Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 23.5.2006 21:23

můžete mi prosím někdo vysvětlit, proč se hlášení měnilo?
jinak tramvajová "příští zastávka" byla dřív hezčí, taková zpěvná. no aspoň že busy si ponechaly svojí poněkud potemnělou intonaci :oops:

anon.: ono to bude v reálu jiný - s delšíma pauzama; taky mám takhle myslím od Petra staženo "Vyšehrad, př.z. IPP" a ty mezery tam jsou stejně krátký.

84.42.196.86

Příspěvek od 84.42.196.86 » 23.5.2006 21:02

Tak jsem se dnes zaposlouchal do tého nového hlásotu. Vypadá to, že je tam špatný důraz na slabice "sta" ve slově zastávka, resp. že je právě na této slabice a ne na první. Ale to bude spíše skutečně deformací zvuku v palubním počítači/reproduktorech, protože tohle by profesionální spíkr nedopustil.

Jinak si poslechněte novou hlášku Depo Hostivař, přestup na metro, příští zastávka Černokostelecká (Mp3). Na ní je totiž krásně vidět, jak je to špatně poskládané. To jsou kadence jako prase :x .

K-M

Příspěvek od K-M » 22.5.2006 20:48

radek31 píše:zastávka za křižovatkou už tam je, říká se jí Nábřeží Kapitána Jaroše :-) pokud nepoznáš 12 nebo 17 od 14 (což chápu, zdálky se to sklo před BUSE leskne), nevadí, stačí jet jednu stanici a tam máš 5,8 i 14 hezky pohromadě
No ted asi pul roku ne, že jo.... :P

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 22.5.2006 20:39

8750 píše:Jenže tady se jedná o pozorování zdálky. A tam ti přístroj pro slepce nepomůže. Můj návrh: Mezi světlomety vepředu i vzadu dát obrovský čtvercový (klidně i digitální) transparent s číslem linky. I když designově by to možná působilo příšerně...
To by asi příšerně působilo. Pro mě jsou nejviditelnější orientace ty kostky na KT. Kostka s BUSE by byla ideální.

Tita
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tita » 22.5.2006 20:23

Isidor píše:Škodovce se to nové hlášení moc nelíbí, dnes popoludním bylo slyšet jen "gong", "přestup na metro" a "příští zastávka" :)
Škodovce celkově blbne informační systém.Když jsem s ní jel včera(dokonce s adminem Petrem jako řidičem)tak nehlásila vůbec a BUSE ukazovalo o zastávku napřed.

Isidor
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isidor » 22.5.2006 20:05

Škodovce se to nové hlášení moc nelíbí, dnes popoludním bylo slyšet jen "gong", "přestup na metro" a "příští zastávka" :)

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 22.5.2006 16:56

zastávka za křižovatkou už tam je, říká se jí Nábřeží Kapitána Jaroše :-) pokud nepoznáš 12 nebo 17 od 14 (což chápu, zdálky se to sklo před BUSE leskne), nevadí, stačí jet jednu stanici a tam máš 5,8 i 14 hezky pohromadě

K_M

Příspěvek od K_M » 22.5.2006 16:36

ad jara: No jo, čekávám buď na 5 nebo na 14 nebo na 8 (za bezvýlukového stavu - směr centrum). U normální T3 mi to nečiní potíže. 8 od 1 rozlišim. Podobně 5 od 25, takže problém je jen u T3RP. Hlavně nikdo nepište, že by to vyřešila zastávka ZA křižovatkou :-)

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 22.5.2006 15:46

ad pí hazdrová: jsem nějak mimo. co se na hlášení, resp. jeho intonaci měnilo? všechno nebo jen výlukové hlášky? včera jsem jel 22 a nic zvláštního nepozoroval. pokud teda nebyl hlásič mimo provoz :)

..doufám, že změny nejsou, mě se tram/bus hlášení náhodou moc líbí, i turisti ho maj rádi, různý známí z ciziny vždycky tvrdí, že je to jak nazpívaný ("příííšštííí zastááááffka..."). zato hlas na m-A je katastrofa, něco tak ospalýho svět neviděl.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 22.5.2006 15:41

jj, taky mám na stroßu od veletržní problémy: 12x15x14x17. aspoň že ta 15 je 1xT a T3RP(V) na ní nejsou tak častým zjevem :)

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 22.5.2006 15:41

8750 píše:Jenže tady se jedná o pozorování zdálky. A tam ti přístroj pro slepce nepomůže. Můj návrh: Mezi světlomety vepředu i vzadu dát obrovský čtvercový (klidně i digitální) transparent s číslem linky. I když designově by to možná působilo příšerně...
A co si vyřešíš když tam dáš digitální transparent. Není vidět nahoře nebude ani dole!!Tak teda podle mého v klidu stačí počkat až tramvaj dojede do zastávky. Problém je ale v tom asi že K-M rád čeká na štrosu vždy na rohu křižovatky aby stihnul bud linku od vltavské a nebo od výstaviště. To pak věřím, že není na transparent vidět. Já minule fotil v chotkáčích a chtěl jsem se kouknout jestli už jede tramvaj, na kterou čekám a když jela na mostě u Národního divadla tak jsem to také nepřečetl. A ted trošku vážně. Máte pravdu, že když je takové slunce jako dnes tak se to leskne a není to vidět. Ale v zimě a večer je to vidět teda suprově. To mě víc vadí staré digi transparenty vozů T6.
Naposledy upravil(a) jara dne 22.5.2006 15:46, celkem upraveno 2 x.

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 22.5.2006 15:14

jara píše:Ale pokud dobře vím a někdo opravdu špatně vidí tak má možnost si zažádat o tekovej ten přístroj kdy ti to řekne co to je za linku. A tak si myslím, že to není zase žádnej problém.
Jenže tady se jedná o pozorování zdálky. A tam ti přístroj pro slepce nepomůže. Můj návrh: Mezi světlomety vepředu i vzadu dát obrovský čtvercový (klidně i digitální) transparent s číslem linky. I když designově by to možná působilo příšerně...

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 22.5.2006 14:33

K-M píše:Trošku jinam: Jsem slepej nebo chci moc? Mám pocit, že horní vnější orientace - displeje na T3RP jsou čitelné podstatně hůř, než obyčejná zasunovací cedule s číslem, zejména díky sklu, které je přes.
Poznávám to na Strossu, kdy od lékárny nepoznám, co přijíždí od Výstaviště ještě ani když už to je na konci ostrůvku. Ověřil jsem si , jaký jsem šotouš, protože dřív jsem poznával 14 a 12 od 17 i díky tomu, co na nich jezdilo, ale teď se musím orientovat jen podle čísla a tak denně dobíhám špatnou tramvaj. Nechce se mi napsat, že je to další z řady zhoršení pro cestující daných modernizací tramvají, při které DP myslel jen na sebe, ale rychle k tomu spěju.... kdy vy rozeznáte z denního světla jestli přijíždí 12,14,17?
Máš pravdu že se to občas ze sluníčka leskne. A nedá se to přečíst. Já jsem mládě tak zatím vidím dobře. Ale pokud dobře vím a někdo opravdu špatně vidí tak má možnost si zažádat o tekovej ten přístroj kdy ti to řekne co to je za linku. A tak si myslím, že to není zase žádnej problém.

K-M

Příspěvek od K-M » 22.5.2006 13:26

Trošku jinam: Jsem slepej nebo chci moc? Mám pocit, že horní vnější orientace - displeje na T3RP jsou čitelné podstatně hůř, než obyčejná zasunovací cedule s číslem, zejména díky sklu, které je přes.
Poznávám to na Strossu, kdy od lékárny nepoznám, co přijíždí od Výstaviště ještě ani když už to je na konci ostrůvku. Ověřil jsem si , jaký jsem šotouš, protože dřív jsem poznával 14 a 12 od 17 i díky tomu, co na nich jezdilo, ale teď se musím orientovat jen podle čísla a tak denně dobíhám špatnou tramvaj. Nechce se mi napsat, že je to další z řady zhoršení pro cestující daných modernizací tramvají, při které DP myslel jen na sebe, ale rychle k tomu spěju.... kdy vy rozeznáte z denního světla jestli přijíždí 12,14,17?

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 22.5.2006 12:25

MOp píše:ze je to pocitaci to nepopiram, ale ta intonace jako pro "retardovane" s tim nema nic spolecneho.. :-D
Ale má... STačí upravit rychlost přehrávání - Když začaly vozy KT8D5 využívat apex, bylo hlášení v jiné intonaci a rychlosti, než později a dnes. A přitom je stále ten samý zdrojový soubor - jen v jiné kompresi, rychlosti apod. Ostatně poslechněte si to sami , v souboru je v úvodu hlášení v původní podobě, následuje podoba inovovaná....

Odpovědět