Nebyly lepší, jen dopravní podnik má buse, jak to říct slušně, na prd... Prostě tyhle maníci si s tím neumí vyhrát. Nechápu, proč po tom neprojíždí přes co to jede, pod cílovou stanicí ve druhém řádku. Další věcí je, že ševci hlavně z Kobylis s tim neuměj zacházet. Zbytečno se nad tím pozastavovat....Larry píše:Nikde jsem na toto či podobné téma nenarazil. Chtěl bych, abychom psali postřehy z cestování tramvají vůbec - co potěší a co naopak naštve....Myslím, že se to sem hodí - uvidíme, co budoucnost přinese.
První věcí, kterou načnu toto téma je příšerný informační systém u nových tramvají. Dobíhal jsem tramvaj a potřeboval se v rychlosti kouknout, kam jede. Ze strany je digitální informační tabule (buse) o její cestě - a tam svítí pouze cílová, nebo příští stanice. Jak se mám v rychlosti dozvědět, kam směřuje??? Původní tabulky byly lepší...
Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Re: Plus-mínus pražské tramvajové dopravy(historie-budoucnos
-
Larry
Plus-mínus pražské tramvajové dopravy(historie-budoucnost)
Nikde jsem na toto či podobné téma nenarazil. Chtěl bych, abychom psali postřehy z cestování tramvají vůbec - co potěší a co naopak naštve....Myslím, že se to sem hodí - uvidíme, co budoucnost přinese.
První věcí, kterou načnu toto téma je příšerný informační systém u nových tramvají. Dobíhal jsem tramvaj a potřeboval se v rychlosti kouknout, kam jede. Ze strany je digitální informační tabule (buse) o její cestě - a tam svítí pouze cílová, nebo příští stanice. Jak se mám v rychlosti dozvědět, kam směřuje??? Původní tabulky byly lepší...
Tohle vystřižení ještě jde, poslechněte si někdy zatahující osmičku do Hloubětína, tam je to ještě horší. Pokus je to dobrý, ale ta forma pokulhává.Petr píše:Pokud by u základních kódů nebyla zcela katastrofální Informace "vlak jede d" (vystřiženo z vlak jede do vozovny) "směr Sídliště Barrandov". Domnívám se, že zcela postačující by byla informace o "krátké" verzi linky, když základní je vždy ta "dlouhá".
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, nejlepší bylo, když tam měl dole konečnou Ústřední dílny DP a jel od Anděla nahoru, to byl cestují správně zbl*blý.Smurfx píše:Já to oceňuji, ale mohlo to přijít dřív. Když jsem jel kolem 15-16 hodiny sedmičkou směr Sídliště Řepy, nikdy jsem si nebyl jistý, jestli jede až nahoru nebo jen na Kotlářku. U tramvají s IS se stačí podívat na displeje, u T3 je to ale problém, který řeší toto hlášení. Posun k lepšímu, jen tak dál. ...
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já to oceňuji, ale mohlo to přijít dřív. Když jsem jel kolem 15-16 hodiny sedmičkou směr Sídliště Řepy, nikdy jsem si nebyl jistý, jestli jede až nahoru nebo jen na Kotlářku. U tramvají s IS se stačí podívat na displeje, u T3 je to ale problém, který řeší toto hlášení. Posun k lepšímu, jen tak dál.trainzjohny píše:Jj, to hlášení vlak jede ... je i na 7 (směr Sídliště Řepy) a je to fakt síla, když jsem to slyšel poprvé tak jsem si myslel, že je to pokus řidiče o informování lidí, a ono je to oficiálníjako pokus o informování dobrý, ale ta forma
Ohledně mého původního dotazu, plánuje se upgrade IS na "autobusový typ"?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, to hlášení vlak jede ... je i na 7 (směr Sídliště Řepy) a je to fakt síla, když jsem to slyšel poprvé tak jsem si myslel, že je to pokus řidiče o informování lidí, a ono je to oficiálníPetr píše:Pokud by u základních kódů nebyla zcela katastrofální Informace "vlak jede d" (vystřiženo z vlak jede do vozovny) "směr Sídliště Barrandov". Domnívám se, že zcela postačující by byla informace o "krátké" verzi linky, když základní je vždy ta "dlouhá".
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by u základních kódů nebyla zcela katastrofální Informace "vlak jede d" (vystřiženo z vlak jede do vozovny) "směr Sídliště Barrandov". Domnívám se, že zcela postačující by byla informace o "krátké" verzi linky, když základní je vždy ta "dlouhá".7080 píše:Potvrzuji, je to součást kódů, dokonce kódy na 7 a 20 byly vybrány jako zkušební a pokud se osvědčí, což bych řekl že ano, tak se bude pracovat i na dalších úpravách.
Potvrzuji, je to součást kódů, dokonce kódy na 7 a 20 byly vybrány jako zkušební a pokud se osvědčí, což bych řekl že ano, tak se bude pracovat i na dalších úpravách.radek31 píše:já bych řekl, že to je součást kódu do hlásiče 0507 a 0520 - takže bez nastavování ze strany řidiče a imho i bez možnosti, aby to řidič sám pustil na jiné lince
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Informace na BUSE
Už se to tady možná probíralo, ale chystá se konečně DP nějak změnit u tramvají zobrazování na vnějších a vntřních IS do podoby, jakou mají autobusy (tudíž praktické rolování hlavních zastávek, přes které tramvaj jede, to samé uvnitř)? Tuším, že to tramvaje neuměly kvůli nízkému výkonu jednotek oproti autobusům. Nyní tady ale máme tramvaje nové (14T) i pěkné rekonstrukce a systém stále v době kamenné (pokud nepočítám praktický teploměr). Do nových tramvají a rekonstrukcí by se přece inovovaný IS nainstalovat dal... Nemám pravdu?
-
radek31
- Moderátor
já bych řekl, že to je součást kódu do hlásiče 0507 a 0520 - takže bez nastavování ze strany řidiče a imho i bez možnosti, aby to řidič sám pustil na jiné linceFořtík píše:Otázkou je, jestli to hlášení je automatické v závislosti na pravidelnou trasu linky - např mimořádné ukončení modřanských linek v Braníku; nebo zda-li se to dá alespoň ručně nastavit.
radek31 píše:2 novinky:
Apex se už konečně nezasekává
někdo měl inteligentní nápad a teď to na lince 7 (pokud jede na Kotlářku) hlásí v zastávkách Klamovka a Kavalírka toto: "Tento vlak končí jízdu v zastávce Kotlářka."
dovedl bych si představit méně krkolomný text, ale je to krok správným směrem - pozítří mám 20, tak uvidím jestli to hlásí i tam
Na 20 to hlásí také
-
radek31
- Moderátor
2 novinky:
někdo měl inteligentní nápad a teď to na lince 7 (pokud jede na Kotlářku) hlásí v zastávkách Klamovka a Kavalírka toto: "Tento vlak končí jízdu v zastávce Kotlářka."
dovedl bych si představit méně krkolomný text, ale je to krok správným směrem - pozítří mám 20, tak uvidím jestli to hlásí i tam
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to psal radkovi pomocí SZ. Ale jako praktikant který se ted pohybuji na oddělení Doris vím, že když jim to zavoláte oni s tím začnou něco dělat. Tohle není blbost ale prostě věc která je způsobena přechodem na digitál. Pokud se to podaří s vaší pomocí vyřešit tak to bude vyřešené. Oni v provozu zas tak často nejsou tak to nevědí. A prostě když to nebude víc jak 5x denně nahlášené tak se to řešit nebude. To vím ze své zkušenosti. Cituji co jsem slyšel:Hele tahle kačena zatáhla za 4 dny 6x se stejnou závadou a to nefunkčnost apexu. Vzal se telefon zavolalo se do depa. Tam se jim řeklo jestli už tam vymění verzi a dají tu novou. A oni udělali a bylo to. Tramvaj byla v pohodě.tramvajak píše:Né že by se mi to stávalo tak často jak píšeš, nicméně už jsem se se zamrznutím apexu taky dostkrát potkal a asi možná bude i něco pravdy na tvý domněnce o kontrolních bodech, protože když si zpětně uvědomuju, kde se mi to v poslední době stalo, tak v minimálně 50% (kam až sahá moje paměť) to bylo před KB.