Zrušené TT
Moderátor: TRAM-FÓRUM
ad. tunel- myslim, ze to neni nelepsi moznost reseni tt v oblasti karlova
ad. syverin- ja taky ne souhlasim z kazdou myslenkou o nove tt, a mam sve favority(jako vic libi se mi motol-vypich nez bila hora-repy etc.)
jen kdyz jde o obnoveni to se tim zajimam, a z duvodu ze puvodni vedeni vadlilo magistrali, uvazuju o necim jinym
ad. syverin- ja taky ne souhlasim z kazdou myslenkou o nove tt, a mam sve favority(jako vic libi se mi motol-vypich nez bila hora-repy etc.)
jen kdyz jde o obnoveni to se tim zajimam, a z duvodu ze puvodni vedeni vadlilo magistrali, uvazuju o necim jinym
Fugnerovo nam.
Nesouhlasim s tunelem nebo podjezdem. Jednak ta trat nema v blizke budoucnosti sanci a ve vzdalenejsi by se spise mohla stat dobrym duvodem jak elegantne postavit dalsi hradbu IAD na "byvale" magistrale po dokonceni MO.
Tunely a vubec mimourovnove stavby se do centra mesta moc nehodi z duvodu, ze delaji bariery pro chodce a jejich architektonicky vzhled je par let po otevreni opravdu diskutabilni. Dalsi veci je metro, sice by nemelo dojit k prime kolizi, protoze v danem miste je uz dostatecne hluboko, ale urcite existuje nejake ochranne pasmo a trat nad tunely metra by vyzadovala nejake vystuzeni a podobne, co by ji hodne prodrazilo.
Koubkova ulice je problem. Je to jedina pristupova cesta do cele oblasti (Lublanska, Wenzigova, Legerova, Fugnerovo nam. Sokolska) z Belehradske a dalsi moznost je pri soucasnem rezimu v Rumunske az zajet do Anglicke a po Sokolske pres I.P.Pavlova zpatky. To neni zadna sranda. Bez zasadni zmeny dopravniho rezimu v celem okoli a zejmena v Rumunske je vylouceni IAD z casti Koubkovy ulice zcela nerealne. Na druhe strane krizovatka Koubkova x Belehradska x Bruselska x Safarikova je uz ted neprehledna dost. Priadnim obousmerneho provozu tram bez vylouceni IAD by situaci natolik zkomplikovalo, ze to stezi povoli Policie. Navic v Belehradske tady zacina klesani, takze by byly nutne zrejme i upravy nivelety ulice. Tezko rici, ale s temi auty to tam proste zrejme vubec nepujde.
Tunely a vubec mimourovnove stavby se do centra mesta moc nehodi z duvodu, ze delaji bariery pro chodce a jejich architektonicky vzhled je par let po otevreni opravdu diskutabilni. Dalsi veci je metro, sice by nemelo dojit k prime kolizi, protoze v danem miste je uz dostatecne hluboko, ale urcite existuje nejake ochranne pasmo a trat nad tunely metra by vyzadovala nejake vystuzeni a podobne, co by ji hodne prodrazilo.
Koubkova ulice je problem. Je to jedina pristupova cesta do cele oblasti (Lublanska, Wenzigova, Legerova, Fugnerovo nam. Sokolska) z Belehradske a dalsi moznost je pri soucasnem rezimu v Rumunske az zajet do Anglicke a po Sokolske pres I.P.Pavlova zpatky. To neni zadna sranda. Bez zasadni zmeny dopravniho rezimu v celem okoli a zejmena v Rumunske je vylouceni IAD z casti Koubkovy ulice zcela nerealne. Na druhe strane krizovatka Koubkova x Belehradska x Bruselska x Safarikova je uz ted neprehledna dost. Priadnim obousmerneho provozu tram bez vylouceni IAD by situaci natolik zkomplikovalo, ze to stezi povoli Policie. Navic v Belehradske tady zacina klesani, takze by byly nutne zrejme i upravy nivelety ulice. Tezko rici, ale s temi auty to tam proste zrejme vubec nepujde.
To nevadí, v tom případě taky nesouhlasFilippl píše:neeeeeeeee![]()
![]()
![]()
![]()
ja sem myslel o Funerove namesti
![]()
![]()
![]()
Protože tím by se okolí nijak nepřidalo, naopak by se tam vytvořila další hrůza, byly by tam auta a navíc ještě stavby podjezdu, které nijak vábně nevypadají. Stačí se podívat na současné Fügnerovo náměstí - podchody pro chodce. A navíc je otázka, jak je to tam s metrem, jestli by si to nevadilo, ale to je spíš moje domněnka (i když mám pocit, že problém s případným zatunelováním celé magistrály by právě kvůli metru a Vinohr. žel. tunelům - a financím - byl).
Na magistrále nejlíp MUK úplně zrušit. Zejména na náměstí hrdinů a Na Veselí, tam mi vadí nejvíc. Nejradši bych byl, kdyby se obnovil původní charakter náměstí, mohlo by se pak zajíždět do vozovny Pankrác i původním způsobem
Pokud myslíš v úseku Malovanka - Pelc-Tyrolka, tak tam je tunel, celá část od Barrandovského mostu přes Smíchov až k tomuhle úseku je stavěna jako tunelová, takže vlastně až na ty oblasti kolem vyústění tunelů to okolí moc nezasáhne.Filippl píše:mohl by tam byt tunel, ale znamenalo by to vylouceni koubkove z automobilove dopravy
Ale k tomu odklonění IAD z ulic: já osobně nemám pocit, že třeba po otevření Mrázovky by se nějak zásadně zlepšila dopravní situace v Radlicích
Praha MO Malovanka - Pelc-Tyrolka potřebuje a je nesmysl myslet si, že by po výstavbě TT Kobylisy-Bohnice všichni přesedli z aut do MHD. Navíc, po dokončení ubude v ulicích Letné spousta IAD, která zdržuje MHD.Phabbey píše:Když už mluvíte o MO, co říkáte tomuhle:
(---) ale ne že by se mi to nelíbilo...
Když už mluvíte o MO, co říkáte tomuhle:
http://www.arch.cz/projekty.php?ja=cz&k ... 001092&s=2
nedávno jsem na to narazil a přijde mi to celkem zajímavé, jak se to zbavuje severozápadní části okruhu. Automobilisti by asi rádi nebyli, navíc ta část už se začíná pomalu stavět (a Strahovský tunel už hezky dlouho stojí), takže dost nereálné, ale ne že by se mi to nelíbilo...
http://www.arch.cz/projekty.php?ja=cz&k ... 001092&s=2
nedávno jsem na to narazil a přijde mi to celkem zajímavé, jak se to zbavuje severozápadní části okruhu. Automobilisti by asi rádi nebyli, navíc ta část už se začíná pomalu stavět (a Strahovský tunel už hezky dlouho stojí), takže dost nereálné, ale ne že by se mi to nelíbilo...
Jo magistrala pujde pod zem, ale jenom v useku Hl. Nadrazi - Muzeum, kde budou oba smery prelozeny za budovu muzea pak klasicky povrchove. Takze zadne sci-fi s podpovrchovou dopravou na Legerove a Sokolske nehrozi, vlastne se to bude tykat pouze useku v Mezibranske, vrchni casti VN a casti Wilsonovy odkud magistrala zmizi.Mapl píše:Ale časem má jít celá magistrála pod zem, takže by se něco realizovat dalo, ztramvaje v úseku I.P. Pavlova- Karlovo náměstí jezděj někdy až 10 minut, čtvrt hodiny, tudíž by to něco nového chtělo, pravda jest.
Co se vsak bude realizovat budou ruzna dopravni opatreni pro utlumeni provozu po dokonceni MO. Momentalne se zacina stavet usek Malovanka - Pelc-Tyrolka (soustava tunelu) a byl schvaleny 2 variantni navrhy useku Pelc-Tyrolka - Balabenka pro dalsi rozhodovani. Takze ledy se sice pomaly, ale hnuly i v teto oblasti, dokonce mam pocit, ze se mesto snazi vice nez stat s R1 (PO), takze uvidime.
Obsluhovana oblast i sirka Nuselskeho mostu (kde bych se po ultumu primlouval za rozsireni chodniku a zrizeni cyklopruhu po zruseni 1 jizdniho pruhu obema smery) vsak napovida, ze Sokolska, Legerova, Jecna, Zitna, Rumunska a Anglicka budou frekventovane ulice porad. I kdyz si myslim, ze 2-pruhove usporadani bude dostatecne a muze se do mesta zacit vracet zelen, mestsky mobiliar a take cyklotrasy. Uvidime, jak to cele dopadne. TT Moran-Karlov-Belehradska jako nahrada za Jecnou i pro pripad problemu a nizke sance realizovat TT ulicemi Na Prikope, 28. Rijna, Narodni by mohla byt pruchodna, ale realizace ne drive nez za 15 let.
Je pravda, ze je to trosicku prepych. Kazdopadne po postaveni magistraly jakoby oblast Karlova a cele prilehle okoli zaniklo, resp. upadlo do zapomeni. Myslim, ze po zklidneni magistraly zacne byt cela oblast opet zajimavejsi a zaslouzila by si lepsi spojeni se zbytkem centra mesta. To propojeni nemocnic je celkem zajimave, ale bus neni vytizen mozna i kvuli tomu, ze prestup navic mnohe presvedci dojit radsi pesky. Take ma ten autobus hodne krkolomnou trasu, takze kdo neni znaly pomeru ani netusi, ze tam neco jezdi, kudy to jezdi a kde to asi ma zastavku. Dalsi zajimavy fakt je, ze tak vznikne nahrada za Jecnou ulici a nic nebrani tomu, aby sem byla prevedena 6 pripadne dalsi linka se solo vozy.Mapl píše:Ano, ale proč to takhle dělat? Sice ta 291 staví v Sokolské,ale kvůli tomu se přeci nemusí zavádět nová tramvajová trať...
Nyní je třeba věnovat se TT Laurová-Radlická.![]()
A taky Počernická.
TT Laurova-Radlicka se snad zacne stavet v tomto roce. Nic tomu, pokud vim, nebrani. Nicmene trasovani je jasne navrzeno a zaneseno v UP, takze s tim neni co resit, jen cekat na penize a tlacit magistrat.
TT Pocernicka je problematicka z duvodu tahani vsech moznych inzenyrskych siti presne stredovym pasem ulice. Nejhorsi je, ze je tam vodovodni rad. Takze relativne levna a bezproblemova stavba narazi na obrovske vstupni investice. Nezbyva nez to na magistratu porad pripominat.
A co takhle?
A co takhle?:
TT od Karlaku resp. z Morane s oblouky pouze od Albertova a Karlova namesti (i jako redundantni zaloha k Jecne):
- U nemocnice
- Vinicna
- Apolinarska
- Fugnerovo nam.
- Koubkova
Vsechny ty ulice jsou dostatecne siroke, neni tam ani velke stoupani, i oblouky by se vesly.
Nicmene vidim tam 2 problemy:
- Fugnerovo nam. a prekroceni magistraly - po utlumeni magistraly nevidim zasadni problem, mozna by dokonce bylo i vhodne, aby se proudy IAD necim spomalily.
- Koubkova ulice - momentalne jednosmerna, usti do dosti neprehledne krizovatky. Predpokladalo by to primo z teto ulice vyloucit uplne IAD a zmenit dopravni rezim v sirsim okoli.
TT od Karlaku resp. z Morane s oblouky pouze od Albertova a Karlova namesti (i jako redundantni zaloha k Jecne):
- U nemocnice
- Vinicna
- Apolinarska
- Fugnerovo nam.
- Koubkova
Vsechny ty ulice jsou dostatecne siroke, neni tam ani velke stoupani, i oblouky by se vesly.
Nicmene vidim tam 2 problemy:
- Fugnerovo nam. a prekroceni magistraly - po utlumeni magistraly nevidim zasadni problem, mozna by dokonce bylo i vhodne, aby se proudy IAD necim spomalily.
- Koubkova ulice - momentalne jednosmerna, usti do dosti neprehledne krizovatky. Predpokladalo by to primo z teto ulice vyloucit uplne IAD a zmenit dopravni rezim v sirsim okoli.
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nojó, já vím, ale kde by si po Legerce vedl tramvajovoutrať. Tam by byla nulová preference (oprávněně...) a navíc jsou tam některé ulice doooost úzké atd, atd.Filippl píše:moc lidi tam ne bydli, a pres 50 let tram jezdil na karlov
neni to jedine misto v praze kde je uzko(letenska, seifertka) a jsou(byly) tramvajky