zdejší průšvihy zbaběle ututlávaly a aby se provoz fóra řešil někde v zákulisí, aby nebylo vidět pod pokličku. To je totiž přesně ten přístup, který tady už asi týden kritizujeme a kvůli kterému to vše vzniklo.
Podívej tato nesmyslná debata by nevznikla, kdyby se vše neprovedlo tajně a bez jákéhokoli vyjádření...
Stačilo napsat: Moderátor XXX byl sesazen za YYYY. Nějaký problém? Nestalo se...
Fořtík holt asi myslel... změníme to, ono se to pak nějak okecá... a jak je vidět skutek utek. Mě by to bylo úplně fuk... ale chci vědět pravdu... Proč to neřeším po SZ... ? Můžu, ale výsledek by byl stejný. Jeden by řekl že on za nic nemůže, druhý totéž... tady se to vše může vyjasnit. Mně o nic víc nejde.
K tomu modrému: nepomůžeš si. Mimoto by to byl moderátorský akt zoufalství. A pokud se stane, založím nové téma a znovu se zeptám.
Stačilo napsat: Moderátor XXX byl sesazen za YYYY. Nějaký problém? Nestalo se...
Fořtík holt asi myslel... změníme to, ono se to pak nějak okecá... a jak je vidět skutek utek. Mě by to bylo úplně fuk... ale chci vědět pravdu... Proč to neřeším po SZ... ? Můžu, ale výsledek by byl stejný. Jeden by řekl že on za nic nemůže, druhý totéž... tady se to vše může vyjasnit. Mně o nic víc nejde.
K tomu modrému: nepomůžeš si. Mimoto by to byl moderátorský akt zoufalství. A pokud se stane, založím nové téma a znovu se zeptám.
Naposledy upravil(a) Tom dne 14.1.2006 15:17, celkem upraveno 2 x.
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
Dost dlouhou dobu jsem odolával, abych se vyjádřil k současnému handrkování se o tom, kdo komu co napsal, kdo komu co řekl a neřekl. Nemáš pocit Tome, že tyto věci by bylo lepší řešit pomocí sz mezi tebou, Petrem a Fořtíkem? Nebo tě baví dělat s obou dvou malý kluky, kteří budou někomu něco dokazovat, že oni ne a oni jo? Vše vypadá na nedorozumnění a ty z toho děláš málem celofóráckou tragédii, že jsi byl "sesazen" z moderátorského místa.Tom píše:a) ani SZ ani fórum nebylo*. (....) ,že byl odvolán za nečinnost.
A pro všechny ostatní, kteří mne tu berou do úst a útočí nejen na mne. ale i na Mopa, když jsem byl požádán, zda bych šel pomoci hlídat fórum (a bylo to v době minulé velké hádky), netušil jsem, že některým lidem budu ležet v žaludku, že mne budou, bez toho, že bych cokoliv udělal, známkovat za 5, taktéž jsem netušil, co bude následovat za přestřelku mezi tebou a adminy.
Prosím všechny zúčastněné, aby vzali rozum do hrsti a již ukončili tuto nesmyslnou debatu, která nemá s tramvajemi nic společného.
Bude-li tato nesmyslná a zbytečná debata pokračovat, budu iniciovat jednání mezi současnými moderátory o vymazání této sekce.
a) ani SZ ani fórum nebylo*.Petr píše:...
*Fořtík se vyjádřil ve smyslu že on informace dal někam kam stejně měl přístup jen ty a on? Je to tak?. Omluvil se. Takže to beru..
b) fořtík se stále nevyjádřil.
c) fořtík mi v SZ napsal pouze toto (víc nic): "Petr chtěl udělat změnu, já tě nechtěl pryč. Já navrhoval proxyho, pro jeho nečinnost."
Takže tímpádem se z toho dá odvodit že mě na 99% navrhl Petr za ..(doplň dle libosti a chuti)..?
A teď narážím na příspěvek Petra z 12.1.2006 16:44 "Fořtík chtěl jejich počet udržet, já mohu čestně prohlásit, že jsem nikoho z odevších na odchod nenavrhl."
Vypadá to že si mě přehazujete jako horký brambor a ani jeden z Vás mě vlastně nenavrhnul.
d) tady je jakési pokračování od Petra z minulého příspěvku část d): " já požadoval nárůst počtu moderátorů a následně ..."
fořtík sice změny provedl, neoznámil je (nebo oznámil ale vyšlo to do prázdna) a důvody proč jsem byl odvolán nevím.
U proxyho sem se od fořtíka dozvěděl že byl odvolán za nečinnost.
-
kocour
- Petr
- Provozovatel
- Kontaktovat uživatele:
Očekával jsem, že toto zajistí Fořtík pomocí SZ, pouhému zveřejnění na Fóru nerozumím a samotného mě to překvapilo. Ostatně jsem tu jako jakýsi čestný admin...Tom píše:a) admini pravděpodobně nechtěli cokoliv kamkoliv oznámit... Proč?, Zjistil jsem to až když sem chtěl přesouvat v budoucnosti...
Viz za a) moc toho zde nenastavuji, tak nevímTom píše:b) byť sice existuje nějaké moderátorské fórum proč jsem do něj neměl přístup?
Pokud stále Fořtík ještě nereagoval, ocituji kus jeho SZ z 12.1.2006: Tomovi jsem nepsal nic v tom znění, jak uvádí v Provozu fóra. Psal jsem, že jsme se domluvili. Promluvím si o tom s Tomem, aby to nechápal špatně.Tom píše:c) zvláštní přístup i po tomto skandálu, kdy se fořtík pouze omluvil že mě tu chtěl a že tedy je to na Petrovi, Petr se nevyjádřil. Očekávám tedy ještě nějaké vyjádření.
Znovu opakuji, že já požadoval nárůst počtu moderátorů a teprve následně nějakou redukci počtu. Šlo mi po jakési zkušební období.Tom píše:d) Co bylo důvodem této změny? Co si od toho kdo slibuje.
Ale na většinu těchto tvých dotazů jsem už odpovídal i jinde. Stačí číst...
Tak ať koukám jak koukám, zase nikde odpovědi nevidím.
Tak znovu moje otázky:
a) admini pravděpodobně nechtěli cokoliv kamkoliv oznámit... Proč?, Zjistil jsem to až když sem chtěl přesouvat v budoucnosti...
b) byť sice existuje nějaké moderátorské fórum proč jsem do něj neměl přístup?
c) zvláštní přístup i po tomto skandálu, kdy se fořtík pouze omluvil že mě tu chtěl a že tedy je to na Petrovi, Petr se nevyjádřil. Očekávám tedy ještě nějaké vyjádření.
d) Co bylo důvodem této změny? Co si od toho kdo slibuje.
Prosil bych vyjádření hlavně od některého z adminů. Na tiskové mluvčí nehraju...
Přecijen už je 14 ledna..., změny proběhly 10 ledna... Začíná mi to přidat že je to ještě větší ostuda než sem zpočátku předpokládal.
Tak znovu moje otázky:
a) admini pravděpodobně nechtěli cokoliv kamkoliv oznámit... Proč?, Zjistil jsem to až když sem chtěl přesouvat v budoucnosti...
b) byť sice existuje nějaké moderátorské fórum proč jsem do něj neměl přístup?
c) zvláštní přístup i po tomto skandálu, kdy se fořtík pouze omluvil že mě tu chtěl a že tedy je to na Petrovi, Petr se nevyjádřil. Očekávám tedy ještě nějaké vyjádření.
d) Co bylo důvodem této změny? Co si od toho kdo slibuje.
Prosil bych vyjádření hlavně od některého z adminů. Na tiskové mluvčí nehraju...
Přecijen už je 14 ledna..., změny proběhly 10 ledna... Začíná mi to přidat že je to ještě větší ostuda než sem zpočátku předpokládal.