Provoz fóra

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 29.1.2006 21:23

Tonda Ježek píše:Bohužel, výroky mých kolegů mi ztížilly možnost navázat na naši včerejší diskusi, ale kdyby se to podařilo byl bych rád.
Nechme tedy urážky a napadání chvíli stranou a zkusme diskutovat o tom, zda je nějaká cesta, jak tomuto foru pomoci.
P.S.:Chování zam DP jsem už přesunul a odemknul (zjistil jsem totiž, že na to mám práva i já a nejenom admin)
Já už sem svojí verzi nastínil fořtíkovi po icq... (možností je bod 0 nebo další moderátorská obměna a teď doufejme, že mě zas někdo nepomluví, že sem stál za likvidací fóra, nicméně je to jedno z možných východisek...)... Možností je jistě vícero.

P.H.

Příspěvek od P.H. » 29.1.2006 21:15

Radek 31 - opět překrucujete, co jsem řekl, a já se musím bránit. Takže pro připomenutí:
Kocour píše:Ty jsi taky dobráček, jak pozoruju. Že sis vzpomněl právě teď? A že tak přesně víš, co udělám?

Bavil jsem se o tom s odborníky na tuhle oblast a názory na to se liší. A protože já jsem odborník na právo ústavní a mezinárodní, tak si netroufám soudit, která z těch dvou stran má pravdu. Spokojen? Klidně to ber jako přiznání omylu ... já necítím potřebu ho nepřiznat, když už se nějakého dopustím. Jen hlupák ho nepřizná. Tolik tedy ke stavu de lege lata.

De lege ferenda si myslím, že zveřejnění IP bez souhlasu či dokonce bez varování je svinstvo a mělo by být zakázáno - kauza Petra Partyka, za kterého se někdo na intenetu vydával a který teď proto sedí, je dostatečnou výstrahou. Ostatně, seriózní servery IP nezveřejňují i bez výslovného zákazu.

Kromě toho, psaná pravidla se tady neuznávají, tady platí jediná absolutní morálka a každý ví, co je jejím obsahem, tudíž tu jistě i každý ví, že zveřejnění plné IP adresy je daleko za hranicí etiky.
P.S.: A co se týče Partykovy kauzy, já měl na stole jeho spis a mluvil jsem s ním i osobně, tak mne laskavě nepoučujte. Opravdu nejste člověk, se kterým bych byl ochoten to rozebírat jako rovný s rovným. Nerad to říkám takto tvrdě, ale my dva si rovni nejsme.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 29.1.2006 21:12

Anonymous píše:Ja mam taky BANana a vubec me to nestve :-). Ten kdo by se mel hlavne zamyslet, tak jste vy moderatori a admini. Proc to nekde funguje aniz by se nekdo musel hadat? Prikladem je zajiste Tomuv Metroweb. A nazoru, ze to tady vedete jak v nakym chlive se rozhodne nezvdam. Vasim pristupem je to tady hezky nepratelske. Za to, jak se tady nekdo choval ci chova si taky muzete sami.
Bohužel, výroky mých kolegů mi ztížilly možnost navázat na naši včerejší diskusi, ale kdyby se to podařilo byl bych rád.
Nechme tedy urážky a napadání chvíli stranou a zkusme diskutovat o tom, zda je nějaká cesta, jak tomuto foru pomoci.
P.S.:Chování zam DP jsem už přesunul a odemknul (zjistil jsem totiž, že na to mám práva i já a nejenom admin)

Martin-kt8d5.rn2p

Příspěvek od Martin-kt8d5.rn2p » 29.1.2006 21:08

PvvS píše:Martin : myslel jsem si o tobe lepsi. Ale bohuzel mi chovanim zacinas pripominat pubertaky na jistym byvalym trolejbusovym foru ..
A čim?? Zase jsem hajzl, že jsem upozornil na nevhodné chování moderátora?? :lol:

65.110.6.41

Příspěvek od 65.110.6.41 » 29.1.2006 21:08

Fořtík píše:Přátelé i nepřátelé, mám toho zde dost. Pakliže někdo nemíní respektovat Petrovo a moje přání, aby byl MOp moderátorem a nadále hodlá toto diskusní fórum spamovat, pak nebudu mí jinou možnost, než ho banovat. Pokud ani to nepomůže, dojde k omezení přispívání pouze registrovaným. Je to krok který je mi velmi proti srsti, ale pokud hodlkáte diskusi dál ničit, nemám jinou možnost. Je mi vás líto, jste ubožáci!
Ja mam taky BANana a vubec me to nestve :-). Ten kdo by se mel hlavne zamyslet, tak jste vy moderatori a admini. Proc to nekde funguje aniz by se nekdo musel hadat? Prikladem je zajiste Tomuv Metroweb. A nazoru, ze to tady vedete jak v nakym chlive se rozhodne nezvdam. Vasim pristupem je to tady hezky nepratelske. Za to, jak se tady nekdo choval ci chova si taky muzete sami.

K-M

Příspěvek od K-M » 29.1.2006 21:06

Radku31, nezlob se na mě, ale ty neskutečnou rychlostí doháníš Yvonu. Jednak svou ignorancí, jednak svou arogancí. Prosím - napiš jedinej příspěvek, kde bude IPadresa DP hl.m.P. a uvidíš , že do pár dnů bude internet znepřístupněn a na tebe přijde nějaká kontrola, zdánlivě na něco úplně jiného. Stačí trošku popostrčit.
Fořtík: Nic proti Mopovi, ale jeho dráždění ostatních ohledně zrušení registrace v pátek večer okolo 20.00 nebylo právě příkladem rozvážnosti moderátora. To je to o čem píšu. Co kdybys zkusil zrušit rubriku Provoz fóra, oznámení co se kdy kde změnilo dával jako oznámení někam mimo diskusi a obnovil fórum o chování zaměstnanců DP?

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 29.1.2006 21:06

Martin : myslel jsem si o tobe lepsi. Ale bohuzel mi chovanim zacinas pripominat pubertaky na jistym byvalym trolejbusovym foru ..

Martin-kt8d5.rn2p

Příspěvek od Martin-kt8d5.rn2p » 29.1.2006 20:56

radek31 píše:kdo se neumí chovat, ať táhne a už se nevrací, nikomu tu chybět nebude

ad KM a IP adresy - vůbec nevíš o čem je řeč, tak se do toho nepleť (jde pouze o tvrzení kocoura o porušování zákona o nic jiného, kdyby tě to náhodou zajímalo)
To je teda chováníčko na úrovni jen co je pravda :lol: prej moderátor tssssssss :lol: :lol:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 29.1.2006 20:52

kdo se neumí chovat, ať táhne a už se nevrací, nikomu tu chybět nebude

ad KM a IP adresy - vůbec nevíš o čem je řeč, tak se do toho nepleť (jde pouze o tvrzení kocoura o porušování zákona o nic jiného, kdyby tě to náhodou zajímalo)

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 29.1.2006 20:37

Souhlas. Nevím proč si někdo nechá vymazat registraci a pak sem chodí jako anonym. No potrefená husa se vždy ozve. To zabirá, mohl bych o tom mluvit

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 29.1.2006 20:34

Přátelé i nepřátelé, mám toho zde dost. Pakliže někdo nemíní respektovat Petrovo a moje přání, aby byl MOp moderátorem a nadále hodlá toto diskusní fórum spamovat, pak nebudu mí jinou možnost, než ho banovat. Pokud ani to nepomůže, dojde k omezení přispívání pouze registrovaným. Je to krok který je mi velmi proti srsti, ale pokud hodlkáte diskusi dál ničit, nemám jinou možnost. Je mi vás líto, jste ubožáci!
Naposledy upravil(a) Fořtík dne 29.1.2006 20:46, celkem upraveno 1 x.

Marek B.
Uživatel

Příspěvek od Marek B. » 29.1.2006 16:22

Martin-kt8d5.rn2p píše:P.S. Registraci jsem si nechal vymazat stejně jako Béda Trávníček, Štěpán, pan Kubera, Kocour, Jonáš.
A všimli jste si, kdo jsem už nechodí tak často ze stálic?
pro příklad.
Martin Šubrt, Lister, Tombus, obě Pajďata, a jistě by se dalo pokračovat?
Proč asi, jelikož tole fórum ztratilo úroveň.
Pokud vím, tak MŠ nechodí ani na K rep., asi má moc práce nebo necítí potřebu reagovat. Nebo jiný důvod, já nevím. Myslím si, že by se nějakými spory tady vůbec nezabýval.
U ostatních, jestli je to pravda, je mi to líto, ale myslím si, že je to od nich unáhlené a zbytečné, protože na TF není jen téma provoz fóra, ale i spousta jiných, kde se lidi dokáží bavit normálně k věci. Když se někdo chce hádat, tak ať se hádá, ale přece mi to nevezme chuť normálně diskutovat v jiných tématech, zvlášť, když stačí hádavé téma prostě ignorovat.
Na druhou stranu mě připadá dost nedemokratické, když se uživatelé TF rozhodnou pro nějaké moderátory, a pak se výsledky ankety zdejší admini vůbec neřídí.

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 29.1.2006 16:09

Hmm a co se podivat sem ?
§ 13

(1) Fyzická osoba má právo se zejména domáhat, aby bylo upuštěno od neoprávněných zásahů do práva na ochranu její osobnosti, aby byly odstraněny následky těchto zásahů a aby jí bylo dáno přiměřené zadostiučinění.

To znamená, že bude-li hlavním motivem obrázku např. na internetové stránce nebo v monografii o typu T3 zvracející pán a ne ona té-trojka a třeba to bude ještě uvedeno nějakým pichlavým titulkem, může se tento pán, pozná-li se a bude-li se xobě na obrázku chtít hlásit domáhat výše uvedeného, tedy odstranění obrázku a eventuelně toho zadostiučinění.

(2) Pokud by se nejevilo postačujícím zadostiučinění podle odstavce 1 zejména proto, že byla ve značné míře snížena důstojnost fyzické osoby nebo její vážnost ve společnosti, má fyzická osoba též právo na náhradu nemajetkové újmy v penězích.

A je jasne ze dotycny/a ma narok na odstraneni fotky i komentaru ...

K-M

Příspěvek od K-M » 29.1.2006 8:09

Koukám že to je fakt dokola. Hádky z diskuse o chování se přesunuly do diskuse o fóru. A vidím, že tu ani nemusím den být, stačíte si sami. Zamyslete se všichni, jak to že třeba na K-r se takhle nehádáme. To platí zejména pro moderátory a pak pro některé přítomné nekritické. Ne ti, kdož kritizují, ale právě ti výše zmínění si sami svou vlastní činností ničí své vlastní fórum. A nedokáží si to přiznat a obviňují kdekoho kolem. Pak leckdo odejde a hádky zůstávají, takže to těmi zlými kritizujícími asi nebude. Je to opakovaně a už je to zřetelné.
Kdyby tu byl někdo filosoficky založen, nabídnu mu vysvětlení: je to proto, že někdo nedostatek schopnosti citu k lidem nahrazuje citem k neživým věcem - zde tramvajím. Tehle jev je potvrzen třeba z oblasti víry, kdy ti nábožensky nejhorlivější bývají lidsky nejnesnášenlivější. Kdo nemáte na to tohle pochopit, nezabývejte se tím a snažte se prostě jen chovat slušně.
Fořtík: Bohužel ses dopustil tragické chyby. Fórum o chování řidičů bylo možná tím nejdůležitějším tady. Nastavovalo zrcadlo. Ne jak se vidí řidiči, ale jak je vidí substrát.
Radek 31: Vysvětlil jsem ti, v čem je IPadresa nebezpečná. Ne zakázaná. Nedělej že to nechápeš. Tak blbý nejsi. To bys nemoh ani tu tramvaj řídit. Jak jinak ti to mám SAKRA vysvětlit??? Chceš pokus? Napiš jedinej příspěvek z IPadresy z vozovny a uvidíš, co se bude dít. Chceš si to vyzkoušet abys to konečně pochopil???

Martin-kt8d5.rn2p

Příspěvek od Martin-kt8d5.rn2p » 29.1.2006 2:19

P.S. Registraci jsem si nechal vymazat stejně jako Béda Trávníček, Štěpán, pan Kubera, Kocour, Jonáš.
A všimli jste si, kdo jsem už nchodí tak často ze stálic?
pro příklad.
Martin Šubrt, Lister, Tombus, obě Pajďata, a jistě by se dalo pokračovat?
Proč asi, jelikož tole fórum ztratilo úroveň.

Odpovědět