Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 24.9.2006 22:14

Tak prý již brzy... možná někdo už ví i termín :)
Vše proběhne přes předávací kolej Zličín...

K-M

Příspěvek od K-M » 19.9.2006 12:12

trainzjohny píše:To si rozhodně nemyslím. Spíš mám dojem, že je to na dvě věci. Když se v 50.tých letech závaděli T1 byl pokrok že měli natáčecí povozky. A vývoj za posledních padesát let dospěl k pevným podvozků. Bravo ŠKODA !!
On vývoj spěje po spirále ve víc věcech - obousměrné tramvaje, škatule s číslem na střeše, nízkopodlažní vlečňáky (Ostrava), ovládání rukou, úvahy o průvodčích, pásmové a časové jízdné (kdopak z vás pamatujete tu vědu, kde se smělo z 11 přestoupit na 20 a kde ne?) a aby toho nebylo dost, tak u autobusů: Nástupy předníma dveřma...

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 19.9.2006 12:06

Karotka píše:Z jiného soudku: kdo si myslí, že pevné podvozky & nesené články jsou něco moderního :) http://villamosok.hu/nza/beng-kulf/index_en.html
To si rozhodně nemyslím. Spíš mám dojem, že je to na dvě věci. Když se v 50.tých letech závaděli T1 byl pokrok že měli natáčecí povozky. A vývoj za posledních padesát let dospěl k pevným podvozků. Bravo ŠKODA !!

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 19.9.2006 10:26

Z jiného soudku: kdo si myslí, že pevné podvozky & nesené články jsou něco moderního :) http://villamosok.hu/nza/beng-kulf/index_en.html

K-M

Příspěvek od K-M » 17.9.2006 21:29

demon píše:KM nepoznamenal že to byla ZŘEJMĚ chyba řidiče, KM to VĚDĚL (ostatně jak je jeho dobrým zvykem) už v okamžiku, kdy 9112 opouštěla koleje, přitom vyšetřování doteď nic takového nepotvrdilo. Výsledky které mám k dispozici, nejsou ve svých závěrech ani zdaleka tak kategorické, jako jsou ty KM-ovi. To je celé.
Jistě, K-M se mýlí pouze v pitchovinách typu počet okének na teploměru. Podstatné věci obvykle odhadne dobře. Viz 22 na KN. Smiř se s tím Demone, čtui co píšu, uč se to nazpaměť a možná jednou to budeš umět taky. Nevěřím, že máš nějaké výsledky k dispozici, myslím, že se jen děláš důležitý a žvaníš.

Argil

Příspěvek od Argil » 17.9.2006 16:46

No má tam prý být taky vystaven první článek tramvaje 14T s designem Porsche pro srovnání.

m6ak
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m6ak » 17.9.2006 16:34

majkrosoft píše:TAK SEM SLYSEL ZE 9113 JE MIMO REPUBLIKU,PRY NEKDE NA VYSTAVE.
O 9113 nevím, ale na Innotransu v Berlíně se Škodovka bude chlubit svou 06T pro Italy, viz http://www.skoda.cz/holding/novinky/ttr ... d1101.html
edit: teď jsem si to přečetl pořádně, vezou tam i první článek 14T, takže asi 9113...

majkrosoft

Příspěvek od majkrosoft » 17.9.2006 16:19

TAK SEM SLYSEL ZE 9113 JE MIMO REPUBLIKU,PRY NEKDE NA VYSTAVE.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 17.9.2006 14:13

P.S. A nejednou všechno fungovalo co?? Proč ne poprvé?? Prostě chyba lidského faktoru... Což se stává

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 17.9.2006 14:12

Tonda Ježek píše:Protože před jízdou do Motola splnila všechny potřebné zkoušky, včetně opakované zkoušky zkratem.
No to tvrdí DP, kdoví jak to bylo...

Argil

Příspěvek od Argil » 16.9.2006 19:31

Tak jsem se byl dneska v rámci DOD podívat na místě nehody. Vjezd na zkušební kolej je již opraven, nicméně vyryté koleje pokračující z oblouku rovně jsou stále patrny.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 16.9.2006 16:26

Anonymous píše:Pokud vyšetřování nepotvrdilo, že to byla chyba řidiče a vyšetřování neskončilo, nebo nedošlo závěru, že to pouze byla chyba řidiče, jaktože si někdo dovolil ji poslat vlastní silou městem do Motola??????? To je obecné ohrožení!!!
Protože před jízdou do Motola splnila všechny potřebné zkoušky, včetně opakované zkoušky zkratem.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 16.9.2006 12:00

demon píše:KM nepoznamenal že to byla ZŘEJMĚ chyba řidiče, KM to VĚDĚL (ostatně jak je jeho dobrým zvykem) už v okamžiku, kdy 9112 opouštěla koleje, přitom vyšetřování doteď nic takového nepotvrdilo. Výsledky které mám k dispozici, nejsou ve svých závěrech ani zdaleka tak kategorické, jako jsou ty KM-ovi. To je celé.
Pokud vyšetřování nepotvrdilo, že to byla chyba řidiče a vyšetřování neskončilo, nebo nedošlo závěru, že to pouze byla chyba řidiče, jaktože si někdo dovolil ji poslat vlastní silou městem do Motola??????? To je obecné ohrožení!!!

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 16.9.2006 11:56

PvvS píše::P :P Koukam ze skodovka si vymyslela i vlastni fyzikalni zakony Z:idea:
Ty si kokso... :roll: Prostě to (skoro jako vyžycky) pos... člověk. Můžou děkovat pánu bohu, že nezařvali, měli štěstí. Nejdůležitější je, že nikdo nepřišel o život.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 16.9.2006 8:10

Anonymous píše:Demon: Já moc nerozumim tomu o co Ti jde, KM celkem trefně poznamenal, že to byla chyba zřejmě řidiče. A to se potvrdilo, takže mám dojem, že měl pravdu ne? Nebo jsem asi mimo :oops:
KM nepoznamenal že to byla ZŘEJMĚ chyba řidiče, KM to VĚDĚL (ostatně jak je jeho dobrým zvykem) už v okamžiku, kdy 9112 opouštěla koleje, přitom vyšetřování doteď nic takového nepotvrdilo. Výsledky které mám k dispozici, nejsou ve svých závěrech ani zdaleka tak kategorické, jako jsou ty KM-ovi. To je celé.

Odpovědět