Vypravení vozů
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
-
Ten nejchytřejší
172.24.155.254
Tak se tady nečilte, tady opravdu velký prachy neušetříte a když už, tak za cenu stejně velkejch, ne-li větších nákladů. Co sere mě je to, že se soustavně utrácej nesmyslně velký prachy za nákup ND od spřízněných firem a přitom tady každej ví, že se ty samý ND daj koupit jinde za desetinový ceny, nebo v tom horšim případě ty ND nikdy nebudou potřeba a po pár letech strávených ve skladech skončí na smeťáku, tak jak se to s železnou pravidelnosti díky snižování skladových zásob děje. Nejvíc vysmátý z vašich dohadů o každej kilometr nájezdu jsou majitelé firem, který měli to "štěstí" a prodávaj cokoliv dopravnímu podniku. Hezký Velikonoce! 
-
K-M
No on to už ani neni moc úhel pohledu, to s tím účetnictvím. To se prostě podnik (obecně, ne nijak konkrétně) nezabývá haléři výdajů a pak se diví že je ve ztrátě. Kolik toho ušetří v úřadě nastavení kopírky natvrdo na oboustranné kopírování...
Jistě primární chyba je u města, že to platí (to už konkrétně).
O výstavbě metra a nákladech na ně lze polemizovat - kdybych byl stavařskej šotouš , budu se zajímat o tohle.
Nemoc je o psychice - prostě vstaň a je to
(No aspoň můžeš malovat vajíčka a plést pomlázku, ne? Akribius musí jezdit 10
)
O výstavbě metra a nákladech na ně lze polemizovat - kdybych byl stavařskej šotouš , budu se zajímat o tohle.
Nemoc je o psychice - prostě vstaň a je to
-
radek31
- Moderátor
když napíšu "každopádně to není problém DPP, protože když mu to město platí ..... " tak to nechápu? vždyť jsi jen zopakoval, co jsem napsal jáK-M píše:Bohužel, to hlavní jsi napsal tak, že je patrné, že to nechápeš (nemusíš, to ti nevyčítám, já zas neumím řídit tramvaj):město to platí. Město platí libůstky, zvyklosti či zlozvyky v DP. A to je špatně.
btw město platí takové neskutečné kraviny, že nějakých pár km nájezdů tramvají opravdu nemůže hrát zásadní roli
ty sice prosazuješ, že úspory začínají u korun, ale když si pak někdo postaví metro na letiště za 20mld, tak celá teorie padá na p.rdel, protože všechny předchozí úspory se tím smáznou
je hezké u tramvají ušetřit pár desítek tisíc ročně, ale jaký to má smysl, když se jinde vyhodí z okna 20 000x víc?
ad náklady - nemůžeš do vozokm počítat všechno! protože ať už tramvaj zatáhne na trase dlouhé 2km nebo 5km, rozdíl v nákladech pro DP je pouze elektřina+plat řidiče+nějaké nezajímavé opotřebení tramvaje, kolejí a troleje
ale rozhodně se kvůli tomu nepostaví nová trať
ano účetně to sice počítat musíš, ale v reálu tě to nezajímá
naopak na pravidelné trase to počítat musíš
ale to je jen můj pohled na věc, chápu samozřejmě, že účetního puristu o tom nikdy nepřesvědčím
ad Velikonoce na netu - to víš, furt jsem nemocnej, tak jsem sám doma a nudím se
-
K-M
-
K-M
Radek31:Příklad s úředníkem byl v podmiňovacím způsobu, nevztahuje se ani na tebe ani na mě.
Je mi líto, ale musím trvat na tom, že náklady na jízdu tramvaje zahrnují VŠECHNO, tedy i odpisy dopravní cesty. Bohužel, to hlavní jsi napsal tak, že je patrné, že to nechápeš (nemusíš, to ti nevyčítám, já zas neumím řídit tramvaj):město to platí. Město platí libůstky, zvyklosti či zlozvyky v DP. A to je špatně.
Pankrác je v pohodě, Ten Motol asi taky, pokud to najíždí na Újezd. Ovšem 22 ve 21,27, 6 minut po pravidelné 22 jedoucí za ní z BH až na Průběžnou je typický příklad toho, o čem píše Kocour. Někdy je těchto jevů víc, někdy míň.
Ten příklad s 38X je relevantní, je to jeden PID. Adam r. ti tady uváděl příklady z Brna - je to sice ještě dál než KH, ale zas to jsou tramvaje
Jinak já jsem samozřejmě pro co nejkratší výjezdy a nejdelší pobyt vozu venku (btw:jak je to dávno, co se vám zdálo nemožné, že noční a ranní vyjde už v poledne a na voze se vystřídají i 3 řidiči?), to převlékání je jen dočasné východisko z nouze, lepší než spousta papíru, visící na zastávkách.
Je mi líto, ale musím trvat na tom, že náklady na jízdu tramvaje zahrnují VŠECHNO, tedy i odpisy dopravní cesty. Bohužel, to hlavní jsi napsal tak, že je patrné, že to nechápeš (nemusíš, to ti nevyčítám, já zas neumím řídit tramvaj):město to platí. Město platí libůstky, zvyklosti či zlozvyky v DP. A to je špatně.
Pankrác je v pohodě, Ten Motol asi taky, pokud to najíždí na Újezd. Ovšem 22 ve 21,27, 6 minut po pravidelné 22 jedoucí za ní z BH až na Průběžnou je typický příklad toho, o čem píše Kocour. Někdy je těchto jevů víc, někdy míň.
Ten příklad s 38X je relevantní, je to jeden PID. Adam r. ti tady uváděl příklady z Brna - je to sice ještě dál než KH, ale zas to jsou tramvaje
Jinak já jsem samozřejmě pro co nejkratší výjezdy a nejdelší pobyt vozu venku (btw:jak je to dávno, co se vám zdálo nemožné, že noční a ranní vyjde už v poledne a na voze se vystřídají i 3 řidiči?), to převlékání je jen dočasné východisko z nouze, lepší než spousta papíru, visící na zastávkách.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Mňo už nějakou dobu je v DP jen jedno oddělení jízdních řádů, nikoliv autobusové a tramvajové. Ano, asi jsou autobusoví plánovači schopnější a proto vznikají excesy typu Divoká Šárka, kdy se na kolej smyčky fyzicky vejdou tři dvojice, ale podle jř tam jsou několik minut 4 (a cestující v té 4 čekají na Evropské před SSZ, protože řidič by byl blázen, kdyby jim tam umožnil výstup) - důvod ? Plánovačům z busů nedojde, že kolej má určitou kapacitu a to, co jde u busů, nejde u tramvají...kocour píše:(...)Prostě ti, co jim dělají grafikony, jsou o něco málo schopnější než ti, co je dělají pro tramvaje.(...)
Ono je totiž všude něco..
-
radek31
- Moderátor
tramvaj jedoucí s lidma imho přináší ztrátu především papírově, protože v každém km jsou rozpočítány náklady na zakoupení tramvaje, opravy, možná i postavení a údržbu tratě
ale když se vezme pouze elektrická energie na těch pár km a plat řidiče, tak to imho ztráta není
každopádně to není problém DPP, protože když mu to město platí .....
ad zatahující tramvaj jedoucí minutu za normálním pořadím - to se nepraktikuje při zatahování třeba 15, 16 a dalších linek, které jedou delší trasu (co jsem si stačil všimnout)
ad pořadí+linka - K-M - víš, že jsem "jen" řidič, tak jak bych asi mohl mít vliv na podobnou úředničinu, já ti jen píšu jak to chodí (takže psát "Kdybys byl úředník za to odpovědný" je imho mimo mísu)
laskavě nepiš, že autobusy se převlékají běžně, když jediný příklad který vymyslíš, je 50km od Prahy - ukaž mi to na pražské MHD, když už to chceš vytahovat a na slovíčko "běžně" rovnou zapomeň
btw od tebe bych to nečekal, vždy píšeš jak se s cestujícíma musí zacházet jak s blbcema a nic jim nekomplikovat a najednou vymyslíš takovou s prominutím kravinu na matení lidí
ad linka 22 - takže podle tebe by linka 22 měla být jen ve VO a SA? podívej se, jak dlouho najíždí na trasu třeba z MO - 15 minut, stejně jako z VO - tak proč by MO nemohl odjezdit 2 pořadí?
souhlasím, že ŽI, KO a HL tam to jedno pořadí mají dost nesmyslně, ale PA a MO to na trasu mají kousek (MO stejně a PA dokonce blíž než VO - 12 minut na Koh-i-noor a 13 na I.P.P)
ale když se vezme pouze elektrická energie na těch pár km a plat řidiče, tak to imho ztráta není
každopádně to není problém DPP, protože když mu to město platí .....
ad zatahující tramvaj jedoucí minutu za normálním pořadím - to se nepraktikuje při zatahování třeba 15, 16 a dalších linek, které jedou delší trasu (co jsem si stačil všimnout)
ad pořadí+linka - K-M - víš, že jsem "jen" řidič, tak jak bych asi mohl mít vliv na podobnou úředničinu, já ti jen píšu jak to chodí (takže psát "Kdybys byl úředník za to odpovědný" je imho mimo mísu)
laskavě nepiš, že autobusy se převlékají běžně, když jediný příklad který vymyslíš, je 50km od Prahy - ukaž mi to na pražské MHD, když už to chceš vytahovat a na slovíčko "běžně" rovnou zapomeň
btw od tebe bych to nečekal, vždy píšeš jak se s cestujícíma musí zacházet jak s blbcema a nic jim nekomplikovat a najednou vymyslíš takovou s prominutím kravinu na matení lidí
ad linka 22 - takže podle tebe by linka 22 měla být jen ve VO a SA? podívej se, jak dlouho najíždí na trasu třeba z MO - 15 minut, stejně jako z VO - tak proč by MO nemohl odjezdit 2 pořadí?
souhlasím, že ŽI, KO a HL tam to jedno pořadí mají dost nesmyslně, ale PA a MO to na trasu mají kousek (MO stejně a PA dokonce blíž než VO - 12 minut na Koh-i-noor a 13 na I.P.P)
-
K-M
adarm r: Zase to Brno... Pokolikáté už v případě tramvají?
Radek31: Tu administrativní výmluvu s pořadími jistě nemyslíš vážně, že ne? Tos napsal jen jako důkaz byrokracie a zkostnatělosti u podniku, že jo? Kdybys byl úředník za to odpovědný a já tvůj šéf a tohles mi řekl, běžel bych za tebou až před budovu a hlasitě volal!
No, busy se převlékají běžně - 38X a poznámka z Zásmuk(?) pokračuje jako spoj XXXXX do Kutné hory. Když se v tramvajích hlásí kdejaká volovina, mohlo by se hlásit: Ze zastávky Hradčanská pokračuje jako linka 15 tam a tam. Pokud se jedná o čistý výjezd z vozovny na trať, tak bych to nekomplikoval, ale bloudící 11 a 21 na Hradčanské je barbarství.
Jinak, každá jedoucí tramvaj i s lidma nepřináší zisk, ale ZTRÁTU, protože vyžaduje DOTACI! (ČD se staly prosperujícím podnikem už po pouhém účetním oddělení osobní a nákladní dopravy).
Martin: Ano, ta 22. A velikonoční posílení se odehrává v celé trase, tedy od Kubáně zbytečně. Kdyby prohodili 22 a 23... Opět se mi potvrzuje, že pro vypravení vozů je důležité, aby vozovny měly stený počet šejdrů, sól, nočních pořadí i celkově vypravených souprav a kdesi cosi bez ohledu na kapacitu vozovny a ekonomická hlediska jdou stranou. Toto není stále zdravý stav - transformace ještě zdaleka není ukončena. Být městem, neplatil bych to, to si myslím by byl hlavní popud pro promítnutí transformace i do tvorby grafikonů. Ono nic jiného nepomáhá, než sáhnout na peníze.
Radek31: Tu administrativní výmluvu s pořadími jistě nemyslíš vážně, že ne? Tos napsal jen jako důkaz byrokracie a zkostnatělosti u podniku, že jo? Kdybys byl úředník za to odpovědný a já tvůj šéf a tohles mi řekl, běžel bych za tebou až před budovu a hlasitě volal!
No, busy se převlékají běžně - 38X a poznámka z Zásmuk(?) pokračuje jako spoj XXXXX do Kutné hory. Když se v tramvajích hlásí kdejaká volovina, mohlo by se hlásit: Ze zastávky Hradčanská pokračuje jako linka 15 tam a tam. Pokud se jedná o čistý výjezd z vozovny na trať, tak bych to nekomplikoval, ale bloudící 11 a 21 na Hradčanské je barbarství.
Jinak, každá jedoucí tramvaj i s lidma nepřináší zisk, ale ZTRÁTU, protože vyžaduje DOTACI! (ČD se staly prosperujícím podnikem už po pouhém účetním oddělení osobní a nákladní dopravy).
Martin: Ano, ta 22. A velikonoční posílení se odehrává v celé trase, tedy od Kubáně zbytečně. Kdyby prohodili 22 a 23... Opět se mi potvrzuje, že pro vypravení vozů je důležité, aby vozovny měly stený počet šejdrů, sól, nočních pořadí i celkově vypravených souprav a kdesi cosi bez ohledu na kapacitu vozovny a ekonomická hlediska jdou stranou. Toto není stále zdravý stav - transformace ještě zdaleka není ukončena. Být městem, neplatil bych to, to si myslím by byl hlavní popud pro promítnutí transformace i do tvorby grafikonů. Ono nic jiného nepomáhá, než sáhnout na peníze.
-
kocour
-
kocour
No a co má jako být? Já nechápu, proč by to město mělo platit a nechápu, proč by tramvaje nemohly jezdit z nejbližší vozovny.radek31 píše:2 kocour - tak ještě jednou - autobusy při nájezdu/zátahu nevozí cestující a nemají to placené!
Hostivař do toho nepleť, kdybych to dělal já, tak z Hostivaře nebude jediná 177. Vše, co začne na Chodově, tam taky skončí a bude to z Kačerova, a vše, co začne v Bohnicích, skončí v Bohnicích a bude to z Klíčova. Takhle sestavuji grafikony já.radek31 píše:tobě se zdá výhodnější zátah Bohnice - Hostivař bez lidí, než cokoliv tramvajového (i přes půl Prahy) s lidma?
Nevyplatí, notabene když ta tramvaj pojede minutu za pravidelným spojem, což je klasika. A znovu - autobusy jezdí z/do nejbližší garaáže. Prostě ti, co jim dělají grafikony, jsou o něco málo schopnější než ti, co je dělají pro tramvaje. Mimochodem, to bychom taky mohli úplně zrušit pravidelné linky a nechat jezdit každý tramvajový spoj nějak jinak. Jistě by se to taky "vyplatilo". Čili shrneme, tramvaj sice má vydělávat, ale především je to veřejný služba. Ten výdělek je až na druhém místě.radek31 píše:nechci spekulovat (stále ještě nikdo nenapsal kolik vozokm se loni najelo, abychom mohli spočítat kolik stojí 1 vozokm tramvaje Kč), ale imho i kdyby ta tramvaj vezla jen pár platících, tak se to vyplatí víc než autobus jedoucí prázdný přes půl Prahy
-
radek31
- Moderátor
2 kocour - tak ještě jednou - autobusy při nájezdu/zátahu nevozí cestující a nemají to placené! tobě se zdá výhodnější zátah Bohnice - Hostivař bez lidí, než cokoliv tramvajového (i přes půl Prahy) s lidma? nechci spekulovat (stále ještě nikdo nenapsal kolik vozokm se loni najelo, abychom mohli spočítat kolik stojí 1 vozokm tramvaje Kč), ale imho i kdyby ta tramvaj vezla jen pár platících, tak se to vyplatí víc než autobus jedoucí prázdný přes půl Prahy
-
kocour
Jenže Hostivař, Kačerov a Klíčov jsou pro 177 "přirozené" garáže (i když zrovna Hostivař bych tam já mít nemusel). Ale určitě 177 nevypravují Řepy, že ne? Kdyby ten JŘ ale dělal někdo, kdo dělá JŘ tramvají, řepská 177 by mne nijak nepřekvapila.Martin píše:Například u linky 177 jsou nájezdy garáže Hostivař koncipovány tak, že vůz se na Skalce/Limuzské napojí na svou pravidelnou trasu směr Chodov/Bohnice. Ovšem zatahuje se jak z Bohnic, tak z Chodova suverénně bez lidí.
-
Martin
-
Martin
Například u linky 177 jsou nájezdy garáže Hostivař koncipovány tak, že vůz se na Skalce/Limuzské napojí na svou pravidelnou trasu směr Chodov/Bohnice. Ovšem zatahuje se jak z Bohnic, tak z Chodova suverénně bez lidí.kocour píše:Autobusy možná mají nájezdy v absolutních číslech mnohem delší, ale určitě se z Kačerova nenajíždí na Suchdol nebo z Řep do Čakovic.
-
kocour