Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
DavidD
-
MOp
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
TAk to je pravda. 4 směny to už je fakt síla. To mi přijde že se to dělá jen proto aby si co nejvíce lidí s tím zajezdilo.Yvona píše:Kvůli jedné tramvaji se koná taková estráda, která je pro normálního jedince silně nepochopitelná.![]()
Co mě nejde na rozum je ta skutečnost, že na Palmovce střídají BP dispečeři, kteří obhospodaří jen ty 2 přestávky ráno a pak ještě odpoledne.Proč ten dispečer nestřídá i přestávky ostatních pořadí na lince 3? Oprávnění na KT má, tak nevím, proč se pracovník dispečinku nevyužije naplno?
Je to už trapný, co se kolem 14T děje.
-
Yvona
Kvůli jedné tramvaji se koná taková estráda, která je pro normálního jedince silně nepochopitelná.Petr píše:Na 4 části.... pražský unikát
Co mě nejde na rozum je ta skutečnost, že na Palmovce střídají BP dispečeři, kteří obhospodaří jen ty 2 přestávky ráno a pak ještě odpoledne.Proč ten dispečer nestřídá i přestávky ostatních pořadí na lince 3? Oprávnění na KT má, tak nevím, proč se pracovník dispečinku nevyužije naplno?
Je to už trapný, co se kolem 14T děje.
-
MOp
Ano, zkoušelo se pouze zvedat. Jeden z dispeceru vznesl presne tvuj dotaz - bylo mu odpovezeno, ze se tam pouze prida meziclanek, ktery umoznuje vertikalni posun, pripadne se zvedne jerabem a pomalu poklada (presne jako nakolejovani v dilnach pri predavani)..Paulie píše:Měl bych takovej dotázek k nedávnýmu nakolejování 14t.Bohužel jsem u toho nebyl,tak proto pro některý možná blbej dotaz.Podle fotek mi přišlo,že se jí zkoušelo pouze přes píst zvednout (ve vertikální rovině),ale když vykolejí,tak bych předpokládal posun i v horizontální.Jak se to bude řešit pak? To už přece pouze hydraulika nevyřeší
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Navrhuji, aby ona hřejivá tramvaj dostala kotel plný vody a vzniklá pára ať se používá pro přídavný pohon podvozků. Taková parní forsáž :-) Navíc by švec v případě nouze mohl přehřátou páru vypouštět vně i uvnitř vozu, čímž by vhodně eliminoval individua škrábající do skel či vyvádějící jinou rotyku. O vedlejších příjmech pramenících z prodeje čaje či kávy ve velkém nechť DP též zauvažuje ;-)
Měl bych takovej dotázek k nedávnýmu nakolejování 14t.Bohužel jsem u toho nebyl,tak proto pro některý možná blbej dotaz.Podle fotek mi přišlo,že se jí zkoušelo pouze přes píst zvednout (ve vertikální rovině),ale když vykolejí,tak bych předpokládal posun i v horizontální.Jak se to bude řešit pak? To už přece pouze hydraulika nevyřeší 
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pokud se nepletu, tak je stale pozadovana plna adheze a to by u monstra typu 14t znamenalo 3 podvozky, 12 kol a tedy 12 motoru. A asynchrony nejsou tak dobre radit do serie / paralelne. Bude dobry monstrum po elektricky strance, navic ta kabelaz k podvozku.
Co se tyce otocnosti, nemate nekdo rozmery podvozku s nabojovyma/kolovyma motorama ? (zajimavy google pokazdy najde to stejny a to sem hledal na dost webech) . Jde mi o obrys pod vozidlem.
A co se tyce teplotni zateze, neklesa nahodou se skoupajici teplotou nahodou i rozsah magnetizacni krivky ? Aby to nefugovalo spis jako topeni s pridavnou fukci postrkovani karoserie po trati.
Co se tyce otocnosti, nemate nekdo rozmery podvozku s nabojovyma/kolovyma motorama ? (zajimavy google pokazdy najde to stejny a to sem hledal na dost webech) . Jde mi o obrys pod vozidlem.
A co se tyce teplotni zateze, neklesa nahodou se skoupajici teplotou nahodou i rozsah magnetizacni krivky ? Aby to nefugovalo spis jako topeni s pridavnou fukci postrkovani karoserie po trati.