Neřekl bych. Odlehčený design T1 upomíná třeba na RTO a jasně jde do 60. let. Naopak T2 s masivním čelem a fousem byla ve své době už dost konservativní. T3 je pak jakési zatuhnutí ducha progresivity 60. let do něčeho pokud možno "nadčasového". Jiná věc je, že i tato "nadčasovost" se přežila.DJ LA DÉFENSE píše:Tak to se mi nezdá. T1 patřila do 50. let, jak vyšitá, spíš T3 byla trochu brzda, ta možná také patřila do 50. let designově.
T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Tak to se mi nezdá. T1 patřila do 50. let, jak vyšitá, spíš T3 byla trochu brzda, ta možná také patřila do 50. let designově. Ale k šedesátým létům patří, ale T3 měly bejt fuč už v roce 1990 nejpozději. Kdy se dělaly ještě esučka, ale moderní tou dobou už byly hrany.Karotka píše:Možná je to tím, že si Praha moc neužila "pravého tramvajového designu 50. let", tak se to teď snaží dohnat.
-> T1 podle mě designově patří do 60. let (předběhly dobu), T2 byly krokem zpět (a v Praze jenom krátce)
- Karotka
- Uživatel
Cestujici píše:Jeste tomu chybi ruda hvezda na tom bilem miste vpredu a bude to kompletni. Naprostej hnus a opet zadnej unifik nater
-
Cestujici
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Souhlasím s tím, že to podtrhuje absurditu vozu. A fakt to vypadá oproti předpokladům ještě celkem dobře. Nechápu ovšem PROČ se vracet k designu 50. let. Něco jako "old good England"? Ruchem moderního velkoměsta bude majestátně plout loď z dob minulých? Nevím, jsem z toho v rozpacích. Nehledě na to, že 50. léta byla jedno z nehorších období, co tahle země kdy zažila.
Nápad: Chápal bych, kdyby třeba na magistrátu dospěli k závěru, že Praha má mít pověst "retro města", místa, které vyvolává atmosféru zašlých časů. Tomu by se dal podřídit design pouličního osvětlení, autobusů, tramvají, zastávek, lecčeho. Jiná věc je, co by na tuhle hru říkali obyvatelé, ale budiž - je to koncepce. Jenže jedna tramvaj vypadá jako UFO (a že se mi poršetra po designové stránce dost líbí) a druhá evokuje sputnik. Mezi tím se kodrcají hranaté normalisační realisace a výsledkem je mišmaš. Přijde mi to takové ... české.
Nápad: Chápal bych, kdyby třeba na magistrátu dospěli k závěru, že Praha má mít pověst "retro města", místa, které vyvolává atmosféru zašlých časů. Tomu by se dal podřídit design pouličního osvětlení, autobusů, tramvají, zastávek, lecčeho. Jiná věc je, co by na tuhle hru říkali obyvatelé, ale budiž - je to koncepce. Jenže jedna tramvaj vypadá jako UFO (a že se mi poršetra po designové stránce dost líbí) a druhá evokuje sputnik. Mezi tím se kodrcají hranaté normalisační realisace a výsledkem je mišmaš. Přijde mi to takové ... české.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Buse ti nemusí svítit, že a pak nepoznáš ani ň. Skutečně ten klín bude kvůli potkávačkám věřim tomu, mě se to moc líbí.pawel píše:...
a jestli se to bude svádět na potkávačky, mám jednoduchý recept - BUSE v jiné barvě (třeba oranžové) - a bylo by. barevné schéma by zůstalo klasické a bylo by to spojitelné s T3RP(V). tohle je vážně ukázka naprosté bezkoncepčnosti a při pohledu na ostravu nebo liberec je člověku z DPP do breku...
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
Pravda,ale bohužel to je lak...ale to číslo mi přijde divný...pawel píše:tak mě tak napadá, je ta červená vůbec lak? skoro to vypadá jako barva hrubé skříně krnováků po dodání....
No,když si vzpomenu na září->liberecká wana(proti Praze nádherná),mám v očích slzy
Souhlasím...(třeba se někdo inspirovalMě by k tomu seděla ta reklama na vodafone...
hustý..
no ale ať už to bude děs, nebo ne, každopádně DP stále nepochopil význam "corporate identity". začal s nátěry T6, aplikoval je na KT a obdobné barvy vládnou i metru a busům. modernizace T3 dostaly nátěr starý. pak přišla 14T a teď tohle - znovu úplně jiný odstín červené. hrůza.
a jestli se to bude svádět na potkávačky, mám jednoduchý recept - BUSE v jiné barvě (třeba oranžové) - a bylo by. barevné schéma by zůstalo klasické a bylo by to spojitelné s T3RP(V). tohle je vážně ukázka naprosté bezkoncepčnosti a při pohledu na ostravu nebo liberec je člověku z DPP do breku.
no ale ať už to bude děs, nebo ne, každopádně DP stále nepochopil význam "corporate identity". začal s nátěry T6, aplikoval je na KT a obdobné barvy vládnou i metru a busům. modernizace T3 dostaly nátěr starý. pak přišla 14T a teď tohle - znovu úplně jiný odstín červené. hrůza.
a jestli se to bude svádět na potkávačky, mám jednoduchý recept - BUSE v jiné barvě (třeba oranžové) - a bylo by. barevné schéma by zůstalo klasické a bylo by to spojitelné s T3RP(V). tohle je vážně ukázka naprosté bezkoncepčnosti a při pohledu na ostravu nebo liberec je člověku z DPP do breku.