T6A5 a T6A5.3

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Sheep
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep » 05.4.2006 23:08

nepoznate niekto miesta kde boli spravene tieto fotky?neviem ci je to v Kosiciach alebo ano?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 03.4.2006 23:12

DavidD píše:No to už si myslim že je hodně složité, protože podle mého, dojem z cesty dělá jak jízda , tak technická úroneň vozu a taky čistota. Obávám se že špatná jízda se většinou hodí na bedra řidiči a nikoliv vozu no a pak to hodnocení jízdy je převáždně podle vzhledu vozu a jeho čistoty.
Vraťme se k T6... vnější čistota se hůř posuzuje než u T3, protože T6 je samé sklo a taky dost tmavé šedi. Vnitřní čistota se dá zase sledovat jenom když je vůz poněkud prázdnější. Takže když jedu ráno šestkou z Pavláku k Národnímu divadlu, nezajímá mě, jestli je čistá/špinavá, ale spíš jestli není obutá nebo jestli neřvou podvozky. Hodnocení jízdy v plné tramvaji je převážně podle technického stavu a řidiče.

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 03.4.2006 22:04

No jasně. Většina fandů bere údržbu podle toho, jak je tramvaj navenek čistá/špinavá. Pravda Strašnice nic moc. Ale to je jenom pozlátko. Kdo pamatuje Kobyliskou 6891 před tím, než šla na Progress (jako vůbec první osmistovák:-), nebo jakoukoliv Vokovickou, která právě nevylezla z dílen, mi dá za pravdu, že ta situace může bejt úplně, ale úplně jiná. S tou 6891 jsem jel jednou ze Štrossu kamsi a měl jsem pocit, že se v každé další zatáčce musí rozdělit vejpůl:-), nehledě na dvoumetrový šrám na levém boku zapatlaný kilem kytu:-)

DavidD

Příspěvek od DavidD » 03.4.2006 20:27

Karotka píše:Ono je taky údržba a údržba... třeba taková vokovická 7124+7125 je sice čistá jako ze škatulky, ale jízdně mě teda vůbec nenadchla. V T6 mě taky napřed upoutají čisté nebo špinavé sedačky, ale hlavní dojem z cesty dělá něco úplně jinýho...
No to už si myslim že je hodně složité, protože podle mého, dojem z cesty dělá jak jízda , tak technická úroneň vozu a taky čistota. Obávám se že špatná jízda se většinou hodí na bedra řidiči a nikoliv vozu no a pak to hodnocení jízdy je převáždně podle vzhledu vozu a jeho čistoty.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 03.4.2006 20:12

Ono je taky údržba a údržba... třeba taková vokovická 7124+7125 je sice čistá jako ze škatulky, ale jízdně mě teda vůbec nenadchla. V T6 mě taky napřed upoutají čisté nebo špinavé sedačky, ale hlavní dojem z cesty dělá něco úplně jinýho...

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 03.4.2006 17:21

motol vážně není zas taková třída, jak by se mohlo zdát. než chodily T6 na PO, vypadaly dost zle...v podobném stavu jsou nyní pre-PO T6ky ze ŽI. ale není to tak zlý.
zdá se mi, že v každý vozovně se zkrátka najde více či méně vozů, který vypadaj děsně; otázkou je, jestli za to může vozovna nebo celková koncepce údržby.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 03.4.2006 11:59

DavidD píše:No dovolim si nesouhlasit, podle mě nejčistější vozy jsou v ŽI a to podle mě bezesporu. Stačí se podívat na dveře a na jejich kolejničky a na sedačky a myslim si že neni o čem mluvi ale zato souhlasim že v SA je to nejšpinavější.
:smt078
Názor na čistotu je asi hodně subjektivní, ale pokud porovnám žižkovské a motolsté T6 - tak Žižkov mi přijde v čistotě rapidně horší, zvláště pak řízené vozy. Pod sedačky bych se v žižkovských vozech neodvážil ani podívat v obavě co tam najdu za překvapení :oops: ale ta nečistota je možná také tím, že jsou tam dvě řady sedaček.

DavidD

Příspěvek od DavidD » 02.4.2006 21:01

Proxy píše:Já osobně hodnotím kvalitu údržby podle vrstvy špíny na těsnění oken a podle mého špinavometru vedou v tomto ohledu Strašnice, následuje Žižkov a bohužel u vybraných vozů i Motol. Vokovické vozy zase většinou netopí, ikdyž mají funkční topení. Hloubětín a Pakrác je takový pěkný průměr a suverénně nejlepší údržbu mají vozy z Kobylis. 8-)
No dovolim si nesouhlasit, podle mě nejčistější vozy jsou v ŽI a to podle mě bezesporu. Stačí se podívat na dveře a na jejich kolejničky a na sedačky a myslim si že neni o čem mluvi ale zato souhlasim že v SA je to nejšpinavější.
:smt078

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 02.4.2006 20:44

Pepa píše:no tim bych i nebyl tak jistej kde jsou v horčim stavu
Já osobně hodnotím kvalitu údržby podle vrstvy špíny na těsnění oken a podle mého špinavometru vedou v tomto ohledu Strašnice, následuje Žižkov a bohužel u vybraných vozů i Motol. Vokovické vozy zase většinou netopí, ikdyž mají funkční topení. Hloubětín a Pakrác je takový pěkný průměr a suverénně nejlepší údržbu mají vozy z Kobylis. 8-)

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 02.4.2006 20:39

Petr píše:Nechci nikoho urazit, ale takový vůz 8205 na dožití nebyl... A přitom pohled na stanoviště řidiče v provozních dobách byl tristní.
Výjimka potvrzuje pravidlo... :lol:

A přece rejpnu... třeba by to vypadalo jinak kdyby jich bylo víc...

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 02.4.2006 20:38

DavidD píše:Tim bylo myšleno že by se z nejpohodlnějších vozů stali vraky jako je tomu s T3SUCS(když je porovnam s VO či ŽI tak mi prijde že jsou na tom mnohem hůř ve SA a to nejsou vozy na dožití)

no tim bych i nebyl tak jistej kde jsou v horčim stavu (klidně se budu hádat)
jak píšete níže že v SA jsou pouze vozy na dožití což neni pravda (viz.7001-7081) .
píšu, že se tam dodávaj (!) vozy na dožití[/quote]

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.4.2006 12:11

Pepa píše:Né, nic se tam nekrade, jen to všichni vydávaj za zhoubu DP protože se tam dodávaj pouze vozy na dožití a jako nejstarší provozní vozovna ani nijak dobře nevypadá, ale když srovnám některé věci s jinejma vozovnama tak jsme na tom v SA ještě moc dobře.
Nechci nikoho urazit, ale takový vůz 8205 na dožití nebyl... A přitom pohled na stanoviště řidiče v provozních dobách byl tristní.

DavidD

Příspěvek od DavidD » 02.4.2006 10:12

Pepa píše:nejdřív se zamysli nad tím co píšeš :roll:
Tim bylo myšleno že by se z nejpohodlnějších vozů stali vraky jako je tomu s T3SUCS(když je porovnam s VO či ŽI tak mi prijde že jsou na tom mnohem hůř ve SA a to nejsou vozy na dožití) jak píšete níže že v SA jsou pouze vozy na dožití což neni pravda (viz.7001-7081) .

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 02.4.2006 9:06

:lol: :lol: :lol: hardcore

Né, nic se tam nekrade, jen to všichni vydávaj za zhoubu DP protože se tam dodávaj pouze vozy na dožití a jako nejstarší provozní vozovna ani nijak dobře nevypadá, ale když srovnám některé věci s jinejma vozovnama tak jsme na tom v SA ještě moc dobře.

Tombus
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tombus » 02.4.2006 8:17

Sheep píše:takze hovorite ze v Strasniciach sa rozkradaju elektricky?
:lol: :lol: :lol: :lol: Bez komentáře..

Odpovědět