Možnosti rekonstrukcí
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Ad budníky: Jde přece o velikost číslic. Okénko budníku je větší než čelní displej, vleze se do něj větší font. I buse by se do budníku vlezlo. Na čelním displeji by tím pádem zbylo více místa pro text. Navíc je ten budník dobře vidět i přes jinou tramvaj, třeba když zastaví jako druhá v pořadí.
Ad boční buse: Chtělo by to jemnější zobrazovač, kam se vejde několik řádků textu jako na opěvované papírové ceduli. Dovnitř pak barevnou obrazovku místo té plechové obludnosti, a k seznamu stanic zde zobrazovat i něco navíc - třeba časy příjezdu do zastávek, pásma, přestupy i s časy odjezdů...
Ad dveře: Ony by těsnily i tak jak jsou, kdyby ale někdo dodržel míry. Protože jsou skládací dveře z neznámého důvodu širší než díra, tak se nedovřou, narazí gumami do sebe. Čím to že v KT jsou dveře přesné a dovřou se do roviny? Kde udělali soudruzi v ÚDu chybu?
Ad boční buse: Chtělo by to jemnější zobrazovač, kam se vejde několik řádků textu jako na opěvované papírové ceduli. Dovnitř pak barevnou obrazovku místo té plechové obludnosti, a k seznamu stanic zde zobrazovat i něco navíc - třeba časy příjezdu do zastávek, pásma, přestupy i s časy odjezdů...
Ad dveře: Ony by těsnily i tak jak jsou, kdyby ale někdo dodržel míry. Protože jsou skládací dveře z neznámého důvodu širší než díra, tak se nedovřou, narazí gumami do sebe. Čím to že v KT jsou dveře přesné a dovřou se do roviny? Kde udělali soudruzi v ÚDu chybu?
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
S buse se ještě DP musí naučit, proč uvnitř na tom červeném, neprojíždí všechyn stanice, proč to samé není na postraním z venku ve druhém řádku, že by tam projížděly stanice.demon píše:Třeba vidim nadprůměrně dobře, ale pro mě jsou Buse jednoznačně čitelnější kdykoliv. Otázka je, co od nich očekáváš. Pokud čekáš na Pavláku a chceš vědět co za linku opouští. Nám Míru, tak tady tě Buse nejspíš zklamou, přeci jen je výška písma menší, ale skutečně je pro tebe včasnost téhle informace zásadní ? Mě bohatě stačí, vím-li jaké je číslo linky vjíždějící do stanice a tohle Buse s rezervou splňuje.
Možná sis zatím nevšiml, ale miniaturizace je celosvětový trend a určitě se nebude vyhýbat ani nám...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Třeba vidim nadprůměrně dobře, ale pro mě jsou Buse jednoznačně čitelnější kdykoliv. Otázka je, co od nich očekáváš. Pokud čekáš na Pavláku a chceš vědět co za linku opouští. Nám Míru, tak tady tě Buse nejspíš zklamou, přeci jen je výška písma menší, ale skutečně je pro tebe včasnost téhle informace zásadní ? Mě bohatě stačí, vím-li jaké je číslo linky vjíždějící do stanice a tohle Buse s rezervou splňuje.Káem píše:Pawel: No tak s bývalým Saskem se snad srovnávat nebudeme, ne? A ostatně, byly to opravdu T3 nebo spíš B4? JInak to s těmi cedulemi "přes den" a "přes noc" je kouzelné. Kdypak asi tak jezdí víc lidí, he?!
Možná sis zatím nevšiml, ale miniaturizace je celosvětový trend a určitě se nebude vyhýbat ani nám...
Tohle neni problem pri vhodnem rozvrzeni pomeru mezi zadnimi a universalnimi. Kdyz bude o neco mensi pocet zadnich, nez universalnich, tak tohle neni problem. A vznikne prostor pro nekolik zidli pro cestujici.DJ LA DÉFENSE píše:Jenže při poruše prvního vozu, dáváš ze hry i vůz druhý, to neni řešení.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
[quote="pawel
P.S. "bývalé sasko"?? he? jinak v drážďanech jsem párkrát 2xT4 jel (B4 už jsou ve své většině odstaveny, tuším), naposledy před rokem, přičemž zadní vůz měl vždy klasické čelo, ale bez kabiny, řídící pult byl elegantně schován pod dekl. říkají tomu triebbeiwagen.[/quote]
Jenže při poruše prvního vozu, dáváš ze hry i vůz druhý, to neni řešení.
P.S. "bývalé sasko"?? he? jinak v drážďanech jsem párkrát 2xT4 jel (B4 už jsou ve své většině odstaveny, tuším), naposledy před rokem, přičemž zadní vůz měl vždy klasické čelo, ale bez kabiny, řídící pult byl elegantně schován pod dekl. říkají tomu triebbeiwagen.[/quote]
Jenže při poruše prvního vozu, dáváš ze hry i vůz druhý, to neni řešení.
KM: to možná jo, je fakt, že T3RP nemá buse přes den zrovna moc ideální. proti tomu žádná. vadí mi ale, že špatně čteš a pak usvědčuješ někoho ze "lži", když on o voze (budnících na KT), ty o koze (čelní cedule na T3). a taky to, jakým způsobem to obejdeš a zamlčíš. dobrou noc.
P.S. "bývalé sasko"?? he? jinak v drážďanech jsem párkrát 2xT4 jel (B4 už jsou ve své většině odstaveny, tuším), naposledy před rokem, přičemž zadní vůz měl vždy klasické čelo, ale bez kabiny, řídící pult byl elegantně schován pod dekl. říkají tomu triebbeiwagen. viz http://www.strassenbahnen-online.de/tat ... 44020.html a http://www.strassenbahnen-online.de/tat ... innen.html
P.S. "bývalé sasko"?? he? jinak v drážďanech jsem párkrát 2xT4 jel (B4 už jsou ve své většině odstaveny, tuším), naposledy před rokem, přičemž zadní vůz měl vždy klasické čelo, ale bez kabiny, řídící pult byl elegantně schován pod dekl. říkají tomu triebbeiwagen. viz http://www.strassenbahnen-online.de/tat ... 44020.html a http://www.strassenbahnen-online.de/tat ... innen.html
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
- Karotka
- Uživatel
Pvvs: Ne, jinak - myslel jsem to na T3R.P, ne T6 (ty jsem zmínil jen jako doklad nevhodnosti 2+1)... a teď koukám, že tam v popisu mám chybku. Jedno "1+1 po" má být před místo za středními dveřmi.
Naposledy upravil(a) Karotka dne 10.12.2006 23:03, celkem upraveno 2 x.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
To už je na kačenách, ne? A to je fakt síla. To je vůbec nejhorší.Karotka píše:Pravidelně vídám v T6, že důchodci obsadí místa do uličky a odmítají kohokoli pustit k oknu...
co toto (vím, poněkud chaotické) uspořádání: přední dveře, 1 proti směru, 1+1 po směru, 2+2 po, 2+2 proti, 1+1 po, střední dveře, 1+1 po, 1+1 po, 2+2 po, 2+2 proti, 1+1 po, zadní dveře (& proti středním a zadním dveřím "1 po, 1 po"). To je 30 sedaček, z toho 9 proti směru. Možná, že by se někam ještě něco vešlo.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Pohodlný určitě ne... To skutečně je blbost. 1+1 je nejvhodnější, neboť se tou tramvají díky druhé řadě nedá potom ani protáhnout. Když 2+1, tak pak interval na některých linkách 5 minut a ne 8...Socka navzdycky Rolling Eyes Existuje pomerne velka skupina lidi, ktera nejedzi MHD proto, ze je to levnejsi, ale protoze je to jinak vyhodnejsi (rychleji, pohodlnejsi = nemusim hledat misto k parkovani, muzu si precist noviny, muzu si dat pivko, ...). A mimojine nemoznost si sednout ve vice jak 20% (cislo jsem si vymyslel) cest delsich jak 10 minut tuto skupinu lidi velmi odrazuje. (to primo souvisi s interierem 1+1).
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tedy podobne jako u prototypu ?Karotka píše:Pravidelně vídám v T6, že důchodci obsadí místa do uličky a odmítají kohokoli pustit k oknu...
co toto (vím, poněkud chaotické) uspořádání: přední dveře, 1 proti směru, 1+1 po směru, 2+2 po, 2+2 proti, 1+1 po, střední dveře, 1+1 po, 1+1 po, 2+2 po, 2+2 proti, 1+1 po, zadní dveře (& proti středním a zadním dveřím "1 po, 1 po"). To je 30 sedaček, z toho 9 proti směru. Možná, že by se někam ještě něco vešlo.
http://fotogalerie.svetmhd.net/picture. ... ategory/97
- Karotka
- Uživatel
Pravidelně vídám v T6, že důchodci obsadí místa do uličky a odmítají kohokoli pustit k oknu...adam_r píše:Lepsi je mit vsechny sedacky po smeru jizdy. Dvousedacky jsou uplne v pohode (pravidelne jezdim K2, K3R.N). Sednu si k oknu a duchodci me neprudi, abych je pustil si sednout.