protože to při současné podobě křižovatky u Textilany není možné...zastávka by zde "brzdila" dopravuSergei-LBC píše:Mimochodem u Textilany mi ve směru na Kunratickou, Broumovskou atd. chybí autobusová zastávka, ostatně nevím proč tam není.
Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
tomo
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já bych to viděl na tu druhou možnost. Vlastně se o tom ví. Místo Textilany bude nějaký velký zábavně-obchodní centrum a přímo jím má projíždět tram.. a tam už musí bejt dopravní spojení nějaký pořádný..
Mimochodem u Textilany mi ve směru na Kunratickou, Broumovskou atd. chybí autobusová zastávka, ostatně nevím proč tam není.
Mimochodem u Textilany mi ve směru na Kunratickou, Broumovskou atd. chybí autobusová zastávka, ostatně nevím proč tam není.
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, přímo v tomhle článku (kde byla právě dřív ta fotomontáž) píšou:Sergei-LBC píše: A že by ta trať byla vedena jinudy než jako odbočka z meziměstské, si nedovedu představit, nějak si nevybavuji kudy by to tak mohlo jinudy vést..
+ ještě někde jsem četl, že se taky uvažuje o jedné variantě, že by to vedlo z toho Rybníčku, jenže ne po silici, ale s využitím vlečky, co vede do vozovny.Budoucnost MHD v Liberci
V blízkém horizontu se uvažuje s náhradou kapacitně nevyhovující autobusové dopravy do sídliště Rochlice II stavbou tramvajové tratě rychlodrážního charakteru (samostatné drážní těleso, upřednostnění před IAD). Navrženy jsou dvě varianty možného vedení trati. První vychází ze zastávky Rybníček na městské tramvajové trati a je vedena kolem krajského úřadu do zastávky Košická a dále v trase dnešních autobusových linek č.12, 14 a 23 do prostor konečné Zelené údolí. Druhá varianta vychází ze zastávky U Lomu na meziměstské tramvajové trati a je vedena podél ulic Jablonecká, Broumovská a Krejčího do prostor zastávky Krejčího, kde by se měla větvit směrem k zastávce Dobiášova a k dnešní autobusové konečné Zelené Údolí.
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Regiotram
Tak pro Liberec samotný je asi ta rochlická trať prioritní, ale u Regiotramu jde spíš o to, že to není jen věc Liberce, ale záleží na dohodě hromady subjektů... takže se nedivím, že Liberec nečeká, až se pohne projekt Regiotram a zatím si připravuje trať do Rochlice; ovšem zároveň to nevylučuje, přípravu Regiotramu - pokud k tomu bude vůle zůčastněných stran.Honzík píše:Jinak spíš to vypadá, že se bude dělat trať na Sídliště Rochlice než regiotram. Ostatně je i více důležitá, protože tam nic nevede, kdežto do centra jablonce tramvaj vede. A vedle toho je želenzice.
No tak když se dneska provozuje v Liberci splítka Viadukt-LS, tak proč neprovozovat splítku vozovna-Vratislavice.Honzík píše:Co se týče muzejního úseku Vratislavice Jablonec, musel by existovat dvojitý rozchod Fugnerova Vratislavice, jinak by to nemělo žádného smyslu. Musí to být spojené s vozovnou.
Jinak s tou muzejní tratí to není můj nápad, četl jsem to kdysi tady na fóru a docela se mi ta myšlenka zalíbila, i když samozřejmě že příliš reálné to není...
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, myslím, že zrušení naší krásné úzkokolejky nakonec stejně dojde
Snad jen ne proboha tak brzo, vždyť na úzký rozchod chystají dodat nové Wany, tak to není tak akutní. Ale co mě se týče, dost by se mi líbilo trať nechat, ale točnu JN Tyršovy Sady zrušit a trať protáhnout na Dolní náměstí, pro lepší spojení s MHD. Ale je to jen takové malé šotoušské přání 
Ovšem trať do Rochlice má být částečně (ale opravdu jen částečně) souběžná s tratí do Jablonce, tudíž bych byl pro dvourozchodku, ovšem nechat úzkou kolej jako jednokolejnou. V případě Dolního náměstí v JN by to znamenalo, že by se tam trať lépe "vešla"..
Mám já to bláznivý nápady...
Ovšem trať do Rochlice má být částečně (ale opravdu jen částečně) souběžná s tratí do Jablonce, tudíž bych byl pro dvourozchodku, ovšem nechat úzkou kolej jako jednokolejnou. V případě Dolního náměstí v JN by to znamenalo, že by se tam trať lépe "vešla"..
Mám já to bláznivý nápady...
-
Honzík
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Regiotram
Já bych spíš řekl, že budeme rádi pokud tam zůstane 1000mm jednokolejka. Bojím se, aby se trať nezrušila a regiotram by stejnak nebyla, jak to ostatně u nás bývá. Co se týče muzejního úseku Vratislavice Jablonec, musel by existovat dvojitý rozchod Fugnerova Vratislavice, jinak by to nemělo žádného smyslu. Musí to být spojené s vozovnou.
Jinak spíš to vypadá, že se bude dělat trať na Sídliště Rochlice než regiotram. Ostatně je i více důležitá, protože tam nic nevede, kdežto do centra jablonce tramvaj vede. A vedle toho je želenzice.
Jinak spíš to vypadá, že se bude dělat trať na Sídliště Rochlice než regiotram. Ostatně je i více důležitá, protože tam nic nevede, kdežto do centra jablonce tramvaj vede. A vedle toho je želenzice.
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Je to hezká trať a budu rád, když z ní něco zůstane - taková muzejní trať třeba z Vratislavic do Jablonce by se mi líbila. Ale pro normální provoz to už stačit nebude, pokud se má systém někjak rozvíjet. A když se Liberec rozhodl jít cestou Regiotramu (což je v tomhle regionu docela rozumné rozhodnutí), tak se to prostě s 1000mm rozchodem neslučuje. Nebo by se snad měly příměstské železniční tratě zapojené do systému přestavět taky na 1000mm?Tramvajáček píše:Není realistický ani racionální za každou cenu zachovávat dnes již poněkud anachronický (byť velmi sympatický) jednokolejný tram provoz na rozchodu 1000 mm. Co je nutné zachovat je tramvajová, resp. kolejová doprava a její rozvoj v Liberci a celém Libereckém kraji. A podle mě je Regiotram správná cesta.
-
Tramvajáček
Není realistický ani racionální za každou cenu zachovávat dnes již poněkud anachronický (byť velmi sympatický) jednokolejný tram provoz na rozchodu 1000 mm. Co je nutné zachovat je tramvajová, resp. kolejová doprava a její rozvoj v Liberci a celém Libereckém kraji. A podle mě je Regiotram správná cesta.Kotelnik1 píše:Regiotram neni nic jineho než likvidace meziměstké trati a posledního 1000mm rozchodu v ČR....takže FUJ!
Jablonec je kapitola sama pro sebe..taky nic hezkého.prý odmítá na 11 doplácet,takže tram jezdí skutečně pěkně narvané..