Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 30.1.2006 21:35

imho použití plošiny kvůli kočárku je naprosto zbytečné (ztráta času)
kde je nástupní ostrůvek tam je to jak nájezd na obrubník a to každá maminka jistě zvládne a kde není, tak se plošina používat nesmí

Markýz
Uživatel

Příspěvek od Markýz » 30.1.2006 21:30

Konečně jsem se dostal k projížďce, trochu si zašotil a byl jsem nadšený...

Někteří cestující asi méně - do předních dveří se dobývali častěji, než bych čekal. Někteří z nich dokonce strkali rukou do dveří, jako by hledali skrytý knoflík poptávky. Ale tramvaj nikomu neujela, i pán o berlých se přesunul k nízkopodlažnímu vstupu.
Jen na zastávce Těšnov, když řidič musel ven na slovíčko s nějakým dispečerem, nahrnul se do předních dveří celý zástup lidí ze zastávky.
Asi to je opravdu o zvyk, ale možná by dveře snesly výrazněji odlišit od nástupních dveří.

Kdyby přední dveře byly pro cestující, stejně by byly k ničemu, protože prostoru pro průchod v prvním článku skutečně není mnoho.

Jinak na VN nastupoval jeden kočárek a řidič mu k tomu účelu sklopil plošinu. Moc času to nezabralo, ale zajímalo by mě, jestli se v běžném provozu bude plošina vyklápět kvůli každému kočárku, nebo jen kvůli vozíčkářům.

Zdeněk
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk » 30.1.2006 21:30

Já v neděli měl taky tu čest svézt se Netvorem. Docela mně ta elektrika zklamala. Měl jsem pocit, že v prostředním článku je schovaná husa. Dveře se tak divně otvíraly/zavíraly. A ta jízda. Moc velký rozdíl mezi T3 a 14T jsem nezaznamenal. Možná trochu plynulejší. Pravdou je asi to, kdyby to jelo po trati kvalitní, třeba jako ve Vídni, tak by to asi taky bylo o něčem jiném. A taky, když to jelo hodně pomalu, tak výzbroj velice nepříjmeně pískala.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 30.1.2006 21:27

PvvS píše:Nj kouzla rekuperace s vice jak 900V ve vedeni dela s polovodici zazraky. pri vhodne kombinaci brzdeni plzenskych brusu a soucasnem rozjezdu odporaku, pripomina odporak raketu. Polovodicovy vyzbroje takovyto doping nesou psychicky dost spatne a samou radosti se prorazeji .
dneska mi to dělalo z T6 chvilkama slušné dělo - jel jsem napřed těsně před ní, pak za ní s 8728 - přežila a jezdila jak formule :-)

pan M

Příspěvek od pan M » 30.1.2006 21:25

Když už tady mluvíte o létě, asi se nepletu, když řeknu, že má výklopná okýnka a nemá klímu pro salon, že? Tak vítejte v mikrovlnce (zkušenosti z Aster, Trií)...

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 30.1.2006 21:25

Kalič píše:Ještě otázečka to že není podsvícený číslo pořadí je schválně?
nevím to jistě, takže si tipnu, že je to schválně - lidi to neplete, když to tak nezáří do očí a obsluha radaru si to v noci vyfotí s bleskem :-)

ty windows imho nejsou problém, ovládají jen zobrazování na displeji a to není nezbytně nutné - kolikrát se stane, že ti přestane fungovat tacho i na normální tramvaji - akorát ti pak nepůjde nastavování tempomatu a ostatní podružnosti jako přepínání kamer - já bych se toho nebál
navíc vzhledem k tomu, že to je jednoúčelové zařízení není důvod, proč by to nefungovalo - nikdo to nezaviruje, nenainstaluje si tam nějaké nekompatibilní programy atp.

Kalič
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalič » 30.1.2006 21:09

Tak ty windowsy sou fakt hustý, hustý až blue screen naskočí při jízdě z Barrandowa :-)

Jinak sem s ní dneska měl tu čest jed a je to fakt něco jinýho (jediný co mi vadilo bylo skřípaní v kloubu mezi 2 a třetim článkem a trochu skřípaly dveče). Jinak co se týče těch 1,5 sedaček ta myslim že v létě to zas takovej problém nebude pač lidi neboudou tak nabalený, hodně zaberou ty svetry a bundy jak sem dneska koukal a to že se nedá projít v uličce 1,3 a 5 článků, aspoń se tam člověk nebudce cejtit jak sardinka v oleji, vyšší kultura cestování neni od věci, ale je jasný že v Praze se tam lidi cpát budou.

Jinak co měl hodně potěšilo byl vzhled řidiče, myslim jeho oděv, takhle by to mělo vypadat :-), prostě k moderní tramvaji moderní vzhled.

Jinak DP by měl víc investovat do tratí, aby tratě vypadali moderně a vkusně (typ Sokolovská, Českomoravská),

Ještě otázečka to že není podsvícený číslo pořadí je schválně?

Jinak tramvajka je to pěkná

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 30.1.2006 20:48

To nevíte? Přeci jeden již zmiňovaný deník je ten nejaktuálnější a nejlepší s nejpřesnějšími informacemi. Měli by jste se pánové zamyslet a trochu si oživit naše vozovny :lol: :lol: :lol:

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 30.1.2006 20:45

Ostravák píše:A ještě k tomu z Václavského nádraží. No to to. :D
No praha tam má nové depo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ostravák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ostravák » 30.1.2006 20:44

jara píše:Ted jsem si přečetl článek v Blesku a dočetl jsem se že tramvaj za 60milionů se vydala v sobotu v 8:48 z Václavského nádraží směr Lehovec. :lol: :lol: Docela dobré. :shock: Přeloženo do jazyka šotouše. Blesk tam dorazil v tuto dobu a pak jel tramvají na lehovec. No prostě novináři udělají ze všeho kdo ví co. Přitom vyjela normálně rano. :roll:
A ještě k tomu z Václavského nádraží. No to to. :D

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 30.1.2006 20:31

Ted jsem si přečetl článek v Blesku a dočetl jsem se že tramvaj za 60milionů se vydala v sobotu v 8:48 z Václavského nádraží směr Lehovec. :lol: :lol: Docela dobré. :shock: Přeloženo do jazyka šotouše. Blesk tam dorazil v tuto dobu a pak jel tramvají na lehovec. No prostě novináři udělají ze všeho kdo ví co. Přitom vyjela normálně rano. :roll:

Isidor
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isidor » 30.1.2006 20:16

No skvělé, teď bude tramku zastavovat nejen dopravní policie, ale také softvérová. "Pane řidiči, ukažte nám prosím licenci na ty Wokna..." :lol:

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 30.1.2006 19:48

Ano, ano, tramvaj provedla neplatnou operaci a bude ukončena ;-)

Kerberos

Re: 1,5 sedačky

Příspěvek od Kerberos » 30.1.2006 18:24

80.221.53.50 píše:To jsou Windows XP nebo Windows XP Embedded?
Embedded. A žádný strach, tramvaj řídí jiný počítač, tenhle jen zobrazuje.

Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 30.1.2006 18:22

a hle :)))
Obrázek

Odpovědět