Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
DavidD

Příspěvek od DavidD » 31.1.2006 14:49

Nemáte někdo info o 9113,9114....v jakém stádiu jsou? :smt069

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 31.1.2006 14:21

Vulture píše:Nevite, kde by se dala sehnat druhá půlka jř 14T 3/20, na dp-arena je jenom 1/2 list......
Na dp-areně jsou oba listy - stačí se jen překliknout 8-)

Chce to jen hledat - je to tam dost zakopané ve starších článcích

:smt024 píše:moc prosím, nevvystavuj zde ten přímý link. byly z toho opravdu nemale problemy!
Naposledy upravil(a) Proxy dne 31.1.2006 15:07, celkem upraveno 1 x.

Vulture
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vulture » 31.1.2006 14:18

Nevite, kde by se dala sehnat druhá půlka jř 14T 3/20, na dp-arena je jenom 1/2 list......

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 31.1.2006 13:38

pawel píše:zastávky (off-topic, příp.přesuňte): mně se spíš zdá, že prostě Češi-ridiči automobilů nejsou schopný vídeň. zastávky pochopit.
V Brne to ridici pochopili. Pri rekonstrukci Banskobystricke, se udelali zastavky Koriskova a Filkukova typem Viden http://bmhd.goo.cz/foto.php?1751korisk_mn:20050611

Tato uprava se ale neosvedcila, a tak pri dalsich rekonstrukcich se dela spise zvetseni osove vzdalenosti s vytazenim chodniku. Problemem treba je, pokud u Videnske zastavky zastavuje bus (nocni linka, operativni zaloha, nahradni doprava). Pak nastavaji 2 moznosti a to ze bus najede na koleje a zastavi jako tramvaj (jak si to ma vysvetlit za nim jedouci neznaly ridic IGK), nebo najede na ostruvek a zastavi u kraje. Oboje je takove polovicate.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 31.1.2006 12:51

zastávky (off-topic, příp.přesuňte): mně se spíš zdá, že prostě Češi-ridiči automobilů nejsou schopný vídeň. zastávky pochopit. v rak. i německu to funguje zcela bez problémů, ale pražská premiéra - vodičkova - , to je úplně na nic. možná, že to také není to pravé místo, nádr.vys. je určitě lepší a řidiče to šikanou donutí jet správně. leten.nám. je taky úplnej nesmysl, když tam stejně jezdí jen zásobování, a to dost zřídka. spíš PČR, DP a spol.,a ti to stejně vezmou po kolejích.

"brněnské zastávky" (modifikace zastávk.mysu) jsou sice fajn, ale jakmile je větší provoz, dochází ke zdržování tramvají. proto např. na újezdě si nedokážu nic než vídeň představit.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 31.1.2006 11:51

Ad K-M: v zásadě souhlas. Už jsem to psal na K-r. Moje dojmy jsou také spíš pozitivní, i když vidím vady.

Ad Mop: Né. Pak to dopadne jako Karlínské náměstí, když se to povede a nezbastlí

Jukni do mejlu, máš tam 9111 na Vltavské

KM

Příspěvek od KM » 31.1.2006 10:32

Když jsem jí viděl na továrních fotkách, nic moc. Fotky na ulici už byly lepší a když jsem jí viděl přijíždět, poskočilo mi srdce a byl jsem její. A když mě vezla, byl to pocit, jaký jsem měl snad při své první jízdě tramvají jako malé dítě. Je to pěkná tramvaj a stojí za trpělivost při ev. dětských nemocech. Tolik názor (po)citový.
Rozumem: Jeden schod mezi np a nenp částí mi přijde moc vysoký. Důchodci budou zakopávat. Ulička mezi podélnými sedadly je opravdu úzká, možná je to tím, že v tramvaji na to už nejsme zvyklí - jak to vypadalo v T1? Větší šířka jednosedadel je zajímavá - no prdelatých je mezi námi dost, tak ono se to využije :-) No a jízda byla mnohonásobně klidnější než jsem čekal třeba po zkušenostech s Astrami. Snad jen tunel na Těšnově jsme projížděli moc opatrně, zato rozbouřené moře na Hlávkově mostě bylo v pohodě.
Třeba Pendolino mě takhle silně nevzalo, to jen na upřesnění že hned nefamfrním ze všeho nového :-)

MOp

Příspěvek od MOp » 31.1.2006 9:06

Absolut píše:když vytáhneš chodník až ke koleji tak při tradiční BKV osovce 3,000 nebo 3,020 m se do jízdního pruhu, který jede po kolejích nevejde náklaďák proti protijedoucí tramvaji (teda fyzicky vejde, ale ČSN nevejde).
a pak vznikaji paskvily typu namestí republiky..

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 31.1.2006 8:31

Ad Neral: jednoduchá odpověď - dnešní normový slepec dle ČSN a dle dalších normativ různých spolků prostě zastávku po které jezdí auta nepozná. A nejsem si jist, jak to zařídit, leda časovým ostrůvkem SSZ a hlášením = stojí to moc peněz.

Ad "Brněnské" zastávky - tam je veliký problém v jedné věci - když vytáhneš chodník až ke koleji tak při tradiční BKV osovce 3,000 nebo 3,020 m se do jízdního pruhu, který jede po kolejích nevejde náklaďák proti protijedoucí tramvaji (teda fyzicky vejde, ale ČSN nevejde). Pročež je nutno rozšířit osovku a to už se dá i udělat to zábradlí. Stojí to ale zase peníze (a hrabání do kolejí je o dost sražší než nějaký vobrubníčky)

Neral
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neral » 31.1.2006 6:58

adam_r píše:Nebot unie nevidomych si jejich realizaci nepreje. Slepec nepozna, ze vchazi do silnice. Z pohledu ridice IGK to take neni nic moc. Lepsi reseni mi pripadaji brnenske zastavky, kdy je chodnik vytazen az ke koleji. Ridici GK jsou nuceni jet po kolejich, takze ani nemohou tramvaj v zastavce podjet. Navic jsou v zastavce osy koleji dal od sebe, a mezi kolejemi je ostruvek se zabradlim, ktery zabranuje prechazeni chodcu a objizdeni tramvaje zleva.
No nevím, podle mě by nebyl zase tak veliký problém udělat tam nějaký pás dlažby, ze kterého by to nevidomý poznal... A jak to mají třeba v té Vídni? :wink: Ale jinak by se samozřejmě mělo nevidomým vyhovovat - to je jedna z věcí, které mi vadí na 14T - na přední dveře si běžný cestující zvykne, důchodce to nažene do NP části, ale co chudáci slepci? :?
Ale bněnské zastávky bych taky bral asi jako nejlepší řešení. I když určitě se taky najde spousta důvodů, proč se to někomu nebude líbit...

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 31.1.2006 0:15

fricoolinek2 píše:Měly se tam udělat ty schody dva (ëventuelně 3 menší) a do 1., 3. a 5. článku dát uspořádání sedadel 1+1, 1,5+1, nebo 2+1.
3 schody netreba, staci 2 mensi (podivej se do astry). U stredniho clanku bude duvodem snizeni obsaditelnosti.
U 1, a 5. clanku to zustava zahadou. Asi to udelali tak, aby to bylo v celem voze stejne. Zde by bez problemu mohlo byt 1+2 (mozna i socka 1+1), tak jako je u Astry, nebot diky zkracenym nesenym clankum bude zatizeni krajnich podvozku dokonce mensi nez u Astry. (Je samozrejme otazkou, kolik vazi vyzbroj na strese, a jak je rozmistena)
pan M píše:Petr: já mám pocit, že tzv. "nucená ventilace" je i u Aster (Trií), ale třeba se pletu. Za předpokladu, že je to totéž, co máme v OVě na našich brusech a má to stené výkony a stejně "účinné" výklopky, tak se máte na co těšit. Tím 14T nechci shazovat, ale fakt to je občas o ústo. Mnozí raději čekají na X let starou a omlácenou T3, než se smažit na křižovatkách...
Jak psal Jenki na toto tema na K-reportu. Norma (ktera je prisnejsi, nez vyzaduje EU) povoluje pouze "bezpruvanove vetrani" => nelze udelat velka okna, a stejne tak nelze dat ventilatory, ktere by vhaneli vzduch k noham cestujicich. Na Astre/Triu jsou ventilatory na strope, a pokud se spusti, tak vymeni kompletne vzduch ve voze behem 5 minut. Pokud ale nekdo otevre ty mala okenka, tak se vymena vzduchu vyrazne zhorsi, nebot ten od ventilatoru jde nejkratsi moznou cestou ven, a to tim okenkem. V prostoru pro cestujici se pak vzduch temer nemeni.
9001 píše:Tento problém vlastně řeší Vídenské zastávky,ale buhožel jejich realizace dost pokulhává.
Nebot unie nevidomych si jejich realizaci nepreje. Slepec nepozna, ze vchazi do silnice. Z pohledu ridice IGK to take neni nic moc. Lepsi reseni mi pripadaji brnenske zastavky, kdy je chodnik vytazen az ke koleji. Ridici GK jsou nuceni jet po kolejich, takze ani nemohou tramvaj v zastavce podjet. Navic jsou v zastavce osy koleji dal od sebe, a mezi kolejemi je ostruvek se zabradlim, ktery zabranuje prechazeni chodcu a objizdeni tramvaje zleva.

Markýz
Uživatel

Příspěvek od Markýz » 30.1.2006 22:48

Ad. Tonda Ježek:
Taky mi to přišlo divné, když na stránkách ŠKODY je 50% užitné plochy NP. Možná je tu ale nějaká cestička, aby se další typ odvozený od "Porschetry" vlezl do podmínek nového výběrového řízení - ale nechci spekulovat z jediné věty zaslechnuté v tramvaji :)

Jak by se například posuzovala situace, kdy by namísto schůdku byla skloněná podlaha? Některé starší Citybusy to tak v zadní polovině mají (dokonce se schůdkem u posledních dveří) - je to ještě 100% NP vozidlo?

Ad. MOp
Nu co se dá dělat, doufám, že potenciální škrabalové a čmáralové si budou myslet, že záznam je :)

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 30.1.2006 22:21

Markýz píše:Dnes jsem náhodou zaslechl, jak pánové od Škodovky říkali zvídavému cestujícímu, že když je jen jediný schod, lze tramvaj považovat za 100% nízkopodlažní. Takže asi proto - možná to kritéria různých výběrových řízení opravdu bude splňovat snáz s jedním schodem (a možná si jen tahali triko :o)
Ale sama Škodovka uvádí 14T jako 50% nízkopodlažní vozidlo.

MOp

Příspěvek od MOp » 30.1.2006 22:21

Markýz píše: pořizuje se z kamer v tramvaji aspoň dočasný záznam, podle něhož by se dali později identifikovat (nebo aspoň na stránkách DP pranýřovat) vandalové?
tato informace podléhá utajení, nemohu odpovedet

Markýz
Uživatel

Příspěvek od Markýz » 30.1.2006 22:13

fricoolinek2 píše:Nafackovat by se mělo tomu, kdo si vymyslel, kvůli tomu, aby se mohlo říct že NP a VP článek dělí jen jeden schod, to podélný sezení !!!
Dnes jsem náhodou zaslechl, jak pánové od Škodovky říkali zvídavému cestujícímu, že když je jen jediný schod, lze tramvaj považovat za 100% nízkopodlažní. Takže asi proto - možná to kritéria různých výběrových řízení opravdu bude splňovat snáz s jedním schodem (a možná si jen tahali triko :wink: )

Jinak podélné sezení se mi osobně líbí víc než nějaká opičí dráha - nevím, jak moc ničí záda, ale je spousta lidí, kteří nesnáší zase sezení proti směru jízdy v M1, všem se nezavděčíš.
Naposledy upravil(a) Markýz dne 30.1.2006 22:52, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět