Ústřední dílny
Moderátor: TRAM-FÓRUM
8334 to samý a spousta dalších vozů by se našlo (ze Šumperka všechny). Do Alstomů snad až do čísla 8345 "někudy" ch*ije a ch*ije, až hrůza. Nechci vidět tu izolaci pod obklady, to bude ráj pro alergiky... Párkrát se mi stalo, že při hodně vydatném dešti nebo dokonce přívalu voda normálně kape repráčkama a konkrétně u toho 8334 teče voda snad všude, také po rozvaděči za kabinou... Je škoda, že v dílnách jsou schopný vyrobit výbornou tramvaj, ale některými detaily je perfektně zase do*****t. Pokud vím, tak i kvalita odvedené práce byl jeden z důvodů, proč se R.P začaly dělat v Hostíku.I.am.good píše:Vůz 8313, na lince PU. Jde o vůz rekonstruovaný již v UD, odhaduji tak 4-5 let stár. Demontáž VŠECH obložení stropu - zatéká. To je krásné uznání tvrzení Jary, který se zde zmiňoval o kvalitě prací v UD.
Než předáte vůz vozovně, vyzkoušejte tlakový mytí, na tom se vám okamžitě ukáže kvalita střechy...
Hergot, ta fotka střechy mě fakt vytočila. Já myslel, že ty průsaky jsou okolo izolátorů ptg, ale když vidím, jak se v dílnách na střechách tramvají zkouší avantgarda...
-
I.am.good
-
I.am.good
-
I.am.good
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ne to dělají dílny sorry zaměstnanci UDDP. Ale opravdu mi to tak přijde. Ten vůz neměl problémy, že by nemohl měsíc jezdit. A pokud pošlu vůz do dílen tak počítám, že se vratí a bude moc jezdit. A pokud ne tak prostě pro mě dílny nefungují tak jak mají. A není to jediná tramvaj. Už jsem dlouho neslyšel o nějaké tramvaji, která při přišla a neměla nějaký problém.izzy píše:To dela jedinej vuz s TV8 takovy problemy? Vzdyt by to mela byt bezproblemova vyzbroj (az na ND)...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jen upravím 9072 včera byla na 4/3 a dneska tedy ale byla na cvičných jízdáchdemon píše:No pořád by zůstala zachovaná možnost, že by oba mohly jezdit sólo, takže žádná kanibalizace by nastat nemusela !
Aby to tady nebylo úplně offtopic, tak dneska v dílnách dostala 8702 zbrusu nové podvozky s úpravou proti vrtivým pohybům, na 9111 se podvozky otáčely(-jí), plus ještě další opravy jako vytrvale tekoucí převody aj. a 9072 je po opravách z minulého týdne už zase zpátky na lince (3).
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No pořád by zůstala zachovaná možnost, že by oba mohly jezdit sólo, takže žádná kanibalizace by nastat nemusela !I.am.good píše:Navíc kdyby se ponechaly spřáhla jen mezi vozy, tak tím by byl ten zadní už napevno zadním a naopak, pak z něj můžeme udělat motorovej vlečňák. Takže v praktickém užití by se s tím už nemanipulovalo a zadní vůz by podléhal postupné kanibalizaci kabiny. A to už tu někde debata byla, že by to byla škoda .)
Aby to tady nebylo úplně offtopic, tak dneska v dílnách dostala 8702 zbrusu nové podvozky s úpravou proti vrtivým pohybům, na 9111 se podvozky otáčely(-jí), plus ještě další opravy jako vytrvale tekoucí převody aj. a 9072 je po opravách z minulého týdne už zase zpátky na lince (3).
-
I.am.good
Nevím, kolik stojí elektrika na tom spřáhle, ale tipuju, že hodně - vem si, že 600V, 520A ti prochází přes kolíčky, co mají 2mm v průměru.) Ten kabel 600V je složenej z 12ti menších licen, ty teprve jsou svorkovány. Navíc kdyby se ponechaly spřáhla jen mezi vozy, tak tím by byl ten zadní už napevno zadním a naopak, pak z něj můžeme udělat motorovej vlečňák. Ona totiž není legrace dávat to dolů tam, kde to není ještě na konektory (I.serie). A i když tam jsou, tak pořád nic moc :/ Dělal jsem to osobně, vím, o co jdeizzy píše:No myslim ze ceny sprahel v tom roli zas tak nehraly...sice je na vozech jen jeden automat (A-vzadu, B-vpredu) ale to silovy propojeni urcite nestoji 750 000-1 000 000 Kc...takze problem bude spis nekde jinde...a myslim ze by i Praha mela zauvazovat o demontazi automatu z cel souprav T6 podobne jako to udelala Ostrava nebot ty palky za automaty sou obrovsky-to radsi klasicky kuply za par desitek tisic a navic v pripade poruch odpadne nutnost nasazovani redukce...