Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Jan
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 18.2.2006 20:24

Chtěl bych poprosit o voz. jízdní řády nebo průjezdy(třeba i na mail) kde 14t teď jezdí. Dík moc, chtěl bych ji nafotit na Dvorcích.

DavidD

Příspěvek od DavidD » 18.2.2006 20:19

Poškození neni moc velký, odpoledne normálně jezdila a v noci bude opravena-nějaké díly budou dovezeny z Plzně a něco se veme z 9112-teda pokud bude potřeba.Jinak příští týden končí zkušební provoz s cestujícíma asi 24 nebo 25.2.

Té šestka
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Té šestka » 18.2.2006 15:57

Nevadí,Motol vypraví alstomy(T3 RP),je jich tam ješě spousta. :lol:

Bogy.B

Příspěvek od Bogy.B » 18.2.2006 14:09

Měli ji přece jenom dát do Muzea ...

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 18.2.2006 13:01

No já jí viděl v 8:50 a to byla ještě v pohodě :lol:

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 18.2.2006 12:01

Dnes došlo ke "křtu" vozu 14T. Po dopravní nehodě z Podolí (jejíž rozsah zatím neznám) byl odstaven. Nakonec bude i v odpolední směně pokračovat ve výkonu na lince

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 16.2.2006 20:51

MOp píše:a nedejboze, kdyz jeden z nich onemocni ci si vezme dovolenou..
K tomu vyjde oběžník že když onemocníš tak to budeš dlouho vysvětlovat. A dovolenou si vzít nemůžeš 8-) 8-)

MOp

Příspěvek od MOp » 16.2.2006 20:45

jara píše:TAk to je pravda. 4 směny to už je fakt síla. To mi přijde že se to dělá jen proto aby si co nejvíce lidí s tím zajezdilo. :lol:
a nedejboze, kdyz jeden z nich onemocni ci si vezme dovolenou..

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 16.2.2006 20:04

Yvona píše:Kvůli jedné tramvaji se koná taková estráda, která je pro normálního jedince silně nepochopitelná. :shock:
Co mě nejde na rozum je ta skutečnost, že na Palmovce střídají BP dispečeři, kteří obhospodaří jen ty 2 přestávky ráno a pak ještě odpoledne.Proč ten dispečer nestřídá i přestávky ostatních pořadí na lince 3? Oprávnění na KT má, tak nevím, proč se pracovník dispečinku nevyužije naplno?
Je to už trapný, co se kolem 14T děje.
TAk to je pravda. 4 směny to už je fakt síla. To mi přijde že se to dělá jen proto aby si co nejvíce lidí s tím zajezdilo. :lol:

Yvona

Příspěvek od Yvona » 16.2.2006 19:58

Petr píše:Na 4 části.... pražský unikát
Kvůli jedné tramvaji se koná taková estráda, která je pro normálního jedince silně nepochopitelná. :shock:
Co mě nejde na rozum je ta skutečnost, že na Palmovce střídají BP dispečeři, kteří obhospodaří jen ty 2 přestávky ráno a pak ještě odpoledne.Proč ten dispečer nestřídá i přestávky ostatních pořadí na lince 3? Oprávnění na KT má, tak nevím, proč se pracovník dispečinku nevyužije naplno?
Je to už trapný, co se kolem 14T děje.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 16.2.2006 19:39

radek31 píše:od 20.2. ve všední den na 13/3 (jen pro zajímavost směna rozdělená na 3 části a konec mám dojem v 1:08)
Na 4 části.... pražský unikát

MOp

Příspěvek od MOp » 16.2.2006 18:29

Paulie píše:Měl bych takovej dotázek k nedávnýmu nakolejování 14t.Bohužel jsem u toho nebyl,tak proto pro některý možná blbej dotaz.Podle fotek mi přišlo,že se jí zkoušelo pouze přes píst zvednout (ve vertikální rovině),ale když vykolejí,tak bych předpokládal posun i v horizontální.Jak se to bude řešit pak? To už přece pouze hydraulika nevyřeší :?:
Ano, zkoušelo se pouze zvedat. Jeden z dispeceru vznesl presne tvuj dotaz - bylo mu odpovezeno, ze se tam pouze prida meziclanek, ktery umoznuje vertikalni posun, pripadne se zvedne jerabem a pomalu poklada (presne jako nakolejovani v dilnach pri predavani)..

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 16.2.2006 17:02

Navrhuji, aby ona hřejivá tramvaj dostala kotel plný vody a vzniklá pára ať se používá pro přídavný pohon podvozků. Taková parní forsáž :-) Navíc by švec v případě nouze mohl přehřátou páru vypouštět vně i uvnitř vozu, čímž by vhodně eliminoval individua škrábající do skel či vyvádějící jinou rotyku. O vedlejších příjmech pramenících z prodeje čaje či kávy ve velkém nechť DP též zauvažuje ;-)

Paulie
Uživatel

Příspěvek od Paulie » 16.2.2006 15:43

Měl bych takovej dotázek k nedávnýmu nakolejování 14t.Bohužel jsem u toho nebyl,tak proto pro některý možná blbej dotaz.Podle fotek mi přišlo,že se jí zkoušelo pouze přes píst zvednout (ve vertikální rovině),ale když vykolejí,tak bych předpokládal posun i v horizontální.Jak se to bude řešit pak? To už přece pouze hydraulika nevyřeší :?:

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 16.2.2006 15:00

pokud se nepletu, tak je stale pozadovana plna adheze a to by u monstra typu 14t znamenalo 3 podvozky, 12 kol a tedy 12 motoru. A asynchrony nejsou tak dobre radit do serie / paralelne. Bude dobry monstrum po elektricky strance, navic ta kabelaz k podvozku.

Co se tyce otocnosti, nemate nekdo rozmery podvozku s nabojovyma/kolovyma motorama ? (zajimavy google pokazdy najde to stejny a to sem hledal na dost webech) . Jde mi o obrys pod vozidlem.

A co se tyce teplotni zateze, neklesa nahodou se skoupajici teplotou nahodou i rozsah magnetizacni krivky ? Aby to nefugovalo spis jako topeni s pridavnou fukci postrkovani karoserie po trati.

Odpovědět