Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 02.1.2007 12:30

Chicht, povím vám příběh opačný, jaxi revizoři vybíraj. Tramvaj tak akorát obsazená, revizor odzadu, postupuje, kontroluje všechny, přijde ke mě, podívá se na mě a jde dál. Fakt sem mu nemoh svou roční jízdenku ukázat. Asi vypadám tak blbě, že bych nebyl schopen jízdy na černo. Hodně mě to tenkrát mrzelo :-) :-) :-)

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.1.2007 12:26

Sirka píše:Máte pravdu oba. Byl jsem naštvanej, spěchal jsem a tak jsem to i trochu myslel (že mě obtěžuje, že mě požádal o jízdenku. A že by se měl věnovat něčemu užitečnějšímu). Psát další stížnost, no... Spíš si myslim, že normálně by byl slušnej. Mě prostě vadí ten systém a teď (po zavření Naděje a rekonstr. Hlaváku) bude situace jen horší... :x myslim si, že tohle cestujícím vadí snad nejvíc a něco by se s tim dělat mělo. Ale co?
Počkej, jaký systém ti vadí? Že tě revizor požádá o doklad toho, že si za jízdu zaplatil a nechováš se jak zloděj, který ze sámošky odnáší v kapse rohlíky, nebo ten systém, že se kašle na bezdomovce?
Pokud jde o bod b), pak s tebou souhlasím na 100%, jenže problém v DP je až druhořadý. První, kdo by se měl starat je stát, město (pominu-li že by prvním místě by se měli starat ti lidé sami o sebě a u nich právě ta vůle chybí). Snad když jim teď postaví tu loď, tak by mohli být na ní....

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 02.1.2007 11:49

Máte pravdu oba. Byl jsem naštvanej, spěchal jsem a tak jsem to i trochu myslel (že mě obtěžuje, že mě požádal o jízdenku. A že by se měl věnovat něčemu užitečnějšímu). Psát další stížnost, no... Spíš si myslim, že normálně by byl slušnej. Mě prostě vadí ten systém a teď (po zavření Naděje a rekonstr. Hlaváku) bude situace jen horší... :x myslim si, že tohle cestujícím vadí snad nejvíc a něco by se s tim dělat mělo. Ale co?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 01.1.2007 16:52

Řekl bych, že pochybení ze služby revizora je naprosto zřejmé a evidentní. O tom není pochyb. Ovšem pokud se o tom nebude existovat "papír", pak je to výkřik do větru. Můžeš na postup revizora napsat stížnost, napiš den, hodinu, místo a všechno se dá dohledat. Poměrně jednoduše. Revizora neomlouvá nic. Ano, cestující se může cítit požadavkem revizora obtěžován, revizor je však vizitka dopravce a i s nepříjemně naladěným cestujícím by měl umět jednat.

Ovšem daleko složitější je problém s problémovými osobami. Už se to tu řešilo několikrát a v podstatě jsme se nikdy na nějakém řešení neshodli. Je to o systému. A ten je bohužel špatně nastaven tak, že právě takovým osobám nahrává.... :roll:

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 31.12.2006 14:31

Sirka píše:Ač to není k tématu vozovny, píšu to sem: 20.12., podvečer, předvánoční spěch... Vylézám po eskalátoru sm. Na Knížecí a do cesty mi strčí ruku s odznakem revizor. Dobře, vyndavám si legitku, ukážu mu ji a ještě rozhořčen z bezďáků z metra s nim rázně ale slušně začínám konverzaci:
"Ještě bych Vám chtěl něco říct. Teď jsem jel metrem, byli tam 2 bezdomovci a ještě okolo nich 2 volný místa, tak si myslim, že by bylo užitečnější s tím něco dělat. Nashledanou" Načež jsem začal odcházet a revizor se za mnou otočil a řekl "Polib si pr**l!"! Spolu s tím, co psal nedávno tušim Absolut (naprostej nezájem o druhej tram. vůz) toto opravdu dělá velmi dobrej dojem :evil:
P.S. Dokud se DP nezačne víc zajímat o cestující, je celá transformace k ničemu...
Vrátil ses? Trval si na předložení průkazu a čísla odznaku? Poslal si stížnost? Pokud ani jedno z toho ne, trochu za to, že s tímhle hulvátským chováním bude pokračovat můžeš sám. Druhá strana mince je ta, že jak to popisuješ (a předem podotýkám, že revizor se dle mého zachoval nevhodně a to, že se snaží kontrolovat pouze bezproblémové cestující je smutným faktem!), v podstatě si mu řekl, že tě obtěžuje, že tě požádal o jízdenku. A že by se měl věnovat něčemu užitečnějšímu. A to asi taky není dobře, že....

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 30.12.2006 16:41

Ač to není k tématu vozovny, píšu to sem: 20.12., podvečer, předvánoční spěch... Vylézám po eskalátoru sm. Na Knížecí a do cesty mi strčí ruku s odznakem revizor. Dobře, vyndavám si legitku, ukážu mu ji a ještě rozhořčen z bezďáků z metra s nim rázně ale slušně začínám konverzaci:
"Ještě bych Vám chtěl něco říct. Teď jsem jel metrem, byli tam 2 bezdomovci a ještě okolo nich 2 volný místa, tak si myslim, že by bylo užitečnější s tím něco dělat. Nashledanou" Načež jsem začal odcházet a revizor se za mnou otočil a řekl "Polib si pr**l!"! Spolu s tím, co psal nedávno tušim Absolut (naprostej nezájem o druhej tram. vůz) toto opravdu dělá velmi dobrej dojem :evil:
P.S. Dokud se DP nezačne víc zajímat o cestující, je celá transformace k ničemu...

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 19.8.2006 12:15

Netvrdím, že se nehoda nutně musela stát. Ale proč zcela zbytečně takto hloupým způsobem zvyšovat její riziko? A to říkám s vědomím, že v daném úseku Libeňského mostu je provoz minimální. Třeba já se také nerad fotím/nechám fotit, ale tohle by mě v životě nenapadlo.

Jinak rozhodně nejsem zastáncem názoru, že by řidič měl být honěn za každou kravinu - ať si poslouchá rádio a jezdí třeba v podvazcích, když mu to je příjemné, ale tohle by se podle mě stávat vážně nemělo.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.8.2006 11:56

Jenom co mi má pamět vzopmíná největší nehody tramvají vznikly za úplně jiných podmínek. Například Modřany, tam to byl mikrospánek, Karlovo náměstí , tam také byly jiné příčiny, to samé brusnice atd.

Bobek
Šťoura

Nesouhlas

Příspěvek od Bobek » 19.8.2006 9:51

9001 píše:... Silně pochybuji že by si někdo odvážil jet z tramvají jak vy uvádítě 100m bez jediného na situaci silníčního provozu. I z fotografie je patrné že desky neomezovali plně zorné pole řidiče.
Ano, jenom kdyby mu tam někdo/něco vběhl/vjelo... zprava, tak o tom neví. Pokud někdo při výkonu své práce ohrožuje ostatní (ať už účastníky silničního provozu tak cestující), tak přece není možné jej krýt. To je s prominutím velmi falešná kolegialita. Srovnání s reportáží TV Nova zde kulhá, protože ta se snažila vzbuzovat dojem celkově špatného stavu, zde se ukazuje na konkrétního jedince. Nemluvě o tom, že se jedná o statický záznam a dotyčný jej jistě bude schopný smést ze stolu tvrzením, že tak nejel 100 metrů, ale jen se ohnal po mouše.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 19.8.2006 1:00

Reakce na fotožurnál z oblasti Palmovky, resp. na tuto fotku spíče na její popis. http://foto.prazsketramvaje.cz/2006/srp ... kymost.jpg

jako by v poslední nebylo dost špíny na profesi řidiče a touto fotografií to ještě přikrmovat. Sami jste říkali že Nova nešla za žádným řidičem zeptat na názor ohledně. Vy ted děláte totéž. Opravdu nekolegiální mi přijde dokonce uvedení pořadí a dalších poznávacích prvků. Silně pochybuji že by si někdo odvážil jet z tramvají jak vy uvádítě 100m bez jediného na situaci silníčního provozu. I z fotografie je patrné že desky neomezovali plně zorné pole řidiče.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 22.4.2006 19:07

Petr píše:Bohužel v Hlubočepích není moc místa, i když pokud vím, jediný, kdo má oprávnění křižovatku používat je autobus 128 - a nejsou s tím problémy, stačí se dohodnout
Nevím o tom, že používání té křižovatky bylo omezeno na autobus konkrétního evidenčního čísla :wink: , podle doplňkové tabulky na svislém dopravním značení bych řekl, že tam může jakýkoliv prostředek MHD
:oops:

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 22.4.2006 11:15

Proxy píše:(..)
Tramvaj odstavená uprostřed křižovatky - to je kouzelné :shock:
Bohužel v Hlubočepích není moc místa, i když pokud vím, jediný, kdo má oprávnění křižovatku používat je autobus 128 - a nejsou s tím problémy, stačí se dohodnout

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 22.4.2006 2:58

Tohle je zajímavá fotka:
http://foto.prazsketramvaje.cz/2006/dub ... bocepy.jpg

Tramvaj odstavená uprostřed křižovatky - to je kouzelné :shock:

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 17.2.2006 13:26

KM píše:jara: Jednak by měly být nadšeny odbory, že je nedostatek lidí a ti mohou požadovat vyšší mzdy nebo budou přesčasy a z toho zase vyšší mzdy ......
To je další věc. Pracovník může podepsat že nechce přesčasy. TO je víc jak 9hodinové směny. A to dost řidičů podepisuje. A v tom to pak začiná. Ale jinak máš asi pravdu.

KM

Příspěvek od KM » 17.2.2006 10:23

jara: Jednak by měly být nadšeny odbory, že je nedostatek lidí a ti mohou požadovat vyšší mzdy nebo budou přesčasy a z toho zase vyšší mzdy nebo se budou nabírat noví zaměstnanci nebo těch starých si bude podnik víc vážit. Druhak ovšem chápu současné střídané přestávky jako mezikrok ke střídání na konečných s přechodem na jinou soupravu. Pak bude potřeba počet řidičů stejný jako současný počet pořadí, ale počet souprav bude nižší o ty , co stojej na konečných. A tady už bud úspora jasná.
Jasně že vím, že nejvyšší položkou jsou mzdové náklady - ale s těmi toho nyní moc nenaděláme.

Odpovědět