Otázka je, jestli by jsi poznal rozdíl i kdybys o něm předem nevěděl. Ale máš pravdu, že se to dělá kvůli pohybům podvozků T6 (řekl bych že převážně těch zadních) na dlouhých "rovných" úseků, na kterých se občas zadek druhého vozu rozhoupe tak (i do stran), že je celkem problém se udržet. Spočívá to v novém rámu, výztuhách, přidání dvou tlumičů, nezbytných úpravách táhel, atd. Kvůli hluku to neni. Původně se prý počítalo i se současným zaplentováním. Teď jsem se koukal do záznamů a asi to má opravdu 8655+6, asi 8675+6, nově 8638, ale určitě jich bude víc.radek31 píše: ...zdálo se mi, že jede lépe než klasická T6...
T6A5 a T6A5.3
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Návštěvník
-
radek31
- Moderátor
řídící je 8655, takže pokud se mají řidiči vyjadřovat k jízdním vlastnostem, tak to musí mít hlavně 8655, že?
už vidím řidiče jak se vyjadřuje k jízdním vlastnostem druhého vozu 
jestli si to dobře pamatuju je to "přídavné tlumení bočních pohybů podvozku" a imho to není kvůli hluku, ale jízdním vlastnostem - jel jsem s tím 2x a zdálo se mi, že jede lépe než klasická T6 (ale nedostal jsem se do Modřan, kde by se to mezi ČK a Belárií poznalo nejlépe)
jestli si to dobře pamatuju je to "přídavné tlumení bočních pohybů podvozku" a imho to není kvůli hluku, ale jízdním vlastnostem - jel jsem s tím 2x a zdálo se mi, že jede lépe než klasická T6 (ale nedostal jsem se do Modřan, kde by se to mezi ČK a Belárií poznalo nejlépe)
-
MOp
nikoliv 8655, ale vuz 8656. paklize jej potkam, zamerim se na tento detail.jara píše:Ted jsem nějak mimo mísu. Vůz 8655 má mimo sukýnky http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 655-03.jpg u podvozků ještě něco aby podvozky dělali ještě menší hluk.???? Nějak nechápu reakci demona nebo jsem prošvihnul nějakou informaci o tom že je na vůz montovaná nějaká nová součástka.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem nějak mimo mísu. Vůz 8655 má mimo sukýnky http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 655-03.jpg u podvozků ještě něco aby podvozky dělali ještě menší hluk.???? Nějak nechápu reakci demona nebo jsem prošvihnul nějakou informaci o tom že je na vůz montovaná nějaká nová součástka. 
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jedná se o nové podvozky, takže to tam neni "dobastlené". A je to k ...
Původně to mělo sloužit k tlumení vrtivých pohybů, ale už v ČKD před cca 10 lety zjistili, že to příliš nepomáhá. Teď se dělal další pokus, ale výsledek bohužel opět tristní. A to už nemluvim o tom, že to dodavatel neni schopen dodat v odpovídající kvalitě ani po několika reklamacích (centimetr žádná míra). Takže snad už je to přejde...
Původně to mělo sloužit k tlumení vrtivých pohybů, ale už v ČKD před cca 10 lety zjistili, že to příliš nepomáhá. Teď se dělal další pokus, ale výsledek bohužel opět tristní. A to už nemluvim o tom, že to dodavatel neni schopen dodat v odpovídající kvalitě ani po několika reklamacích (centimetr žádná míra). Takže snad už je to přejde...