Mno, máš pravdu, ale já osboně bych raději peníze nacpané do pptg nacpal do napínáků troleje .) Jeden steman na šestku stojí přes 400k a sice nevím ceny rekonstrukcí vrchního vedení, nicméně pár metrů + sloupú se závažím by za to mohl být....radek31 píše:nesouhlasím, že poloptg je zbytečnost - stačí se v létě projet pod trochu volnou trolejí s T6 a T3R.P a pochopíš
třeba od Nádr. Hol. k Výstavišti nebo od Koh-i-nooru ke Kub. nám. atd. atd. - jeden ptg odskakuje jako blázen a druhý ani jednou - hádej, který je který
Možnosti rekonstrukcí
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
-
I.am.good
Ano, to nezpochybňuji, viz níže. Ikdyž podle předpisu máš mít nohu trvale na pedálu brzdy, když zrovna nezadáváš jízdu, uznávám, že tady je jakási pravděpodobnost, že ti tam něco vlítne při zadané jízdě. Na druhou stranu, od toho je taky tlačítko Záchranné brzdy, že...PvvS píše: Ale prechod do brzdy, taky nejni marnej.
To alespoň v případě Prahy není zrovna nejlepší nápad, u nás se ty dvojice opravdu poměrně často rozpojují a zase spojují, střídá se pořadí vozů i vozy ve dvojicích. Viz "moje" 8355 - před čtvrt rokem jsem tady psal, že je opět po cca 5-ti měsících jako přední vůz, a vida, předevčírem byla po KP opět spojena do dvojice s 8354 jako zadní... Sóla se vybírají ze dvojic, které jsou zrovna po ruce, pokud se rozpojí dvojice, jezdí v drtivé většině oba vozy.PvvS píše:Mozna by nebylo od veci delat staly dvojice, kde by zadni vuz mel jenom nutny veci pro nouzovy odjeti. Zbytecne by tam bylo buse, odpruzena sedacka.....Kolik vozu jezdi trvale jako zadni ? a nevyuzivaji se ani jako sola ?
Pro Prahu opravdu nevyhovující řešení.
...s čímž naprosto souhlasím! A pokud se jedná o mnou zmiňované srovnání R.P, jsou si modernizace dosti podobné. Po stránce výzbroje jsou vozy víceméně stejné, Ostrava má navrch v ručních řadičích a poloptg (zbytečnost). O klimatizacích na vybraných vozech se nebavím, došlo k zaslepení náporového větrání. Máme větší kabiny řidiče, troufám si tvrdit, ze ani po řemeslné stránce na tom nejsme nijak špatně - ikdyž do některých našich vozů zatéká, jsme na tom opět lépe - jel jsem v srpnu v Ově lijákem ve T3R.E (nikoliv R.EV!) a ze stropu voda rovnou tekla, zatímco u nás se voda až do salonu dostane jen v mycím rámu tlakovým mytím. Vyměnili jsme dveřní pohony... Když pominu barevné schéma, které se sice mi sice líbí více to pražské, ale to je jenom můj subjektivní názor, tak máme každopádně lépe řešen interiér v souvislosti s vandaly - počmárané sloupky se díky zdrsnění u nás objevují zcela ojediněle, stejně tak rozvaděč. Z pohledu cestujícího jsou na tom naše vozy také lépe v informovanosti - viz BUSE s vnitřním teploměrem, Ostraváci z vnitřní strany transparentu raději nemají nic.Proxy píše:Otázka je spíš v tom, že něco je v Praze horší nebo lepší.
Např. v Ostravě se sice při PO vymění papírové orientace za digitální, ale na řidičovu kabinu se vůbec nesáhne - sedačky nebo pulty se mění až v okamžiku pokud se rozpadají.
Ale zase v Ostravě se vyměňují sedačky pro cestují, což se v Praze neděje.
Při posuzování pražských oprav se musí brát ohled na to, že na máme velký tramvajový park a na větší rozsah modernizací nejsou peníze.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi na tom jaky radic si DP poruci, pokud to bude stylem T6, tak tam nejni. ale tusim vsechny lekovy uz to maji standartne.
Myslel sem mrtvaka. Al eprechod do brzdy, taky nejni marnej.
Navic uz se nekolikrat prokazalo ze neustaly pedalovani ma jisty neblahy vliv na zada. Nekde uz jsem videl studii, u ktere bylo spocitano po jake dobe se investice do rucek vrati na snizeni nemocnosti (tusim se tam pocitaly kloubni problemy a zada) . vcelku zajimavy cisla.
Mozna by nebylo od veci delat staly dvojice, kde by zadni vuz mel jenom nutny veci pro nouzovy odjeti. Zbytecne by tam bylo buse, odpruzena sedacka.....Kolik vozu jezdi trvale jako zadni ? a nevyuzivaji se ani jako sola ?
Myslel sem mrtvaka. Al eprechod do brzdy, taky nejni marnej.
Navic uz se nekolikrat prokazalo ze neustaly pedalovani ma jisty neblahy vliv na zada. Nekde uz jsem videl studii, u ktere bylo spocitano po jake dobe se investice do rucek vrati na snizeni nemocnosti (tusim se tam pocitaly kloubni problemy a zada) . vcelku zajimavy cisla.
Mozna by nebylo od veci delat staly dvojice, kde by zadni vuz mel jenom nutny veci pro nouzovy odjeti. Zbytecne by tam bylo buse, odpruzena sedacka.....Kolik vozu jezdi trvale jako zadni ? a nevyuzivaji se ani jako sola ?
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Otázka je spíš v tom, že něco je v Praze horší nebo lepší.tramvajak píše:Rozhodně na tom nejsme v Praze nejhůře, jak si myslí polovina rádoby tramvajových odborníků a jiných chytráků, směle se můžeme rovnat s R.P/R.E z produkce ÚD Martinov ač mají poloptg, ruční řadiče i klimatizace (což ani v té Ostravě není pravidlem, v průběhu modernizací se začal rozsah šidit jako v Brně).
Např. v Ostravě se sice při PO vymění papírové orientace za digitální, ale na řidičovu kabinu se vůbec nesáhne - sedačky nebo pulty se mění až v okamžiku pokud se rozpadají.
Ale zase v Ostravě se vyměňují sedačky pro cestují, což se v Praze neděje.
Při posuzování pražských oprav se musí brát ohled na to, že na máme velký tramvajový park a na větší rozsah modernizací nejsou peníze.
Neříkám, že ruční řadič není dobrá věc, jen se pozastavuji nad skutečností, jak se veřejnost pohoršuje nad jeho absencí, když se jí to víceméně netýká. Nepochopil jsem úplně tvou poznámku o automatické brzdě - myslíš rychlejší přechod z jízdy do brzdy, nebo mrtvého muže? Toho totiž značná část ručních řadičů stejně nemá.PvvS píše:Ale instalace rucniho radice a zvlhcovaci jednotky (i kdyz z ni obcas prsi) , dneska vetsina DP povazuje za zaklad. Uz kvuli bezpecnosti. Rucni radic staci pustit a vuz jde automaticky do nouzovyho bzdeni, coz se o pedalech rict neda. Fnancne je to v cely reko zanedbatelna cast.
Klimatizace - ano, většina DP ji považuje za základ, ale většina DP ve svých modernizacích zaslepuje náporové větrání, což jaksi mění situaci. A upřímně, pokud mám nápor zachován a vylepšen jako v případě našich R.P (čímž netvrdím, že to bylo přivedeno k dokonalosti, ale velký posun k lepšímu tam je), tak raději budu bez klimošky, než aby mi přímo na hlavu proudil chladný vzduch, nebo mi kapalo jak v Jedličkárně. Navíc - mé informace z jiných měst jsou takové, že klimatizace stejně většinou nefungují...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) tramvajak dne 17.9.2006 21:20, celkem upraveno 1 x.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pulpantograf budiz, ten se da ozelet. Ale instalace rucniho radice a zvlhcovaci jednotky (i kdyz z ni obcas prsi) , dneska vetsina DP povazuje za zaklad. Uz kvuli bezpecnosti. Rucni radic staci pustit a vuz jde automaticky do nouzovyho bzdeni, coz se o pedalech rict neda. Fnancne je to v cely reko zanedbatelna cast.
Naštěstí? Domnívám se, že cestujícím i šotoušům může být úplně jedno, jestli má tramvaj ruční nebo nožní řadič. Ať se na mne nikdo nezlobí, ovšem můj názor je ten, že cestující se má starat akorát o to, jestli mu přijede tramvaj včas, jestli se dostane tam, kam potřebuje a jestli má za své peníze odpovídající cestovní komfort. Po tom, jestli pod podlahou je Europulse či Progress, jestli nad řidičem je klíma, proud se přivádí poloptg nebo nůžkáčem, jestli řidič ovládá ruční řadič nebo "šlape na pedály" ... je podle mého opravdu veřejnosti cenzura. Ruční řadič ani klimatizace kabiny nemá na naplnění potřeb cestujícího žádný vliv. Pokud chce někdo kritizovat provedení pražských T3R.P/T3R.PV, ať si napřed zajede do jiného města a tam se podívá na místní modernizace a potom srovnává!8750 v NK píše:Není to pravda, má (naštěstí) řízení ruční.
-
I.am.good v NK
to Fanoušek - prosím tě, to byl asi nějakej inteligent a myslel wanu T3, T6 se totiž díky své konstrukci zwanovat nedá, případně s velkými obtížemi
to Tonda Ježek - nezastávám se DP, ale sice si wanu dělá sám, pakliže ale výrobce není schopnej dodat karoserii, tak si udělá prd....přitom všechno je již připravené, specielní kontejnery výzborje na střerchu apod... Čeká se jen na skříň.
to Tonda Ježek - nezastávám se DP, ale sice si wanu dělá sám, pakliže ale výrobce není schopnej dodat karoserii, tak si udělá prd....přitom všechno je již připravené, specielní kontejnery výzborje na střerchu apod... Čeká se jen na skříň.
-
Tonda Ježek v NK
Tady bych viděl menší rozdíl. Vozy nestihla dodat Karosa, ovšem wany si víceméně dělá DP Praha sám a alespoň z mého pohledu se není na co vymlouvat.Damir Holas píše:Někdy před dvěma lety byla při DOD v Liberci vystavena brněnská Karosa B961E. DP Liberec si tyhle vozy objednal, ale do akce se nestihly dodat.
Ale to je jedno, máte svůj názor, já mám svůj, asi to raději skončíme.
Na tom se rozhodně shodneme, protože bysme se možná donekonečna tloukli argumenty
-
Fanoušek v NK
-
I.am.good v NK
Pánové, označení jakékoliv rekonstrukce např. vozu T3 může být jakékoliv, jak se zrovna na určených místech DP rozhodnou .) Pak už sice záleží na Drážním úřadě, zda jim to povolí, nicméně dle mých informací by nebyl problém mít např T3.total_reconstruction-with-low-floor, a toto mít jako typové označení vozu
Neexistuje žádná závazná směrnice či dokonce vyhláška, která by nařizovala způsob značení typů vozů.
-
Martins v NK
tramvajak :
V případě novostavby máte pravdu, že její správné označení by mělo být VarioLF.
Ale jaké je správné označení papírových rekonstrukci (dle použité výzbroje) je docela na vážkách. Ve fotožurnálu v případě fotek ostravských wan jsem se snažil držet původního označení T3RN.EV, ale poslední dobou toto označení upadá do pozadí a sám dopravní podnik jako kdyby se nechtěl zrovna chlubit, že se jedná o papírové rekonstrukce, úvadí označení Vario LF nebo VarioLFR.E. I na samotných wanách je za předními dvěřmi označení Vario LF.
Jen vyjasnění situace pro nezasvěcené, ostravské wany 1311 až 1318 (ta je v provozu od 2. září) jsou papírové rekostrukce již vyřazených vozů T3 a nejnovější z wan 1319 (toho času na výstavě v Německu) je první novostavbou.
Všechny liberecké wany (budu rád, když mě nějaký liberečák případně opraví nebo doplní) jsou rekonstrukce vozů T2 a T3, které byly "jako" odeslány na modernizaci do Martinova, kde byly rozebrány a jejich kastle jsou v Martinovských dílnách nebo už na některém z vrakovišť.
V případě novostavby máte pravdu, že její správné označení by mělo být VarioLF.
Ale jaké je správné označení papírových rekonstrukci (dle použité výzbroje) je docela na vážkách. Ve fotožurnálu v případě fotek ostravských wan jsem se snažil držet původního označení T3RN.EV, ale poslední dobou toto označení upadá do pozadí a sám dopravní podnik jako kdyby se nechtěl zrovna chlubit, že se jedná o papírové rekonstrukce, úvadí označení Vario LF nebo VarioLFR.E. I na samotných wanách je za předními dvěřmi označení Vario LF.
Jen vyjasnění situace pro nezasvěcené, ostravské wany 1311 až 1318 (ta je v provozu od 2. září) jsou papírové rekostrukce již vyřazených vozů T3 a nejnovější z wan 1319 (toho času na výstavě v Německu) je první novostavbou.
Všechny liberecké wany (budu rád, když mě nějaký liberečák případně opraví nebo doplní) jsou rekonstrukce vozů T2 a T3, které byly "jako" odeslány na modernizaci do Martinova, kde byly rozebrány a jejich kastle jsou v Martinovských dílnách nebo už na některém z vrakovišť.
-
Damir Holas v NK
Nevím, vidím to jinak. DOD je podle mě skvělá příležitost, jak tuhle novinku představit, lepší by se hledala těžko. A to že je tramvaj liberecká? No a co?? Typ je to stejnej, tak o nic nejde, nebyl by problém lidi informovat, že to, co vidí, je sice z jiného města, ale v Praze budou mít v podstatě totéž... Ale to je jedno, máte svůj názor, já mám svůj, asi to raději skončíme. Poslední věc k Tondovi Ježkovi:
Ano když není tak není, a proto mám smůlu a nemám se čím chlubit. Ovšem to asi v Praze neplatí.
Někdy před dvěma lety byla při DOD v Liberci vystavena brněnská Karosa B961E. DP Liberec si tyhle vozy objednal, ale do akce se nestihly dodat. Takže Praha v tom není sama
Ano když není tak není, a proto mám smůlu a nemám se čím chlubit. Ovšem to asi v Praze neplatí.
Někdy před dvěma lety byla při DOD v Liberci vystavena brněnská Karosa B961E. DP Liberec si tyhle vozy objednal, ale do akce se nestihly dodat. Takže Praha v tom není sama