Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chaplina mám pod oknem a podle mojí osobní zkušenosti z nočních zkušebních jízd je poršetra téměř bezhlučná (nebo spíše je libobzučná). Když projede souprava T6 s hranatými koly je ten rozdíl v hlučnosti výrazný na první poslech a nebo začínám hluchnout z častého užívání walkmana. :mrgreen:Marek B. píše:Včera jsem viděl poršetru na Barrandově na CH. nám. když jela v podjezdu, znělo to, jako když přijíždí 11 vozový rychlík. A o moc tiší, než stávájící tramvaje mě nepřišla. Jo a má teda otočné podvozky, nebo ne?
Pokud se nemýlím, tak podvozky jsou otočné pouze dílensky, ale nikoliv provozně
-
Martin-KT8D5.RN2P
-
MOp
Dnes jsem se doslechl takovou hodně ošklivou zprávu, že j-svt zvažuje kvůli nákladům na úpravu vozovny Sa umístění sudých 14t k nám na PankrácPepa píše:Asi příští týden se 9112 vrátí do Strašnic a bude z SA vypravována na zkušebky. Pár depáku již bylo dnes na školení. Plány na novou lávku jsou hotové a lávka bude na 1. a částečně 2.koleji.
-
Návštěvník
Re: Poršák
Má to snímač otáček na motoru. Asynchronní motor má bohužel skluz.adam_r píše:Narozdil od stejnosmernych(...)na nejaka desetinna cisla.
Re: Poršák
Narozdil od stejnosmernych motoru nepotrebujes zadne snimace pro otacky. Otacky primo souvisi s frekvenci stridaveho proudu jdouciho do asynchronniho motoru. Vyzbroji se akorat zada polomer kola a maximalni povolene otacky.9001 píše:Podle mě tam budou nějaké elektronické snímače,které vyhodnotí rychlost a pak omezí motory.
Vysledna maximalni rychlost (i rychlost, co to ukazuje ridici na panelu) zavisi na ojeti kol. Pri hodne ojetych kolech bude urcite maximalni nizsi, nez 60 km/h (i kdyz ridici bude nadale ukazovat 60 km/h).
Rozdily mezi novymi a hodne ojetymi koly zpusobuji rozdil maximalne v nekolika malo jednotkach km/h => je to provozne nevyznamne. Ale take nema vyznam resit regulaci rychlosti s presnosti na nejaka desetinna cisla.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K tomu brzdeni. nekde sem videl popis toho ze na rovine a z mernejsich stavu se brzdi pouze motorama a to nastaenim frekvence tesne pod mez prekroceni rychlosti. Asynchr. motor by to mel udrzet. Esli ten tempomat tak poblikava, tak s tim bude zazitek jizda. Vykon/Brzda , skoro jako v nesladenych zrychlech. Cukatura.
-
radek31
- Moderátor
ad omezovač - dnes jsem za ní jel z Lazarské na Ohradu a vypozoroval jsem toto: když zapnul (teda aspoň myslím, že ho zapnul) tempomat (20km/h ve Vodičkově), tak mu to neustále korigovalo rychlost - krátké záblesky brzdových světel docela rychle za sebou (btw nic moc příjemného pro řidiče za ním, ty diody jsou docela ostré), pro které nemám jiné vysvětlení, než že to dělal software a ne řidič - nepředpokládám, že v si řidič hrál tak zběsile s řadičem
takže imho ta tolerace nebude 2km/h, ale mnohem menší - třeba ve vlaku ten software umí asi 0,1km/h, tak proč by to neuměla tramvaj
jinak jezdí fakt hodně, potkal jsem jí (9111) 4x během pár hodin
9112 jsem ještě jezdit neviděl
takže imho ta tolerace nebude 2km/h, ale mnohem menší - třeba ve vlaku ten software umí asi 0,1km/h, tak proč by to neuměla tramvaj
jinak jezdí fakt hodně, potkal jsem jí (9111) 4x během pár hodin
9112 jsem ještě jezdit neviděl
-
MOp
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Dík, o to mi šlo.MOp píše:nevim zda-li to popisuji spravne, ale je to takto - paklize se jede po rovine, pri prekroceni 60+tolerance 2km, to pouze vyhodi jizdu a nasledne jede vybehem do dosazeni 60km/hod a mikroprocesor nedovoli jet rychleji.
paklize se jede z kopce, a tram ma snahu neustale zrychlovat, nastupuje EDB, ktera udrzuje stale rychlost 60km/h.