Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podobný sklad cihel
, pardón kolejnic, se vozil v Plzni i v Astře pro Portland (č. 111) v roce 2001 - http://tramvaje.plzenskamhd.net/portland/111-12p.jpg , ve vektře (č. 112) v roce 2004 - http://tramvaje.plzenskamhd.net/vektra/vektra11p.jpg a ke konci 2005 velmi krátce i ve 14T (č. 113), tedy ve vaší č. 9111.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Bojvoko do hlavních prázdnin ?MOp píše:trochu poupravim - Az bude zaskolen dostatecny pocet ridicu.
trochu doplnim -
Pote, co nesmeli od 20.2. jezdit brigadnici apod., tak byl problem ujezdit jedinou skudku s poctem lidi, co na to maji papiry.. o bastleni stridanych prestavek nemluve..
jelikoz kazdy ridic musi najezdit 40 hodin a zkousky jsou jednou mesicne, bude to docela dlouho trvat..
-
MOp
trochu poupravim - Az bude zaskolen dostatecny pocet ridicu.Proxy píše:Dobře, tak odpověď jiného typu:
Až budou zaškoleni řidiči
trochu doplnim -
Pote, co nesmeli od 20.2. jezdit brigadnici apod., tak byl problem ujezdit jedinou skudku s poctem lidi, co na to maji papiry.. o bastleni stridanych prestavek nemluve..
jelikoz kazdy ridic musi najezdit 40 hodin a zkousky jsou jednou mesicne, bude to docela dlouho trvat..
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
za prvé: nejedná se o cihly, řekl bych, že to je nařezaná, oranžově natřená kolejniceTita píše:Tak to mě dostalo![]()
![]()
.
Proč se dělá z tak hezké tramvaje dělat sklad cihel![]()
za druhé: nikdo z toho nedělá sklad cihel - jsou to normální zátěžové zkoušky (asi jsem se nevyjádřil odborně, tak mne nekamenujte) - jinde se tak děje pomocí pytlů s pískem, zde se halt použilo železo...
http://www.ckdpragoimex.cz/pic/var_cb3/im_08.jpg
http://www.ckdpragoimex.cz/pic/var_cb3/im_09.jpg
-
Karbonyl
-
MOp
mas pravdu, ale paklize je zastavka plna cestujicich, osobne preferuji, kdyz fira otevre vsechny dvere.Pavela píše:Kromě toho, že nevidím důvod v zastávkách bez ostrůvku zbytečně vyčkávat - jak s tím souvisí denní doba...?To je podobné, jako když bych měl souhlasit s názorem, že v některých zastávkách mám dveře uvolňovat a když vystupuje nebo nastupuje víc lidí, tak natvrdo otevírat - nesouhlasím. Lidi si musí na funkce dveří zvyknout (a zvykají si!), v orientaci pomáhá osvětlení tlačítka. Nezvyknou si, pokud se funkce nebude používat. A budou zmatení, pokud se bude používat jen někdy - třeba "s ohledem na denní dobu"
)
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
ještě jeden postřeh z provozu "běžných" tramvají se šikmou stěnou kabiny řidiče" - pokud si za stěnu stoupne nějaký cestující s taškou, ve které má flašky od bůhvíčeho a bouchne s ní do kabiny, nikomu nepřeju být v té kabině, někteří čtenáři, co se mnou jeli, ví, jak se vždy LEKNUradek31 píše:nedovedu si (---)si ještě lépe
na 14T je samozřejmě pár nepříjemných kompromisů, ale zrovna ty přední dveře bych jako problém rozhodně nechápal
-
radek31
- Moderátor
nedovedu si představit, jak se lidi cpou polovičníma dveřma do schodů a pak to uličkou mezi lidma - to už je fakt lepší, když udělají pár kroků venku a nastoupí pohodlně - zatím to každý zvládal a to jezdila jen jedna 14T a jen chvilku - až jich bude víc, zvyknou si ještě lépei.am.good píše:Proč nemohli udělat přepážku šikmo, jako ve všech dosavadních pražských vozech a cestující mohli nastupovat předem... Takhle mi nezbývá, než "čumět", co to jede za typ vozu, kam si mám stoupnout, abych mohl nastoupit.
na 14T je samozřejmě pár nepříjemných kompromisů, ale zrovna ty přední dveře bych jako problém rozhodně nechápal
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No já teda jsem asi divnej ale když si chci sednout za kabinu tak jdu dveřma které jsou nejblíže ke kabině. Pokud chci být na zadní plošině tak jdu do zadních dveří.i.am.good píše:Teda, nevím jak vy, ale já si představuji NÍZKOPODLAŽNÍ tramvaj naprosto jinak, ne, že nastoupím zadními dveřmi a když si budu chtít jít sednout hned za kabinu řidiče, tak budu muset chodit nahoru-dolů, nahoru-dolů a pak ještě nahoru![]()
ty vyrovnané plechy to bych chtěl vidět. Novej lak je pěknej. Ale ty plechy teda s tím nesouhlasím.Za ty šílený prachy je to hroznej paskvil, design má hezčí T3 (myslím po PO v ÚD, kdy má krásnej novej lak a vyrovnané plechya, všechno čisté apod.),
-
i.am.good
Teda, nevím jak vy, ale já si představuji NÍZKOPODLAŽNÍ tramvaj naprosto jinak, ne, že nastoupím zadními dveřmi a když si budu chtít jít sednout hned za kabinu řidiče, tak budu muset chodit nahoru-dolů, nahoru-dolů a pak ještě nahoru
Za ty šílený prachy je to hroznej paskvil, design má hezčí T3 (myslím po PO v ÚD, kdy má krásnej novej lak a vyrovnané plechya, všechno čisté apod.), jsem zvědav, jak dopadnou nízkopodlažní progresy, co se letos mají udělat v dílnách, ale co se týče užitku (nastup nízko s kočárkem/vozíkem/důchodci), tak efekt bude podle mě stejný. Neznám procenta, ale ¨nízkopodlažnost škodovky je zcela jistě pod 50% plochy vozu. Navíc ty úděsné, vysoké schody před točnami
Skutečně nevím, je to můjh subjektivní názor, ale za ty peníze bych radši viděl brouzdat Prahu 6 nízkopodlažních progresů. Navíc kabinu s oddělenými dveřmi..to se jen tak nevidí, kabinu zvící velikosti malého baru..dokonce s šatnou! Proč nemohli udělat přepážku šikmo, jako ve všech dosavadních pražských vozech a cestující mohli nastupovat předem... Takhle mi nezbývá, než "čumět", co to jede za typ vozu, kam si mám stoupnout, abych mohl nastoupit.
Bože můj, tam nahoře jsou opravdu samí voli
A Bože, odpusť, že pro tuhle snůšku hovad i pracuji :/
Bože můj, tam nahoře jsou opravdu samí voli
A Bože, odpusť, že pro tuhle snůšku hovad i pracuji :/