Ústřední dílny

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Sheep
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep » 14.7.2006 19:28

co sa polpantografov tyka tak sa chodte pozriet do blavy, T6tky a K2S tam bezne jazdia s anglickymi pantacmi za 600 000sk/1 ks :wink: a toto uz vobec netreba :D

Obrázek
EDIT: preco nejde davat prilohy?

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.7.2006 18:01

zajímalo by mě, v čem jako má být to nebezpečí 600V v automat. spřáhle - nevím o případu, kdy by se tím někdo zranil

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.7.2006 18:00

izzy píše:1) Pokud vim prazske tramvaje nemaji rucni radice s funkci mrtveho muze takze jsou stejne naprd...predstavte si sjezd treba z Modran, Barandova a ridic dostane infarkt a salinka se pekne riti dolu z kopecka - docela desiva predstava ne?
1) při sjíždění z Geologické tam je v podstatě pořád zadaná brzda, takže tramvaj by asi stále brzdila na těch cca 220A - btw řidič neumře hned, přitažení páky k sobě je reflex a o směr se starat nemusí - takže imho to není zase tak velký risk
2) určitě by si někdo všimnul, takže by mohl použít záchrannou brzdu

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 14.7.2006 17:50

izzy píše:(...)4) Automaticka sprahla naprd diky vyhlasce neumoznijici prenos 600V mezi motorovymi vozy takze by pres sprahla stejne sly jen ridici signaly a oba ptg by stejne musely byt nahore...(...)
Docela rád bych si konečně přečetl z čeho tento názor vychází. Je mi totiž divné, že v Praze tato spřáhla stále máme. A protože Praha je vždy papežštější než papež, určitě by přenos 600V zrušila a natáhla kabely, pokud by to někdo vyžadoval

izzy
Uživatel

Příspěvek od izzy » 14.7.2006 17:42

1) Pokud vim prazske tramvaje nemaji rucni radice s funkci mrtveho muze takze jsou stejne naprd...predstavte si sjezd treba z Modran, Barandova a ridic dostane infarkt a salinka se pekne riti dolu z kopecka - docela desiva predstava ne?

2) Rucni radic je jednoznacne lepsi nez pedaly nejen kvuli namahani tela jako takoveho ale i rychlejsi rekci jizda x brzda i kdyz pokud dojde k necemu vaznejsimu kdy je potreba okamzite zastavit je tam bezpecnostni spinac...ale nove a reko tram jednoznacne na ruku (pohdli i vyssi bezpecnost)...

3) Vyzbroj urcite polovodicova pac spatne naslapnutej zrychl a leti vsichni cestujici na sklo...a v lete preci jen opadni teplo neni v salonu moc prijemne...

4) Automaticka sprahla naprd diky vyhlasce neumoznijici prenos 600V mezi motorovymi vozy takze by pres sprahla stejne sly jen ridici signaly a oba ptg by stejne musely byt nahore...

5) Polopantograf je taky vetsinou esteticka zalezitost a argumenty elektrickeho ovladani neberu...i normalni nuzkace nemuseji byti na provaz - rika se tomu elektricke stahovaky a vcelku ve velkem je vyrabi Lekov...takze nuzkaz klidne jen doinstalovat el. ovladani...

Takze celkove investice by se daly shrnout do instalace rucniho radice (s fci mrtveho muze jinak je to zbytecnost) a instalace el. stahovaku pantografu...to neni zas tak moc...

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.7.2006 17:21

tramvajak píše:Faktem ale zůstává, že by neshořel vůz celý, kdyby paní řidička :-({|= ...
souhlas, ale právě proto se kritické záležitosti dělají blbuvzdorné, aby k tomu nedošlo (člověk ve stresu a pod tlakem občas udělá pěknou kravinu)

tramvajak
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tramvajak » 14.7.2006 17:16

radek31 píše:..už jsem slyšel, jak shořela celá tramvaj, protože řidička zapomněla na PTG před použitím odpojovače)
Ano, stalo se to někdy před pěti roky. Faktem ale zůstává, že by neshořel vůz celý, kdyby paní řidička :-({|= ...
radek31 píše:...ale že nebyla dlouho standardní ani roletka, to je prasárna)
No vidíš, a my se jí na vozech s PO stejně nedočkáme, protože náš vozový technik dílnám nedal požadavek... To je s odpuštěním na :smt021

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.7.2006 17:14

já tě klidně pozvu i na pivo, když mi ho pak nebudeš nutit :-) každopádně si čas určitě velmi rád najdu - navrhni termín

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 14.7.2006 17:10

I.am.good píše:(...)
Jinak pořád platí to pivo, i když ho nepiješ .) Jsi stejně divnej švec - nechodit na pivo... :lol:
Spadám do stejné kategorie, už jsme dva :-) Ale rádi tě s Radkem pozveme na limonádu :lol:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.7.2006 17:08

I.am.good píše:Takže nám nezbývá než snít... :)
to všem vyhovuje, protože je to ZADARMO :-)
I.am.good píše:Jsi stejně divnej švec - nechodit na pivo... :lol:
já vím :-)

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 14.7.2006 17:04

Radek31
souhlas s tebou, také si dokáži představit vyšperkovanou tramvaj, kdyby na to bylo. Jenže ono na to není - resp. platí to, co jsi nypsal ty :twisted:
Takže nám nezbývá než snít... :)
Jinak pořád platí to pivo, i když ho nepiješ .) Jsi stejně divnej švec - nechodit na pivo... :lol:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.7.2006 17:01

samozřejmě, že řidič ví, kde má druhý PTG, ale neřešit to je ještě pohodlnější :-) prostě T6 tím je vybavená, tak bych to neřešil a T3R.P tím vybavená není (a nebude), tak to opět nemá cenu řešit :-)

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 14.7.2006 17:01

Jabberwocky píše:No, jenom aby. Už se vidím, jak za nějakých čtyřicet let lezu o dvou klaccích do nějakého T3RP.V.ABC.XYZ, které zrovna přijelo ze Šumperku nebo Krnova :-(
Jo, zlatá tétrojka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Holt nenaděláš nic, je to nejpočetnější a nejslavnější tramvaj na celém světě.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.7.2006 16:59

ad 2) řidič NIKDY nemění pojistku pod napětím!!! - takže žádné "musel"
když máš nějakou libovou závadu, že musíš 2x,3x za sebou dát PTG nahoru a zase dolů, tak se ti poloPTG sakra hodí :-)
já mám prostě lepší pocit, když PTG bouchne na střeše a sedí + je odpojený OTZ - než se prát s provazem a doufat, že nepraskne (přece jenom ta dvojitá jistota, že manipulace s OTZ automaticky pošle dolů poloPTG je taky o dobrém pocitu - už jsem slyšel, jak shořela celá tramvaj, protože řidička zapomněla na PTG před použitím odpojovače)

ad 3) ale notak, ty mi fakt chceš říct, že jsi nikdy nezažil situaci, kdy se něco semlelo tak nečekaně, že jsi z jízdy musel do brzdy? dám příklad (to jsem ještě jezdil se zrychlovačem v SA) - jedu do kopce z Ruské na JM, 10m přede mnou auto ve svém pruhu jede stejnou rychlostí jako já - náhle bez blinkru vjede přímo na koleje (odbočovat přes koleje bez podívání je vtipný sport českých řidičů) - ubrzdil jsem, ale to přešlápnutí není ani zdaleka tak pohotové a kdyby byl o nějaký ten metr blíž, tak se to nedalo
věřím tomu, že je rychlejší reflex řidiče s pákou než s pedálem - bylo by asi zajímavé to změřit
+ samozřejmě pohodlí řidiče je někde úplně jinde (kolikrát jsi jel dolů z Geologické? věř mi, že řidič z MO není moc rád, když dostane na 12,14,20 T3R.PV :-) )

ad 4) jistě, jde to jinak, ale vem si třeba I.P.Pavlova - můžu tam 2x našlápnout nebo jet na další světla (o 1 minutu 40s později)
jinak souhlas, že automatické spřáhlo je asi nejdiskutabilnější
akorát mě teď napadá, že to je taky trochu přínos k bezpečnosti - když nabouráš auto, tak je to takové beranidlo - auto odtlačí/odhodí a je slušná šance, že ani moc neporuší vnitřní prostor
zatímco klasika propíchne karosérii a do auta pak jde celá tramvaj + auto se pak může dostat snadno i pod tramvaj
+psychologický efekt - řidič se spřáhlem za 750 000 si dává větší pozor než se spřáhlem za 20 000 :-)

jo a další výhoda automatického spřáhla - dostaneš přes něj víc informací - jeden z velkých problémů T3R.P(V) je, že se nepřenáší "výhybka 0" do druhého vozu a zbytečně se rekuperací opalují sekce

na závěr - s dílnama to moc společného nemá, ale proč si nesdělit názory, zase tak strašný offtopic to není :-)
pouze jsem psal názory na jednotlivé zlepšení, nekritizuju tím T3R.P(V) - je jasné, že peníze na to prostě nejsou (teda jsou, ale vyhazují se jinde) - imho z pohledu řidiče je problém pouze absence ručního řízení (o klimošce radši začínat nebudu :-), ale že nebyla dlouho standardní ani roletka, to je prasárna)

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 14.7.2006 16:51

I.am.good píše:...mají jen překlenout dobu, než budou k dispozici konečně pořádné tramvaje.
No, jenom aby. Už se vidím, jak za nějakých čtyřicet let lezu o dvou klaccích do nějakého T3RP.V.ABC.XYZ, které zrovna přijelo ze Šumperku nebo Krnova :-(

Odpovědět