Vypravení vozů

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 27.1.2006 18:48

8750 píše:Myslím, že řidičáky se tu už řešily. Jestli si pamatuju dobře, po změně zákona má doržitel oprávnění k řízení tramvaje povoleno řídit všechny typy a je jen na DP, jak si to upraví.
Takže další silně "důležité" vnitropodnikové nařízení. Potom se není co divit, že je problém se změnou přestávek. :cry:

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 27.1.2006 18:44

Myslím, že řidičáky se tu už řešily. Jestli si pamatuju dobře, po změně zákona má doržitel oprávnění k řízení tramvaje povoleno řídit všechny typy a je jen na DP, jak si to upraví.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 27.1.2006 18:30

jara píše:Např v německu to dělají dost často tak že prostě řidič má papíry na vše. A vyleze na trati ze soupravy má tam pauzu 40minut a pak vystřidá řidiče o 4pořadí za sebou a jede dál. A prostě mění pouze vozy. Ale to chce mít elektricky nastavitelné zrdcádka apod. Aby to prostě bylo tak že si během 3 stanic vše nastavíš. A neběháš okolo tramvaje celej čas co máš na konečné než to nastavíš :lol:
Blbost zase hledáš výmluvy. Šlo by to tu taky a myslim, že tu hrazdu jde nastavit během dvou zastávek. Nebo na střídacích bodech, zřídit předjízdné koleje, kde by pochopitelně bylo místo, Palmovka, Hrádča je má, i na Andělu by se vešly (směr od a na Barrandov), Želivského, Karlovo náměstí (od Albertova), a prostě by se našlo několik míst. Tam by byl čas přestávka třeba 3 minuty. A co se týče řidičáků, nechápu proč se nedělají kurzy na všechno. Údajně existují pouze dva a nebo jeden typ řidičáku, a to ostatní jako je nízká podlaha, kloub a tak je pouze interní záležitost prahy. Pajda by snad věděl více, ale možná se mýlím.

kocour

Příspěvek od kocour » 27.1.2006 18:22

Martin-KT8D5.RN2P píše:Turnusy ...
Ne, nemyslel jsem převlíkání - to je až poslední prostředek někde, kde je pár krátkých linek s hodinovým intervalem - u tramvají by to pravidelně hrozit vůbec nemělo, to je hlavně autobusová specialita.

Myslel jsem to tak, že na linku X vozovna A vypraví např. pořadí 1, 2, 3, 4 a 5 a vozovna B pořadí 6, 7, 8, 9 a 10 a večer do A zatáhne 1, 3, 6, 7, 8 a do B zbytek. Pokud se to celé posune, nevadí, důležité není kdo kam zatáhne, ale kolik jich kam zatáhne. Tudíž by to naopak mělo být lepší, protože ti to za mimořádných situací umožňuje třeba operativně zrušit/přidat půl kola.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 27.1.2006 18:18

Martin-KT8D5.RN2P píše:
Turnusy napadly i mne. Ale asi nejsou tak úplně možné. Jelikož příklad je vypravena souprava z Pankráce jako linka 17, dojede do Modřan, přijdede na Ďáblice, tam převleče na 10 a jede do Řep atd. Jenže co když bude nehoda někde? Naruší se nám silně celý turnus a nedotkane se to pro příklad jenom 4 linek, ale místo toho se to dotkne 18 linek, proto si mylsím, že pokud si to nějak tkato myslel, že to není možné.
Např v německu to dělají dost často tak že prostě řidič má papíry na vše. A vyleze na trati ze soupravy má tam pauzu 40minut a pak vystřidá řidiče o 4pořadí za sebou a jede dál. A prostě mění pouze vozy. Ale to chce mít elektricky nastavitelné zrdcádka apod. Aby to prostě bylo tak že si během 3 stanic vše nastavíš. A neběháš okolo tramvaje celej čas co máš na konečné než to nastavíš :lol:

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 27.1.2006 18:12

Ono totiž u metra jaksi není kde ty soupravy na dlouho odstavit - 10 odstavných kolejí za každou konečnou by asi neprošlo ...

Ale u tramvají už taky padly důvody, proč by měl mít každý svůj vůz/soupravu - když to vidím, jak tři tramvaje čekají na smyčce půl hodiny jenom proto, že ta první musí mít BP nebo aby se dostaly do té správné vozovny ... já bych šel ještě dál, než KM, a vůbec bych netrval na tom, aby každá tramvaj měla svou mateřskou vozovnu (s výjimkama typu KT8D5 v Hloubětíně), trval bych pouze na tom, aby počet vypravených tramvají se za určitý časový úsek (den, dva) rovnal počtu zatažených tramvají - to proto, aby se nám někde nehromadily, jako ti trpaslíci v dole.
Turnusy napadly i mne. Ale asi nejsou tak úplně možné. Jelikož příklad je vypravena souprava z Pankráce jako linka 17, dojede do Modřan, přijdede na Ďáblice, tam převleče na 10 a jede do Řep atd. Jenže co když bude nehoda někde? Naruší se nám silně celý turnus a nedotkane se to pro příklad jenom 4 linek, ale místo toho se to dotkne 18 linek, proto si mylsím, že pokud si to nějak tkato myslel, že to není možné.

KM

Příspěvek od KM » 27.12.2005 15:16

Proxy píše:
KM píše:Co jsem to předpovídal dál?... Jo, nástup po přestávce na jinou soupravu a prodej lístků řidičem. Jen nevím, co bude dřív. :P :twisted: :D
Doporučuji křišťálovou kouli zapůjčit do oddělení cílování inflace 8-) třeba už se letos konečně trefěj :mrgreen:
Jo, doma není prorokem nikdo :P

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 27.12.2005 15:12

KM píše:Co jsem to předpovídal dál?... Jo, nástup po přestávce na jinou soupravu a prodej lístků řidičem. Jen nevím, co bude dřív. :P :twisted: :D
Doporučuji křišťálovou kouli zapůjčit do oddělení cílování inflace 8-) třeba už se letos konečně trefěj :mrgreen:

KM

Příspěvek od KM » 27.12.2005 14:54

Co jsem to předpovídal dál?... Jo, nástup po přestávce na jinou soupravu a prodej lístků řidičem. Jen nevím, co bude dřív. :P :twisted: :D

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.12.2005 13:55

Kubix píše:Koukám,že k 9.1. zas nějaká optimalizace. 16 z Motola, Vokovice na 20 již 4 pořadí ve všední dny..nějaký čachry na 3,4,6,7,8..
16 z Motola, protože od 9.1. budou střídané přestávky na I.P.Pavlova

Kubix

Příspěvek od Kubix » 27.12.2005 12:30

Koukám,že k 9.1. zas nějaká optimalizace. 16 z Motola, Vokovice na 20 již 4 pořadí ve všední dny..nějaký čachry na 3,4,6,7,8..

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 26.12.2005 18:46

Petr píše:Což bych řekl, že je špatně, ne ? Cestujícího nezajímá změna oběhů...
Ale zajima ho to, ze k ustednimu hrbitovu se bude jezdit misto po 15 minutach po 7 minutach. To je ale vykoupeno zmenou obehu na linkach 6 a 7 => nelze zarucit NP spoje.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 25.12.2005 22:06

K-M píše:
Petr píše:Zcela obvyklé prázdninové rozložení sólo vlaků mezi všechny vozy. Každý rok se to opakuje
Dokud to bude obvyklé, nebude dobře. V Brně asi nešíbují s vozy tak jako v Praze, úryvek z prázdninového textu DPmB:"Vzhledem ke změně oběhů vozidel na linkách nelze garantovat nasazení nízkopodlažních vozidel na některých spojích podle sobotních jízdních řádů. O nasazení nízkopodlažních vozidel se lze aktuálně informovat na telefonu 543 174 317."
Což bych řekl, že je špatně, ne ? Cestujícího nezajímá změna oběhů...

K-M

Příspěvek od K-M » 25.12.2005 21:45

Petr píše:
9001 píše:By mě docela zajímalo ,který chytrák dělal vypravení na mezi sváteční dny. Takový lahůdky jako žižkovská 2 a nebo 21.
Co mě přijde jako největší ironie,že Žižkovu sebraly tři pořadí linky 8 ,které měl :roll: ,ale za to má tu 2
Zcela obvyklé prázdninové rozložení sólo vlaků mezi všechny vozy. Každý rok se to opakuje
Dokud to bude obvyklé, nebude dobře. V Brně asi nešíbují s vozy tak jako v Praze, úryvek z prázdninového textu DPmB:"Vzhledem ke změně oběhů vozidel na linkách nelze garantovat nasazení nízkopodlažních vozidel na některých spojích podle sobotních jízdních řádů. O nasazení nízkopodlažních vozidel se lze aktuálně informovat na telefonu 543 174 317."

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 25.12.2005 18:33

9001 píše:By mě docela zajímalo ,který chytrák dělal vypravení na mezi sváteční dny. Takový lahůdky jako žižkovská 2 a nebo 21.
Co mě přijde jako největší ironie,že Žižkovu sebraly tři pořadí linky 8 ,které měl :roll: ,ale za to má tu 2
Zcela obvyklé prázdninové rozložení sólo vlaků mezi všechny vozy. Každý rok se to opakuje

Zamčeno