No asi tak jako ty dva kilometry na tý tramvaji... ale jde vo principRadek píše:Ona termoska taky něco stojí. Za kolikže čajů se zaplatí?

Moderátor: TRAM-FÓRUM
Ona termoska taky něco stojí. Za kolikže čajů se zaplatí?K-M píše:R31: Ty na to jdeš dobře, ale nějak furt míjíš ten cíl. To je totiž vono, co já tu pořád píšu: Já se (abych použil tvůj příklad, který tedy snad konečně bude srozumitelný i tobě) se snažím přesunout i všechno ostatní do pásma za 1Kč/kWh a říkám - uvařím si čaj v noci (protože být vzhůru městojí je světlo žárovky opět za nižší cenu) a dám ho do termosky a ráno bude teplý, místo abych ho vařil ráno za 5Kč/kWh. A ty (a pár dalších) mi říkáš, že jeden čaj mě nevytrhne.
Zatažení do cizícho depa, krok po kroku:radek31 píše: DP má asi 1500 řidičů, takže každá nepopulární změna typu zatažení do jiné vozovny, střídání na druhém konci Prahy může znamenat, že pár lidí odejde (pokud to pro ně byla příslovečná poslední kapka) a to se pak taková změna šeredně nevyplatí
nováček může odejít jak chce, akorát pokud to je během prvních 3 let, tak zaplatí přijímací lék. prohlídku (2000-2500) a poměrnou část 10 000Kč - takže po roce třeba 6667KčAkribius píše:Dneska sice nesmí nováček 3 roky odejít sám,ale kdo opravdu zjistí,že mu to nesedí,tak přes doktory či alkohol odejde stejně.
A za co by si chtěl ty peníze?? Těch 30 minut. Já nabízím řešení, jak zatáhnout vozy na noc do cizí vozovny s tím, že řidiče by se to vůbec nedotklo. Zatahoval by vůz na cizí hřiště, řidič by byl domovský.Akribius píše:...
Myšlenka občasného zatažení nebo vyjetí z jiné vozovny by mě nebyla zas až tak cizí,za předpokladu,že by byla domluva,že 30 minut po zatažení mám ještě placeno.Pořád je pro DPP lepší ti dát mzdu za půl hodiny jakoby navíc než táhnout prázdnou tramku přes celé město.Ale jak znám jednání s podřízenými u DPP,tak by to dopadlo tak,že by ti řekli zatáhneš do KO a jestli se ti něco nelíbí tak....(dále to všichni známe).
Ale vždyť nemusíš mít vyškolený personál, na všechno. Stačí, když ten vlak tam přespí, nebo snad na kačenách se na Pankráci dělaly opravy az tu jednu jedinou noc co tam spaly? Proč to šlo na Pankráci a nejde to plošně?? To jsou jen kecy, že by to nešlo, šlo by to udělat. Jen zatím, nemá každyý řidičák na všechno.7080 píše:Jenže takového člověka musíš mít na ráno, odpoledne a večer, potom počítej, že má nějakou dovolenou, takže potřebuješ další, kteří ho zastoupí. A je rozdíl mezi lidmi co se starají o mechanickou část vozu včetně karoserie a o elektrikáře. Najednou tu máš o pár dalších lidí navíc.
Jenže takového člověka musíš mít na ráno, odpoledne a večer, potom počítej, že má nějakou dovolenou, takže potřebuješ další, kteří ho zastoupí. A je rozdíl mezi lidmi co se starají o mechanickou část vozu včetně karoserie a o elektrikáře. Najednou tu máš o pár dalších lidí navíc.DJ LA DÉFENSE píše:Ne budete muset umět všichni všechno pořádně, pokud ne vyházet a najít takové co to zvládnou.
A nebo, což by bylo lepší mít třeba člověka který umí T3, T6 a 14T, dalšího na T3M a T3R.P a mít takovéto kombinace v podobě minima, lidí si myslím.
nesmysl, nastupuje vždy v Praze a pokud se má někam přepravit tak to je PLACENÉ!!!Ať vám to vysvětlí R31 jak asi cestuje jeho strejda do práce a z práce a co dělá když má nástup na vlak v Pečkách a konec v Přelouči. A přesto (nebo právě proto) ČD jezdí. A on by DP jezdil taky.
Ne budete muset umět všichni všechno pořádně, pokud ne vyházet a najít takové co to zvládnou.demon píše:2) Není lepší, když někdo něco doopravdy umí, než když někdo teoreticky umí všechno, ale ve skutečnosti má o všem znalosti povrchní? Pokud nebude "specializace" a všichni budou muset umět všechno, bude potřeba najmout další lidi - vyšší náklady.
Odbory nekomentuji, přinesly i lecos dobrého.K-M píše:Tohle pěkný učebnicový výčet důvodů "když se nechce".
1)Příliš rozhodují odbory o ekonomice podniku.
2)Specializace vozoven je taky chyba.
3) Místo výkonu práce řidiče je Praha. Takže může rozhodovat maximálně o té Praze, ale ne o Vokovicích, Hloubětíně a pod.
4) Cestování do práce? Ať vám to vysvětlí R31 jak asi cestuje jeho strejda do práce a z práce a co dělá když má nástup na vlak v Pečkách a konec v Přelouči. A přesto (nebo právě proto) ČD jezdí. A on by DP jezdil taky.